Пиріг з консервованими персиками порадує не тільки дорослого, але і дитини. Смачний і ситний десерт допоможе підняти настрій, додасть звичайному дня частинку торжества.
Зробити випічку під силу навіть починає господині. Рецепти досить різноманітні. Із запропонованих варіантів обов’язково знайдеться той, що зможе зайняти почесне місце в кулінарній книзі господині.
Класичний рецепт
Пиріг з персиками особливо популярний в літній період. Здавалося б, влітку такий достаток фруктів, що нема чого використовувати консервацію. Однак, багато господинь із задоволенням готують такі ласощі і балують ними всю сім’ю.
Випічка, приготована за цим рецептом не тільки смачна, а й корисна. В результаті вийде повітряний десерт з соковитою начинкою.
Складові:
- борошно – 150 г;
- кефір – 200 г;
- консервовані персики – 250 г;
- сіль – щіпка;
- цукор – 180 г;
- розпушувач – 1 пакетик;
- вершкове масло – 80 г;
- ваніль – 1/2 пакетика;
- яйце – 2 шт.
приготування:
- Щоб приготувати пиріг з консервованими персиками за класичним рецептом, слід підготувати всі необхідні інгредієнти. Найкраще, якщо вони будуть знаходитися під рукою. Це дозволить заощадити час і приготувати ласощі за мінімальну кількість часу.
- Взяти глибоку ємність, з’єднати яйця з ваніллю, збити. Ввести сіль, цукровий пісок. Для зручності варто скористатися віночком.
- Розтоплене вершкове масло ввести до яєць.
- У загальну масу залити кефір.
- Просіяне борошно з’єднати з розпушувачем, невеликими порціями засипати до всіх інгредієнтів.
- Включити духовку, встановити температуру 180 градусів. Підготувати форму для випічки, змастити маслом.
- У форму залити тісто, покласти фруктові часточки. Персиковий пиріг буде соковитим, якщо покласти побільше фруктів.
- Готувати страву протягом півгодини. Після закінчення відведеного часу, десерт витягти з духовки, перевірити його готовність. Зробити це не важко. Досить проткнути випічку зубочисткою. Вона вважається готовою, якщо тісто не прилипає до зубочистці.
- Прикрасити ласощі можна на свій розсуд. Для цього варто зверху посипати випічку цукровою пудрою або полити згущеним молоком.
Персиковий пиріг з грушею
Пиріг з консервованими персиками відноситься до простої і ситної випічці. Особлива увага приділяється начинці. Щоб доповнити персиковий смак, багато господинь додають в рецепт улюблені фрукти. Персик прекрасно поєднується з грушею, страва виходить дуже смачним і яскравим. Витративши мінімальну кількість часу, вдасться приготувати чудове блюдо.
Складові:
- консервовані персики – 250 г;
- вершкове масло – 180 г;
- ванілін – 1 пакетик;
- розпушувач – 1 пакетик;
- молоко – 50 г;
- волоські горіхи – 100 г;
- груша – 1 шт .;
- цукор – 100 г;
- борошно – 300 г;
- яйця – 5 штук.
Для крему:
- сметана – 200 г;
- цукор – 60 г.
приготування:
Пиріг з консервованих персиків приготувати нескладно. Насамперед слід підготувати всі інгредієнти. Підготувати глибоку тарілку, вбити яйця, засипати цукровий пісок.
У загальну масу засипати ванілін, змішати. Найкраще скористатися міксером.
Ввести розм’якшене масло, залити молоко, перемішати.
Розігріти духовку, встановивши температурний режим 180 градусів. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, засипати в загальну масу.
Підготувати форму, змастити її маслом, викласти тісто.
Підготувати персикові часточки, розрізати їх, укласти на тісто.
Очистити грушу, розрізати на невеликі кубики, викласти зверху.
Поставити форму з пирогом з персиків в духовку, готувати не більше 45 хвилин. Тим часом потрібно подрібнити горіхи і підсушити їх. Можна скористатися мікрохвильовою піччю або просушити на сковороді.
Приготувати крем. Взяти глибоку тарілку, вилити сметану, засипати цукор. Масу збити міксером.
Дістати з духовки блюдо, зверху залити приготований крем, посипати подрібненими горіхами. Ласощі повинно добре просочитися. Для цього його потрібно остудити і поставити в холодильник на 2 години.
Після закінчення відведеного часу десерт можна діставати з холодильника і запрошувати всіх до чаювання.
Випічка на швидку руку
За запропонованим рецептом можна зробити пиріг з консервованими персиками дуже швидко. Якщо немає часу довго возитися на кухні, а домочадців все ж хочеться побалувати чимось смачним, повітряна випічка стане відмінним вибором. Солодке блюдо здатне зайняти почесне місце навіть на святковому столі.
Складові:
- яйця – 4 шт .;
- цукор – 150 г;
- вершкове масло – 100 г;
- сода – 5 г;
- борошно – 450 г;
- сіль – щіпка;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- консервовані персики – 400 г.
приготування:
- Щоб скористатися рецептом і зробити пиріг з персиками, потрібно підготувати глибоку тарілку, вбити яйця, ввести два види цукру.
- Розтоплене вершкове масло залити в загальну масу. За допомогою віночка все добре збити.
- У яєчну суміш засипати сіль, погашену оцтом соду. Невеликими порціями засипати борошно. Все перемішати.
- Має вийти густе тісто, яке буде нагадувати сметану.
- Взяти фрукти, нарізати їх невеликими шматочками.
- Підготувати форму, змастити маслом і залити тісто. Зверху покласти персикові часточки.
- Розігріти духовку до 180 градусів, по простому рецептом для приготування пирога з персиками буде потрібно не більше 30 хвилин.
- Після закінчення відведеного часу десерт дістати з духовки, викласти на тарілку.
Повітряні ласощі
Десерт в білій глазурі не залишиться без уваги. Як дорослі, так і діти захочуть спробувати шматочок. Навіть молода господиня знає, як приготувати пиріг з консервованими персиками. У кожної в кулінарній книзі є маса варіантів. Ласощі, приготоване за цим рецептом, поза конкуренцією. Навіть на святковому столі воно зможе привернути загальну увагу.
Складові:
- вершкове масло – 200 г;
- цукор – 200 г;
- яйця – 5 шт .;
- борошно – 250 г;
- розпушувач – 20 г;
- консервовані персики – 250 г.
Для крему:
- сметана – 400 мл;
- цукрова пудра – 100 г.
Для прикрас:
- персики – 100 г;
- мигдаль – 100 г.
приготування:
Розтопити вершкове масло, покласти в чашу міксера.
До масла додати цукор, добре збити міксером. Для цього буде потрібно не більше 5 хвилин.
У загальну масу ввести яйця і збити.
Підготувати форму, призначену для випічки. Змастити її маслом, трохи присипати борошном.
У яєчну суміш ввести муку, розпушувач. Все перемішати, в результаті вийде густе Тесло.
Покласти масу в форму, лопаткою вирівняти. Зверху укласти фруктові часточки в довільному порядку.
Згідно з цим рецептом випікати персиковий пиріг в духовці при температурному режимі 180 градусів. Для приготування буде потрібно не більше 45 хвилин.
Чи готовий десерт можна перевірити за допомогою зубочистки. Для цього досить проткнути випічку і оглянути зубочистку. Якщо тісто не прилипає, блюдо можна вважати готовим.
Випічка повинна трохи охолонути, після чого її потрібно покрити кремом. Для цього до сметані слід додати цукрову пудру, збити до загусання.
Зверху викласти крем. Залишилося лише десерт прикрасити. В якості прикрас можна використовувати мигдаль і персикові часточки. Горіхи необхідно подрібнити, викласти на блюдо в довільному порядку. Доповнити композицію можна фруктами.
Таке ласощі не тільки смачне, але і апетитне. Спробувати повітряний шматочок захочуть все.
Пісний десерт в мультиварці
Пиріг з консервованими персиками можна приготувати не тільки в духовці. За допомогою мультиварки вдасться зробити десерт, який не зашкодить фігурі. Багато ласуни з радістю готують за запропонованим рецептом і балують всю сім’ю смачною випічкою.
Випічка виходить пишною і дуже повітряної. Вона не тільки смачна, а й корисна. Скориставшись цим рецептом, стане зрозуміло, що пісні десерти можуть бути ситними і апетитними.
Складові:
- консервовані персики – 300 г;
- борошно – 300 г;
- ванілін – 1 пакетик;
- крохмаль – 10 г;
- розпушувач – 20 г;
- рослинне масло – 100 г;
- цукор – 60 г;
- окріп – 200 г.
приготування:
- Засипати в тарілку цукор і ванілін. Залити окріп, розмішати вінчиком.
- Додати рослинне масло і змішати.
- Просіяне борошно з’єднати з розпушувачем, засипати в загальну масу, перемішати. Тісто готове.
- Фрукти посипати крохмалем. Це дозволить їм рівномірно розподілитися в пирозі.
- Засипати персикові часточки в тісто, змішати.
- Щоб приготувати пиріг з персиками за цим рецептом, необхідно підготувати чашу мультиварки. На дно слід покласти пергаментний папір, змастити маслом, залити тісто.
- Встановити режим «Випічка», час приготування становить 1 годину.
- Після закінчення відведеного часу, не варто відразу ж діставати блюдо з мультиварки. Необхідно дати йому трохи охолонути.
- Потім випічку слід викласти на тарілку, прикрасити на свій розсуд. В якості прикрас можна взяти цукрову пудру і посипати їй зверху.
- Випічка готова, її можна подавати до столу. Всі домочадці зможуть оцінити блюдо гідно і обов’язково попросять добавки.
Для приготування пирога можна вибирати як консервовані персики, так і свіжі. В такому випадку десерт буде також смачним і ситним. Персикові ласощі займають окреме місце в кулінарній книзі. Рецептів їх приготування настільки багато, що господині часом не знають, який варіант є кращим.
У блюдо можна додавати і інші фрукти. Це дозволить урізноманітнити смак випічки і отримати приголомшливе ласощі. Незалежно від того, за яким рецептом буде приготовлений пиріг, десерт вийде дуже смачним і ароматним. Таке блюдо зможе стати прекрасним частуванням на святі. Дорослі і діти обов’язково попросять добавки.