Бісквітне тісто заслуговує на особливу увагу. Під час його приготування часом відмовляються від цукру. Повітряна структура обумовлюється борошном і яєчним білком. Несолодкий бісквіт підійде для приготування пирога.
Тісто – основа випічки. Начинка визначає смакові характеристики. Капуста і м’ясо поєднуються найбільше. Пиріг з капустою і фаршем відноситься до класики. Таке блюдо готують навіть початківці господині. Часом капуста не вимагає тривалої теплової обробки. Дозволяється використання свіжої капусти для начинки. За бажанням начинку для пирогів можна загасити на сковороді.
Рецепти відрізняються різноманітністю. Складні начинки складаються з декількох інгредієнтів. Продукти готують окремо, потім – змішують. Капустяно-м’ясні пироги часом доповнюють іншими інгредієнтами. Відповідними вважаються яйця, рис, сир і гриби. Достатня кількість начинки визначає смак страви. Волога і важка начинка не допускається.
Класичний рецепт
Як приготувати класичний пиріг з фаршем і капустою в духовці?
Складові:
- 400 грам фаршу;
- 400 грам капусти;
- 200 мілілітрів вершків;
- пачка маргарину або вершкового масла;
- 200 грам (чашка) пшеничного борошна;
- 3 яйця;
- 70 грам м’якого сиру;
- 2 столові ложки сметани;
- сіль.
приготування:
- Борошно просівають. Потім її розтирають в крихту з вершковим маслом або маргарином. Додають щіпку солі 2 столові ложки сметани. Роблять заміс.
- Тонким шаром масла змазують вогнетривку форму. Викладають тісто. Роблять дно і бортики з готового тіста.
- М’ясний фарш обсмажують на сковороді. Використовують для цього рослинне масло. За час смаження олія повинна випаруватися повністю.
- Додають до фаршу нашатковану капусту. Солять і перчать за смаком. Для гасіння відводять до 15 хвилин.
- Капусту з фаршем викладають на основу.
- Яйця збивають з вершками. Додають тертий сир, сіль. Інгредієнти перемішують. Яєчно-вершковою заливкою заправляють блюдо.
- Духова шафа розігрівають до 180 градусів. Для випікання відводять 40 хвилин. Готову страву порадує рум’яною скоринкою. Смачного!
Класична рецептура підійде початківцям господаркам. Легкість приготування буде оцінена. За схожим принципом готується турецька пиріг з капустою і фаршем. Основною відмінністю буде обмеження щодо фаршу, так як підійде тільки яловичина. В іншому класична рецептура і турецький варіант випічки ідентичні. До того ж додавання зелені вітається в обох варіаціях.
Капустяно-м’ясний пиріг на кефірі
Пиріг з капустою і фаршем на кефірі можливо приготувати. Блюдо придбає ніжний смак. Кефір додасть особливу текстуру. Випічка буде класичної, ніжною і м’якою.
Складові:
- половина капустини;
- 400 грам фаршу;
- 3 яйця;
- по склянці кефіру і майонезу;
- пакетика розпушувача;
- 9 столових ложок борошна;
- соняшникова олія.
приготування:
Капустяний качан шаткують. Додають воду і кип’ятять. Капустяне листя віджимають.
М’ясо обсмажують. Солять, перчать, додають спеції. Орієнтуються на смакові характеристики.
Обидва компоненти ретельно перемішують. Рекомендується рівномірний розподіл. Роблять заміс з кефіром. У миску вливають кефір і майонез. Додають розпушувач. Вбивають яйця. Сіють борошно. Готове тісто має мати м’яку консистенцію.
Вогнетривку форму змащують соняшниковою олією. Роблять основу. Потім викладають начинку. Додають другу частину тестового замісу. Борти закріплюють.
Пиріг готують в духовці при 180 градусах протягом півгодини.
При бажанні додають прованські трави. Такі спеції поліпшать смакові межі.
М’ясо-капустяний пиріг з картопляною начинкою
Пиріг з м’ясним фаршем і капустою поєднується з картоплею. Класичний смак подобається більшості людей.
Складові:
- 500 грам готової основи для піци;
- половина качана білокачанної капусти;
- 200 грам бекону;
- 350 грам рубленого м’яса;
- 5 штук відвареної картоплі;
- 3 яйця;
- 150 грам твердого сиру;
- 150 грам сметани;
- сіль, перець, рослинна олія.
приготування:
- Основою страви буде готове тісто для піци. Попередньо змащують його олією.
- Кочан шаткують і бланшують до м’якого стану.
- Лук чистять, подрібнюють, обсмажують. Додають м’ясо, бекон. Смажать трохи менше 10-ти хвилин.
- Картоплю чистять, нарізають на кубики. Додають до капусти, фаршу.
- Готують сирну суміш. Для цього змішують тертий сир, яйця, сметану.
- Капусту, бекон, м’ясо викладають на основу. Потім заливають сирної сумішшю.
- Духовку нагрівають до 200 градусів. Для випікання відводять до 25 хвилин.
Такий капустяний пиріг з фаршем сподобається всім домочадцям. Картопля балансує смак, розкриває потрібні межі.
Рецепт листкового пирога
Пиріг з капустою і фаршем за цим рецептом підійде для повсякденного і святкового столу. Ніжний смак – його основна перевага.
Складові:
- половина капустини;
- 300 грам м’яса;
- склянка молока;
- 2 яйця;
- 70 грам сиру твердих сортів;
- 1 морква;
- ріпчаста цибуля;
- 2 листи листкового тіста.
приготування:
Листкове тісто розморожують при кімнатній температурі. Використання напівфабрикату спрощує і прискорює підготовку.
Капусту шаткують. Цибулю і моркву дрібно ріжуть.
Цибулю і моркву обсмажують. Потім додають сире м’ясо і порізану капусту. Гасять всі інгредієнти.
Овочеву суміш перемішують. Солять, перчать. Залишають до охолодження до кімнатної температури. Тісто розкочують в тонкий пласт. Спочатку викладають половину овочевої суміші. Після цього роблять рулет і розрізають на однакові шматочки.
Вогнетривку форму змащують. На ньому розміщують шматочки рулету. Готується яєчно-сирна заливка.
На наступному етапі заливають верхівку пирога. Для випікання при температурі в 180 градусів за Цельсієм відводять 45 хвилин. Готовий листковий пиріг з капусти з фаршем порадує своїм бездоганним смаком.
Пісочний пиріг з капустяно-м’ясною начинкою
Пиріг з фаршем і капустою в духовці на основі пісочного тіста відомий з давніх часів. Блюдо асоціюється зі смаком дитинства.
Складові:
- 200 грам вершкового масла;
- чашка сметани;
- 500 грам тушкованою кислої капусти;
- 200 грам обсмаженого м’ясного фаршу;
- 1 яйце;
- половина чайної ложки соди.
приготування:
- Яйця збивають. До них додають сметану, холодне вершкове масло. Сіють борошно з содою. Роблять заміс. Готове тісто розділяють на 2 пласти.
- Перша частина вкладається на деко, змащене маслом. Зверху укладається тушкована капуста, потім м’ясо.
- Другий пласт закриває пиріг.
- Блюдо випікають протягом 40 хвилин при 180 градусах за Цельсієм.
Дріжджовий пиріг з м’ясом і капустою
Класичний дріжджовий пиріг при бажанні вдасться приготувати з фаршем і капустою. Такий рецепт пирога з капустою і фаршем також заслуговує на особливу увагу.
Складові:
- 400-450 грам пшеничного борошна;
- 100 грам вершкового масла або маргарину;
- 300 грам м’яса;
- 500 грам капусти;
- 350 мілілітрів молока;
- 1 яйце;
- чайна ложка сухих дріжджі;
- столова ложка цукру;
- половина чайної ложки солі;
- цибуля.
Спосіб приготування:
- Спочатку роблять заміс. У теплому молоці розмішують дріжджі. Чекають 15 хвилин.
- Потім додають м’яке вершкове масло, цукор, сіль. Ретельно перемішують. Вбивають яйце і повторно перемішують. Поступово підсипають борошно. В кінці тісто замішують руками до еластичного стану. Потім наполягають близько 30-50 хвилин.
- Капусту дрібно шаткують, цибулю подрібнюють. Укладають в сковороду і додають трохи молока, солять і перчать. Гасять до розм’якшення капусти. Потім зайва рідина випаровується без кришки. Цей етап додасть ніжний вершковий смак страви.
- Обсмажують м’ясо на сковороді з додаванням олії. При бажанні додають сіль і перець.
- Тушковану капусту і смажений фарш з’єднують.
- Тісто розділяють на дві частини. Один пласт піде вниз, інший – наверх. Серединою буде начинка. Пиріг ретельно защипують по всіх краях.
- Блюдо випікають в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин. Смачного!
Правильно приготовлений пиріг з фаршем і капустою в духовці неодмінно порадує смаком і живильним складом.