Печиво, вафлі

Домашнє вівсяне печиво



Приготування печива своїми руками завжди цікавий і захоплюючий процес, в результаті якого виходить смачні ласощі для всієї родини. Одним з найпопулярніших видів є домашнє печиво з вівсяних пластівців або муки. Воно не тільки порадує своїм апетитним виглядом і смаком, але і наситить організм масою корисних речовин, що, як правило, є дуже важливим показником якості.

Простий рецепт по домашньому

Домашнє вівсяне печиво

Використовуючи мінімум продуктів, швидко і легко можна виготовити вівсяне печиво будинку по даним рецептом. Воно виходить низькокалорійним, тому корисно буде абсолютно всім.

Список інгредієнтів

Щоб приготувати просте вівсяне печиво потрібно:

  • вівсяні пластівці, 130 гр;
  • вершкове масло, 200 гр;
  • цукровий пісок, 150 гр;
  • яйця, 2 штуки;
  • сода (гашене оцтом), 1 чайн. ложка;
  • борошно, 200 гр.

Покроковий рецепт

Порядок виготовлення таких ласощів полягає в наступному:

  1. Масло зігріти до кімнатної температури і розтерти його, засипавши цукровим піском.
  2. Додати курячі яйця і вівсянку.
  3. Борошно перемішати з отриманим і додати соду.
  4. Замісити тісто і визначити його в холод на годину.
  5. З усього тесту сформувати коржики і викласти їх на деко, застелене папером для випічки.
  6. Готувати в духовці близько двадцяти хвилин при температурі 180 градусів.

Дієтичний варіант

Домашнє вівсяне печиво

Як приготувати вівсяне печиво до максимальною користю і мінімумом калорій описано в цьому рецепті. Секрет створення дієтичного вівсяного печива в домашніх умовах таїться в заміні пшеничного борошна геркулес. Навіть сувора дієта не стане перешкодою до вживання таких солодощів.

Список інгредієнтів

Дієтичне вівсяне печиво в домашніх умовах зажадає такий склад продуктів:

  • 200 грам вівсянки;
  • 50 грам борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • 100 грам цукрового піску;
  • 100 грам вершкового масла.

Покроковий рецепт

Рецепт печива з вівсяних пластівців з кокосом полягає в наступному:

  1. Вівсяні пластівці злегка обсмажити на сковорідці 2 хвилини.
  2. Додати 2 столові ложки олії і ще посмажити п’ять хвилин.
  3. Жовтки розтерти з маслом, що залишилося і цукровим піском.
  4. Білки збити в міцну піну.
  5. Остигнули пластівці розмішати з жовтками, а потім всипати борошно.
  6. Ввести збиті білки і все перемішати, домігшись однорідності.
  7. Зробити з тіста невеликі печеньки і відправити їх на деко.
  8. Випікати 15 хвилин в духовці. Рекомендована температура готування – 180 градусів.

Вівсяне печиво за ГОСТом

Домашнє вівсяне печиво

Унікальна рецептура, що повністю відповідає вимогам державного стандарту, дозволить відтворити дивовижний смак вівсяного печива прямо у себе вдома.

Список інгредієнтів

Необхідний склад для вівсяного печива в домашніх умовах:

  1. 170 гр пшеничної муки;
  2. 80 гр вівсяної муки;
  3. 90 гр вершкового масла;
  4. 180 гр цукрового піску;
  5. 30 гр родзинок;
  6. 5 чайн. ложки кориці;
  7. 1/3 чайн. ложки солі;
  8. 1/3 чайн. ложки соди;
  9. 50 мл води;
  10. Ванілін на кінчику ножа.

Покроковий рецепт

Як спекти домашнє вівсяне печиво:

  1. Ізюм промити, замочити у воді до набрякання. Потім пропустити його через блендер.
  2. Масло кімнатної температури розмішати з цукром і ваніліном, з’єднати з родзинками.
  3. Воду посолити і влити до суміші, а також додати корицю.
  4. Всипати вівсяну муку, розмішати, а потім і пшеничну.
  5. Тісто розкачати в пласт товщиною до 8 см, вирізати з нього гуртки.
  6. Випікати не більше 15 хвилин при 200 градусах.

Вівсяне печиво з бананом

Домашнє вівсяне печиво

Корисне для організму ласощі можна виготовити з мінімуму інгредієнтів. У складі відсутня борошно і яйця, тому печиво виходить пісним. Воно відмінно підходить в якості перекусу або доповнення до чаю. Для тих, хто хоче смачного вівсяного печива такий рецепт обов’язково стане в нагоді.

Список інгредієнтів

Склад продуктів для пісного простого печива такий:

  1. 2 банана;
  2. Стакан вівсяних пластівців;
  3. 3 столові ложки родзинок.

Покроковий рецепт

Приготування домашнього печива складається в покрокових діях:

  1. Замочити родзинки в гарячій воді і залишити до набухання.
  2. Банани почистити і подрібнити у блендері, додавши до них пластівці.
  3. З’єднати масу з родзинками.
  4. Сформувати невеликі коржики у вигляді печива.
  5. Викласти на деко і пекти в духовці близько п’ятнадцяти хвилин при 200 градусах.

З вівсяних пластівців на кефірі

Домашнє вівсяне печиво

Печиво вівсяне на кефірі відрізняється тим, що воно досить тривалий час зберігає свіжість. Крім того, великий вміст клітковини в його складі сприяє поліпшенню травлення, а вітаміни збагачують організм користю і здоров’ям.

Список інгредієнтів

Щоб виготовити печиво на кефірі потрібно наступний склад продуктів:

  • 250 гр кефіру;
  • 90 гр вівсянки;
  • яблуко;
  • 100 мл меду;
  • щіпка кориці;
  • щіпка ваніліну.

Покроковий рецепт

Як зробити такий виріб описано таким чином:

  1. Вівсянку залити кефіром і залишити для набухання.
  2. Яблуко потерти і віджати сік.
  3. Підготовлені компоненти перемішати з медом, а також додати ванілін і корицю.
  4. Сформувати коржі і розкласти їх на деко з пергаментним папером.
  5. Випікати в духовці 30 хвилин при 180 градусах.

Рецепт з шоколадом

Домашнє вівсяне печиво



Найсмачніше вівсяне печиво можна приготувати своїми руками з даного рецептом. Його склад доповнює шоколад і горіхи, які прекрасно в ньому поєднуються і надають особливого смаку і привабливий аромат.

Список інгредієнтів

Для того, щоб виготовити печиво, потрібно:

  • 150 гр цукрового піску;
  • 200 гр пшеничної муки;
  • 2 яйця;
  • 150 гр коричневого цукру;
  • 250 гр масла;
  • 300 гр вівсяних пластівців;
  • 10 гр соди;
  • 10 гр солі;
  • 2 склянки шматочків шоколаду;
  • стакан горіхів;
  • 90 гр суміші для пудингу;
  • 1 чайна ложка ванілі.

Покроковий рецепт

Як спекти вівсяне печиво з шоколадом:

  1. Вершкове масло розм’якшити, всипати до нього цукор двох видів, а потім збити.
  2. Яйця збити разом з ваніллю.
  3. Борошно просіяти і перемішати з вівсяними пластівцями, содою, сіллю і сумішшю для пудингу.
  4. Всі заготовки ретельно перемішати.
  5. Горіхи подрібнити в блендері і додати їх разом з шоколадом в тісто.
  6. Викласти за допомогою столової ложки тісто на деко.
  7. Визначити в духовку на чверть години при 180 градусах випікатися.

З сиром

Сирна начинка додає випічці ніжності, в той же час роблячи її більш поживної і корисної. Відмінне вівсяне печиво без праці можна виготовити своїми руками, досить дотримуватися даної методики.

Список інгредієнтів

Для виготовлення буде потрібно такий список продуктів:

  • 120 гр вершкового масла;
  • 100 гр сметани;
  • 100 гр сиру;
  • 100 гр борошна;
  • 100 гр вівсяних пластівців;
  • 70 гр цукрового піску;
  • 10 гр розпушувача;
  • дрібка солі.

Покроковий рецепт

Щоб швидко і легко приготувати печиво з сирною начинкою необхідно дотримуватися такого порядку:

  1. Масло кімнатної температури (100 грам) перемішати зі сметаною.
  2. Борошно з’єднати з вівсянкою, а також додати розпушувач і 30 грам цукру, потім посолити.
  3. Перемішати компоненти, таким чином отримавши тісто.
  4. У сир додати масло, що залишилося і цукор.
  5. З тіста сформувати кульки, в серединці кожного зробити поглиблення, яке наповнити начинкою.
  6. Деко застелити папером для випічки і розкласти на неї вироби.
  7. Випікати протягом двадцяти хвилин в духовці при 190 градусах.

З кокосом

Домашнє вівсяне печиво

В процесі виготовлення домашнього вівсяного печива в його склад можна додавати найрізноманітніші інгредієнти. Одним і найбільш вдалих є кокосова стружка, яка крім оригінального смаку додати ще й естетичної краси.

Список інгредієнтів

Серед продуктів, потрібних для приготування, такі:

  • геркулес, 100 гр;
  • борошно, 300 грам;
  • вершкове масло, 100 гр;
  • цукор, 200 гр;
  • кокосова стружка, стакан;
  • мед, 30 гр;
  • сода, 12 гр;
  • вода, 2 склянки.

Покроковий рецепт

Технологія такого ласощі наступна:

  1. Вершкове масло розтопити, перемішати в ньому мед і гашене соду в окропі.
  2. Вівсянку, борошно, цукровий пісок і кокосову стружку перемішати і додати до масла, посолити суміш.
  3. Виготовити з отриманої маси невеликі коржі і викласти на деко.
  4. Готувати в духовці протягом п’ятнадцяти хвилин при температурі 180 градусів.

Пісний рецепт

Домашнє вівсяне печиво

Відмінним варіантом в пост може стати печиво, в основу якого взято огірковий розсіл. Виходить воно дивно смачним і корисним.

Список інгредієнтів

Для виготовлення зверніть увагу на таке:

  • стакан огіркового розсолу;
  • 300 гр борошна;
  • 150 гр рослинної олії;
  • 100 гр вівсянки;
  • 200 гр цукру;
  • 2 чайні ложки ванільного цукру;
  • 3 чайні ложки розпушувача;
  • 100 грам насіння.

Покроковий рецепт

Процедура приготування така:

  1. Вівсянку розмішати в розсолі з маслом.
  2. Всипати борошно, а також розпушувач.
  3. Замісити тісто і дати йому настоятися близько півгодини.
  4. Додати обидва види цукру і перемішати.
  5. Сформувати невеликі коржики, зверху присипати насінням і викласти їх на деко.
  6. Випікати в печі протягом п’ятнадцяти хвилин на 180 градусах.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.