Торти, бісквіти

Рулет з дріжджового тіста



Рецепт підійде для тих, хто не дуже любить занадто солодкі десерти, адже рулет має кисло-солодку начинку. Рецепт начинок можна міняти на свій смак, додаючи різні фрукти і спеції.

Яблучний рулет

Інгредієнти для тіста

  • 50 грам свіжих дріжджів;
  • 1 кілограм борошна вищого сорту;
  • 300 мілілітрів кефіру;
  • яйце;
  • 150 грам м’якого вершкового масла;
  • 100 мілілітрів молока;
  • 90 грам цукру;
  • 1 упаковка ваніліну;
  • щіпка кардамону і шафрану;
  • дрібка солі.

Інгредієнти для начинки

  • лимон середнього розміру;
  • 2 великі яблука;
  • 3 столових ложки чорного родзинок;
  • 2.5 столові ложки цукру.

Покроковий рецепт

  1. Розвести дріжджі зі столовою ложкою цукру в дуже теплому молоці;
  2. Просіяти борошно, додати в неї кефір і білок, а також м’яке вершкове масло;
  3. Додати 2 чайні ложечки ванільного цукру, 1/3 чайні ложечки кардамону, 1/4 чайні ложечки шафрану;
  4. Після того як тремтіння збільшаться в обсязі в 2-3 рази їх потрібно додати в загальну масу;
  5. Ретельно все перемішуємо;
  6. Для отримання еластичного і слухняного тесту, можна додати кілька столових ложок соняшникової олії;
  7. Потім слід вимішати все тісто в один великий шматок;Рулет з дріжджового тіста
  8. Накрити миску з тестом вологим рушником і поставити її в тепле місце;
  9. При цьому для отримання пишного тесту, важливо виключити найменші протяги;
  10. Тісто має постояти близько 2 годин і збільшиться в об’ємі не менше, ніж в 2 рази;
  11. Візьмемо для приготування начинки не більшу каструлю;
  12. У каструлю потрібно вичавити сік одного лимона, включити тихий вогонь;
  13. Додавати поступово цукор в каструлю;
  14. Всі яблука чистимо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і ложем в каструлю з сиропом;
  15. Варимо яблука в сиропі не більш 4 хвилин;Рулет з дріжджового тіста
  16. Промити родзинки і залити його на 2-3 хвилини гарячою водою;
  17. Знімаємо каструльку з вогню і додаємо до яблук родзинки;
  18. Після того як начинка охолоне, вона повинна стати гущі, так як родзинки повинен забрати зайву вологу;
  19. Тісто, що підійшло викласти на стіл і добре вимісити;
  20. Тісто розділяємо на 3 частини;
  21. 1/3 тесту використовуємо на яблучний рулет, іншу частину тесту використовуємо на рулет з маком, рецепт якого буде далі;
  22. Розкачати тісто прямокутником і викласти рівномірно яблучну начинку;
  23. Начинку розподіляємо таким чином, щоб кілька сантиметрів краю листа не було намазано начинкою;Рулет з дріжджового тіста
  24. Посипаємо корицею, в залежності від уподобань;
  25. Форму для рулету потрібно змастити маслом або накрити кулінарної папером;
  26. Звертаємо дріжджовий рулет з яблуками і акуратно переносимо в форму;Рулет з дріжджового тіста
  27. Поставити рулет в формі в тепле місце на 15 хвилин;
  28. Збиваємо жовток з столовою ложкою води в однорідну масу;
  29. Рулет щедро змащуємо яєчним жовтком;
  30. Розігріваємо духовку до 180 °;
  31. Ставимо форму з рулетом в духовку посередині;
  32. Піч рулет потрібно 35-40 хвилин, в залежності від розмірів рулету.

Варіант рулету з маковою начинкою

Рулет з дріжджового тіста



Інгредієнти для начинки

  • стакан маку;
  • півсклянки молока;
  • 3.5 столові ложки меду;
  • чайна ложка цедри лимона.

Покроковий рецепт

  1. Перемолоти мак в кавомолці;
  2. Перемішати весь мак з молоком і варимо на тихому вогні;
  3. Додаємо в мак мед;
  4. У результаті повинна вийти густа начинка для рулету;
  5. Додаємо в начинку цедру лимона.
  6. Загортаємо рулет по аналоги з яблучним рулетом, тільки в кінці його можна з’єднати кільцем;
  7. покласти рулет з маком в форму;
  8. поставити рулет в формі в тепле місце на 15 хвилин;
  9. надрезаем рулет з маком зверху гострим ножем;
  10. Рулет щедро змащуємо яєчним жовтком;
  11. Греєм духовку до 180 °;
  12. Ставте рулет в духовку посередині;
  13. Час приготування 35-40 хвилин в залежності від розміру.

В рецепт не входить вершкове масло, але якщо ви хочете довгий час мати свіжі рулети, то краще додати – 100-200 грам.

Рецепт приготування рулету з яблуками або маком досить довгий і зажадає багато ретельності і уваги.

Смачного!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.