Торти, бісквіти

Заварне тісто для еклерів



Еклери – одне з найулюбленіших страв всіх дітей і дорослих. А хто відмовиться від домашніх свіжоприготованих еклерчіков, политих шоколадом? Розглянемо рецепт приготування універсального заварного тесту, яке можна використовувати і для солоних, і для солодких начинок.

Інгредієнти для заварного тесту

  • півсклянки води;
  • 150 гр. маргарину;
  • склянка муки;
  • 4 яйця;
  • маленька щіпка солі.

Заварне тісто можна робити дуже швидко, буквально п’яти хвилин буде достатньо. А загальний процес приготування не займе більше 45 хвилин.

Приготування заварного тіста

  • Заварне тісто для еклеріввилити воду в невелику каструлю і додати туди маргарин;
  • рідина в каструлі повинна закипіти;
  • просіяти борошно;
  • потім каструльку потрібно прибрати з вогню;
  • Заварне тісто для еклерівдодавати потроху борошно, постійно помішуючи;
  • після того як ви все борошно додати в каструлю, її можна поставити назад на тихий вогонь;
  • Заварне тісто для еклерівварити тісто на тихому вогні, постійно помішуючи, до однорідної маси;
  • варити тісто довго не потрібно, буквально кілька хвилин;
  • густота тіста повинна вийти такий, щоб заважати його ложкою було неважко;
  • якщо зробити тісто занадто рідким, то воно розтечеться по листу;
  • коли вийде приготувати тісто потрібної консистенції, його можна прибрати з вогню;
  • каструля з тестом повинна постояти і охолонути при кімнатній температурі;
  • Заварне тісто для еклерівпотім в тісто потрібно додати одне яйце;
  • ретельно все перемішати, щоб вийшла однорідна маса;
  • Заварне тісто для еклерівпотім по черзі вбити все яйця і добре вимісити тісто;
  • Заварне тісто для еклерівтісто вийде густим, в’язким і блискучим;
  • на деко постелити пергаментний папір, змастити її олією;
  • Заварне тісто для еклерівза допомогою кондитерського шприца робити маленькі формочки у вигляді квіточок;
  • тільки не варто укладати еклери близько один до одного, так як вони при випіканні збільшаться в обсязі в два рази;
  • Заварне тісто для еклеріврозігріти духовку до 200 ° і поставити деко з еклерами;
  • піч еклери 15 – 20 хвилин, зменшити температуру до 160 ° і випікати еклери ще близько 20 хвилин;
  • готовність еклерів перевіряють зубочисткою;
  • поки еклери НЕ спечуть, відкривати духовку не можна.

Рецепт еклерів хороший тим, що їх можна робити з різними начинками:

  • згущеним молоком;
  • вершками;
  • сиром;
  • сирною масою;
  • джемом.

Заварне тісто для еклерів робити нескладно, тільки треба строго дотримуватися рецепт і інструкцію його приготування. Адже якщо приготувати заварне тісто і не врахувати хоча б один пункт інструкції приготування, то еклери поїхати неправильний повітряними і смачними.

Здавалося б, заварне тісто має дуже простий рецепт, але чомусь далеко не у всіх господинь виходять еклери? Приготування будь-якого тесту таїть в собі різні секрети і рецепт заварного тесту – не виняток.



Секрети заварного тесту

  • Заварне тісто для еклерівНа початку, коли ви в каструлі змішуєте масло і воду, то не можна давати йому довго кипіти, як тільки закипить, відразу прибирати. Адже якщо масло буде довго кипіти, то рідини залишиться мало і правильні пропорції рідкого і сухого порушаться. А якщо тісто вийде надто густим, то воно не підніметься в духовці.
  • Потім, коли ви додаєте борошно в гарячу олію, то вона повинна заварювати моментально. Не варто занадто довго додавати борошно і заважати. Всю борошно потрібно швидко додати, поки масло залишається дуже гарячим. Тут є невеликий секрет – не потрібно висипати борошно зі склянки. Потрібно буде приготувати аркуш паперу і скласти його навпіл. Потім папір покласти на стіл і висипати на неї всю муку.
  • Борошно повинна лежати на лінії згину паперу. До борошна додати сіль і, якщо треба, цукор. Коли знадобиться швидко висипати борошно в гарячу олію з водою, то зробити це швидко не важко.
  • Приготувати однорідне, монолітне тісто, без грудочок вийде зробити, якщо борошно добре поварити. Тільки робити це потрібно правильно, при тихому вогні і постійно заважати тісто.
  • Потім потрібно вбити яйця, але тісто має досить охолонути, інакше яйця згорнуться. Тільки занадто холодним тісто теж не повинно бути, інакше не вийде слухняною мясляністо-кремовою текстури.
  • Щоб приготувати повітряні еклери, ні в якому разі не можна відкривати духовку завчасно. Якщо через 10 хвилин після початку випікання еклерів ви відкриєте духовку, то тісто моментально впаде, і ні чого вже не вийде.

Заварне тісто для еклерівРецепт еклерів може здатися спочатку складним, але якщо приготувати еклери 2-3 рази, то ви зрозумієте всі свої помилки, і більше їх не будете допускати. А коли ви навчитеся майстерно готувати еклери, то рецепт виявиться надзвичайно простим.

Рецепт заварного тесту універсальний, з нього можна робити не тільки тістечка, а й оригінальні закусочкі з сиром, солоним сиром, часниковою масою.

Рецепт зручний тим, що його можна приготувати швидко. Якщо у вас на порозі гості, то можна дуже швидко приготувати домашні еклери до чаю.

До того ж рецепт складається з дуже простих і не дорогих продуктів, і тістечка можна готувати не тільки на свята, а й у будні дні.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.