М'ясо

На арені смачна буженина з яловичого м’яса



Яловичина – один з найпоширеніших видів м’яса, який присутній на наших столах практично щодня. Хоч воно так популярно, але багато господинь недолюблюють це продукт за його жорсткість і специфічний запах під час приготування в готових стравах.

Ми ж пропонуємо вам рецепти, які не просто урізноманітнюють ваше меню, але і зроблять переворот в ваших уявленнях про способи приготування. Бажання з яловичини в мультиварці – хіт сезону.

Бажання з яловичини в мультиварці

Пастрома з яловичини стане хорошою закускою на святковому столі. Бутерброди з нею сподобаються вашим малюкам і вони із задоволенням будуть уплітати такі сніданки в школі на перерві.

пастрома ароматна

Використання ароматних спецій і запашних трав зробить це блюдо практично делікатесом.

Бажання з яловичини в мультиварці

складові

  • Грудинка яловича цільним шматком – 700-800 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 велика головка
  • Рослинна олія – ​​3-4 ст. л.
  • Гірчиця гостра – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Спеції – 1 ст. л.

Спеції можна взяти за бажанням, а можна використовувати покупної набір «Пастрома» або «Бажання» (фірма виробник «Мрія»). У цих наборах збалансований склад і він як не можна краще підійде для цієї страви.

приготування

    1. Готуємо овочі. Морква нарізаємо невеликими брусочками, часник – пластинками середньої товщини.
    2. Грудинка цільним шматком вимагає особливого підходу в Маринівка. Прорізаємо ножем отвори в м’ясі і засовуємо туди підготовлені моркву і часник.
    3. Змішуємо рослинне масло, гірчицю, сіль і спеції. Суміш підбиваємо виделкою, намагаючись зробити якомога більш однорідною.
    4. Натираємо отриманим маринадом м’ясо і залишаємо мінімум на 6 годин на холодному місці. Пастрома повинна промаринуватися.
    5. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 40 хв. Змащуємо чашу рослинним маслом. Викладаємо м’ясо в ємність, закриваємо кришку і готуємо 20 хв.
    6. Після закінчення часу відкриваємо кришку і перевертаємо шматок на іншу сторону. Готуємо до звукового сигналу.
    7. Потім ставимо програму «Гасіння» на 2 години і готуємо під закритою кришкою. Час вказано приблизно – воно залежить від потужності вашої помічниці.

Бажання з яловичини в мультиварці

  1. Перевірити готовність можна наступним чином. Візьміть бамбукову паличку і проткніть нею шматок м’яса. Якщо воно м’яке і з проколу сочиться світлий сік – готово.
  2. Щоб пастрома була ще ніжніше, залиште її на пару хвилин в вимкненому мультиварці під закритою кришкою.

Бажання з яловичини в мультиварці

Подавайте до столу цільним шматком, з одного боку зробивши нарізку тонкими скибочками.

Бажання яловича «Соковита»

Яловича грудинка цільним шматком або вирізка чудово підійдуть для приготування цієї страви. Пастрома з пісного, ніжного м’яса за цим рецептом вийде дуже соковитою і з успіхом замінить покупні ковбаси.

Пастрома з яловичини в мультиварці

Необхідно

  • Грудинка нежирна (бажано одним шматком) – 700-800 гр.
  • Вода і сіль з розрахунку на 1 склянку 1 ст. л. солі

маринад:

  • Оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. Л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. Л.
  • Суміш трав (прованська) – 1 ч. Л.
  • Суміш перців – 1 ч. Л.
  • Паприка – 2 ч. Л.

Бажання з яловичини в мультиварці



Якщо немає оливкового масла, його замінить високоякісним рафінованим соняшниковою або кукурудзяним. Кількість спецій можна зменшити або збільшити до смаку.

приготування

    1. Грудинка або вирізка заливається водою в емальованій посудині. Потрібно підрахувати, скільки склянок води піде на те, щоб м’ясо повністю покрилося рідиною. Потім виливаємо водичку в миску і додаємо сіль з розрахунку на 1 склянку води 1 ст. л. солі. Гарненько перемішуємо, щоб сіль повністю розчинилася і отриманим розсолом заливаємо яловичину. Ми залишаємо просолитися на 12 годин. Краще це робити на ніч.
    2. Вранці виймаємо м’ясо, викладаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім обсушуємо щільним паперовим рушником.
    3. Готуємо маринад. Змішуємо рослинне масло з усіма зазначеними інгредієнтами. Грудинка натирається отриманою сумішшю з усіх боків. Якщо любите часник, можна нашпигувати їм шматок.

Бажання з яловичини в мультиварці

  1. Беремо фольгу, змащуємо її олією і загортаємо в неї шматок підготовленої яловичини. Слідкуйте за тим, щоб краї фольги були зверху. Так сік під час приготування не буде витікати в чашу і пастрома буде соковитою.
  2. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 1.5-2 години. Укладаємо наш згорток, закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.
  3. Готове м’ясо залишаємо цілим шматком у фользі до повного охолодження. Дістаємо з чаші і відправляємо в холодильник знову на 10-12 годин.

Бажання з яловичини в мультиварці

Охолоджена і справжні пастрома буде ароматною, соковитою і ніжною. Нарізайте її тонкими скибочками і подавайте до столу з гірчицею або кетчупом.

Корисні поради

Якщо немає можливості взяти м’ясо цілим шматком, можна використовувати такий прийом. Тонкі шматки промаринувати, нашпигувати і загорнути в рулет. Скріпити шпагатом і готувати в такому вигляді. Знімати нитки потрібно тільки з холодного страви, щоб воно не розвалилося.

Якщо немає можливості залишити м’ясо в розсолі на 12 годин, можна використовувати шприц, щоб накачати солоний розчин всередину. Так грудинка, навіть якщо вона великим шматком, буде солоної і всередині.

Бажання з яловичини в мультиварці

Пастрома відрізняється від буженини способом маринування м’яса. Для буженини використовують традиційно сухий маринад, а для Пастрома – розсіл. Сухий спосіб додасть готовому блюду більше аромату і різкості. Водний зробить м’ясо ніжним, соковитим і більш нейтральним за смаком. Врахуйте це відмінність, планую кінцевий результат.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.