Маючи такий нехитрий рецепт, пісочний торт виходить неймовірно смачний. Смак його чимось нагадує, так всім знайомий, «Київський торт», але такий рецепт його приготування робить торт ніжніше і легше. Процес готування не викликає ніяких складнощів навіть у тих, хто тільки починає балувати себе і свою сім’ю домашньою випічкою. Єдине, про що варто відразу подбати – приготувати чисте місце для охолодження коржів на торт.
Даний рецепт пропонує приготувати 12 порцій торта, на які доведеться витратити приблизно 2,5 години.
Інгредієнти для рецепта Пісочний Торт
- Вершкове масло (пожирнее – 72,5%) – 200 г;
- Борошно пшеничне (2 склянки по 250 г) – 500 г;
- Яйця курячі (жовтки для тесту, білки для безе) – 5 шт;
- Цукор (1 склянка для тіста, 2 склянки на безе і 0.5 склянки в крем) – 3,5 ст;
- Сливки (для крему – охолоджені, 30% жирності) – 500 г;
- Закріплювач для вершків (на кожні 200 г вершків – 8-10 г) – 25 г;
- Розпушувач для тесу – 1 чайна ложка;
- Цукор ванільний – 10 г;
- Сіль – 1 г.
Рецепт приготування пісочного торта
Даний рецепт може бути змінений на ваш розсуд – адже ніщо так не захоплює як ваша фантазія.
Крок 1
Відокремлюємо білки від жовтків, жовтки – в тісто. Білки для безе прибрати в холодильник.
Крок 2
Отримані жовтки розтираємо з 1 склянкою цукру можна віночок або міксером.
Крок 3
Невеликими шматочками нарізаємо масло.
В окремій мисці змішуємо борошно, сіль, ванільний цукор і розпушувач. В отриману суміш додаємо шматочки масла і все це вимішуємо так, що б вийшла пісочна крихта.
Далі до отриманого пісочної маси додаємо розтерті жовтки.
Крок 4
З усіх інгредієнтів, приготованих за крок 3, замішуємо тісто, добре, якщо руки при цьому трохи охолоджені.
Крок 5
Отримане тісто ділимо на 8 рівних частин (один шматочок виходить приблизно 95г), обмотуємо їх харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 25 хвилин.
Крок 6
Приступаємо до готування безе. Для цього 2 ст. цукру подрібнюємо в пудру, але не повністю, для цього можна скористатися кавомолки або блендером. Дістаємо з холодильника білки, для безе вони повинні бути обов’язково охолодженими, і починаємо збивати з цукром в міцну піну.
Не варто змішувати відразу все, краще білки збивати по одному, поступово додаючи до них цукор.
Крок 7
Розкачуємо тонкими пластами пісочне тісто на Пекарській папір або фольгу. Блін повинен бути розміром із середню тарілку, діаметром близько 25 см. Для кожного шматочка коржа беремо окремий лист пекарської папери або фольги.
Муки має бути в достатку, щоб качалка НЕ липнула до тесту. Потрібно намагатися розгортати тісто акуратно, що б уникнути розривів, але якщо вони все-таки з’явилися – залепліваются їх тестом. Якщо на вже гуркотів коржі багато борошна, її можна просто струсити.
Крок 8
Беремо приготоване безе і намазуємо його поверх коржа. Від краю має бути близько 0,5 см порожнього коржа, це робиться для того, щоб під час випікання, коли безе піднімається, воно не розтікається. Щоб правильно розподілити безе на коржі, спочатку розкачайте все шкіри, а вже потім промазуйте їх безе. Тут стане в нагоді то вільне місце, про яке говорилося спочатку рецепта.
Крок 9
Рецепт випічки коржів – в розігріту до 180 градусів духовку поміщаємо кожен корж, окремо, хвилин на 10-12 – до появи золотистого кольору.
Поки випікаються коржі на майбутній торт, приготуємо крем. Рецепт крему дуже простий – в охолоджені вершки додаємо закріплювач, цукор 6 ст. ложок і все це гарненько збиваємо.
Коли всі коржі охолонуть, викладаємо їх один на одного і рясно промазуємо кремом.
Рецепт такого пісочного торта дозволяє прикрасити торт чим завгодно – фруктами, ягодами або горіхами.
Готовий пісочний торт необхідно прибрати в холодильник на кілька годин.