Приготування печива своїми руками завжди цікавий і захоплюючий процес, в результаті якого виходить смачні ласощі для всієї родини. Одним з найпопулярніших видів є домашнє печиво з вівсяних пластівців або муки. Воно не тільки порадує своїм апетитним виглядом і смаком, але і наситить організм масою корисних речовин, що, як правило, є дуже важливим показником якості.
Простий рецепт по домашньому
Використовуючи мінімум продуктів, швидко і легко можна виготовити вівсяне печиво будинку по даним рецептом. Воно виходить низькокалорійним, тому корисно буде абсолютно всім.
Список інгредієнтів
Щоб приготувати просте вівсяне печиво потрібно:
- вівсяні пластівці, 130 гр;
- вершкове масло, 200 гр;
- цукровий пісок, 150 гр;
- яйця, 2 штуки;
- сода (гашене оцтом), 1 чайн. ложка;
- борошно, 200 гр.
Покроковий рецепт
Порядок виготовлення таких ласощів полягає в наступному:
- Масло зігріти до кімнатної температури і розтерти його, засипавши цукровим піском.
- Додати курячі яйця і вівсянку.
- Борошно перемішати з отриманим і додати соду.
- Замісити тісто і визначити його в холод на годину.
- З усього тесту сформувати коржики і викласти їх на деко, застелене папером для випічки.
- Готувати в духовці близько двадцяти хвилин при температурі 180 градусів.
Дієтичний варіант
Як приготувати вівсяне печиво до максимальною користю і мінімумом калорій описано в цьому рецепті. Секрет створення дієтичного вівсяного печива в домашніх умовах таїться в заміні пшеничного борошна геркулес. Навіть сувора дієта не стане перешкодою до вживання таких солодощів.
Список інгредієнтів
Дієтичне вівсяне печиво в домашніх умовах зажадає такий склад продуктів:
- 200 грам вівсянки;
- 50 грам борошна;
- 2 курячих яйця;
- 100 грам цукрового піску;
- 100 грам вершкового масла.
Покроковий рецепт
Рецепт печива з вівсяних пластівців з кокосом полягає в наступному:
- Вівсяні пластівці злегка обсмажити на сковорідці 2 хвилини.
- Додати 2 столові ложки олії і ще посмажити п’ять хвилин.
- Жовтки розтерти з маслом, що залишилося і цукровим піском.
- Білки збити в міцну піну.
- Остигнули пластівці розмішати з жовтками, а потім всипати борошно.
- Ввести збиті білки і все перемішати, домігшись однорідності.
- Зробити з тіста невеликі печеньки і відправити їх на деко.
- Випікати 15 хвилин в духовці. Рекомендована температура готування – 180 градусів.
Вівсяне печиво за ГОСТом
Унікальна рецептура, що повністю відповідає вимогам державного стандарту, дозволить відтворити дивовижний смак вівсяного печива прямо у себе вдома.
Список інгредієнтів
Необхідний склад для вівсяного печива в домашніх умовах:
- 170 гр пшеничної муки;
- 80 гр вівсяної муки;
- 90 гр вершкового масла;
- 180 гр цукрового піску;
- 30 гр родзинок;
- 5 чайн. ложки кориці;
- 1/3 чайн. ложки солі;
- 1/3 чайн. ложки соди;
- 50 мл води;
- Ванілін на кінчику ножа.
Покроковий рецепт
Як спекти домашнє вівсяне печиво:
- Ізюм промити, замочити у воді до набрякання. Потім пропустити його через блендер.
- Масло кімнатної температури розмішати з цукром і ваніліном, з’єднати з родзинками.
- Воду посолити і влити до суміші, а також додати корицю.
- Всипати вівсяну муку, розмішати, а потім і пшеничну.
- Тісто розкачати в пласт товщиною до 8 см, вирізати з нього гуртки.
- Випікати не більше 15 хвилин при 200 градусах.
Вівсяне печиво з бананом
Корисне для організму ласощі можна виготовити з мінімуму інгредієнтів. У складі відсутня борошно і яйця, тому печиво виходить пісним. Воно відмінно підходить в якості перекусу або доповнення до чаю. Для тих, хто хоче смачного вівсяного печива такий рецепт обов’язково стане в нагоді.
Список інгредієнтів
Склад продуктів для пісного простого печива такий:
- 2 банана;
- Стакан вівсяних пластівців;
- 3 столові ложки родзинок.
Покроковий рецепт
Приготування домашнього печива складається в покрокових діях:
- Замочити родзинки в гарячій воді і залишити до набухання.
- Банани почистити і подрібнити у блендері, додавши до них пластівці.
- З’єднати масу з родзинками.
- Сформувати невеликі коржики у вигляді печива.
- Викласти на деко і пекти в духовці близько п’ятнадцяти хвилин при 200 градусах.
З вівсяних пластівців на кефірі
Печиво вівсяне на кефірі відрізняється тим, що воно досить тривалий час зберігає свіжість. Крім того, великий вміст клітковини в його складі сприяє поліпшенню травлення, а вітаміни збагачують організм користю і здоров’ям.
Список інгредієнтів
Щоб виготовити печиво на кефірі потрібно наступний склад продуктів:
- 250 гр кефіру;
- 90 гр вівсянки;
- яблуко;
- 100 мл меду;
- щіпка кориці;
- щіпка ваніліну.
Покроковий рецепт
Як зробити такий виріб описано таким чином:
- Вівсянку залити кефіром і залишити для набухання.
- Яблуко потерти і віджати сік.
- Підготовлені компоненти перемішати з медом, а також додати ванілін і корицю.
- Сформувати коржі і розкласти їх на деко з пергаментним папером.
- Випікати в духовці 30 хвилин при 180 градусах.
Рецепт з шоколадом
Найсмачніше вівсяне печиво можна приготувати своїми руками з даного рецептом. Його склад доповнює шоколад і горіхи, які прекрасно в ньому поєднуються і надають особливого смаку і привабливий аромат.
Список інгредієнтів
Для того, щоб виготовити печиво, потрібно:
- 150 гр цукрового піску;
- 200 гр пшеничної муки;
- 2 яйця;
- 150 гр коричневого цукру;
- 250 гр масла;
- 300 гр вівсяних пластівців;
- 10 гр соди;
- 10 гр солі;
- 2 склянки шматочків шоколаду;
- стакан горіхів;
- 90 гр суміші для пудингу;
- 1 чайна ложка ванілі.
Покроковий рецепт
Як спекти вівсяне печиво з шоколадом:
- Вершкове масло розм’якшити, всипати до нього цукор двох видів, а потім збити.
- Яйця збити разом з ваніллю.
- Борошно просіяти і перемішати з вівсяними пластівцями, содою, сіллю і сумішшю для пудингу.
- Всі заготовки ретельно перемішати.
- Горіхи подрібнити в блендері і додати їх разом з шоколадом в тісто.
- Викласти за допомогою столової ложки тісто на деко.
- Визначити в духовку на чверть години при 180 градусах випікатися.
З сиром
Сирна начинка додає випічці ніжності, в той же час роблячи її більш поживної і корисної. Відмінне вівсяне печиво без праці можна виготовити своїми руками, досить дотримуватися даної методики.
Список інгредієнтів
Для виготовлення буде потрібно такий список продуктів:
- 120 гр вершкового масла;
- 100 гр сметани;
- 100 гр сиру;
- 100 гр борошна;
- 100 гр вівсяних пластівців;
- 70 гр цукрового піску;
- 10 гр розпушувача;
- дрібка солі.
Покроковий рецепт
Щоб швидко і легко приготувати печиво з сирною начинкою необхідно дотримуватися такого порядку:
- Масло кімнатної температури (100 грам) перемішати зі сметаною.
- Борошно з’єднати з вівсянкою, а також додати розпушувач і 30 грам цукру, потім посолити.
- Перемішати компоненти, таким чином отримавши тісто.
- У сир додати масло, що залишилося і цукор.
- З тіста сформувати кульки, в серединці кожного зробити поглиблення, яке наповнити начинкою.
- Деко застелити папером для випічки і розкласти на неї вироби.
- Випікати протягом двадцяти хвилин в духовці при 190 градусах.
З кокосом
В процесі виготовлення домашнього вівсяного печива в його склад можна додавати найрізноманітніші інгредієнти. Одним і найбільш вдалих є кокосова стружка, яка крім оригінального смаку додати ще й естетичної краси.
Список інгредієнтів
Серед продуктів, потрібних для приготування, такі:
- геркулес, 100 гр;
- борошно, 300 грам;
- вершкове масло, 100 гр;
- цукор, 200 гр;
- кокосова стружка, стакан;
- мед, 30 гр;
- сода, 12 гр;
- вода, 2 склянки.
Покроковий рецепт
Технологія такого ласощі наступна:
- Вершкове масло розтопити, перемішати в ньому мед і гашене соду в окропі.
- Вівсянку, борошно, цукровий пісок і кокосову стружку перемішати і додати до масла, посолити суміш.
- Виготовити з отриманої маси невеликі коржі і викласти на деко.
- Готувати в духовці протягом п’ятнадцяти хвилин при температурі 180 градусів.
Пісний рецепт
Відмінним варіантом в пост може стати печиво, в основу якого взято огірковий розсіл. Виходить воно дивно смачним і корисним.
Список інгредієнтів
Для виготовлення зверніть увагу на таке:
- стакан огіркового розсолу;
- 300 гр борошна;
- 150 гр рослинної олії;
- 100 гр вівсянки;
- 200 гр цукру;
- 2 чайні ложки ванільного цукру;
- 3 чайні ложки розпушувача;
- 100 грам насіння.
Покроковий рецепт
Процедура приготування така:
- Вівсянку розмішати в розсолі з маслом.
- Всипати борошно, а також розпушувач.
- Замісити тісто і дати йому настоятися близько півгодини.
- Додати обидва види цукру і перемішати.
- Сформувати невеликі коржики, зверху присипати насінням і викласти їх на деко.
- Випікати в печі протягом п’ятнадцяти хвилин на 180 градусах.