Застосовуючи звичайні і відомі складові, кожен може створити неповторні декорації для шедеврів кулінарного мистецтва. Мастика з зефіра- прекрасний варіант, який використовується в якості ліплення і різноманітних форм, які зможуть прикрасити практично кожен солоденький рецепт!
Приготування мастики зі звичайного зефіру
Складові, щоб приготувати мастику з зефіру:
- Зефір білого кольору (без добавок) – півкіло;
- Пудра сахарная- 900г;
- Очищена вода-2 столові ложки;
- Екстракт ваніліну (в рідкому вигляді) – одна ч. Ложка (можна за смаком);
- Барвники харчові – за потребою;
Рецепт приготування мастики з зефіру:
Перший етап: розплавити головний інгредієнт.
Свіжий зефір помістіть в досить глибоку ємність (миску), змішайте з необхідною кількістю дистильованої води використовую столову ложку. Підготуйте ще одра глибоку ємність і наповніть звичайної проточною водою наполовину. Зверху розташуйте миску, наповнену зефіром, і помістіть утворилася конструкцію в СВЧ – піч, встановивши режим нагріву на половину хвилини. Після закінчення дістаньте конструкцію і ретельно перемішайте зефір ложкою. Процес розтоплення зефіру може затягнутися хвилин на 30-35, тому будьте готові систематично повторювати процедуру до тих пір, поки не вийде однорідна консистенція. Коли мета буде досягнута, дістаньте обидві миски з мікрохвильовки і змішайте рідким екстрактом ваніліну і повторіть перемішування, поки консистенція не стане рівномірною.
Другий етап: як зробити мастику з зефіру.
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
Попередньо очистіть кухонний стіл від зайвих предметів, підготуйте сито з дрібною фракцією, а потім починайте просівати необхідний обсяг цукрової пудри. У створеному конусної насипу сформуйте власноруч лунку, в яку потрібно залити розтоплений зефір. Покрийте руки цукровою пудрою і починайте змішувати і виліплює зефірної мастику. У підсумку тісто з зефіру повинно бути м’якої форми, добре лепіться і навіть прилипати до рук. Використовуючи шпатель з металу «відріжте» необхідну кількість мастики від загальної маси, яке будете використовувати в даний час. Об’єм, що залишився найкраще обернути харчовою плівкою з поліетилену, щоб уникнути обвітрювання або підсихання матеріалу.
Третій етап: надаємо мастиці з зефіру бажаний колір.
Підготовлений для ліплення шматочок мастики з зефіру помістіть на кухонний стіл, і розмножте його на кілька частин. Немає нічого простішого, ніж пофарбувати мастику в необхідний колір. Для цього потрібно накапати пару крапельок певного кольору і перемішати з мастикою, поки маса не стане однорідною. Фарбувати мастику варто поступово, спочатку одну краплю. Якщо результат вас не влаштовує і виглядає занадто бляклим, то додавайте по одній краплі, поки колір зефірної мастики вас не задовольнить. Така хитрість дозволить вам отримати всі відтінки улюбленого кольору, від самого блідого до глибокого насиченого відтінку. «Оцветненную» мастику з зефіру теж бажано обернути харчовою плівкою, якщо ви не збираєтеся його відразу ж експлуатувати, щоб матеріал не зіпсувався через обветривания.
Четвертий етап: заготовки зразків мастики з зефіру.
Після того як мастика знайшла необхідні кольори, можна переходити до етапу ліплення містичних фігурок. Процес ліплення прообразів представників тваринного світу досить простий, хоча здається абсолютно навпаки. Спочатку варто виліпити невеликі шматочки мастики в формі крапельки, які, згодом, послужать тілом і іншими складовими для обраної тварини. Той же принцип варто використовувати при підготовці кінцівок звірів, і лише для голови розгортати мастику потрібно в формі кульки. Частини особи / голови: очі, вуха, ніс (хобот), роги виліплює виходячи з обраного персонажа фауни. Для з’єднання кожної окремої частини між собою можна застосувати пензлик (художню), змочену заздалегідь підготовленої очищеною водою. Після цього необхідно дати зібраної фігурці висохнути. Досить буде двох або трьох днів, а потім вже приступати до фарбування.
Якщо ж у вас обмежений час, то можна обмежитися декількома годинами (3-4 години) і пензликом, яку умочили в харчовий барвник пофарбувати тварині частини тіла або підкреслити їх. Після цього знову потрібно дати фігурі подсохну і тільки після цього використовувати в якості декору десертів або будь-яких інших шедеврів кондитера. Підключайте свої резерви фантазії та уяви, для створення неповторних експонатів кулінарії.
П’ятий етап: подача мастики зі звичайного зефіру.
Зефірної мастику слід застосовувати за призначенням відразу після того, як приготуєте. Розділіть її на потрібну кількість частин. Офарблюйте в бажані кольори за допомогою фарби (харчової). Підкреслити відтінки і переходи можна тими ж харчовими барвниками. Зефірна мастика широко поширена при декоруванні тортів, кексів, капкейков та інших кондитерських виробів. Виріб може бути покрито зефірної мастикою повністю або частково, а можна декорувати його зефірної фігурками.
Мастика придатна до використання, якщо зберігається в холодильній камері не більше півтора-двох місяців, покрита харчовою плівкою і загорнута в харчову фольгу (алюмінієву). При зберіганні в морозильній камері термін зберігання збільшується до декількох місяців.
Запам’ятайте! Мастика категорично не переносить вологу, тому найбільш вірним рішенням буде зберігати готові мастичні фігури в сухому контейнері, в сухому місці пару місяців.
Приємного апетиту і максимум насолоди в процесі приготування!
Підказки до рецептом
- щоб торт був повністю покритий мастикою з зефіру, притрусіть кухонний стіл цукровою пудрою перед початком формування мастичного шару. В результаті його товщина не повинна перевищувати п’яти міліметрів (три-чотири мм теж буде добре). Зверніть увагу, що більш тонкі мастичні пласти більш схильні до розривів і не можуть приховати існуючі нерівність пласта.
- якщо ви не звикли або не подобаються розгортати тісто так як описано в попередньому пункті, то можна використовувати оливкову олію і листи поліетилену. Мастика поміщається між листами, змазаними оливковою олією (не володіє виділяється запахом).
- надати блиску мастичного пласту, що покриває десерт можна завдяки медово-горілчаної суміші в пропорції 1: 1. Змащуйте художньої пензликом (не жорсткою).
- десерти, декоровані мастичними елементами, підлягають зберіганню ізольованою від вологи закритій ємності (пакет з поліетилену, коробка з картону).
- крім ваніліну можна додавати також і лимонний фреш або сік лимона великій концентрації.
- якщо зефір занадто великого розміру, то можна його попередньо подрібнити ножем і далі слідувати описаним рецептом.
Мастика з зефіру – це відмінний варіант для прикраси, який приверне увагу і сподобається до смаку не тільки дітям, а й дорослим.