Картопля – улюблений овоч практично всіх жителів землі. Дехто називає її другим хлібом. І що б не говорили дієтологи з приводу її калорійності, шкідливості або скорочення вживання в їжу – картопля на столі є завжди і в будь-яких іпостасях.
З появою мультиварки господині не припиняють експерименти з винайдення новітніх рецептів приготування улюбленої страви.
Гарнір «А-ля весняний»
Незалежно від того, яку картоплю ви будете готувати – молодий чи осінній, за допомогою цього рецепта можна домогтися неповторного смаку першої весняної картопельки.
складові
- Картопля (бажано невеликого розміру) – 1 кг.
- Лук білий ріпчаста – 2 невеликих цибулини
- Часник – 3-4 зубки
- Майонез – 50 гр.
- Рослинна олія рафінована – 2 ст. л.
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Зелень (кріп) – на смак.
приготування
- Картоплю очистити від шкірки, вимити і нарізати. Якщо бульби маленькі – навпіл, якщо побільше – на чверть. Якщо ж у вас велика картопля – виберіть для себе найоптимальнішу величину, щоб було зручно їсти. Залийте водою, щоб не почорнів.
- Цибулю нарізати півкільцями середньої товщини, часник – соломкою.
- Чашу змастити олією і висипати нарізану картоплю.
- Зверху висипати цибулю і часник. Заправити сіллю і перцем.
- Дрібно нарубати зелень кропу і присипати картоплю. Викласти майонез і розподілити ложкою по поверхні.
- В мультиварці вибираємо режим «Випічка» і встановлюємо на 40-50 хвилин – залежно від потужності вашого кухонного агрегату.
- Під час процесу приготування потрібно кілька разів перемішати картоплю, щоб вона рівномірно пропеклась.
- Як тільки почуєте сигнал – відразу розкладайте блюдо по тарілках.
Така картопля, запечена під майонезом, добре підійде до тушкованого або смаженого м’яса, риби або морепродуктів. До неї можна подати салат зі свіжих овочів або улюблені соління.
Картопля «Бон апетит»
Часниковий соус завжди «дружив» з картоплею. І якщо ви любите цей гострий продукт, неодмінно спробуйте приготувати картоплю в мультиварці за таким рецептом.
складові
- Картопля – 1 кг.
- Лук – 2-3 середніх
- Часник – 3-4 часточки
- Майонез – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Твердий сир – 50 гр.
- Зелень (кріп, петрушка) – для гасіння і для готового блюда
- Сіль, спеції – за смаком.
При бажанні додайте злегка обсмажені шматочки свинини або гриби. Тоді ви отримаєте не гарнір, а повноцінне блюдо під майонезом на основі картоплі.
приготування
- Картоплю чистимо і нарізаємо великими шматками.
- Сметану змішуємо з майонезом, спеціями, подрібненим часником і дрібно нарубаної зеленню. Заправляємо сіллю за смаком.
- Заливаємо отриманим соусом картоплю і перемішуємо її безпосередньо в мультиварці.
- Ставимо режим «Гасіння» на 30-35 хвилин – враховуйте потужність вашого агрегату. Під час приготування кілька разів потрібно перемішати блюдо.
- Поки готується картопля, займемося сиром. Натираємо його на крупну тертку.
- За 5 хвилин до закінчення заважаємо картоплю в останній раз і зверху засипаємо тертий сир. Закриваємо кришку і чекаємо звукового сигналу.
Гарячу картоплю під майонезом присипати свіжою зеленню і подавати до столу з м’ясом, рибою або птицею. Овочевий салат або соління будуть до речі.
Якщо задумали зробити блюдо з м’ясом або грибами, то така запечена картопля буде готуватися на 10-15 хвилин. Збільште кількість соусу на 50-70 гр., А сир також додайте в самому кінці.
: