Безе

Безе з горіхами в домашніх умовах



рецептами безе з горіхами

Безе – всіма улюблений, знайомий з дитинства десерт. Його рецепт досить простий – це просто збиті яєчні білки, запечені в духовці. Однак сьогодні хотілося б поділитися більш цікавими рецептами безе з горіхами.

рецептами безе з горіхами

Безе з додаванням волоських горіхів

склад:

  • 8 яєчних білків;
  • 200 грам цукру;
  • 150 грам цукрової пудри;
  • 200 грам сиропу;
  • 150 грам подрібнених волоських горіхів;
  • 30 грам крохмалю;
  • вершкове масло.

Спосіб приготування:

В першу чергу необхідно відокремити жовтки від білків. Після цього потроху додаючи цукор, збиваємо білки. Окремо змішуємо крохмаль з цукровою пудрою, пропускаємо через сито, і не поспішаючи додаємо в білково-цукрову масу. Застеляємо деко папером для випікання, потім на нього виливаємо наше «тісто» для безе, і посипаємо меленими волоськими горіхами. Запікати тістечко слід в попередньо розігрітій до 100 градусів духовці протягом 45 хвилин. Коли наше безе з горіхами готове, можна його полити зверху сиропом по смаку, і подавати до чаю.

безе з горішками

Простий рецепт безе з горіхами

склад:

  • 1 ст.л. мелених волоських горіхів;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 ст.л. цукру.

Спосіб приготування:

Отже, для приготування безе з горіхами в домашніх умовах нам необхідно відокремити білки від жовтків, взяти суху чисту ємність, і збити в ній білки з цукром, використовуючи низькі обороти міксера. При цьому важливо підсипати цукор поступово, а швидкість збивання збільшувати плавно. За підсумком цього процесу повинна утворитися невагома біла гладка маса. Потім в неї додаємо подрібнені волоські горіхи. Акуратно перемішуємо ложкою або лопаткою білкову збиту масу, і обережно виливаємо її на деко, на який попередньо ми поклали змащений вершковим маслом пергамент. Розігріваємо духовку до 100 градусів, і випікаємо 50-60 хв. Після чого робимо температуру менше (50 градусів), і доводимо тістечка до готовності.

горішки рецепт безе

Орехово-шоколадне безе

склад:

  • 150 грам цукру;
  • 4 яєчних білка;
  • 100 грам лісових горіхів;
  • 1 ч.л. молока;
  • 140 грам чорного шоколаду (100 г в тісто, 40 г для прикраси).

приготування:

безешки рецепт

  1. Для початку шоколад і горіхи необхідно подрібнити. Якщо ви взяли плитку шоколаду, то можна натерти його на тертці. Приступаємо до збивання білків. Це потрібно зробити до утворення легкої яєчної піни. Під час збивання білків, потихеньку порційно вводимо цукор, не зупиняючи процес, поки останній повністю не розчинитися. Суміш в ідеалі виходить щільна і відмінно тримає форму. Далі додаємо в неї фундук і перемішуємо все разом. Чи не рекомендуємо додавати горіхи під час збивання суміші, так як вона може не піднятися належним чином. Краще обережненько змішати складові для нашого горіхового безе лопаткою або ложкою. Далі додаємо до суміші шоколад, і знову все акуратно перемішуємо лопаткою.
  2. Беремо кондитерський мішок (якщо його немає, можна використовувати звичайний пакет) і наповнюємо його сумішшю з білка і цукру. Після чого зрізаємо кінчик, і видавлюємо невеликими однаковими кружальцями на пергамент.
  3. Розігріваємо духовку до 90 градусів, і випікаємо наші Пироженко протягом 1,5 години. Після закінчення цього часу, відкриваємо трохи духовку, і даємо безешки охолонути.
  4. Наступним кроком в рецепті безе з горіхами і шоколадом буде приготування начинки або крему. Для цього розтоплюємо 40 г шоколаду на водяній бані, додавши 1ч молока, і поступово розмішуємо до отримання однорідної маси.
  5. Потім розкладаємо безе по парам, одне змащуємо шоколадом, і прикладаємо другий поверх. Таким чином, у нас виходять міні тістечка. Замість шоколаду можна використовувати також крем, варення або варене згущене молоко.

Торт з безе з горіхами в домашніх умовах

торт безе з горіхами рецепт

склад:

Для тесту:

  • 140 грам арахісу;
  • 5 яєчних білків;
  • 250 грам цукру.

Для крему:

  • 2 яєчних жовтки;
  • 20 грам борошна;
  • 200 мл молока;
  • 20 грам цукру;
  • 1 пачка ваніліну.

Спосіб приготування:

Щоб приготувати торт, спочатку необхідно підготувати коржі. Як варіант їх можна спекти з вечора, щоб вони могли підсохнути за ніч. Отже, готуємо тісто. Для цього відокремлюємо жовтки від білків, і ставимо останні охолоджуватися в холодильник. Потім починаємо міксером збивати їх до утворення однорідної щільної білої маси, акуратно порційно вводячи цукровий пісок, поки він повністю не розчиниться. Це може зайняти близько 7-10 хвилин, в залежності від потужності міксера.

приготування

На велике деко кладемо пергаментний папір, і малюємо на ній 3 кола діаметром близько 15-17 см кожен, якщо розмір дека дозволяє. Для малювання кіл можна використовувати звичайну тарілку. Волоські горіхи подрібнюємо (не до пилу), і трохи обсмажуємо на сковороді без масла на маленькому вогні. Важливо стежити, щоб вони не підгоріли. Далі беремо пару ложок білкової суміші і, розподіляючи її по намальованим гурткам, викладаємо на папір для випікання. Це пізніше нам знадобитися для декорування торта, як крихта. До залишилася маси додаємо, вже встигли охолонути, обсмажені горішки, і обережно перемішуємо.

білкова суміш

Отриману білково-горіхову суміш розподіляємо рівномірно по намальованим коржам, розрівнюючи ложкою поверхню. Ставимо деко в розігріту до 90 градусів духовку, і випікаємо протягом 3 годин. Коли час випікання минув, вимикаємо духовку, відкриваємо трохи дверку і залишаємо безе на ніч остигати.

Вранці приступаємо до крему для нашого тортика. Для його приготування потрібно буде жовток якісно перетерти з цукровою пудрою. Потім додаємо борошно і перемішуємо все до утворення однорідної консистенції. Молоко виливаємо в зручну ємність (миску, наприклад), додаємо цукор, ванілін, ставимо на плиту на середній вогонь і доводимо до кипіння. Частиною цієї заготовки заливаємо суміш жовтка і цукру і як слід перемішуємо.



Потім об’єднуємо масу, яка вже загусла, із залишками молока і якомога швидше помішуючи, доварювали крем поки він не загусне. Далі потрібно буде зняти його з плити, накрити харчовою плівкою і остудити. На плоске блюдо викладаємо наші коржі, рясно змащуємо їх кремом, присипаємо крихтою, і ставимо вийшов тортик настоюватися на кілька годин в холодильник.

Рецепт безе з горіхами і сухофруктами

склад:

  • 2 яєчних білка;
  • 30 грам будь-яких улюблених сухофруктів (фініки, родзинки, курага);
  • 30-40 грам будь-яких горіхів (арахіс, фундук, волоський горіх);
  • 150 грам цукру;
  • Лимонної кислоти на кінчику ножа.

Спосіб приготування:

Використовуючи цей рецепт безе з горіхами і сухофруктами, ви отримаєте близько двадцяти безешек.

Отже, для приготування беремо два охолоджених яєчних білка, і в глибокій сухій мисці починаємо їх збивати до утворення густої піни. Потім поступово починаємо вводити цукор, не припиняючи при цьому збивати білки. Рекомендуємо додавати цукор порційно по парі чайних ложок до закінчення всього потрібної кількості. Як тільки приступили до збивання білків, додайте лимонну кислоту на кінчику ножа.

безе з горіхами і сухофруктами

Далі подрібнюємо горіхи. Трохи горіхів варто залишити на прикрасу тістечка. Також цікаво виглядають зверху чищені половинки волоських горіхів.

Сухофрукти добре промиваємо і дрібно нарізаємо. У білкову повітряну масу додаємо сухофрукти та горіхи. Щоб білки не втратили форму, акуратно перемішуємо. Основу для нашого безе ми зробили. Заливаємо її в кондитерський мішок або шприц, і видавлюємо тісто на деко, застелена пергаментним папером. Пергамент годі й змащувати, безе і без масла непогано відстає від паперу.

Ще до випікання зробити декор тістечок волоськими горіхами.

Тепер відправляємо деко з майбутніми горіховими безе в розігрітий до 120 градусів, духову шафу приблизно на годину.

Коли наш десерт готовий, його слід вийняти з духовки і залишити остигати. Це дасть їм можливість добре відстати від пергаменту.

Смачного!

Рецепт безе з горіхами і шоколадом

шоколадне безе рецепт

склад:

  • 1 яєчний білок;
  • 100 грам цукру;
  • дрібка солі;
  • 50 грам шоколаду;
  • 50 грам волоських горіхів.

Спосіб приготування:

Волоські горіхи необхідно подрібнити на шматочки різних розмірів, головне не в порошок, потім обсмажити їх протягом 5 хвилин на сухій сковороді, постійно помішуючи. Холодний білок вилити в суху ємність і починаємо його збивати на великих оборотах міксера. Додаємо щіпку солі. Як тільки на білках почали з’являтися стійкі піки, починаємо порційно всипати цукор, не припиняючи збивання. Далі додаємо в цю масу іншу частину волоських горіхів і поламаний на шматочки шоколад, все перемішуємо ложкою. За допомогою ложки або спеціального кондитерського мішка викладаємо на деко невеликі округлі печеньки. Розігріваємо духовку до 250 градусів, і ставимо в неї безе. Випікаємо ні більше, ні менше однієї хвилини. Потім духовку слід вимкнути, але не відкривати. Безе потрібно дати охолонути, як слід. Готове горіхове безе з шоколадом подаємо до чаю.

Рецепт кавового безе з горіхами

шоколадне безе

склад:

  • білки двох яєць;
  • 50 грам води;
  • 125 грам цукрового піску;
  • 1 жменя обсмаженого мигдалю;
  • 1 жменя обсмаженого фундука;
  • 1 ч.л. натуральної чорної кави.

Спосіб приготування:

  1. Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо міксером на великих оборотах білки до утворення густої піни, і відставляємо. Поки займемося приготуванням сиропу, яким будемо заварювати білки. Для цього нам потрібно буде з наявного кави і води заварити міцний напій.
  2. Одержаний кави слід процідити через дрібне ситечко, щоб уникнути попадання крупинок. Беремо посуд з товстим дном, висипаємо туди цукор, потім виливаємо туди ж кави. Ставимо ємність на невеликий вогонь, і варимо сироп. Як тільки ви помітили, що бульбашки в сиропі стали великими, можете перевірити його готовність. Для цього потрібно капнути на тарілку крапельку сиропу. Якщо вона трохи скла і зупинилася, сироп готовий. Далі починаємо вливати маленькою цівкою ще гарячий сироп в білкову масу. В цей же час слід збивати масу міксером на маленьких оборотах. Коли в білки введений весь сироп, не зупиняйтеся. Збивайте, поки суміш не охолоне. В результаті повинна утворитися повітряна пишна маса, але все ж злегка рідкуватий.
  3. Горіхи подрібнити на дрібні частинки, але не в пил. Додайте їх до білкової маси. Акуратно починайте перемішувати горіхи і білки, щоб вони не впали, і щоб горіхи розподілилися по всій масі рівномірно.волоські горіхи на торт
  4. На пергаментний папір ложкою викладіть масу. Протягом 15 хвилин слід випікати безе при температурі 150 градусів, а потім знизити її до 90-100 градусів, і так випікати ще 50-60 хвилин. Коли безе готові, їм потрібно дати охолонути. Як варіант, їх можна просто залишити в духовці з відкритими дверцятами на деякий час.шоколадне безе в домашніх умовах

Рецепт безе з горіхами дуже простий, не забирає багато часу і зусиль, але може подарувати масу задоволення від чаювання!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.