В Інтернеті можна знайти багато хороших рецептів приготування солодкої просочення. Наприклад, крем для торта з йогурту, при правильному виконанні всіх кроків, виходить ніжним і повітряним. Пропонується кілька простих і смачних рецептів.
Рецепт №1 «Класичний»
Цей крем можна назвати універсальним. Він підходить для просочення будь-яких коржів. У нього можна додавати свіжі або заморожені ягоди.
Складові:
- 450 мл чистого йогурту;
- 300 мл жирних вершків (приблизно від 30%);
- 3 ч. Л. цукрового піску з гіркою;
- 1 п. Желатину (маленький);
- 3 ст. л. соку лимона.
приготування:
- Лимонний сік з’єднати в одній ємності з желатином і залишити ненадовго. Отримана маса повинна збільшитися в обсязі.
- А поки є час, необхідно підготувати решту продуктів. Взяти заздалегідь охолоджені вершки і ретельно їх збити. В процесі поступово додати подрібнений цукор.
- Окремо злегка збити йогурт і додати в нього масу з желатину з лимонним соком.
- Отриману суміш обережно по ст. л. додавати до вершків, при цьому безперервно помішувати до однорідного стану.
Рецепт №2 «Бісквітний»
Готується майже так само як і класичний. Виходить дуже смачний бісквітний крем для торта з йогурту.
Складові:
- 450 мл йогурту;
- 350 мл жирних вершків;
- 30 г сухого желатину;
- 0,5 ст. чистої води;
- 1 ст. цукрового піску;
- 60 мл лимонного соку.
приготування:
- У глибокій мисці потрібно змішати вказану кількість вершків з половиною склянки цукру і почати збивати при середній потужності блендера.
- У приготовлену суміш додати лимонний сік і знову застосувати блендер. Цього разу збивати доведеться набагато довше, не менше 20 хвилин, щоб вміст посуду збільшилася в розмірі.
- Воду необхідно попередньо підігріти до 25-30 градусів, не більше. Після цього висипати туди желатин, перешкодити до повного розчинення. Дати настоятися, приблизно хвилини 3.
- Як тільки желатин розбухне, можна буде його влити в йогуртовий масу. І на даному етапі знову знадобиться блендер.
- В окремій глибокій ємності з’єднати вершки з цукровим піском. Збивати рівно 7 хвилин
- На останньому етапі з’єднати дві щойно приготовані маси до однорідного стану і відправити в холодильник мінімум на 1 годину.
Рецепт №3 «Сметанний»
Трапляється так, що під рукою немає одного з головних продуктів, а саме загустителя. На цей випадок є хороший рецепт, за яким можна приготувати дуже ніжний, повітряний крем для торта з йогурту.
Складові:
- 300 мл йогурту;
- 300 мл густої сметани;
- 200 г цукрова пудра;
- 1 п. Ванільного цукру.
приготування:
Сметану викласти в велику склянку і збити до консистенції масла. Готовність можна визначити по віночку. Залишки сметанною маси на ньому повинні добре триматися.
Після цього додати пудру і ще раз збити. У йогурт висипати весь ванільний цукор, ретельно перемішати. За ст. л. додавати в сметанним масу при цьому паралельно збивати.
Якщо консистенція готового крему не така густа, як потрібно, то дозволяється туди всипати 1 пачку загустителя для вершків.
Готової просочення без желатину не потрібно додатковий час, щоб настоятися. Її можна застосовувати по готовності. Але готовий торт все ж доведеться потримати в холодильнику пару годин.
Також при достатній густині вона служить відмінним прикрасою поверхні кулінарного виробу. На весь процес приготування крему піде приблизно 10-15 хвилин.
Рецепт №4 «Сирний»
Йогуртний крем для торта може бути ще й корисним, якщо в нього додати сир. Маленьким дітям сподобається.Складові:
- 400 мл йогурту;
- 300 г 5% сиру;
- 1 ст. цукрового піску
- 20 г сухого желатину;
- 100 мл очищеної води.
приготування:
- У глибоку миску або чашку налити води, додати весь желатин і перемішати. Відставити до повного набухання желатину.
- Окремо в більшій ємності з’єднати йогурт, сир і цукровий пісок. Спочатку інгредієнти перемішати, а далі застосувати блендер.
- За цей час підійшов желатин поставити на водяну баню і безперервно заважати до розчинення останнього грудочки. Відставити і дати можливість повністю охолонути.
- Тепер приступити до збивання йогуртово-сирної маси. Перед початком поставити на блендері середню швидкість (якщо така є), а під час самого процесу потроху вливати желатин.
- Густий йогуртовий крем для торта в готовому вигляді повинен бути пишний і білосніжний.
Рецепт №5 «З фруктовим сиропом»
Сироп відмінно замінює цукор. Для кулінарного процесу підійде персиковий, малиновий або полуничний. Виходить дуже смачно.
Складові:
- 200 мл йогурту;
- 5 ст. л. молока (бажано домашнього);
- 2 шт. яєць (знадобляться білки);
- 6 ст. л. фруктового сиропу;
- 1 п. Желатину;
- 0,5 п. Ваніліну;
- 2 ч. Л. соку лимона;
- 100 мл чистої води.
приготування:
- На самому початку завчасно розбити яйця, відокремити жовток від білка. Останній компонент перекласти в невелику тарілку і відправити в холодильник на годину. Охолоджений збити кремоподібного стану, поступово додаючи сік лимона.
- Окремо підігріти потрібну кількість води до 25-30 градусів. Додати желатин, перешкодити. Відставити на 5 хвилин, після поставити на водяну баню і гріти до повного розчинення.
- Тепер желатину потрібно дати час на охолодження. Після з’єднати з йогуртом, ваніліном і фруктовим сиропом.
- В кінці в майже готовий крем обережно по ст. л. ввести збитий білок. Однорідною масою змастити коржі, з’єднати і поставити в холодильник на кілька годин.
Рецепт №6 «Сластьона»
Як варіант можна приготувати йогуртовий крем для торта зі згущеним молоком. Для ласунів то, що треба.
Складові:
- 600 мл йогурту;
- 200 мл вершків (від 30%);
- 100 г цукрової пудри;
- 380 мл згущеного молока (густий);
- 1 лимон.
приготування:
- У глибокій мисці з’єднати йогурт зі згущеним молоком і соком лимона. Добре збити при середній потужності блендера, після чого відправити в холодильник на 8 годин.
- Як тільки пройде час, дістати охолоджені вершки, збити до піків. В процесі поступово додати цукрову пудру.
- Готову вершкову масу ввести в основу йогуртового крему і збити до однорідного стану.
Рецепт №7 «Суфле»
У домашніх умовах реально зробити йогуртовий крем для торта у вигляді суфле. Готується в 3 етапи.
Складові:
- 0, 5 кг густого йогурту;
- 150 мл домашньої сметани;
- 200 мл згущеного молока;
- 20 г желатину;
- 0,5 ст. чистої води.
приготування:
З’єднати йогурт і сметану, ретельно збити. На це піде буквально 2-3 хвилини.
Додати вказану кількість згущеного молока, ще раз збити.
У воді розвести желатин, розмішати, дати набрякнути. Підігріти на водяній бані, постійно помішуючи, поки не розчиняться всі грудочки. Відставити, остудити, додати крем і знову застосувати блендер.
Рецепт №8 «Полуничний»
Полуниця в кремі робить будь-який торт ще смачніше. Залишилися шматочками можна буде прикрасити поверхню виробу.
Складові:
- 400 мл йогурту;
- 150 г коричневого цукру;
- 250 г свіжої полуниці;
- 10 г желатину;
- 0,5 очищеної води.
приготування:
- Розчинити цукор в йогурті на кухонній плиті.
- Попередньо підготувати желатинову масу. Додати до кремовій основі.
- Полуницю очистити від «хвостиків», ретельно вимити і додати. Збити до однорідного стану.
- Готовим кремом відразу намазати коржі, з’єднати і поставити в холодильник на кілька годин.
Корисні поради
- Щоб крем для торта з йогуртом вийшов вдалим, бажано брати натуральні інгредієнти, тобто домашнього приготування або магазинні, але з середньою калорійністю. Якщо використовувати з низьким вмістом жиру, то крем буде дуже рідким і прісним. Адже калорійність можна знизити за рахунок зменшення дози цукру.
- При збиванні йогурту з додаванням цукрової пудри буде потрібно не більше 5-6 хвилин при середній швидкості кухонного апарату.
- Щоб крем вийшов по-справжньому пишним, цукрову пудру слід просіяти через сито, як борошно.
- Правильно приготовлений крем з йогуртом здатний довгий час зберігатися в харчовому контейнері щільно закритий кришкою приблизно 5-7 днів. Може використовуватися не тільки для коржів, але і в якості борошна начинки.
- Крім того їм прикрашають морозиво і заправляють фруктові салати.
- Якщо торт готується на дитяче свято, то в крем можна додати натуральні барвники, для додання зовнішньої привабливості. Наприклад, взяти свіжовичавлений морквяний або буряковий сік.
- Якщо немає ваніліну, то його легко замінить така ароматна пряність як кориця.
Як бачите, крем для торта з йогурту готується швидко і не вимагає великого списку продуктів. Головне, діяти послідовно. Смачного.
Рецепт №1 «Класичний»
Цей крем можна назвати універсальним. Він підходить для просочення будь-яких коржів. У нього можна додавати свіжі або заморожені ягоди.Складові:
- 450 мл чистого йогурту;
- 300 мл жирних вершків (приблизно від 30%);
- 3 ч. Л. цукрового піску з гіркою;
- 1 п. Желатину (маленький);
- 3 ст. л. соку лимона.
приготування:
- Лимонний сік з’єднати в одній ємності з желатином і залишити ненадовго. Отримана маса повинна збільшитися в обсязі.
- А поки є час, необхідно підготувати решту продуктів. Взяти заздалегідь охолоджені вершки і ретельно їх збити. В процесі поступово додати подрібнений цукор.
- Окремо злегка збити йогурт і додати в нього масу з желатину з лимонним соком.
- Отриману суміш обережно по ст. л. додавати до вершків, при цьому безперервно помішувати до однорідного стану.
Рецепт №2 «Бісквітний»
Готується майже так само як і класичний. Виходить дуже смачний бісквітний крем для торта з йогурту.Складові:
- 450 мл йогурту;
- 350 мл жирних вершків;
- 30 г сухого желатину;
- 0,5 ст. чистої води;
- 1 ст. цукрового піску;
- 60 мл лимонного соку.
приготування:
- У глибокій мисці потрібно змішати вказану кількість вершків з половиною склянки цукру і почати збивати при середній потужності блендера.
- У приготовлену суміш додати лимонний сік і знову застосувати блендер. Цього разу збивати доведеться набагато довше, не менше 20 хвилин, щоб вміст посуду збільшилася в розмірі.
- Воду необхідно попередньо підігріти до 25-30 градусів, не більше. Після цього висипати туди желатин, перешкодити до повного розчинення. Дати настоятися, приблизно хвилини 3.
- Як тільки желатин розбухне, можна буде його влити в йогуртовий масу. І на даному етапі знову знадобиться блендер.
- В окремій глибокій ємності з’єднати вершки з цукровим піском. Збивати рівно 7 хвилин
- На останньому етапі з’єднати дві щойно приготовані маси до однорідного стану і відправити в холодильник мінімум на 1 годину.
Рецепт №3 «Сметанний»
Трапляється так, що під рукою немає одного з головних продуктів, а саме загустителя. На цей випадок є хороший рецепт, за яким можна приготувати дуже ніжний, повітряний крем для торта з йогурту.
Складові:
- 300 мл йогурту;
- 300 мл густої сметани;
- 200 г цукрова пудра;
- 1 п. Ванільного цукру.
приготування:
Сметану викласти в велику склянку і збити до консистенції масла. Готовність можна визначити по віночку. Залишки сметанною маси на ньому повинні добре триматися.Після цього додати пудру і ще раз збити. У йогурт висипати весь ванільний цукор, ретельно перемішати. За ст. л. додавати в сметанним масу при цьому паралельно збивати.Якщо консистенція готового крему не така густа, як потрібно, то дозволяється туди всипати 1 п. Загустителя для вершків.
Готової просочення без желатину не потрібно додатковий час, щоб настоятися. Її можна застосовувати по готовності. Але готовий торт все ж доведеться потримати в холодильнику пару годин.
Також при достатній густині вона служить відмінним прикрасою поверхні кулінарного виробу. На весь процес приготування крему піде приблизно 10-15 хвилин.
Рецепт №4 «Сирний»
Йогуртний крем для торта може бути ще й корисним, якщо в нього додати сир. Маленьким дітям сподобається.
Складові:
- 400 мл йогурту;
- 300 г 5% сиру;
- 1 ст. цукрового піску
- 20 г сухого желатину;
- 100 мл очищеної води.
приготування:
- У глибоку миску або чашку налити води, додати весь желатин і перемішати. Відставити, нехай набухає.
- Окремо в більшій ємності з’єднати йогурт, сир і цукровий пісок. Спочатку інгредієнти перемішати, а далі застосувати блендер.
- За цей час підійшов желатин поставити на водяну баню і безперервно заважати до розчинення останнього грудочки. Відставити і дати можливість повністю охолонути.
- Тепер приступити до збивання йогуртово-сирної маси. Перед початком поставити на блендері середню швидкість (якщо така є), а під час самого процесу потроху вливати желатин.
- Густий йогуртовий крем для торта в готовому вигляді повинен бути пишний і білосніжний.
Рецепт №5 «З фруктовим сиропом»
Сироп відмінно замінює цукор. Для кулінарного процесу підійде персиковий, малиновий або полуничний. Виходить дуже смачно.
Складові:
- 200 мл йогурту;
- 5 ст. л. молока (бажано домашнього);
- 2 шт. яєць (знадобляться білки);
- 6 ст. л. фруктового сиропу;
- 1 п. Желатину;
- 0,5 п. Ваніліну;
- 2 ч. Л. соку лимона;
- 100 мл чистої води.
приготування:
- На самому початку завчасно розбити яйця, відокремити жовток від білка. Останній компонент перекласти в невелику тарілку і відправити в холодильник на годину. Охолоджений збити кремоподібного стану, поступово додаючи сік лимона.
- Окремо підігріти потрібну кількість води до 25-30 градусів. Додати желатин, перешкодити. Відставити на 5 хвилин, після поставити на водяну баню і гріти до повного розчинення.
- Тепер желатину потрібно дати час на охолодження. Після з’єднати з йогуртом, ваніліном і фруктовим сиропом.
- В кінці в майже готовий крем обережно по ст. л. ввести збитий білок. Однорідною масою змастити коржі, з’єднати і поставити в холодильник на кілька годин.
Рецепт №6 «Сластьона»
Як варіант можна приготувати йогуртовий крем для торта зі згущеним молоком. Для ласунів то, що треба.
Складові:
- 600 мл йогурту;
- 200 мл вершків (від 30%);
- 100 г цукрової пудри;
- 380 мл згущеного молока (густий);
- 1 лимон.
приготування:
- У глибокій мисці з’єднати йогурт зі згущеним молоком і соком лимона. Добре збити при середній потужності блендера, після чого відправити в холодильник на 8 годин.
- Як тільки пройде час, дістати охолоджені вершки, збити до піків. В процесі поступово додати цукрову пудру.
- Готову вершкову масу ввести в основу йогуртового крему і збити до однорідного стану.
Рецепт №7 «Суфле»
У домашніх умовах реально зробити йогуртовий крем для торта у вигляді суфле. Готується в 3 етапи.
Складові:
- 0, 5 кг густого йогурту;
- 150 мл домашньої сметани;
- 200 мл згущеного молока;
- 20 г желатину;
- 0,5 ст. чистої води.
приготування
З’єднати йогурт і сметану, ретельно збити. На це піде буквально 2-3 хвилини.
Важливо знати!
У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.
Схуднути за 14 днів …
Додати вказану кількість згущеного молока, ще раз збити.
У воді розвести желатин, розмішати, дати набрякнути. Підігріти на водяній бані, постійно помішуючи, поки не розчиняться всі грудочки. Відставити, остудити, додати крем і знову застосувати блендер.
Рецепт №8 «Полуничний»
Полуниця в кремі робить будь-який торт ще привабливішим. Залишилися шматочками можна буде прикрасити поверхню виробу.
Складові:
- 400 мл йогурту;
- 150 г коричневого цукру;
- 250 г свіжої полуниці;
- 10 г желатину;
- 0,5 очищеної води.
приготування
- За допомогою кухонного пристосування повністю розчинити цукор в йогурті.
- Попередньо підготувати желатинову масу. Додати до кремовій основі.
- Полуницю очистити від «хвостиків», ретельно вимити і додати. Збити до однорідного стану.
- Готовим кремом відразу намазати коржі, з’єднати і поставити в холодильник на кілька годин.
Корисні поради
- Щоб крем для торта з йогуртом вийшов вдалим, бажано брати натуральні молочні інгредієнти, тобто домашнього приготування або магазинні, але з середньою калорійністю. Якщо використовувати з низьким вмістом жиру, то крем буде дуже рідким і прісним. Адже калорійність можна знизити за рахунок зменшення дози цукру.
- При збиванні йогурту з додаванням цукрової пудри буде потрібно не більше 5-6 хвилин при середній швидкості кухонного апарату.
- Щоб крем вийшов по-справжньому пишний, цукрову пудру слід просіяти через сито, як борошно.
- Правильно приготовлений крем з йогуртом здатний довгий час зберігатися в харчовому контейнері щільно закритий кришкою приблизно 5-7 днів. Може використовуватися не тільки для коржів, але і в якості борошна начинки.
- Крім того їм прикрашають морозиво і заправляють фруктові салати.
- Якщо торт готується на дитяче свято, то в крем можна додати натуральні барвники, для додання зовнішньої привабливості. Наприклад, взяти свіжовичавлений морквяний або буряковий сік.
- Якщо немає ваніліну, то його легко замінить така ароматна пряність як кориця.
Як бачите, крем для торта з йогурту готується швидко і не вимагає великого списку продуктів. Головне, діяти послідовно. Смачного.