Риба і морепродукти

Побалуйте рідних мідіями за особливими рецептами



Приготуємо мідії в мультиварці і заново відкриємо для себе чарівний світ мешканців морського дна. Адже таким смачним і дуже швидким блюдом можна годувати всю сім’ю і гостей хоч кожен день.

Мідії в мультиварці

Морепродукти завжди вважалися корисною їжею, яка потрібна людському організму як джерело білків, вітамінів і мікроелементів, найважливішим з яких є йод, а ще омега-3 жирні кислоти. Дієтологи рекомендують включати в раціон страви з риби і морепродуктів щонайменше 2 рази на тиждень.

Рецепти приготування в мультиварці дадуть можливість вибрати оптимальний варіант приготування.

Мідії «Французький шарм»

Жульєн ми вважаємо споконвічно французьким. Але самі французи під цим словом мають на увазі спосіб нарізання продуктів для будь-якої страви. Ми ж пропонуємо рецепти жульєну в нашому розумінні – блюдо в вершковому соусі під сирною скоринкою.

Мідії в мультиварці

продукти

  • Півкілограма мідій морожених;
  • одна велика цибулина;
  • півсклянки жирних вершків;
  • 150-200 гр. твердого сиру жирних сортів;
  • сіль, спеції за смаком;
  • рослинне масло для обсмажування.

Мідії – низькокалорійний продукт, але блюдо з вершками і твердим сиром таким не буде. Хочете приготувати дієтичне блюдо – використовуйте менш жирний молочний продукт і не додавайте сир. Але смак справжнього жульєну, який нам обіцяють відомі рецепти, ви не отримаєте.

приготування

    1. Заморожені продукти викладаємо в друшляк і обдаємо окропом. Цього буде достатньо, щоб приступати до приготування жульєну.

Мідії в мультиварці

    1. Включаємо режим «Випічка» на 25-30 хв. Додаємо в чашу пару ложок рослинного масла і гарненько його прогреваем.
    2. Додаємо мідії і обсмажуємо 10 хвилин, періодично помішуючи. Кришку не закриваємо, щоб випаровувалася зайва волога.
    3. Через покладений час закидаємо нарізаний дрібними кубиками цибулю і продовжуємо обсмажувати в такому ж режимі ще 10 хв.

Мідії в мультиварці

  1. У самому кінці приготування заливаємо вершки, заправляємо сіллю і спеціями і готуємо до звукового сигналу (ще 5-10 хв.)
  2. Сир натираємо на крупній тертці і викладаємо поверх мідій. Закриваємо кришку і чекаємо 5-10 хв, поки сир не розплавиться.

Рецепти пропонують використовувати фірмовий прийом і подати таке блюдо з морепродуктів з пастою і салатом зі свіжих овочів. Втім – вирішувати вам.

Мідії в пікантному соусі «Італійський вечір»

Мідії в мультиварці

Мідії в мультиварці під томатно-вершковим соусом, з додаванням середземноморських спецій і традиційної італійської пасти «альденте» – найкращі рецепти романтичної вечері. Адже до всього іншого вони ще й непоганий афродизіак.



складові

  • Упаковка морожених мідій (450-500 гр.) Без панцирів;
  • по півсклянки вершків і томатної пасти;
  • два-три великих зубчики часнику;
  • велика ложка «прованських трав»;
  • сіль, паприка за смаком;
  • пармезан – 50-70 гр.

Якщо під рукою немає прованських трав, їх можна замінити орегано і базиліком, а замість пармезану використовувати таку ж кількість твердого жирного сиру.

приготування

Найпоширеніші рецепти розморожування мідій для цієї страви:

Помістити морожені морепродукти в чашу мультиварки і включити режим «Жарка». Через 5 хв. вони Отта, але будуть повністю занурені в воду. Їх потрібно відкинути на друшляк, воду з чаші вилити і витерти її насухо.

Викласти продукт в друшляк і опустити в окріп на 2-3 хв, потім пролити проточною холодною водою і дати стекти зайвої рідини.

    1. Тепер приступаємо безпосередньо до приготування мідій в вершково-томатному соусі.
    2. Морепродукти викладаємо в чашу, виставляємо режим «Жарка», налити кілька ложок оливкової олії і обсмажувати, помішуючи, 5-7 хв.
    3. Тим часом дрібно рубаємо часник і натираємо на дрібній тертці сир.
    4. Через покладений час додаємо до мідій часник і томатну пасту, заправляємо сіллю і спеціями. Можна використовувати свіжі помідори замість томатної пасти. Їх потрібно натерти на тертці, видаляючи шкірку.

Мідії в мультиварці

  1. Готуємо ще 3-5 хв. і вводимо в блюдо вершки, даємо закипіти.
  2. Вимикаємо мультиварку і залишаємо на підігріві ще на 5 хв.

Подавати потрібно з макаронами «альденте», присипавши зеленню і тертим сиром.

морські поради

Вибираючи в супермаркеті мідії, стежте, щоб крижана глазур не була занадто товстою, а її шар рівномірно покривав всю поверхню продукту. По-перше – можете заплатити за воду, по-друге – можлива повторна заморозка продукту і його псування.

Морепродукти не вимагають тривалої термічної обробки. Якщо використовуєте їх в стравах з іншими інгредієнтами, врахуйте цей факт.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.