Цукерки та печиво

Як приготувати желейні цукерки в домашніх умовах?



желейні цукерки

Желейні цукерки в домашніх умовах – це відмінний варіант для любителів солодкого. Історія цієї вкусняшки починається у Франції, де вперше був приготований мармелад, потім це кондитерський виріб було вдосконалено в Італії.

Пізніше, як різновид мармеладу, виникли желейні цукерки, які особливо люблять маленькі діти. Але спосіб приготування ідентичний, хіба що желейна цукерка формує в більш маленькі формочки, щоб її можна було з’їсти за один раз.

У домашніх умовах приготувати желейні цукерки зовсім не складно. Практично всі рецепти використовують фруктово-ягідні соки, які проварюють з загустителем, цукром і смаковими добавками. Як загусник можна застосовувати агар-агар, пектин або желатин. Сьогодні у виробництві желейних цукерок найчастіше використовують пектин, тому що він надає продукту особливу щільність і еластичність.

Щоб приготувати желейні цукерки в домашніх умовах, можна обійтися і простим желатином. Головне, що такі ласощі будуть абсолютно безпечні.

Як зробити желейні цукерки в домашніх умовах?

домашні цукерки Желейка

Для самостійного приготування желейних цукерок підійдуть ті продукти, які вже є холодильнику. Напевно в кожному будинку є заморожені фрукти та ягоди або варення. Також можна використовувати очищений фруктовий сік і молоко. Дуже смачно вийде, якщо зробити цукерки різнокольоровими, тобто додавши в них кілька видів соку. Можна зробити навіть багатошарові ласощі.

Використовуючи натуральні інгредієнти, зокрема фруктові соки, ви можете не застосовувати в приготуванні барвники та ароматизатори, так що желе вийде дійсно натуральним, безпечним і смачним.

Як загусник можна взяти желатин. Від того, скільки цього інгредієнта ви будете використовувати, залежить консистенція майбутніх желеек-цукерок. Кілька разів поекспериментувавши, можна домогтися більш м’якою текстури або навпаки повчити солодощі щільніше.

Класичний рецепт желейних цукерок

Складові:

  • 2 ч.л. очищеного желатину;
  • ½ склянки холодної води;
  • 150 мл фруктового соку;
  • 300 г цукру.

Спосіб приготування

Якщо ви хочете приготувати багатошарові цукерки, варто приготувати цукровий сироп декількох видів. Спочатку необхідно замочити в холодній воді желатин. Тепер готує сироп в окремій ємності. Для цього змішуємо сік з цукром і потім проварюємо це все приблизно 10 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Далі в сік додаємо набряклий желатин, ретельно перемішуючи. Проварюємо ще хвилин 15, регулярно помішуючи. Пам’ятайте, чим більше увариться рідина, тим більш щільними будуть цукерки.

Будинки складніше знайти форму для цукерок, тому можна використовувати форму для випічки. На дно ємності потрібно постелити фольгу, щоб желе простіше виймалося. Простежте, щоб желе по висоті не було більше 4 см. Тепер відправляємо желе застигати.

Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!

Читати докладніше …

Як тільки маса застигла, виймаємо її з форми і розрізаємо на невеликі шматочки. За бажанням наші цукерки можна посипати кокосовою стружкою, вмочити в розтоплений шоколад, що зробить ласощі ще смачніше.

Щоб приготувати багатошарові цукерки, вам варто запастися часом, тому що вони готуються довше, ніж зазвичай. Необхідно окремо зробити сироп з кожним видом соку, поступово заливаючи його один на інший після застигання.

Готові цукерки можна подавати в цукерниці або на блюді.

Як зробити желейні цукерки з шоколадом?

Щоб приготувати желейні цукерки в домашніх умовах з використанням шоколаду, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 150 грамів темного шоколаду;
  • 15 грамів желатину;
  • 300 мілілітрів вершків;
  • 1/3 чайної ложки мигдального ароматизатора.

Спосіб приготування

  1. Замочіть желатин в 200 мілілітрах вершків. Коли він розбухне, доведіть його до однорідної консистенції на водяній бані, регулярно помішуючи. До речі, якщо у вас не виявилося вершків, можете скористатися молоком.
  2. Розламайте шоколад на шматочки. Влийте залишок вершків до шоколаду і теж відправте на водяну баню. Розтоплює, поки не позбудетеся від грудочок.
  3. Поступово додайте в шоколад желатин з вершками і добре перемішайте.
  4. В отриману суміш додайте мигдальний ароматизатор. Для дорослих можна додати трохи лікеру або коньяку.
  5. Тепер переливаємо наші майбутні цукерки в спеціальну форму і відправляємо в холодильник для застигання. Для цього буде потрібно приблизно 5 годин. Під кінець можна помістити форму на півгодини в морозильну камеру.
  6. Застиглі цукерки виймаємо з форми і подаємо разом з чаєм або гарячим шоколадом. Краще зберігати ласощі в закритій ємності в холодильнику.

Рецепт желейних цукерок «Іриска» в домашніх умовах

желейні цукерки в домашніх умовах

У цьому рецепті желейних цукерок використовуються наступні інгредієнти:

  • 300 мілілітрів жирного молока;
  • 4 столових ложки з гіркою вареного згущеного молока;
  • 3 столових ложки желатину.

Спосіб приготування

  1. Желатин необхідно розчинити в 50 мілілітрах гарячої води.
  2. 1 \ 2 частина необхідного молока потрібно розігріти, додати туди згущене молоко і добре розмішати. Далі додаємо сюди ж набряклий желатин і знову ретельно перемешіваем.3.
  3. Приготовану суміш потрібно додати в залишок молока.
  4. Розливаємо наше желе в форми і відправляємо в холодильник до повного застигання.
  5. Через кілька годин дістаємо желе і форм і викладаємо на блюдо. Наші ласощі готові!

Желейні цукерки в домашніх умовах з ягідного пюре

Ці цукерки-желе супер-натуральні і дуже смачні! Так що ні дорослі, ні діти не залишаться байдужими до цих солодощів.



Складові:

  • 500 грамів заморожених ягід;
  • 45 грамів желатину;
  • 350 грамів цукру;
  • половина лимона;
  • 3 грами кокосової стружки.

Спосіб приготування:

  1. Розморожуємо ягоди і перебираємо їх. Ви можете використовувати будь-які ягоди, можна навіть змішати кілька видів. Тепер подрібнюємо їх до стану пюре за допомогою сита або блендера.
  2. 2. У ягідне пюре додаємо желатин і залишаємо на 15 хвилин. Потім в нашу суміш додаємо лимонний сік за смаком.
  3. Відправляємо ємність з пюре на невеликий вогонь, додавши цукру. Періодично помішувати, щоб цукор і желатин розчинилися.
  4. У дно формочки засипаємо кокосову стружку і виливаємо туди нашу ягідно-желейну суміш. Нехай вона трохи охолоне, а потім відправляємо форму в холодильник, щоб дати нашому ласощів остаточно застигнути.
  5. Коли желе застигне, дістаємо його з форми і нарізаємо на шматочки. Можна посипати наші цукерки цукровою пудрою або кокосовою стружкою.

Як зробити желейні цукерки в шоколаді будинку?

Щоб приготувати ці желейні цукерки в домашніх умовах, вам знадобиться:

  • 150 грамів ягідного або фруктового соку;
  • 150 грамів шоколаду;
  • 30 грамів цукрової пудри;
  • 15 грамів желатину.

Спосіб приготування:

  1. Потрібно вичавити сік з ягід або фруктів і перемішати його з цукром і желатином. Тепер ставимо ємність з цією сумішшю на повільний вогонь. Якщо хочете, можна додати німого лимонного соку або м’яти. Ретельно все змішуємо до повного розчинення желатину і цукру і розливаємо по формах.
  2. Ми залишаємо наші цукерки остигати, а заетм відправляємо для застигання в холодильник.
  3. Тепер потрібно розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Застиглі цукерки-Желейка обмакиваем в шоколад і викладаємо на решітку, щоб зайве скло. Наші ласощі готові!

Як приготувати желейні цукерки з соком смородини в домашніх умовах?

Складові:

цукерки Желейка

  • ½ кілограма смородини;
  • 200 грамів цукру;
  • 50 мілілітрів води;
  • чайна ложка желатину.

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо смородину і залишаємо її стікати. Далі проварюємо ягоди близько 5 хвилин, а потім подрібнюємо через сито, прибираючи зміна і шкурки.
  2. В отримане пюре додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь, ретельно помішуючи, поки не розчиниться цукор.
  3. Розводимо в холодній воді желатин.
  4. Коли желатин розбухне, додаємо його в смородиновий сік і змішуємо до утворення густого сиропу.
  5. Цю суміш розливаємо в силіконові форми і відправляємо в холодильник, щоб застиг желатин.
  6. Виймаємо наші цукерки, посипаємо цукром і можна насолоджуватися ніжним смаком!

Рецепт желейних цукерок з малиною в домашніх умовах

Щоб приготувати ці натуральні, ароматні желейні цукерки в домашніх умовах, вам буде потрібно:

• 200 грамів малини;
• 20 мілілітрів води;
• 10 грамів желатину;
• 50 грамів цукру.

Спосіб приготування:

  1. Розбавляємо желатин водою і даємо йому набрякнути.
  2. Малину потрібно перебрати і подрібнити за допомогою сита або блендера.
  3. На маленький вогонь ставимо каструльку, додаємо туди воду з желатином, подрібнену малину і цукор. Ретельно помішуючи, прогріваємо суміш, але не дозволяємо їй закипіти. Коли желатин і цукор розчиняться, масу потрібно процідити через сито.
  4. Суміш виливаємо в невеликі формочки і даємо желатину застигнути, відправляючи в холодильник.
  5. Як тільки желе застигне, цукерки виймаємо з форми, нарізаємо на шматочки, посипаємо цукром і готово!

Як роблять желейні цукерки з кока-коли?

желейні цукерки кока кола

Складові:

  • 20 грамів желатину;
  • 450 мілілітрів кока-коли.

Спосіб приготування

  1. У каструльку виливаємо кока-колу і додаємо туди желатин, ретельно перемішуємо і даємо постояти 15 хвилин, щоб желатин набряк.
  2. 2. Ставимо каструлю на маленький вогонь і нагріваємо рідина, але не даємо їй закипіти. Слідкуйте за освітою пінки, її потрібно знімати.
  3. Якщо желатин не до кінця розчинився, процідіть рідину через сито.
  4. Нашу суміш розливаємо в формочки, охолоджуємо і відправляємо до застигання в холодильник. Наші цукерки готові!

Желейні цукерки в домашніх умовах з додаванням апельсинового соку

Складові:

  • 200 мілілітрів соку апельсина;
  • 200 мілілітрів води;
  • 15 грамів цедри апельсина;
  • 15 грамів цедри лимона;
  • 20 грамів желатину;
  • 400 грамів цукру;
  •  50 мілілітрів соку лимона.

Спосіб приготування

  1. За допомогою соковижималки отримуємо сік лимона і апельсина, розчиняємо в ньому желатин і даємо постояти на 15 хвилин.
  2. Цедру цитрусових натираємо на дрібній тертці.
  3. У каструлю додаємо сік з желатином, цедру і цукор.
  4. Ставимо на плиту на маленький вогонь і прогріваючи, регулярно помішуючи, поки желатин і цукор не розчиняться.
  5. Проціджуємо рідину через дрібне сито і наливаємо в формочки. Даємо трохи охолонути і відправляємо в холодильник.
  6. Перед тим, як поставити ласощі на стіл, посипте його цукром.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.