Застава смачної піци в правильно приготованому тісті. На різних кухнях світу можна дізнатися про самому різному тесті для піци: пишному, хрусткому, дуже тонкому, з екзотичними спеціями. Тільки якою б рецепт ви не вибрали, ніхто не зможе відмовитися від свіжої, ароматної, медової піци. Піца з медового тіста м’яка, соковита і просто тане в роті. Піца з тіста на меду відноситься до італійської кухні і вважається других страв. Рецепт досить легкий, так що підійде для вечері або дієти. Рецепт дуже простий, швидкий і він не представляє складності навіть для новачка на кухні.
Складові
- 90 мл води
- 1 чайна ложечка сухих дріжджів
- 1 велика ложка оливкової олії
- 10 мл меду
- 1 склянка борошна вищого гатунку
- сіль за смаком.
Тісто для піци з медом готується дуже швидко, знадобиться всього лише 20 хвилин. Загальний час приготування піци займає в середньому 35-40 хвилин.
Дане тісто можна дійсно назвати ідеальною основою для коханої піци. З медовим тестом піца буде завжди виходити смачною, головне тільки дотримуватися інструкції приготування. Тісто повинне вийти еластичним і не липким.
Приготування медового тіста
- сухі тремтіння залити теплою водою, додавши мед
- після того, як тремтіння постоять в теплому місці 15 хвилин, можна до них додати сіль, оливкова олія
- добре просіяти борошно, додаючи її потроху в загальну масу
- тісто вийти досить туге, трохи м’якше, ніж на пельмені
- після того, як ви добре вимісити тісто, його слід поставити в тепло на 15 хвилин
- потім тісто можна викладати в форму
- форму потрібно попередньо змастити олією
- потім треба розкачати корж товщиною не більше 0,5 см і качалкою перенести його на форму
- тісто покласти в форму так, щоб були невеликі бортики
- підготувати начинку і викласти її на корж
- піч піцу потрібно при температурі 190 градусів 10-15 хвилин, в залежності від начинки і товщини тесту.
При викладанні тесту на форму необов’язково користуватися качалкою. Можна просто сформувати кулю з тіста і руками розтягувати тісто в сторони, формуючи круглий корж. Тільки краю коржа краще залишити трохи потовщеними.
Завдяки вмісту меду в тесті, дріжджі швидше підходять, а тісто виходить повітряним і ніжним. Піцу можна їсти не тільки гарячої, а й холодної.
Остившая медова піца навіть на другий і третій день добре поєднується з кавою і чаєм. Але якщо ви любите тільки гарячу піцу, то можна її приготувати більше і розігрівати порційно. Рецепт такий піци по праву оцінять в першу чергу діти, адже ароматна піца не може не будити апетит.
Начинку приготувати так
Начинка для піци готується наступним чином:
- нарізати дрібно ковбасу
- натерти на крупній тертці сир
- потім нарізати помідори шматочками середнього розміру і покласти їх в сито, щоб з них стік зайвий сік.
Після того, як для начинки було все підготовлено, можна змастити тісто класичним або чилі кетчупом. Рівномірно розкладають ковбасу, потім помідори і посипають тертим сиром. Залишиться тільки розігріти духовку і спекти піцу.
Звичний рецепт начинки для піци можна коригувати на свій смак. Замість ковбаси можна покласти шинку, яйця, варене куряче або свиняче м’ясо. Можна, звичайно, поекспериментувати і додати в піцу тушковану капусту, цибулю, баклажани, часничок. Оригінальний смак набуває піца з копченою ковбасою і грибами. До того ж, можна в кінці не просто посипати тертим сиром, а полити домашнім соусом.
Приготування соусу
Для домашнього соусу знадобиться:
- півлітра молока
- 60 грам вершкового масла
- 60 грам борошна
- 3 яйця
- 200 грам сиру
- 1 цибулина
- щіпка солі і перцю.
Приготування яєчного соусу:
- в борошно поступово додавати молоко, постійно помішуючи, таким чином, щоб не залишалося грудочок
- потім молоко з борошном посолити, поперчити і довести до кипіння на слабкому вогні
- в остигнула суміш додати натертий сир
- збити окремо жовтки з вершковим маслом і додати їх в загальну суміш
- все добре перемішати.
Готовим соусом можна поливати готову піцу, а можна полити яєчним соусом за 5 хвилин до того, як піцу потрібно буде витягувати з духовки.
Рецепт тіста для піци, в який входить мед, не повинен лякати, а навпаки зацікавити. Мед в даному випадку допомагає дріжджів швидше піднятися і його за рецептом не багато, так що тісто не вийде надто солодким. Такий рецепт повинен бути в кулінарній книзі справжньої господині для того, щоб завжди була можливість побалувати своїх домочадців смачненьким.