Піца

Рецепт тіста для піци з медом



Застава смачної піци в правильно приготованому тісті. На різних кухнях світу можна дізнатися про самому різному тесті для піци: пишному, хрусткому, дуже тонкому, з екзотичними спеціями. Тільки якою б рецепт ви не вибрали, ніхто не зможе відмовитися від свіжої, ароматної, медової піци. Піца з медового тіста м’яка, соковита і просто тане в роті. Піца з тіста на меду відноситься до італійської кухні і вважається других страв. Рецепт досить легкий, так що підійде для вечері або дієти. Рецепт дуже простий, швидкий і він не представляє складності навіть для новачка на кухні.

Складові

  • 90 мл води
  • 1 чайна ложечка сухих дріжджів
  • 1 велика ложка оливкової олії
  • 10 мл меду
  • 1 склянка борошна вищого гатунку
  • сіль за смаком.

Тісто для піци з медом готується дуже швидко, знадобиться всього лише 20 хвилин. Загальний час приготування піци займає в середньому 35-40 хвилин.

Дане тісто можна дійсно назвати ідеальною основою для коханої піци. З медовим тестом піца буде завжди виходити смачною, головне тільки дотримуватися інструкції приготування. Тісто повинне вийти еластичним і не липким.

Приготування медового тіста

  • Рецепт тіста для піци з медом
  • Рецепт тіста для піци з медом
  • Рецепт тіста для піци з медом
  • Рецепт тіста для піци з медом
  • Рецепт тіста для піци з медом
  • Рецепт тіста для піци з медом
  • сухі тремтіння залити теплою водою, додавши мед
  • після того, як тремтіння постоять в теплому місці 15 хвилин, можна до них додати сіль, оливкова олія
  • добре просіяти борошно, додаючи її потроху в загальну масу
  • тісто вийти досить туге, трохи м’якше, ніж на пельмені
  • після того, як ви добре вимісити тісто, його слід поставити в тепло на 15 хвилин
  • потім тісто можна викладати в форму
  • форму потрібно попередньо змастити олією
  • потім треба розкачати корж товщиною не більше 0,5 см і качалкою перенести його на форму
  • тісто покласти в форму так, щоб були невеликі бортики
  • підготувати начинку і викласти її на корж
  • піч піцу потрібно при температурі 190 градусів 10-15 хвилин, в залежності від начинки і товщини тесту.

При викладанні тесту на форму необов’язково користуватися качалкою. Можна просто сформувати кулю з тіста і руками розтягувати тісто в сторони, формуючи круглий корж. Тільки краю коржа краще залишити трохи потовщеними.

Завдяки вмісту меду в тесті, дріжджі швидше підходять, а тісто виходить повітряним і ніжним. Піцу можна їсти не тільки гарячої, а й холодної.

Остившая медова піца навіть на другий і третій день добре поєднується з кавою і чаєм. Але якщо ви любите тільки гарячу піцу, то можна її приготувати більше і розігрівати порційно. Рецепт такий піци по праву оцінять в першу чергу діти, адже ароматна піца не може не будити апетит.



Начинку приготувати так

Начинка для піци готується наступним чином:

  • нарізати дрібно ковбасу
  • натерти на крупній тертці сир
  • потім нарізати помідори шматочками середнього розміру і покласти їх в сито, щоб з них стік зайвий сік.

Після того, як для начинки було все підготовлено, можна змастити тісто класичним або чилі кетчупом. Рівномірно розкладають ковбасу, потім помідори і посипають тертим сиром. Залишиться тільки розігріти духовку і спекти піцу.

Звичний рецепт начинки для піци можна коригувати на свій смак. Замість ковбаси можна покласти шинку, яйця, варене куряче або свиняче м’ясо. Можна, звичайно, поекспериментувати і додати в піцу тушковану капусту, цибулю, баклажани, часничок. Оригінальний смак набуває піца з копченою ковбасою і грибами. До того ж, можна в кінці не просто посипати тертим сиром, а полити домашнім соусом.

Приготування соусу

Для домашнього соусу знадобиться:

  • півлітра молока
  • 60 грам вершкового масла
  • 60 грам борошна
  • 3 яйця
  • 200 грам сиру
  • 1 цибулина
  • щіпка солі і перцю.

Приготування яєчного соусу:

  • Рецепт тіста для піци з медомв борошно поступово додавати молоко, постійно помішуючи, таким чином, щоб не залишалося грудочок
  • потім молоко з борошном посолити, поперчити і довести до кипіння на слабкому вогні
  • в остигнула суміш додати натертий сир
  • збити окремо жовтки з вершковим маслом і додати їх в загальну суміш
  • все добре перемішати.

Готовим соусом можна поливати готову піцу, а можна полити яєчним соусом за 5 хвилин до того, як піцу потрібно буде витягувати з духовки.

Рецепт тіста для піци, в який входить мед, не повинен лякати, а навпаки зацікавити. Мед в даному випадку допомагає дріжджів швидше піднятися і його за рецептом не багато, так що тісто не вийде надто солодким. Такий рецепт повинен бути в кулінарній книзі справжньої господині для того, щоб завжди була можливість побалувати своїх домочадців смачненьким.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.