Млинці, оладки

Рецепт тіста для оладок без дріжджів



Що ви зазвичай їсте на сніданок? Напевно яєчні, бутерброди або просто чайок по швидкому. Тільки кому не хочеться покуштувати з ранку оригінальний смачний сніданок? Урізноманітнити сніданок можна завдяки оладок. До того ж кожен раз їх можна готувати за новим рецептом. Якщо у вас немає часу вранці, то оладки можна приготувати ввечері, а вранці тільки розігріти на сковороді або в мікрохвильовій печі.

Оладки – давно всім знайоме блюдо європейської кухні. Зручності оладок в тому, що вони дуже швидко готуються, буквально за 15-30 хвилин. Тільки тісто на оладки в кожній країні готують по-різному. Ми розглянемо рецепт приготування тіста для оладок без дріжджів.

Складові

  • 0,5 літра молока;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 0,5 чайної ложечки солі;
  • 0,5 чайної ложечки гашеного соди;
  • близько 1 склянки борошна;
  • упаковка ванільного піску;
  • соняшникова олія.

Покроковий рецепт

  • збити міксером яйця з цукром, ваніліном, сіллю;Рецепт тіста для оладок без дріжджів
  • до яєць влити половину молока з гашеного содою;Рецепт тіста для оладок без дріжджів
  • все збити міксером або віночком;Рецепт тіста для оладок без дріжджів
  • потроху додавати борошно, кладіть буквально по 1-2 великих ложки, щоб не утворювалося грудочок;Рецепт тіста для оладок без дріжджів
  • коли ви покладете всю муку, то повинно вийти дуже густе монолітне тісто;
  • потім слід по чуть-чуть вливати молоко;
  • після того як ви виллє в тісто все молоко, маємо отримати однорідне тісто, по консистенції схоже на густу сметану;Рецепт тіста для оладок без дріжджів
  • тісто має настоятися 15-20 хвилин;
  • добре розігріти сковороду з соняшниковою олією на вогні і смажити оладки;Рецепт тіста для оладок без дріжджів
  • викладати тісто можна столовою ложкою або меленьким черпаком;Рецепт тіста для оладок без дріжджів
  • оладки потрібно перевертати, в результаті кожна зі сторін буде ніжно золотого кольору.Рецепт тіста для оладок без дріжджів

Оладки на молоці без дріжджів потрібно смажити на великій кількості соняшникової олії, але не на дуже великій, вони не повинні плавати.

Рецепт оладок на солодкому молоці вважаються дієтичними в порівнянні з оладками на кислому молоці. Оладки на молоці без дріжджів виходять тонкими, як млинці.

Світова кухня дуже багата. Оладки можуть бути прісними, жирними, з екзотичними спеціями, солоними, солодкими, з фруктами, овочами, пишними і тонкими. Ми приготуємо оладки на кефірі, які виходять особливо пишними.

Оладки на кефірі або на кислому молоці готуються за аналогією з оладками на молоці, тільки замість солодкого молока потрібно додати півлітра кефіру. При бажанні можна кефір замінити кислим молоком. Якщо ви зробили тісто правильно, то відразу після того, як покладіть ложку тесту на сковороду, воно повинно моментально піднятися. Оладки на кефірі виходять дуже смачними, пишними і апетитними.

Такі оладки припадуть до душі все сім’ї, а для діток це одне з улюблених ласощів. Особливо діти люблять оладки на кефірі або на кислому молоці з збитими вершками і малиною. Крім того можна приготувати оладки на кефірі з яблуками і вишнею. Для цього знадобиться 4 столові ложки цукру, невелику жменю вишні і одне яблуко.

Так як вишня кисла, то яблуко краще взяти солодких сортів. Перед тим як вишню покласти в тісто, потрібно її злегка віджати і поставити стікати. Для оладок на кефірі знадобиться трохи більше борошна, так як вишня пустить сік.



Подача

Готові гарячі оладки поєднуються з самими різними продуктами і солодощами. Їх можна подавати з медом, сметаною, кислим молоком, згущеним молоком або варенням. Для овочевих оладок роблять різні соуси. Оладку добре поєднуються з чаєм, кавою і какао.

Якщо вам захотілося оладок з капустою, гарбузом, картоплею або кабачком, то краще тісто для оладок зробити на молоці. Подавати такі оладки краще з другими стравами, до м’яса, пюре або рибі. Якщо овочеві оладки подаються як самостійне блюдо, то часто до них готують якийсь соус.

Якщо ви смажили оладки на малій кількості соняшникової олії, то подавати такі оладки краще з вершковим маслом.