Піца

Рецепт приготування справжньої італійської піци



Від приготованої з урахуванням всіх правил італійської піци бувають в захваті і маленькі діти, і дорослі і цілком відбулися. У чому полягає секрет її всесвітньої популярності і затребуваності серед населення? Вся справа в такому важливому і пріоритетному факторі, як ідеальне тісто для справжньої італійської піци.

Може скластися враження, що рецепт всенародно улюбленої тонкої італійської піци знають лише обрані люди. Насправді цими знаннями володіють не тільки природжені кухаря і гурмани, а й самі звичайні люди. У цій публікації вашій увазі представлений класичний і цілком доступний рецепт виготовлення традиційної страви.

Вам не буде потрібно приїжджати в Італію, відправлятися в дорогий ресторан і ставати клієнтом піцерії, щоб покуштувати дивну тонку піцу і оцінити її смакові якості. Спробуйте приготувати її на власній кухні з недорогих продуктів, і поступово до вас прийдуть необхідні навички, і ви зможете готувати страву на професійному рівні.

Італійська піца вимагає тонке тісто, воно повинно мати рівномірну і еластичну консистенцію. В якості начинки ви можете використовувати будь-які продукти: сирокопчену і варену ковбасу, напівтвердий сир, консервовані та свіжі печериці, недавно зірвані з городньої грядки томати, ріпчаста цибуля і базилік.

Довіртеся своїй фантазії в такому цікавому справі, як формування начинки для італійської піци. В якості начинки допускається використання і продуктів, які кілька днів полежали в холодильнику, трохи завітрились і частково втратили свої смакові якості. Дайте залежався, але незіпсованим продуктам (сиру, сосисок, бекону і помідорів) можливість стати справжньою окрасою піци.

Наводимо унікальний рецепт цього хлібобулочного виробу, яким користуються навіть імениті шеф-кухаря, які знають всі особливості італійської кухні. Першим етапом є дуже якісне і правильне приготування тонкої коржі з дріжджового тіста, на якій запікається складна начинка.

Набір продуктів для тіста

Щоб виготовити тісто, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Чиста вода – 130 мл;
  • Сухі хлібопекарські дріжджі швидкої дії – одна десертна ложка;
  • Борошно вищого сорту, попередньо просіяне через просеиватель, – 220 грам;
  • Кам’яна сіль – чайна ложка без верху;
  • Оливкова олія першого віджиму Extra Virgin – одна столова ложка.

Рецепт приготування справжньої італійської піци

Освоїти рецепт правильної італійської піци зможе і починаюча господиня. Якщо ви трохи знаєте італійську мову і маєте таку фінансову можливість, то вирушайте на батьківщину справжньої піци і придбайте там борошно найвищої якості (сорт 00). Її використовують в будь-піцерії, що знаходиться на території Італії.

Бажано готувати піцу саме з борошна сорту 00.

Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні можливістю подорожувати по закордонним країнам і не маєте вільного часу, то купіть для італійської піци власноручного виготовлення досить якісну борошно сорту «Екстра», яку ви зможете відшукати в гіпермаркеті.



Покроковий рецепт з приготування тіста

  1. Розведіть хлібопекарські дріжджі в 130 грамах питної води, нагрітої на плиті до температури 40 градусів. Ретельно перемішайте отриману суміш з дріжджів для справжньої італійської піци, додайте в неї трохи цукрового піску, щоб сухі дріжджі швидше подіяли. Залиште містку ємність з розчиненими у воді цукровим піском і дріжджами на кухонному столі на деякий час (приблизно на 8 або 10 хвилин).Рецепт приготування справжньої італійської піци
  2. Після закінчення тимчасового інтервалу, який вказує італійський рецепт, ви побачите, що знаходиться під місткою ємності вода змінила свій зовнішній вигляд і трохи спінилася. Значить, настав час висипати 220 грам пшеничного борошна.
  3. В окремій ємності сформуйте гірку з борошна, в її центральній частині виконайте невелике заглиблення (воно повинно бути схожим на «лунку»). Влийте в нього виготовлену вами дріжджову суміш і ретельно перемішайте внутрішній вміст ємності. Спочатку вимішуйте тісто дерев’яною лопаткою і тільки потім – руками.Рецепт приготування справжньої італійської піци
  4. Італійський рецепт передбачає при вимішування тіста, додавати трохи пшеничного борошна і оливкового масла (1 ст. Ложку). Це дозволяє підвищити його еластичність, уникнути прилипання тесту до рук. Після закінчення вимішування тесту помістіть його в окрему миску і накрийте зверху рушником, змоченим водою. Дріжджове тісто необхідно витримати в теплому місці протягом 40 хвилин, щоб воно збільшилося і дозріло.
  5. Викладіть тісто на робочу поверхню (кухонний стіл) і починайте розтягувати його руками. Так надходять шеф-кухаря, зайняті в піцерії виготовленням випічки відповідно до рекомендацій, які передбачає італійський рецепт. Надайте дріжджового тесту ідеальну форму кола. Товщина розтягнутого тесту не повинна перевищувати 5 мм.Рецепт приготування справжньої італійської піци
  6. Промажьте основу піци томатним соусом. Його можна придбати в магазині або приготувати в домашніх умовах. Розігрійте електричну або газову духовку до максимальних значень температури і випікайте піцу протягом 5-7 хвилин.

Неодмінно почастуєте своїх домочадців цим дивним блюдом, яке пропонують у будь-який піцерії, що знаходиться в Італії, цей рецепт порадує ваших близьких. На закінчення хочеться побажати вам гарного настрою і нових кулінарних відкриттів!

Смачного!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.