Пиріг з лимоном може готуватися по різноманітним рецептами, в інтернеті можна знайти сотні варіантів приготування цього ніжного і ароматного десерту. Даний десерт може готуватися на основі дріжджового, листкового або пісочного тіста, ласощі може вийти закритим або відкритим. Узагальнює кожен з цих рецептів вишуканий аромат цитрусів. Лимонний пиріг, приготований за рецептом з фото крок за кроком, виходить ніжним і дуже смачним. Ці ласощі подають як на велике свято, так і на звичайне домашнє чаювання. Нижче будуть описані кращі варіанти приготування такого соковитого і яскравого десерту.
Пиріг з лимонами на сметані
Складові:
- масло вершкове НЕ солоне – 135 грам;
- лимон – 1,5 штуки;
- сметана жирністю від 15% – 265 грам;
- сода їдальня – 0,5 ложечки;
- цукровий пісок – 1 склянка;
- борошно 1 сорту – 2 склянки;
- жовток яєчний – 1 штука.
Приготування:
Щоб зробити лимонний пиріг, по даним рецептом з фото крок за кроком, в домашніх умовах, необхідно підготувати ємність під тісто.
В даному випадку використовують глибоку миску, в яку кладуть половинку ложки соди, і заливають все сметаною. До даних інгредієнтів додають вершкове масло, яке попередньо було розтоплене на паровій бані. Складові тіста добре перемішують.
Поступово до такого складу насипають борошно, так як в рецептурі вказано дві склянки, то насипати продукт доведеться в чотири етапи, по половині склянки.
Дуже важливо додавати сипучий інгредієнт порційно, щоб не зробити масу надмірно густий, в деяких випадках буває досить і півтора склянок борошна.
Готове тісто виходить дуже м’яким і еластичним, але при цьому воно не клеїться до рук. Готовий склад ділять на дві рівні частини, а потім поміщають в два пакети і прибирають в холодильник.
Начинку приготувати так:
Тим часом береться лимон, його очищають від кісточок, а потім нарізають кубиками дрібного розміру. Після цього використовується блендер або комбайн, щоб подрібнити цитрус в пюре.
Робити це можна разом з шкіркою, щоб аромат готової маси був більш насиченим, а колір пирога вийшов яскравим.
Тим господиням, які люблять лимони, пропонується просто нарізати даний цитрус на шматочки за допомогою ножа, але нарізка повинна бути виконана дуже дрібно.
До лимонної маси додають один стакан цукрового піску, все перемішують за допомогою ложки.
Процес випікання в духовці:
Духова шафа прогрівають до температурного режиму в 175 градусів, після цього береться форма і змащується вершковим маслом. Можна присипати дно і боки ємності борошном, щоб готовий десерт легше було вийняти після випікання. Тепер знадобиться одна частина тесту, її укладають на дно форми, і розподіляють так, щоб вийшов тонкий шар і бортики.
Готову начинку виливають на отриманий тонкий шар тіста, її рівномірно розподіляють по всій поверхні заготовки, щоб начинка лягла досить тонким шаром. На столі можна зробити другий пласт тесту, і їм накрити начинку. Краї обережно защипують руками, щоб начинка в процесі випікання не витікала. При бажанні, можна змастити поверхню тіста жовтком, щоб отримати рівномірну корочку. На поверхні роблять п’ять проколів виделкою.
Випікають лимонний пиріг, за представленим рецептом з фото крок за кроком, в домашніх умовах в духовці, досить витримати десерт в духовці протягом півгодини. Час може змінюватися, все залежить виключно від роботи духової шафи.
Важливо знати!
У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.
Схуднути за 14 днів …
Готовий лимонний десерт виймають з духовки, а потім відділяють його від форми. Форму перевертають на тарілку, як тільки пиріг виявиться на блюді, йому дають час охолонути. Для прикраси можна використовувати звичайну пудру з цукру.
Лимонний десерт з родзинками і курагою
Складові:
- маргарин вершковий – 145 грам;
- ванільний екстракт – 5 крапель;
- куряче яйце – 3 штуки;
- цукровий пісок – 165 грам;
- борошно 1 сорту – 135 грам;
- розпушувач – 8 грам;
- лимон великий – 1 штука;
- курага і родзинки – по 50 грам.
Приготування пирога:
- Для початку необхідно замісити тісто на лимонний пиріг, за вказаною рецептом з фото крок за кроком, приготованого в духовці. Щоб спростити процес, можна застосувати кухонний комбайн або блендер, з цими приладами процес замішування тіста пройде швидше. Для початку в чашу кладуть три курячих яйця, додаю ванільний екстракт і необхідну кількість цукрового піску. Блендером дані продукти перемішують між собою.
- Далі в масу додають маргарин, і все ще раз дуже добре збивають. Поступово порціями в масу насипають борошно, тут кондитери рекомендують застосовувати просіяний продукт, щоб тісто при випічці краще піднімалося. Разом з борошном додають вісім грамів пекарського порошку, він допоможе зробити структуру готової основи пористішою і повітряної. На тертці натирають цедру лимона, додають її в масу. В останню чергу з лимона вичавлюють сік, а потім виливають його в тісто.
- Якщо хочеться отримати більш насичений смак, то використовують весь лимон, але для початку з нього виймають кісточки, і подрібнюють цитрус до стану пюре. Готова маса відправляється в тісто, і склад ретельно перемішується. В цьому випадку смак лимона буде відчуватися набагато краще. На додаток до тесту додають по п’ятдесят грамів распаренной кураги та родзинок. Як добавки можуть використовуватися будь-які види сухофруктів.
- В результаті має вийти склад, який має середню густоту, не варто переживати з приводу рідини тесту, так як при випіканні воно стане більш щільним. Саме середня густота основи, дає можливість отримати максимально повітряне і пористе тісто після випікання. У форму, яка була змазана маслом, переливають підготовлений лимонний склад, а потім відправляють десерт випікатися на тридцять хвилин в духовку.
- Як тільки тортик буде готовий, його виймають з духовки і дають йому трохи постояти, щоб охолодитися. Як тільки пиріг досить охолоне, його виймають з форми, перекладають на велике блюдо, і прикрашають за допомогою пудри з цукру. Не менш смачно подати ці ласощі, полив солодкої глазур’ю з темного шоколаду.
https://youtu.be/XZf4BqGaWFw