Існує маса можливих варіантів: ліниві вареники з сиром, вареники з сиром і сиром, з картоплею, капустою і т. Д. Як вибрати правильний і найкращий кожен вирішує для себе. Однак, незалежно від того, якою була начинка, вареники завжди будуть найулюбленішим ласощами дітей та дорослих.
Вареники з адигейським сиром
Сирні вареники неймовірно смачні, особливо якщо використовувати адигейський сир (сулугуні). Так як смак буде просто неймовірним, дуже ніжним і просто таїть у роті. Неймовірні вареники всього за пару хвилин, так чому б не виконати цей рецепт?
Набір продуктів для приготування тіста
- 400 грам борошна;
- ½ склянки води;
- 1 куряче яйце;
- 1 столова ложка цукру;
- 1/3 чайної ложки солі.
- Набір продуктів для начинки:
- 400 грам адигейського сиру.
Рецепт приготування
- Рецепт вареників досить простий. Для початку ми беремо сир і натираємо його на крупній тертці в окрему миску і відставляємо в сторону. Начинка нам поки не потрібна.
- Тепер робимо тісто. Для цього беремо ще одну глибоку миску для замішування тіста. У неї розбиваємо куряче яйце, трохи збиваємо його.
- Тепер в миску до яйцю ми відправляємо столову ложку цукру і трохи солі. Ще раз збиваємо яєчну суміш.
- У яєчну суміш необхідно додати півсклянки кип’яченої води і збити вміст миски міксером.
- Тепер починаємо засинати борошно, якщо її буде масло, то доведеться трохи досипати. Консистенція тіста повинна бути щільною, воно повинно вийти пружним.
- Тісто добре вимішуємо і відбиваємо кілька разів об стіл. Воно повинно бути пластичним, тому доведеться докласти чимало сил. Після цього тісто залишаємо під серветкою відпочивати на 30 хвилин і можна готувати.
- Тепер беремо тісто і розгортаємо його в тонкий пласт. За допомогою склянки вирізаємо кружечки для вареників з великого пласта.
- Тепер на одну половинку кружальця кладемо сир.
- Закріплюємо вареник і загортаємо краю будь-яким зручним способом. Тепер вареники сиром залишилося тільки зварити.
- Варимо вареники в окропі не більше ніж 10 хвилин. Залежить це від щільності тесту і від температури, в якій вони варяться. Готові вареники виймаємо з каструлі і подаємо до столу.
Порада: вареники з адигейським сиром краще подавати до столу зі справжньою сільської сметаною.
Порада: рецепт не забороняє замінювати адигейський сир сиром сулугуні.
Порада: Використовуючи адигейський сир, можна спробувати зробити ліниві вареники з сиром, які також неймовірно смачні.
Вареники з адигейським сиром зробити дуже просто і не важливо, які саме готувати: ледачі або класичні, головне, докласти масу зусиль, підібрати відмінний рецепт і кращі інгредієнти, тоді все вийде.
Вареники з картоплею і сиром
Вареники з сиром дуже популярні, тому готувати їх можна досить часто. Варто тільки один раз виконати цей рецепт, і він відразу ж стане одним з найулюбленіших, тим більше що це блюдо фактично універсально.
Набір продуктів для приготування тіста
- 3 склянки борошна;
- 1 склянку теплої води;
- 1 куряче яйце;
- Сіль за смаком.
Набір продуктів для приготування начинки
- 8 картоплин;
- 2 цибулини;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- 200 грам плавленого сиру (можна використовувати сулугуні);
- Сіль за смаком.
Рецепт приготування
- Рецепт простий, для того, щоб його виконати починаємо готувати тісто. Для цього в миску просіваємо пшеничне борошно, бажано 1 або вищого сорту.
- У борошно засипаємо сіль і вбиваємо яйце. Починаємо перемішувати всі інгредієнти.
- Вливаємо теплу воду і все добре перемішуємо.
- Вимішуємо наше тісто, воно повинно бути пружним і зовсім не прилипати до рук. Рецепт вимагає залишити тісто на 30 хвилин тим часом будемо займатися начинкою.
- Беремо картоплю, гарненько її чистимо і кладемо в каструлю з окропом. Для того щоб зварити.
- Поки чекаємо приготування картоплі, займемося цибулею. Чистимо і нарізаємо його на дрібні кубики.
- Лук обсмажуємо на соняшниковій олії. Одну частину цибулі відразу ж прибираємо в іншу миску, так як він знадобиться для того, щоб посипати готові вареники.
- Плавлений сир (сулугуні) натираємо на крупній тертці.
- Зварити картоплю ми знімаємо з плити і зливаємо воду, використовуючи блендер або міксер, подрібнюємо його в пюре, трохи подсаливаем.
- Рецепт передбачає змішування картопляного пюре, цибулі та плавленого сиру (сулугуні). начинка готова.
- Тепер ми починаємо працювати з тестом. Розкачуємо ковбаску і нарізаємо її на кілька маленьких частин. Кожну частину ми розгортаємо і отримуємо невелику коржик.
- Викладаємо начинку на все коржі, багато не потрібно, інакше вареники можуть виварити.
- Закріплюємо краю кожного вареника будь-яким зручним способом.
- Відправляємо наші смачні вареники з сиром варитися в підсолену воду і варимо до готовності.
- Подаємо вареники разом з приготовленим нами смаженою цибулею.
Вареники з картоплею і сиром виходять дуже ситними і смачними, тому спокійно можуть зійти за основне повноцінне блюдо. Подавати ці вареники можна як в гарячому, так і в холодному вигляді, а це робить їх фактично універсальними.
Приготувати смачні вареники не так складно, потрібно лише трохи зусиль, уваги і наполегливості, щоб зробити даний смачна страва.
Смачного!