Як приготувати корейку знає далеко не кожна господиня, не дивлячись на те, що страви зі свинини досить популярні. У цьому матеріалі зібрані найбільш популярні рецепти для повсякденного і святкового застілля.
Корейка запечена в рукаві
Простота приготування цієї страви ніяк не позначається на його смакових якостях. Соковита, ніжна, просочена неперевершеним ароматом спецій свинина не залишить байдужим навіть найбільш вибагливих їдців.
Для свинячого філе вагою 500 г вам знадобиться:
- по ½ чайної ложки зеленого базиліка, майорану, розмарину;
- невелика часникова головка;
- близько 20 г солі;
- 50 мл олії рослинного.
Опис приготування покроково:
- Масло змішуємо зі спеціями. З часнику знімаємо лушпиння і розрізаємо кожен зубок навпіл.
- Свиняча корейка повинна промаринуватися, так як саме тому вона буде соковитою і ароматною. Спочатку протикаємо її гострим ножем і шпігуем часничком. Потім натираємо приправленим маслом. Прибираємо в холодильник на кілька годин.
- Замариноване м’ясо викладаємо в рукав для запікання. Приготування корейки в духовці триває близько 1 години 30 хвилин. Якщо ви хочете, щоб була рум’яна кірочка – то за кілька хвилин до закінчення розкрийте рукав і облийте соком.
Свинина з медової скоринкою
Корейка, запечена в духовці за цим рецептом, подається до столу зовсім остигнула. Також вона може чудово замінити ковбасу в бутербродах на сніданок.
Щоб запекти 1 кілограм філе вам будуть потрібні такі продукти:
- парочка гілочок зеленого розмарину;
- 1 часникова головка;
- пригорща суміші різних мелених перців;
- на смак солі;
- 50 мл не надто густого меду.
Опис приготування покроково:
- У промите і обсушене м’ясо старанно втираємо суміш перемелених перців з сіллю.
- Часник нарізаємо пластинками. У філе робимо неглибокі надрізи, які заповнюємо цими пластинками.
- Зверху нашпигованого м’яса розкладаємо розмаринові гілочки. Все щільно замотуємо в два шари фольги і кладемо на 1 годину в холодильник.
- Готується корейка в фользі в духовці в 180 градусах не менш 60 хвилин. Далі виймаємо її, розкриваємо, знімаємо розмарин і змащуємо медом. Прибираємо назад хвилин на 7-8 для отримання красивої рум’яної скоринки. Запечена корейка повинна охолонути, тому прибираємо температуру і залишаємо її холонути.
Свинина фарширована ананасом і грибами
Приготування корейки за цим рецептом зажадає від вас трішки більше часу, ніж попередні, зате це блюдо з легкістю стане прикраса банкетного столу.
Щоб його приготувати необхідно брати м’ясо без кістки вагою не більше 1 кілограма. Крім цього вам знадобляться:
- приправа для свинини – 1 ст. ложка;
- паприка – 1 ч. ложка;
- соєвий соус – 40 мл;
- гірчиця – 1 ч. ложка;
- часничок – пара зубчиків;
- ананас консервований – 100 г;
- гриби – 100 г;
- сир – 100 г;
- мед рідкий гречаний – 1 ст. ложка.
Детальна схема приготування:
- Готувати почнемо з маринаду. Для цього соєвий соус об’єднуємо з усіма спеціями, гірчицею і подрібненим часником.
- М’ясо розрізаємо впоперек на відбивні, які не дорізаючи до кінця. У вас повинно вийти як на фото, ширина кожного шматочка але лише 2 сантиметри.
- Беремо маринад і ретельно натираємо їм весь шматочок (не забуваючи намазувати місця розрізів). Кладемо в глибоку форму для запікання, зверху закриваємо плівкою і ставимо в холодильник на годину 30 хвилин. маринуватися.
- Приготуємо начинку. Гриби, краще брати великі печериці, розрізаємо не надто тоненькими шматочками. Кільця ананасів ділимо на 4 частини. Сир також розрізаємо тонкими широкими шматочками. Взагалі такий рецепт корейки можна змінювати, враховуючи ваші смаки і побажання (наприклад, ананас можна замінити помідорами або яблуками).
- Між м’ясними пластинками кладемо по 1 шматочку кожної начинки. Форму закриваємо щільно фольгою і ставимо в розігріту до температури 180 градусів духовку на 90 хвилин. Потім розкриваємо, намазуємо зверху медом і ставимо на деякий час, перш красивою, карамельної скоринки. Готову страву відразу подавайте до столу, не даючи йому охолонути.
Корейка на грилі
Ми звикли вважати, що котлета – блюдо з м’ясного фаршу. Насправді так називається відбивна з кісткою. Особливо смачною, ніжною і соковитою виходить свиняча корейка на кістці в незвичайному маринаді, приготована на грилі.
Необхідні компоненти:
- 600 г відбивної на реберцях;
- 1 ч. Ложка гірчиці;
- 20 мл оцту бальзамічного;
- по 40 мл оливкової олії і соєвого соусу;
- гілочка розмарину;
- ½ ч. Ложки каррі;
- кілька часникових зубків;
- 2 ч. Ложки незацукрованим меду.
- Котлети спочатку потрібно замаринувати в гірчично-медовому соусі. Для нього дуже дрібненько кришимо часничок і розмарин. Об’єднуємо їх з іншими компонентами і ретельно розмішуємо.
- Нарізані порційні шматочки замочуємо в соусі, прикриваємо плівкою і ставимо в холодне місце. Ми залишаємо в такому вигляді не менше ніж на 2 години, але найкраще маринувати годин 10.
- Промаринуватися свинячі шматочки викладаємо на добре розігрітий гриль і обсмажуємо. Спочатку смажимо з кожного боку до утворення скоринки при сильній температурі, а потім знижуємо температуру і доводимо до готовності. Таке блюдо зі свинини чудово поєднується з овочевими салатами.
Баранина тушкована в пиві
Свинину дуже часто використовують для готування популярних страв, але не менш смачно можна приготувати цю ж частина з баранини. Завдяки грамотно підібраним спецій м’ясо набуває дуже приємний пряний аромат, а їсти його можна як гарячим, так і трохи остиглим.
- 600 г баранини;
- по 1 ч. ложці хмелі-сунелі і розмарину;
- трохи сухої м’яти;
- 3 лаврові листки;
- 6 горошин запашного перцю;
- трохи коріандру;
- 4 часникових зубки;
- 2 цибулинки;
- стакан солі;
- 3 ст. ложки цукру;
- 3 л води;
- Олейна для смаження;
- 1 пляшка темного пива.
- Приготування за цим рецептом починається з розсолу. У 3-х літрах води розчиняємо сіль, цукор і кип’ятимо. Після закипання додаємо лаврушку, запашний перець, коріандр. Проварюємо трошки і відставляємо охолоджуватися. Занурюємо в розсіл м’ясо і залишаємо на добу в прохолодному місці. По закінченню часу виймаємо і обсушуємо.
- Часник дрібненько кришимо, цибулю нарізаємо півкільцями. У ступці змішуємо інші спеції, трохи їх потовкти.
- Баранину краще готувати цілим шматком, але можна і порізати порційно відразу. Обтирає з усіх боків сумішшю спецій, часником і сіллю. У глибоку миску кладемо частину цибулі, на нього розміщуємо м’ясо і зверху засипаємо рештою цибулькою. Щільно закриваємо посуд і залишаємо на 6-8 годин в прохолодному місці.
- У глибокій сковороді добре розігріваємо Олейну. Засмажуємо на дуже сильному вогні до скоринки. Потім зменшуємо вогонь, викладаємо цибулю і вливаємо пиво. Закриваємо кришкою. Бараняча корейка гаситися під кришкою не менш двох годин. Потім розкриваємо і доготовляє, поливаючи зверху утворилася юшкою. Блюдо вважається готовим, коли вся рідина стане карамелеподобной. Таку страву найкраще поєднується з гострим томатним соусом і різної свіжою зеленню.
Сподіваємося, що завдяки нашим старанням ви дізналися, як смачно приготувати корейку, а наші рецепти надихнули вас на нові кулінарні вчинки. Ще один цікавий варіант готування дуже смачного м’ясного блюда ви дізнаєтеся, переглянувши відео-рецепт.