Тарт

Лимонний тарт: покроковий рецепт з фото



Пиріг з лимоном може готуватися по різноманітним рецептами, в інтернеті можна знайти сотні варіантів приготування цього ніжного і ароматного десерту. Даний десерт може готуватися на основі дріжджового, листкового або пісочного тіста, ласощі може вийти закритим або відкритим. Узагальнює кожен з цих рецептів вишуканий аромат цитрусів. Лимонний пиріг, приготований за рецептом з фото крок за кроком, виходить ніжним і дуже смачним. Ці ласощі подають як на велике свято, так і на звичайне домашнє чаювання. Нижче будуть описані кращі варіанти приготування такого соковитого і яскравого десерту.

Пиріг з лимонами на сметані

Лимонний пиріг: покроковий рецепт з фото

Складові:

  • масло вершкове НЕ солоне – 135 грам;
  • лимон – 1,5 штуки;
  • сметана жирністю від 15% – 265 грам;
  • сода їдальня – 0,5 ложечки;
  • цукровий пісок – 1 склянка;
  • борошно 1 сорту – 2 склянки;
  • жовток яєчний – 1 штука.

Приготування:

Щоб зробити лимонний пиріг, по даним рецептом з фото крок за кроком, в домашніх умовах, необхідно підготувати ємність під тісто.

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

В даному випадку використовують глибоку миску, в яку кладуть половинку ложки соди, і заливають все сметаною. До даних інгредієнтів додають вершкове масло, яке попередньо було розтоплене на паровій бані. Складові тіста добре перемішують.

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Поступово до такого складу насипають борошно, так як в рецептурі вказано дві склянки, то насипати продукт доведеться в чотири етапи, по половині склянки.

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Дуже важливо додавати сипучий інгредієнт порційно, щоб не зробити масу надмірно густий, в деяких випадках буває досить і півтора склянок борошна.

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Готове тісто виходить дуже м’яким і еластичним, але при цьому воно не клеїться до рук. Готовий склад ділять на дві рівні частини, а потім поміщають в два пакети і прибирають в холодильник.

Начинку приготувати так:

Тим часом береться лимон, його очищають від кісточок, а потім нарізають кубиками дрібного розміру. Після цього використовується блендер або комбайн, щоб подрібнити цитрус в пюре.

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Робити це можна разом з шкіркою, щоб аромат готової маси був більш насиченим, а колір пирога вийшов яскравим.

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Тим господиням, які люблять лимони, пропонується просто нарізати даний цитрус на шматочки за допомогою ножа, але нарізка повинна бути виконана дуже дрібно.

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

До лимонної маси додають один стакан цукрового піску, все перемішують за допомогою ложки.

Процес випікання в духовці:

Духова шафа прогрівають до температурного режиму в 175 градусів, після цього береться форма і змащується вершковим маслом. Можна присипати дно і боки ємності борошном, щоб готовий десерт легше було вийняти після випікання. Тепер знадобиться одна частина тесту, її укладають на дно форми, і розподіляють так, щоб вийшов тонкий шар і бортики.

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Готову начинку виливають на отриманий тонкий шар тіста, її рівномірно розподіляють по всій поверхні заготовки, щоб начинка лягла досить тонким шаром. На столі можна зробити другий пласт тесту, і їм накрити начинку. Краї обережно защипують руками, щоб начинка в процесі випікання не витікала. При бажанні, можна змастити поверхню тіста жовтком, щоб отримати рівномірну корочку. На поверхні роблять п’ять проколів виделкою.

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Випікають лимонний пиріг, за представленим рецептом з фото крок за кроком, в домашніх умовах в духовці, досить витримати десерт в духовці протягом півгодини. Час може змінюватися, все залежить виключно від роботи духової шафи.

Лимонний пиріг: рецепт з фото, покроково

Важливо знати!



У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.

Схуднути за 14 днів …

Готовий лимонний десерт виймають з духовки, а потім відділяють його від форми. Форму перевертають на тарілку, як тільки пиріг виявиться на блюді, йому дають час охолонути. Для прикраси можна використовувати звичайну пудру з цукру.

Лимонний десерт з родзинками і курагою

Лимонний пиріг: покроковий рецепт з фото

Складові:

  • маргарин вершковий – 145 грам;
  • ванільний екстракт – 5 крапель;
  • куряче яйце – 3 штуки;
  • цукровий пісок – 165 грам;
  • борошно 1 сорту – 135 грам;
  • розпушувач – 8 грам;
  • лимон великий – 1 штука;
  • курага і родзинки – по 50 грам.

Приготування пирога:

  1. Для початку необхідно замісити тісто на лимонний пиріг, за вказаною рецептом з фото крок за кроком, приготованого в духовці. Щоб спростити процес, можна застосувати кухонний комбайн або блендер, з цими приладами процес замішування тіста пройде швидше. Для початку в чашу кладуть три курячих яйця, додаю ванільний екстракт і необхідну кількість цукрового піску. Блендером дані продукти перемішують між собою.
  2. Далі в масу додають маргарин, і все ще раз дуже добре збивають. Поступово порціями в масу насипають борошно, тут кондитери рекомендують застосовувати просіяний продукт, щоб тісто при випічці краще піднімалося. Разом з борошном додають вісім грамів пекарського порошку, він допоможе зробити структуру готової основи пористішою і повітряної. На тертці натирають цедру лимона, додають її в масу. В останню чергу з лимона вичавлюють сік, а потім виливають його в тісто.
  3. Якщо хочеться отримати більш насичений смак, то використовують весь лимон, але для початку з нього виймають кісточки, і подрібнюють цитрус до стану пюре. Готова маса відправляється в тісто, і склад ретельно перемішується. В цьому випадку смак лимона буде відчуватися набагато краще. На додаток до тесту додають по п’ятдесят грамів распаренной кураги та родзинок. Як добавки можуть використовуватися будь-які види сухофруктів.
  4. В результаті має вийти склад, який має середню густоту, не варто переживати з приводу рідини тесту, так як при випіканні воно стане більш щільним. Саме середня густота основи, дає можливість отримати максимально повітряне і пористе тісто після випікання. У форму, яка була змазана маслом, переливають підготовлений лимонний склад, а потім відправляють десерт випікатися на тридцять хвилин в духовку.
  5. Як тільки тортик буде готовий, його виймають з духовки і дають йому трохи постояти, щоб охолодитися. Як тільки пиріг досить охолоне, його виймають з форми, перекладають на велике блюдо, і прикрашають за допомогою пудри з цукру. Не менш смачно подати ці ласощі, полив солодкої глазур’ю з темного шоколаду.

https://youtu.be/XZf4BqGaWFw



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.