Мастика

Як прикрасити торт мастикою: покрокова інструкція



Як прикрасити торт мастикою?

Як прикрасити торт мастикою в домашніх умовах можна подивитися на фото. Так процес приготування принесе масу задоволення і стане більш зрозумілим. Солодкі страви, прикрашені мастикою, набирають популярність. Готові вироби виглядають оригінально, можна створювати справжні кулінарні шедеври.

Торт є королем десертів, без нього неможливо уявити жодне торжество. Кожна господиня хоче показати свої кулінарні навички і на власній кухні приготувати щось незвичайне. Мастика стане відмінним помічником. Трохи практики і можна розвіяти міф про те, що з даним матеріалом працюють тільки професіонали. Навіть починаюча господиня зможе приготувати дивовижний десерт.

Найважливіше, потрібно розуміти, не варто винаходити щось грандіозне. Для початку можна приготувати скромний десерт. Згодом вдасться дізнатися про основні тонкощах роботи з мастикою і створювати приголомшливі ласощі.

Як прикрасити торт мастикою?

Поради фахівців

Прикрашати торти мастикою – все одно що працювати з пластиліном. Фантазії немає меж, творчість вітається. Матеріал досить гнучкий, з його допомогою можна створювати що завгодно. Солодкі страви можуть бути прикрашені фігурками улюблених героїв, силуетом людей і тварин. Дизайн торта залежить від майбутньої події.

Як прикрасити торт мастикою?

Щоб робота приносила задоволення, а готовий результат радував своєю пишністю, слід звернути увагу на рекомендації фахівців. Особливо вони будуть корисні для новачків:

  • при роботі з еластичним тестом слід підготувати рівну, суху поверхню;
  • готовий виріб рекомендується зберігати в щільно закритих коробках або поліетилені;
  • робоча поверхня повинна бути посипана крохмалем, цукровою пудрою;
  • для обтягування випічки потрібно пласт товщиною 3 мм, це ідеальний варіант;
  • розкатаний пласт повинен бути по діаметру трохи більше, ніж корж. Це дозволить рівномірно розподілити мастику без утворення складок;
  • тягуче тісто необхідно на корж переносити обережно.

Існує методика, що дозволяє все зробити акуратно. Взяти 2 листа поліетилену, змастити соняшниковою олією. Мастику укласти по центру, між листами поліетилену, розкачати. Потім прибрати один лист, укласти пласт на корж, прибрати друге лист поліетилену.

Надати прикрасі додатковий блиск можна за допомогою наступного розчину: з’єднати мед і горілку в пропорції 1: 1. Обробити даними складом мастику, вона придбає дзеркальне відображення.

Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …

Зберігати солодке тісто можна в холодильнику, найважливіше, щоб воно знаходилося в закритій тарі.

Молочний варіант

Як прикрасити торт мастикою цікавить багатьох господинь. Існує кілька способів. Величезною популярністю користується молочна мастика. З її допомогою можна створювати приголомшливі десерти, прикраса залежить від фантазії господині.

Як прикрасити торт мастикою?

Складові:

  • лимонний сік – 40 грам;
  • коньяк – 5 грам;
  • сухе молоко – 160 грам;
  • цукрова пудра – 160 грам;
  • згущене молоко – 200 грам;
  • харчові барвники декількох відтінків.

Покроковий рецепт готування:

Взяти ємність, засипати цукрову пудру, сухе молоко.

Як прикрасити торт мастикою?

Не поспішаючи ввести згущене молоко, помішуючи масу. Заважати отриманий склад потрібно до тих пір, поки маса не придбає еластичність.

Як прикрасити торт мастикою?



Додавши трохи цукрової пудри, можна домогтися того, щоб мастика не прилипала до рук. Якщо маса кришитися, в тісто слід додати невелику кількість лимонного соку. Мастика виходить світлою, щоб надати їй насичений відтінок, необхідно додати харчовий барвник.

Рецепт з желатину

Як прикрасити торт мастикою в домашніх умовах підкаже даний рецепт. Він дозволяє створювати цікаві фігурки, за допомогою яких можна прикрашати випічку.

Як прикрасити торт мастикою?

Вироби виходять яскравими, чіткими, привабливими. Відмінний варіант для дитячого свята, дитина буде в захваті.

Як прикрасити торт мастикою?

Складові:

  • желатин – 10 грам;
  • вода – 60 мл;
  • цукрова пудра – 600 грам;
  • лимонний сік – 10 грам;
  • харчові барвники декількох відтінків.

Покроковий рецепт готування:

  1. Замочити желатин в холодній воді, він повинен набрякнути.
  2. Як тільки желатин придбає потрібну консистенцію, поставити каструлю на газ. Безперервне помішування дозволить домогтися повного розчинення желатину.
  3. Слід уважно спостерігати за приготуванням, вода не повинна закипіти. В іншому випадку, мастика вийде неякісною.
  4. Насипати цукрову пудру на поверхню столу, зробити маленький отвір, в нього залити желатин.
  5. Можна приступати до замісу тіста. Щоб мастика не кришиться, потрібно додати сік лимона.
  6. Отримати яскраву мастику можна без праці. Досить в тісто додати харчовий барвник.
  7. Мастика готова, можна приступати до оформлення випічки.
  8. Розкачати солодке тісто качалкою, укласти його на торт, вирівняти.
  9. Бічні частини підрівняти ножем.

Прикраса з маршмеллоу

Ще один рецепт, який дозволяє дізнатися, як прикрасити торт мастикою в домашніх умовах для початківців. Даний варіант прекрасно підходить для недосвідчених господинь, які хочуть приготувати що-небудь незвичайне і оригінальне. З маршмеллоу зручно працювати, а прикрасити торт за допомогою даного матеріалу не складе труднощів.

Як прикрасити торт мастикою?

Складові:

  • зефір маршмеллоу – 100 грам;
  • цукрова пудра – 250 грам;
  • лимонна кислота – 5 грам;
  • вода – 20 грам.

Покроковий рецепт готування:

  1. Підготувати глибокий посуд для мікрохвильової печі, засипати зефір.
  2. В окремій ємності з’єднати лимонну кислоту і кип’ячену воду.
  3. Залити рідину в зефір, поставити ємність в мікрохвильову піч. Зефір повинен добре підтанути.
  4. Витягти посуд, розім’яти зефір, ввести цукрову пудру.
  5. Маса вийде тягучою, її слід частіше занурювати в цукрову пудру.
  6. Еластичне тісто обробити пудрою, укласти в целофан, поставити в холодильник на 30 хвилин.
  7. Як тільки тісто відпочине, можна приступати до подальшої роботи.
  8. Розгортати пласт слід обережно, щоб його не порвати. Потім перенести мастику на випічку.

Торти посідають важливе місце на святковому столі. Приготувати їх не важко.

Як прикрасити торт мастикою?

За допомогою мастики можна створювати справжні кулінарні шедеври, і дивувати всю сім’ю приголомшливими стравами і оригінальними десертами.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.