Є такі страви, які люблять практично всі, і до них можна сміливо віднести млинці. Способів приготування цих ласощів багато, але той, який пропонує Вам даний рецепт, займе особливе місце у Вашій кулінарній книзі адже заварні млинці на кефірі приготувати дуже просто, а результат буде гідний найвищої похвали.
До того ж цей нескладний рецепт млинців виручить Вас в ситуації, коли потрібно швидко зробити що-небудь смачненьке з продуктів які є під рукою.
Набір продуктів
Отже, для приготування ніжних і смачних заварних млинців на кефірі, знадобляться такі прості і доступні інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка;
- Борошно – 1 склянка;
- Окріп – 1 стакан;
- Яйце – 2 шт;
- Сода 1/3 чайної ложки;
- Сіль 1/2 чайної ложки;
- Цукор 2 столові ложки;
- Масло рослинне (соняшникову або кукурудзяну) – 3 столових ложки;
- Масло вершкове – 30 гр.
Покроковий рецепт
Даний рецепт приготування заварних млинців складається з шести простих кроків, слідуючи яким, Ви неодмінно отримаєте хороший результат.
- Починаємо з збивання яєць. Можна зробити це як звичайним віночком, так і міксером – кому як зручніше. До яйцям домішувати сіль і цукор. Зазначена кількість цукру розраховане на те, що заварні млинці на кефірі будуть помірно солодкуватими, якщо Ви віддаєте перевагу більш солодкі, збільште кількість цукру в два рази.
- Далі слід важливий етап, від якого наші млинці і отримали свою назву – заварні. Як тільки від збивання яєць утворюється піна, потрібно швидко розбавити масу крутим окропом (1 стакан) і продовжувати інтенсивно заважати, щоб яйця не згорнулися. Таким чином, тісто «завариться» і стане більш густим.
- Акуратно просіюємо борошно через сито (так тісто буде більш повітряним, а готові заварні млинці на кефірі вийдуть ажурні і «пухнасті») і додаємо до яєчної маси. Продовжуємо ретельно збивати тісто. Рецепт зручний тим, що всіх основних інгредієнтів (крім яєць) йде по одній склянці: борошна, води, кефіру, і його легко запам’ятати.
- Перед тим як наточити до тесту кефір, потрібно всипати в нього соду. Ви відразу помітите, як піде процес гасіння соди і в кефірі з’являться бульбашки. Варто зауважити, що рецепт приготування тонких заварних млинців на кефірі простіше, ніж рецепт на молоці, так як тісто виходить більш міцним, проте не втрачає своєї ніжності.
- Коли всі інгредієнти змішані, потрібно додати пару столових ложок рослинного масла в тісто (щоб млинці не прилипали до сковороди під час смаження) і залишити його «відпочити» на годину або хоча б пів години. Це важливо, тому що за цей час тісто стане більш однорідним, – в ньому не буде грудочок, і воно стане більш густим, так як клейковина борошна набубнявіє.
- Розігріваємо сковороду, за допомогою силіконової кисті або шматочка хліба змащуємо її олією. Трохи зменшуємо вогонь, щоб наші млинці на кефірі не підгоріли. Зручно наливати тісто невеликий ополоником або маленьким черпаком, – так все млинці будуть однакові.
- Коли краю млинчиків стануть ажурні і зарум’яняться, пора його перевертати. Якщо Ви не дуже часто готуєте млинці, можете використовувати дві сковороди – так буде простіше перевернути млинець, що не порвавши його, – і процес піде в два рази швидше! Поки млинці смажаться з одного боку, друга сковорідка розігрівається і змащується маслом. Потім Ви просто піддягаємо скраю млинці і перевертаєте сковороду так, щоб він впав на другу сковорідку.
Готові заварні млинці на кефірі потрібно викладати на тарілку, злегка змастивши вершковим маслом. Можна викладати млинці гіркою – один на інший (через масла вони не склеїти), або складати трикутниками. Подавати такі заварні млинці добре з медом, сметаною, згущеним молоком або джемом. Можна також приготувати начинку з солодкого сиру з родзинками або цукатами.
Цей чудовий рецепт млинців є універсальним, і може послужити не тільки основою для десерту. Якщо Ви не великий шанувальник солодких страв – можете трохи змінити запропонований рецепт, додавши в тісто менше цукру, і тоді до цих млинців прекрасно підійде будь-яка несолодка начинка!
Варто відзначити, що заварні млинці смачні і в охолодженому вигляді, але зазвичай вони з’їдаються моментально. Цей простий рецепт обов’язково припаде до смаку Вам і Вашим близьким. Уявіть, Ви прокидаєтеся рано вранці, а вас вабить насичений запах млинців з кухні, хтось із близьких захотів вас порадувати і вирішив приготувати відмінний смачний сніданок. Але так само і Ви можете кого-небудь з рідних побалувати ароматними заварними млинцями з дивовижною начинкою.
Млинці на кефірі це, той рецепт, який вас не зможе розчарувати! Він стане відмінним помічником в питанні повноцінного і здорового харчування!
Смачного!