Пельмені люблять багато. Ця страва вважають найпопулярнішим серед російської кухні. Перед цим потрібно враховувати дві особливо важливі речі: який фарш використовується, і за яким рецептом приготовлено тісто. Існує кілька способів замішування тіста для пельменів, рецепт яких знали ще наші бабусі і дідусі. І зараз він передається з покоління в покоління.
Класичний рецепт
Найбільш затребуваним вважається спосіб приготування тіста для пельменів на воді. Рецепт приготування дуже простий. Дуже важливо під час готування не забити тісто. У підсумку воно має вийти не занадто м’яке і не дуже круте. Потрібно зайти золоту середину, а для цього потрібно відчувати тісто.
Складові
- яйце;
- 155 мл води;
- муки скільки візьме;
- сіль на кінчику ножа.
Готування
- Насамперед необхідно просіяти борошно через сито. Все це робити потрібно на столі, щоб в результаті вийшла як би гірка з борошна. Потім посередині слід виконати ямку.
- В окрему чашку потрібно вбити яйце і додати сіль. Все ретельно перемішати, потім додати воду. Ще раз добре розмішати. Цю суміш необхідно поступово вливати в поглиблення в борошні і потихеньку замішувати тісто. У результаті повинно вийти однорідне тісто.
- Місити його потрібно довго, рухаючись від країв до середини і збираючи залишки борошна. Має вийти еластичне тісто.
- Після чого тісто слід накрити рушником і відсунути в сторону. У такому вигляді воно повинно простояти близько півгодини. За цей час тісто стане пишним.
- Тепер тісто готове до ліплення пельменів. З цього тесту можна готувати навіть манти. Різноманітність ліплення дуже велике.
За допомогою хлібопічки
Зараз багато господинь користуються Мультиварки. Це допомагає швидко і якісно приготувати різні страви. У багатьох є хлібопічка, де також можна готувати різну випічку. Також там же можна приготувати тісто для пельменів. Спосіб приготування дуже простий і не потребує багато часу.
Складові
- склянка води;
- 500 грам борошна;
- яйце;
- сіль на кінчику ножа.
Готування
- В чашу хлібопічки необхідно викласти всі інгредієнти. У деяких моделях процес готування починається навпаки, спочатку потрібно залити воду, а потім додавати борошно.
- Після чого необхідно встановити режим «Пельмені» і включити хлібопічку.
- Через півгодини тісто буде готове. Його можна дістати і викласти на стіл, накривши серветкою. Потрібно щоб тісто так підлягало приблизно півгодини. Тісто готове! Рецепт приготування був настільки простим. Такий спосіб допомагає швидко приготувати тісто і навіть не забруднитися.
Без додавання яєць
За класичним рецептом пропонується приготувати тісто для пельменів з додаванням яйця. Але можна обійтися без додавання даного інгредієнта. Рецепт вважається універсальним.
Складові
- 4 склянки борошна;
- 1 стакан води;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- дрібка солі.
Готування
- Спочатку необхідно просіяти борошно на стіл. Після чого в гірці потрібно зробити невелику ямку. У неї потрібно влити рослинне масло.
- Туди ж слід додати сіль. Тепер можна замішувати тісто, поступово додаючи воду.
- В результаті має вийти однорідне тісто. Але воно не повинно прилипати до рук.
- Його слід накрити рушником і залишити на півгодини. Потім додаємо трохи борошна і вимішуємо тісто ще раз. Знову накриваємо рушником і залишаємо на півгодини. Потім можна додати ще борошна і вимісити тісто. Тепер воно готове до ліплення. Рецепт дуже простий і чимось нагадує класичний варіант приготування.
Тісто для пельменів на мінеральній воді
Замість звичайної води під час замішування тіста можна використовувати мінеральну. Тісто для пельменів на газованій воді не вимагає великої кількості борошна. Воно виходить без грудочок і не прилипає до рук. Даний рецепт припаде до смаку всім господиням.
Складові
- 255 мл мінералки;
- яйце;
- сіль;
- цукор;
- 4 склянки борошна.
Готування
- У чашу необхідно вбити яйце, додати туди цукор і сіль. Все ретельно збити.
- У яєчну масу необхідно влити мінеральну воду.
- Туди потрібно поступово сипати борошно і замішувати тісто.
- Після чого воно має постояти 30 хвилин. Після закінчення можна ліпити пельмені.
Крім води в процесі приготування тіста беруть участь різні добавки. Саме вони допомагають проводити експерименти з відтінками смаку. Також вони дозволяють вибрати потрібний рецепт приготування. Залишиться тільки наліпити пельмені і радувати родину і гостей смачним блюдом.