Каша

Готуємо молочну кашу з вермішеллю в мультиварці



Молочна каша з вермішелі вважається ідеальним варіантом для сніданку. Зерно, з якого складається вермішель, багато клітковиною і вітамінами групи В, рослинним білком і вуглеводами.

Варто відзначити, що вуглеводів в макаронних виробах міститься близько 70%, причому вони складні, тому повільно засвоюються, надовго зберігаючи відчуття ситості. Порція макаронів в 100 гр заповнить 30% добової норми вуглеводів.
1200545
Жирів в макаронах всього 1,1 – 1,3%, а їх калорійність становить в середньому 150 ккал на 100 гр готового продукту – це особливо актуально для тих, хто стежить за фігурою. Велика кількість вітаміну В1 дозволяє надовго залишатися в тонусі, а амінокислота триптофан підтримає гарний настрій. «Повільні» цукру в вермішелі повністю заповнюють запас глікогену в м’язах.

Якщо до всієї користь додати простоту приготування молочної каші з вермішеллю в мультиварці і чудовий смак, то стає недивним, чому блюдо займе почесне місце на сімейному столі. Від такого сніданку, як правило, не відмовляються навіть діти. До речі, дітям такий сніданок можна пропонувати вже на другому році життя.

Спосіб приготування

Для приготування вермішелевий каші в мультиварці знадобляться такі інгредієнти:

  • Вермішель – 135 гр. або 1,5 мультістакана;
  • Молоко – 1 літр, або 5 мультістаканов;
  • Цукор – 3 – 4 ст. л .;
  • Сіль – ½ ч. Л .;
  • Вершкове масло – за смаком.

Молочна вермішель в мультиварці

Каша з вермішеллю готується легко і швидко, на приготування йде в середньому 15 хвилин.

    1. У чашу, що додається до мультиварці, всипати вермішель, сіль і цукор.
    2. Залити сухі інгредієнти киплячим молоком.

Молочна вермішель в мультиварці

  1. Ретельно перемішати.
  2. Включити режим «Варка на пару» на 1 хвилину. Підійде і режим «Молочна каша» на 5 хвилин. Якщо є «Мультіповар», то виставити самостійно температуру в 110º, і варити 5 – 7 хвилин.
  3. Після закінчення варіння, спустити пар і відкрити кришку. Додати вершкове масло і залишити на режимі «Підігрів» на 10 хвилин під закритою кришкою.

Молочна вермішель в мультиварці



тонкощі приготування

    • Молоко можна закип’ятити і в мультиварці. Для цього підійде режим «Варка на пару», час встановлюється на 1 хвилину. Кришка при цьому не закривається. Якщо є «Мультіповар», то встановіть температуру 160º і час 3 хвилини.
    • Щоб молоко в мультиварці не “втекло», по краю чаші змастіть вершковим маслом, або встановіть зверху решітку для варіння на пару – вона «гасить» піну.
    • Макаронні вироби з твердих сортів пшениці варяться довше (3 хвилини при «Варці на пару», або 7 на «Молочної каші», «Мультіповар» – 10 хвилин, 110º).
    • Такий сніданок не рекомендується варити у великій кількості і «про запас». Макарони сильно розкисають в молоці, від цього сильно страждає смак готового блюда.

    • Каша стане ще корисніше, якщо додати в неї улюблених фруктів. Їх готують нарізаними кубиками в решітці для варіння на пару. Після приготування всі з’єднують і перемішують.

Макарони з молоком і фруктами в мультиварці

  • Спробуйте замість вермішелі використовувати інші макаронні вироби або галушки – вийде зовсім інша страва.
  • Для приготування більш дієтичного страви або кашки для дітей, половину кількості молока замінюють водою.
  • За таким же принципом в мультиварці готують і молочний суп з вермішеллю. В цьому випадку рідини потрібно додати більше – 5 мультістаканов на 1 мультістакан вермішелі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.