Рецепти тіста

Рецепти в клярі

риба в клярі


Кляр – це напіврідке тісто. Від того, що входить в його склад, крім борошна, залежить зовнішній вигляд і смак готового блюда. Як приготувати кляр? Зробити його нескладно і кінцевий результат виправдає затрачені зусилля. Навіть звичайна ковбаса, посмажені в клярі, може стати вишуканим блюдом.

Класичний рецепт

Продукти

  • яйце 1 шт .;
  • вода або молоко 1 ст. л .;
  • пісне масло 1 ст. л .;
  • сіль щіпка;
  • борошно 100 г.

Рецепт

  1. Готуємо кляр на воді. Необхідний збити яйце з рослинним маслом. Можна при бажанні збивати білок окремо від жовтка, тоді масло класти не знадобиться, так рідке тісто буде більш повітряне.
  2. Додати сіль. Покласти спеції на свій смак, наприклад, мелений чорний перець або прованські трави. Тільки зовсім небагато – на кінчику ножа, основний аромат спецій повинен виходити від продукту, який випікається в клярі.
  3. Всипати півсклянки борошна до яєць і маслу, добре перемішати. Додати столову ложку чистої холодної води або молока. Можна приготувати в такому тесті куряче філе або шматочки відвареної цвітної капусти і смажити в розігрітій олії.

Ми розібралися як зробити кляр – це досить просто. Якщо правильно приготувати кляр, то він вийде досить густим, і не буде стікати з шматочків при умочування. Його вистачить на 100 грам продукту. Це найпростіший кляр, в якому немає нічого зайвого. Яйце надає рум’яної скоринки, рослинне масло робить тісто м’яким. Вода потрібна просто для додання рідкої консистенції тесту. Можна обійтися без неї, збільшивши кількість яєць до 2 штук, а ще краще використовувати молоко, воно покращує смак клярі.

Солодкий кляр для випікання яблук

Продукти

  • сметана 100 мл;
  • борошно 1 ст .;
  • цукор 50 гр;
  • молоко 150 мл;
  • яйця 3 шт .;
  • ванілін.

Рецепт

  1. Щоб приготувати це тісто для клярі, яєчні білки необхідно збивати окремо від жовтків. Розбиваємо яйця, відокремлюємо білок від жовтка. Якщо немає спеціального пристосування, можна відокремити жовток за допомогою яєчної шкаралупи. Для цього необхідно надбити ячную шкаралупу приблизно посередині, і поламавши її акуратно на дві половинки, залишити в одній яєчний жовток, а білок вилити в миску для збивання.Рецепти клярі
  2. У чистій сухій посуді необхідно збити білкову піну. Поставити збиті білки в холодильник, і зайнятися приготуванням тесту для клярі.
  3. Розтерти три яєчні жовтки з двома ложками цукру. Додати ванілін на кінчику ножа для запаху. Влити до жовтків густу сметану (можна замінити майонезом) і півсклянки молока. Додати просіяне борошно. Вимісити тісто, воно буде досить густим. Поступово влити молоко, що залишилося, розтираючи, щоб в тесті не було грудочок.
  4. В кінці приготування викласти в тісто збиті білки, і акуратно перемішати масу ложкою. Вмочати яблуко, нарізане кружечками, наколюючи його на вилку.
  5. Смажити на сковороді в розпеченому рослинному маслі на середньому вогні.

Рецепти клярі

Приготовлені яблучка можна посипати цукровою пудрою.

Кляр з сиру

Продукти

  • сир нежирний 150 гр;
  • сметана 1 ст. л .;
  • яйця 3 шт .;
  • борошно 100 гр;
  • цукор 4 ст. л .;
  • сіль щіпка;
  • ванілін.

Рецепт

  1. Цей кляр нагадує ніжні сирники. У ньому можна приготувати будь-які фрукти: яблука, банани; груші і навіть апельсини.
  2. Для клярі необхідно відокремити білки від жовтків. Збити білки в міцну, білу піну, і поставити в холодильник.
  3. Жовтки розтерти з цукром, маленькою щіпкою солі і ваніліном. Просіяне борошно змішати з сиром і жовтками. Сир можна замінити сирною масою (тоді сметану класти не потрібно) або добре збити зі сметаною блендером, щоб в клярі не було грудок.
  4. В отримане тісто акуратно ввести білки і перемішати. Вмочати кружечки фруктів або часточки апельсина в кляр, і смажити в розпеченому рослинному маслі на середньому вогні.

Рецепти клярі



Приготування смачного клярі – творчий процес. В основний рецепт можна додати замість рослинного масла майонез або сметану. Якщо блюдо призначене для дорослих, замість води можна додати вино або пиво. Для смаку в деяких рецептах в тісто додають дрібно нарізану зелень петрушки і кропу, гриби і різні овочі. Найчастіше його використовують для м’яса і риби, так як це найвірніший спосіб отримати смачна страва без особливих клопотів. Але фрукти в такому рідкому тісті – це смачний і легкий в приготуванні рецепт десерту, який заслуговує на увагу.

Бажаємо вам творчих успіхів на кухні!