Торти, бісквіти

Шоколадний бісквітний рулет

Шоколадний бісквітний рулет


В даний час бісквіт вважається досить популярним видом випічки і є самим улюбленим десертом справжніх цінителів солодкого. Варіантів цього смачного десерту налічується неймовірне безліч, тому-то на просторах інтернету зустрічаються так багато апетитних фото бісквіта. Звичайно, в ряду солодощів явно виділяється бісквітний рулет – його рецепт вважається ідеальним рішенням для використання бісквітного тіста.

Начинкою для такого бісквітного рулету може бути абсолютно все, рецепт дозволяє, тому залежить це тільки переваг і фантазії кулінара. Найчастіше для прошарку використовують або збиті вершки, або варення, або варіації з кремом. А в сам склад додають свіжі ягоди, цукати, горіхи, шоколадну крихту і так далі. Шоколадний рулет є невід’ємним доповненням до чашки запашної кави або смачного чаю.

Для початку можна виконати рецепт і спробувати приготувати шоколадний бісквітний рулет з шоколадною кремовою начинкою. Він неймовірно простий в приготуванні і підійде для справжніх цінителів смачної випічки. На рецепт знадобиться не так багато часу – приблизно 2-3 години.

  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет
  • Шоколадний бісквітний рулет

Бісквітний рулет з шоколадною кремовою начинкою

Набір продуктів для приготування бісквіта

  • 6 курячих яєць;
  • 6 столових ложок цукру;
  • 3 столові ложки какао-порошку;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 1 чайна ложка соди гашеного оцтом.

Набір продуктів для приготування крему

  • 400 мілілітрів вершків (30% жирності);
  • 100 грам чорного шоколаду;
  • 100 грам молочного шоколаду;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки какао-порошку;
  • 1 столова ложка ванільного цукру.

Рецепт приготування

Переходимо до найцікавішої частини створення рулету – до його безпосереднього приготування. Рецепт важливо виконувати покроково і нічого не пропустити.

  • Крок 1. Яєчні білки потрібно відокремити, покласти в глибоку миску і збити міксером.
  • Крок 2. У миску до розбитих жовтків додати какао і цукор, а також просіяне борошно.
  • Крок 3. Отриману масу розмішати і розтерти до однорідної консистенції, всипати гашене соду і повторно перемішати.
  • Крок 4. Додати половину збитих на міксері білків, перемішати.
  • Крок 5. Влити половину білків, ще раз все перемішати до такої міри, щоб грудочки розчинилося. У підсумку отримуємо готове тісто для рулету.
  • Крок 6. Тісто необхідно перемістити в форму, попередньо підготовлену для випічки бісквіта. Для цього на дно потрібно покласти пергамент. Необхідно врахувати, що бісквіт в процесі приготування почне підніматися, тому форма повинна бути з невеликим бортиками.
  • Крок 7. Рецепт вимагає випікати бісквіт 15 хвилин в розігрітій до 190 градусів Цельсія духовці. Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною паличкою.
  • Крок 8. спечений бісквіт необхідно дістати і викласти на рушник. Загорнути рулет і дати йому охолонути.

Приготування кремової начинки

Поки бісквіт остигає можна зайнятися кремовою начинкою.

  • Крок 1. Довести вершки майже до закипання, але не кип’ятити і постаратися не допустити пригорання.
  • Крок 2. В окремій мисці перемішати між собою цукор і какао, всипати ванільний цукор.
  • Крок 3. Додати до цієї суміші гарячі вершки і заважати до тих пір, поки кристалики цукру не розчиняться.
  • Крок 4. Шоколад поламати на невеликі шматочки. Додати до суміші разом з вершковим маслом.
  • Крок 5. Добре розмішати. З кремом все, відправляємо на 2-3 години в холодильник.

Після закінчення часу, дістаємо з рушника готовий бісквіт, розкручуємо його і змащуємо начинкою. Закручуємо бісквіт назад, повертаємо форму рулету і прибираємо його в холодильник для того, щоб він охолов і просочився.



В якості прикраси для бісквітного рулету підійде шоколадна глазур або цукрова пудра. В цьому відношенні рецепт не строгий, тому прикраса рулету можна виробник як завгодно, як дозволить фантазія. Варіант оформлення є на фото. В результаті виходить дуже смачний і ніжний рулет.

Відео рецепт приготування:

Шоколадний бісквітний рулет з кремом і ягодами

Також шоколадний бісквітний рулет буде дуже здорово виглядати з кремом і ягодами. І цей рецепт заслуговує пильної уваги доброї господині.

Набір продуктів для приготування бісквіта

  • 200 грам цукру;
  • 80 грам борошна;
  • 4 курячих яйця;
  • 30 грам картопляного крохмалю;
  • 20 грам какао-порошку;
  • 10 грам ваніліну;
  • 4 столові ложки води;
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста;

Набір продуктів для приготування крему

  • 300 мілілітрів вершків (низької жирності);
  • 100 грам цукрової пудри;
  • 100 грам білого шоколаду;
  • 100 грам полуниці;
  • 100 грам ожини.

Набір продуктів для прикраси (ганаш)

  • 200 грам білого шоколаду;
  • 100 мілілітрів вершків;
  • Полуниця і ожина по смаку.

Покроковий рецепт

Приступаємо до виконання рецепта. Починаємо з приготування бісквітного тіста.

  • Крок 1. Збити в окремій мисці цукор, воду і яєчні білки до утворення пишної піни.
  • Крок 2. Змішати отриману повітряну масу з раніше відокремленими жовтками і повторно збити міксером, але вже на низьких оборотах.
  • Крок 3. Додати в отриману масу, просіяне борошно і розпушувач, перемішати.
  • Крок 4. Додати какао, крохмаль і ванілі. Замісити бісквітне тісто.
  • Крок 5. На застелене пергаментом деко покласти тісто і відправити на 10-15 хвилин в прогріту до 200 градусів духовку.
  • Крок 6. Готовий бісквіт викласти на злегка змочений водою рушник. Потім згорнути в рулет, не докладаючи особливих зусиль і не ламаючи бісквітного коржа. Залишити майбутнє рулет остигати.

Тим часом можна зайнятися начинкою – кремом.

  • Крок 1. Розламати плитку шоколаду на маленькі шматочки. Розтопити на водяній бані або відправити ненадовго в мікрохвильовку, але так щоб шоколадка не підгоріла. Остудити до кімнатної температури.
  • Крок 2. Збити вершки з цукровою пудрою, так щоб вийшла повітряна маса.
  • Крок 3. У розтоплений шоколад додати ягоди: полуницю і ожину.
  • Крок 4. Слідом за ягодами акуратно і в кілька прийомів додати збиті вершки.

Після закінчення часу починаємо готувати рулет: дістаємо рушник, виймаємо з нього бісквіт, розгортаємо і промазуємо кремом всю поверхню рулету. Звертаємо і прибираємо рулет в холодильник.

Чи не зіпсує і зробить рецепт ще гарніше приготований ганаш: закип’ятити вершки і додати до них розламаний білий шоколад, розмішати до однорідності і полити цією сумішшю рулет, прикрасити його ягодами (можна як на фото) і відправити солодкість в холодильник на 2 години для просочення.

Особливість шоколадного бісквітного рулету з кремом в тому, що готується він неймовірно швидко, а рецепт також не вимагає особливих зусиль або кулінарних навичок. Десерт припаде до смаку будь-якому члену сім’ї і самому вибагливому гостю. Смачного!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.