Кількість рецептів пирогів з яблук зараз дуже різноманітно. Адже яблука доступні протягом усього року. Якщо раптом завітають не званий гості, то на виручку прийде пиріг з яблук. Такі пироги в приготуванні дуже прості і готуються вони не довго. Прикрасити зверху можна його всім, чим тільки можна, на що вистачить вашої винахідливості і фантазії. Щоб порадувати себе і гостей будь-яким новим блюдом, зовсім не обов’язково шукати складні дорогі рецепти, для яких не завжди знайдуться всі інгредієнти у вас на полиці. На виручку може прийти пиріг яблучний з безе, який обов’язково стане прекрасним доповненням до вашого святкового столу.
Рецепт пісочного пирога з яблуками і безе
Пиріг з безе незабутнім смаком, повітряний і відкушуючи шматочок, чествуешь, як він тане в роті. До такого ефекту можна прийти, якщо використовувати пісочне тісто з яблучною начинкою і безе. Для того щоб приготувати цей пісочний пиріг з яблуками і безе необхідно ознайомиться з рецептом.
Складові:
- вершкове масло – 200 г;
- пшеничне борошно – 2 склянки;
- яйця – 3 штучки;
- пісок цукровий – 3/4 склянки;
- пудра цукрова – 3/4 склянки
- великі яблука – 3 штуки;
- разрихлітель- 0,5 чайної ложечки;
Спосіб приготування пирога з пісочного тіста з яблуками і безе:
- Відокремлюємо жовтки від білків, білки, які необхідні для безе, потрібно поставити в холодильник. Збиваємо жовтки з цукром. В іншу мисочку насипаємо борошно і додаємо нарубані вершкове масло. Далі додаємо розпушувач і об’єднуємо всі з жовтками. Після всього зробленого тісто буде вологим, густим і в’язким.
- Очищаємо яблука. Далі їх натираємо на тертці. Беремо роз’ємну форму, змащуємо її вершковим маслом і руками наносимо на неї тісто, формуючи великі бортики. Скинений накладаємо начинку з яблук і ставимо в духовку (180 ° С), на 15 хв.
- Пиріг яблучний з безе готується, тепер можемо приступити до готування безе, який додасть неповторний смак. Дістаємо білки з холодильника і перемішуємо їх міксером, потроху додаємо пудру цукрову. Через 10 хв. буде потрібна густота. Щоб перевірити чи готове безе, необхідно перевернути посуд з ним, і якщо жодна крапелька не впала то значить воно готове. Але спосіб цей ненадійний, краще звернути увагу на те, як поводиться маса після перемішування, утворюються чи гострі краї.
- Дістаємо з духовки пиріг з яблуками і безе і викладаємо на неї безе. Розрівнюємо його, і назад ставимо в духовку, не змінюючи температуру (15-20 хв.). Якщо зверху на безе з’явилася коричнева скоринка то він готовий. При виключенні духовки, пиріг залишаємо там, щоб маса білкова ні і, щоб білкова маса не спала. Обережно виймаємо з формочки пиріг, режим на шматочки і можна пити чай.
Рецепт яблучного пирога з безе зверху і шоколадом
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
Бездоганно начинка з яблук в поєднанні з шоколадом. Такий пиріг з яблуками безе зверху може стати прикрасою столу на будь-якому святі. Його оцінять і діти, які дуже сильно люблять шоколад. Та й так себе порадувати в будь-який день, адже як приємно буде випити чаю з шматочком такого чудового яблучного десерту з безе і шоколадом.
Складові:
- вершкове масло – 250 г;
- пшеничне борошно – 2 склянки;
- цукор – 300 г;
- яйця – три штуки;
- сода – 0,5 ложечки чайної;
- сіль – щіпка;
- плитка шоколаду чорного;
Спосіб приготування пирога з яблуками і безе зверху:
- Жовтки необхідно відокремити від білків, розтерти їх з 200 г злегка розтопленого масла вершкового і 150 г піску цукрового, додати сіль і соду (не гасити). Борошно сипати потроху, ретельно все перемішуючи. Від тесту від’єднати невелику частину і ставимо її в морозильник на годину. Білки також повинні бути в холодильнику.
- Зчищають шкірку з яблук, дрібно ріжемо або трьом на крупній тертці. Беремо формочку або деко, змащуємо її маслом вершковим і наносимо на неї тісто. Якщо посуд для випікання буде середнього розміру, то шар безе буде вище, і навпаки. Викладаємо начинку з яблук зверху на тісто.
- Беремо охолоджені яєчні білки і збовтуємо їх в хорошу піну разом з цукром 150 м Наносимо безе на начинку з яблук. Дістаємо з морозилки іншу частину тесту і натираємо її на крупній тертці, посипавши стружкою пиріг. Ставимо страву в духовку (180 ° С). Готувати 30-40 хв. Готуємо глазур.
- Беремо плитку чорного шоколаду, ламаємо її на шматочки і розтоплюємо. Далі додаємо 50 г масла вершкового, для додання блиску глазурі. Пиріг яблучний з безе перекладаємо на велику тарілку. Перевертати його не можна, щоб не пошкодити красу. На поверхню малюємо шоколадну сітку або заливаємо пиріг шоколадом. Зверху за бажанням можна посипати стружку миндальную або покришити волоські горіхи.
Єврейський яблучний пиріг з безе рецепт
Будь-яка країна світу в приготуванні страв застосовує різні прийоми. Солодких страв це стосується в першу чергу. Соковита випічка вам до душі, то зверніть увагу на рецепт кондитера з Ізраїлю. Він рекомендує спекти пісочний яблучний пиріг з безе, доповнивши його шоколадом і лимоном. Особливість даного вироби в тому, Особлива, що ви зможете відчути смак кожного шару – і пісочного тіста, і начинку з яблук, і легкого, як пушинка шару безе. А шоколад з лимоном все об’єднає разом. Далі надамо для ознайомлення рецепт яблучного пирога з безе.
Складові:
- сметана 20% – 2 столових ложки;
- вершкове масло – 150 г + 20 г розтопленого;
- яйця – 4 штуки;
- пшеничне борошно – 2 склянки;
- пісок цукровий – 2/3 стаканчика + 7 ложечок їдалень;
- вода – 0,5 склянки;
- ванільний цукор – 1 г;
- зелені яблука – 1 кг;
- лимон – 1 штучка;
- кислота лимонна;
- крохмаль – 1 столова ложечки;
- сіль – щіпка;
- разрихлітель- 1 ложечка чайна;
- плитка шоколаду чорного;
Спосіб приготування:
- Відокремлюємо від білків жовтки, з’єднуємо з 2/3 стаканчиками цукру, додаємо сметану, сіль, ванільний цукор і розпушувач. З 150 г масла вершкового і муки готуємо жирну крихту, змішуємо її з желтковой сумішшю і замішуємо пружне гладке пісочне тісто. Прикриваємо його рушником і залишаємо на 15-20 хв. Для того, щоб тісто «відпочило». Цей спосіб виконують всі кондитера.
- Беремо нероз’ємну формочку для випічки з великими бортами, змащуємо її маслом вершковим. Тісто розділяємо на дві які рівномірні частини, беремо ту частину, що більше руками наносимо на формочку. Щоб зробити красиві бортики, то необхідно взяти решту тісто і зробити з нього «ковбаски», розклавши їх по краю, надаючи їм однакову ширину, поєднуючи з основою. Краї декоруємо за допомогою звичайної вилки, злегка натискаємо її зубчиками на краю тесту.
- Беремо ще одну формочку меншого розміру, змащуємо її дно маслом вершковим і наносимо тісто. Ставимо в духовку (180 ° С) і готуємо протягом півгодини. Дістаємо пиріг яблучний з безе, виймаємо з формочки. Покриваємо тісто збитим жовтком, посипаємо різаним шоколадом і знову ставимо в духовку на 3 хв. Для того, щоб основи не промокла під начинкою.
- Помиті яблука, очищені від шкірки, нарізаємо великими кубиками, перекладаємо в каструлю. Наливаємо воду, насипаємо 3 ложечки столових цукру і цедру одного лимона. Варимо начинку протягом 7-8 хв, до прозорості. Потім висипаємо в друшляк, для того, щоб стекла зайва рідина. Видавлюємо сік лимона, змішуємо його з розтопленим маслом і крохмалем і об’єднуємо з вареними яблуками. Приготовану начинку викладаємо на тісто.
- Охолоджені білки з трьох яєць, 4 ложечки столових цукрового піску і кислоту лимонну на кінчику ножа збиваємо в гарну піну і за допомогою спеціального шприца або кулінарного пакета наносимо на майбутній пиріг безе білосніжні «башточками». Ставимо страву в духовку (180 ° С) і готуємо протягом хвилин десяти. Встояти перед таким екстравагантним пирогом просто не можливо, а якщо його присипати зверху натертим шоколадом, то захоплення не буде меж.
Природно рецептів з начинкою з яблук дуже багато, але ті, хто любить смак легкості і ніжності, то в самий раз пиріг з яблуками залитий безе, який зможе надати смаку ці якості. Все залежить від вас самих, що ви саме хочете приготувати і яке почуття випробувати, вживаючи даний продукт. Білкова піна може надати звичайному домашньому пирога легкий відтінок неповторності і легкості. Неможливо повз пройти настільки апетитного і ароматного шматочка яблучного пирога з пісочного тіста з безе, так що мрії про струнку фігуру можна відкласти на потім і дати пориву бажань покуштувати це п’янке розум ласощі.