Готується блюдо швидко. А корисні властивості яблук ще ніхто не переоцінив. Нам відомо скільки вітамінів містить в собі цей фрукт. Вітамін А, вітаміни групи В, С, Е, К, Р і РР. Життєво необхідний калій, каротин, залізо, фтор, азот, дубильні речовини, пектин, фолієву кислоту і т. Д.
Отже, приступаємо до приготування яблук в клярі.
Продукти
- Яблука – 4-5 шт.
- Борошно – 8 ст. лож.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 120 мл.
- Біле напівсолодке вино або яблучний сік – 100 мл.
- Цукор – 2 ст.лож.
- Цукрова пудра
- сіль
- Рослинна олія для смаження.
Десерт готується приблизно 40 хвилин на чотири порції.
Спосіб приготування
- Беремо яблука. Моєму їх і спеціальним пристроєм виймаємо серединку, серцевину. Як показано на фото.
- Ріжемо ножем на шматочки товщиною 2 см.
- Яйця збиваємо окремо з цукром до однорідної консистенції.
- Просіваємо в посуд борошно, додаємо трохи солі, вино, молоко і збиті яйця.
- Поступово масу перемішуємо, а потім збиваємо вінчиком або міксером до однорідної пишної маси.
- Колечка яблук мачає в борошно, а потім в готовий кляр і поміщаємо в розігріту на сковороді олію. Яблука смажимо з обох боків до утворення золотистої скоринки. Подивіться які гарні колечка!
- Після смаження колечка викласти на серветку, щоб стік зайвий жир і трохи остудити. Потім посипати цукровою пудрою.
- Яблука в клярі готові!
До такої страви можна подавати морозиво або солодкі збиті вершки.
Тепер спробуйте приготувати ви! Впевнена, що у Вас вийдуть не менше смачні і красиві яблука в клярі, ніж на цьому фото. А може бути і смачніше!
Які вони апетитні так і хочеться їх з’їсти!
Маленькі секрети для кухаря
- Кляр для соковитих фруктів бажано приготувати густий, тому що щільна кірочка з тіста запобігає витікання соку з яблук.
- Для сухих фруктів кляр можна приготувати більш рідким, тому що при смаженні масло проникає крізь рідку корочку і робить фрукт більш соковитим.
- Якщо бажаємо щоб скоринка клярі утворювалася пористої, рум’яної рекомендуємо застосувати при приготуванні тесту газовану воду.
- Для поліпшення аромату десерту можна додавати пряні продукти і трави.
- Рекомендується класти в кляр горілку, коньяк, вино, пиво. Вони зроблять також корочку більш хрусткою.
- Щоб десертне блюдо виходило завжди хрустким і ароматним, кляр необхідно готувати тільки з холодних продуктів. А шматочки смажити в виключно в розпеченому на сковороді олії.
Хороші поради!
Це ще не всі секрети приготування. Їх існує дуже багато. Наприклад, бажано борошняну суміш, кляр, після перемішування залишати на деякий час відстоятися, щоб клейковина борошна ослабла і тісто втратило еластичність. Тоді воно буде добре обволікати фрукти і не буде сильно присмажуватися при смаженні.
А ось для яблук також є хороший рада. Їх необов’язково нарізати кружечками, якщо Ви бажаєте іншу форму, то це теж буде дуже смачно і красиво, наприклад, кубиками або часточками.
Також яблука можна очищати від шкірки, а можна не очищати. Яблука в шкірці містять більше вітамінів і більш корисні. Але це на Ваше бажання!
Для початківців господарок невелика підказка. Обсмажити фрукти в клярі можна і в іншому посуді, каструльці, металевої гуртку, це якщо немає фритюрниці або ж підходящої сковороди.
Рослинна олія бажано купувати очищене, воно не буде сильно пінитися при смаженні і десерт не буде вбирати багато жиру.
У клярі можна готувати і інші фрукти і продукти.
Смажені яблука в тесті кляр – ну дуже смачне, просте і легке в приготуванні блюдо! Думаю, що немає такої людини, яка хоча б один раз не спробував яблука в клярі. Наскільки приємне на смак блюдо! Ніжна, хрустка скоринка прекрасно поєднується з кисло-солодким смаком яблука. Корисне, вітамінне, ароматне, повітряне блюдо просто притягує до себе як дорослих таки дітей!
Така інформація буде дуже корисна для читачів і господинь. Кожен повинен знати, що яблука надають зміцнює дію на серцево-судинну систему, благотворно впливає на функції головного мозку, покращує роботу кишечника. Зміцнює нігті і волосся, запобігає появі зморшок.
Приємного вам апетиту!