Різне

Корейка- корисне і смачне частування



популярна корейка

Як приготувати корейку знає далеко не кожна господиня, не дивлячись на те, що страви зі свинини досить популярні. У цьому матеріалі зібрані найбільш популярні рецепти для повсякденного і святкового застілля.

Корейка запечена в рукаві

Простота приготування цієї страви ніяк не позначається на його смакових якостях. Соковита, ніжна, просочена неперевершеним ароматом спецій свинина не залишить байдужим навіть найбільш вибагливих їдців.

корейка в рукаві

Для свинячого філе вагою 500 г вам знадобиться:

  • по ½ чайної ложки зеленого базиліка, майорану, розмарину;
  • невелика часникова головка;
  • близько 20 г солі;
  • 50 мл олії рослинного.

соковите м'ясо

Опис приготування покроково:

  1. Масло змішуємо зі спеціями. З часнику знімаємо лушпиння і розрізаємо кожен зубок навпіл.
  2. Свиняча корейка повинна промаринуватися, так як саме тому вона буде соковитою і ароматною. Спочатку протикаємо її гострим ножем і шпігуем часничком. Потім натираємо приправленим маслом. Прибираємо в холодильник на кілька годин.
  3. Замариноване м’ясо викладаємо в рукав для запікання. Приготування корейки в духовці триває близько 1 години 30 хвилин. Якщо ви хочете, щоб була рум’яна кірочка – то за кілька хвилин до закінчення розкрийте рукав і облийте соком.

Свинина з медової скоринкою

Корейка, запечена в духовці за цим рецептом, подається до столу зовсім остигнула. Також вона може чудово замінити ковбасу в бутербродах на сніданок.

з медової скоринкою

Щоб запекти 1 кілограм філе вам будуть потрібні такі продукти:

  • парочка гілочок зеленого розмарину;
  • 1 часникова головка;
  • пригорща суміші різних мелених перців;
  • на смак солі;
  • 50 мл не надто густого меду.

Опис приготування покроково:

  1. У промите і обсушене м’ясо старанно втираємо суміш перемелених перців з сіллю.
  2. Часник нарізаємо пластинками. У філе робимо неглибокі надрізи, які заповнюємо цими пластинками.
  3. Зверху нашпигованого м’яса розкладаємо розмаринові гілочки. Все щільно замотуємо в два шари фольги і кладемо на 1 годину в холодильник.
  4. Готується корейка в фользі в духовці в 180 градусах не менш 60 хвилин. Далі виймаємо її, розкриваємо, знімаємо розмарин і змащуємо медом. Прибираємо назад хвилин на 7-8 для отримання красивої рум’яної скоринки. Запечена корейка повинна охолонути, тому прибираємо температуру і залишаємо її холонути.

Свинина фарширована ананасом і грибами

Приготування корейки за цим рецептом зажадає від вас трішки більше часу, ніж попередні, зате це блюдо з легкістю стане прикраса банкетного столу.

свинина з начинкою

Щоб його приготувати необхідно брати м’ясо без кістки вагою не більше 1 кілограма. Крім цього вам знадобляться:

  • приправа для свинини – 1 ст. ложка;
  • паприка – 1 ч. ложка;
  • соєвий соус – 40 мл;
  • гірчиця – 1 ч. ложка;
  • часничок – пара зубчиків;
  • ананас консервований – 100 г;
  • гриби – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • мед рідкий гречаний – 1 ст. ложка.

начинка в розрізах

Детальна схема приготування:

  1. Готувати почнемо з маринаду. Для цього соєвий соус об’єднуємо з усіма спеціями, гірчицею і подрібненим часником.
  2. М’ясо розрізаємо впоперек на відбивні, які не дорізаючи до кінця. У вас повинно вийти як на фото, ширина кожного шматочка але лише 2 сантиметри.
  3. Беремо маринад і ретельно натираємо їм весь шматочок (не забуваючи намазувати місця розрізів). Кладемо в глибоку форму для запікання, зверху закриваємо плівкою і ставимо в холодильник на годину 30 хвилин. маринуватися.
  4. Приготуємо начинку. Гриби, краще брати великі печериці, розрізаємо не надто тоненькими шматочками. Кільця ананасів ділимо на 4 частини. Сир також розрізаємо тонкими широкими шматочками. Взагалі такий рецепт корейки можна змінювати, враховуючи ваші смаки і побажання (наприклад, ананас можна замінити помідорами або яблуками).
  5. Між м’ясними пластинками кладемо по 1 шматочку кожної начинки. Форму закриваємо щільно фольгою і ставимо в розігріту до температури 180 градусів духовку на 90 хвилин. Потім розкриваємо, намазуємо зверху медом і ставимо на деякий час, перш красивою, карамельної скоринки. Готову страву відразу подавайте до столу, не даючи йому охолонути.

Корейка на грилі

Ми звикли вважати, що котлета – блюдо з м’ясного фаршу. Насправді так називається відбивна з кісткою. Особливо смачною, ніжною і соковитою виходить свиняча корейка на кістці в незвичайному маринаді, приготована на грилі.



корейка на грилі

Необхідні компоненти:

  • 600 г відбивної на реберцях;
  • 1 ч. Ложка гірчиці;
  • 20 мл оцту бальзамічного;
  • по 40 мл оливкової олії і соєвого соусу;
  • гілочка розмарину;
  • ½ ч. Ложки каррі;
  • кілька часникових зубків;
  • 2 ч. Ложки незацукрованим меду.

маринуємо м'ясо

  1. Котлети спочатку потрібно замаринувати в гірчично-медовому соусі. Для нього дуже дрібненько кришимо часничок і розмарин. Об’єднуємо їх з іншими компонентами і ретельно розмішуємо.
  2. Нарізані порційні шматочки замочуємо в соусі, прикриваємо плівкою і ставимо в холодне місце. Ми залишаємо в такому вигляді не менше ніж на 2 години, але найкраще маринувати годин 10.
  3. Промаринуватися свинячі шматочки викладаємо на добре розігрітий гриль і обсмажуємо. Спочатку смажимо з кожного боку до утворення скоринки при сильній температурі, а потім знижуємо температуру і доводимо до готовності. Таке блюдо зі свинини чудово поєднується з овочевими салатами.

Баранина тушкована в пиві

Свинину дуже часто використовують для готування популярних страв, але не менш смачно можна приготувати цю ж частина з баранини. Завдяки грамотно підібраним спецій м’ясо набуває дуже приємний пряний аромат, а їсти його можна як гарячим, так і трохи остиглим.

баранина тушкована в пиві

  • 600 г баранини;
  • по 1 ч. ложці хмелі-сунелі і розмарину;
  • трохи сухої м’яти;
  • 3 лаврові листки;
  • 6 горошин запашного перцю;
  • трохи коріандру;
  • 4 часникових зубки;
  • 2 цибулинки;
  • стакан солі;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 3 л води;
  • Олейна для смаження;
  • 1 пляшка темного пива.

з апетитною скоринкою

  1. Приготування за цим рецептом починається з розсолу. У 3-х літрах води розчиняємо сіль, цукор і кип’ятимо. Після закипання додаємо лаврушку, запашний перець, коріандр. Проварюємо трошки і відставляємо охолоджуватися. Занурюємо в розсіл м’ясо і залишаємо на добу в прохолодному місці. По закінченню часу виймаємо і обсушуємо.
  2. Часник дрібненько кришимо, цибулю нарізаємо півкільцями. У ступці змішуємо інші спеції, трохи їх потовкти.
  3. Баранину краще готувати цілим шматком, але можна і порізати порційно відразу. Обтирає з усіх боків сумішшю спецій, часником і сіллю. У глибоку миску кладемо частину цибулі, на нього розміщуємо м’ясо і зверху засипаємо рештою цибулькою. Щільно закриваємо посуд і залишаємо на 6-8 годин в прохолодному місці.
  4. У глибокій сковороді добре розігріваємо Олейну. Засмажуємо на дуже сильному вогні до скоринки. Потім зменшуємо вогонь, викладаємо цибулю і вливаємо пиво. Закриваємо кришкою. Бараняча корейка гаситися під кришкою не менш двох годин. Потім розкриваємо і доготовляє, поливаючи зверху утворилася юшкою. Блюдо вважається готовим, коли вся рідина стане карамелеподобной. Таку страву найкраще поєднується з гострим томатним соусом і різної свіжою зеленню.

Сподіваємося, що завдяки нашим старанням ви дізналися, як смачно приготувати корейку, а наші рецепти надихнули вас на нові кулінарні вчинки. Ще один цікавий варіант готування дуже смачного м’ясного блюда ви дізнаєтеся, переглянувши відео-рецепт.

Відео: Свиняча корейка з сиром



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.