Млинці, оладки

Рецепт заварних млинців на кефірі



Є такі страви, які люблять практично всі, і до них можна сміливо віднести млинці. Способів приготування цих ласощів багато, але той, який пропонує Вам даний рецепт, займе особливе місце у Вашій кулінарній книзі адже заварні млинці на кефірі приготувати дуже просто, а результат буде гідний найвищої похвали.

До того ж цей нескладний рецепт млинців виручить Вас в ситуації, коли потрібно швидко зробити що-небудь смачненьке з продуктів які є під рукою.

Набір продуктів

Отже, для приготування ніжних і смачних заварних млинців на кефірі, знадобляться такі прості і доступні інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка;
  • Борошно – 1 склянка;
  • Окріп – 1 стакан;
  • Яйце – 2 шт;
  • Сода 1/3 чайної ложки;
  • Сіль 1/2 чайної ложки;
  • Цукор 2 столові ложки;
  • Масло рослинне (соняшникову або кукурудзяну) – 3 столових ложки;
  • Масло вершкове – 30 гр.

Покроковий рецепт

Даний рецепт приготування заварних млинців складається з шести простих кроків, слідуючи яким, Ви неодмінно отримаєте хороший результат.

  1. Починаємо з збивання яєць. Можна зробити це як звичайним віночком, так і міксером – кому як зручніше. До яйцям домішувати сіль і цукор. Зазначена кількість цукру розраховане на те, що заварні млинці на кефірі будуть помірно солодкуватими, якщо Ви віддаєте перевагу більш солодкі, збільште кількість цукру в два рази.Рецепт заварних млинців на кефірі
  2. Далі слід важливий етап, від якого наші млинці і отримали свою назву – заварні. Як тільки від збивання яєць утворюється піна, потрібно швидко розбавити масу крутим окропом (1 стакан) і продовжувати інтенсивно заважати, щоб яйця не згорнулися. Таким чином, тісто «завариться» і стане більш густим.Рецепт заварних млинців на кефірі
  3. Акуратно просіюємо борошно через сито (так тісто буде більш повітряним, а готові заварні млинці на кефірі вийдуть ажурні і «пухнасті») і додаємо до яєчної маси. Продовжуємо ретельно збивати тісто. Рецепт зручний тим, що всіх основних інгредієнтів (крім яєць) йде по одній склянці: борошна, води, кефіру, і його легко запам’ятати.
  4. Перед тим як наточити до тесту кефір, потрібно всипати в нього соду. Ви відразу помітите, як піде процес гасіння соди і в кефірі з’являться бульбашки. Варто зауважити, що рецепт приготування тонких заварних млинців на кефірі простіше, ніж рецепт на молоці, так як тісто виходить більш міцним, проте не втрачає своєї ніжності.Рецепт заварних млинців на кефірі
  5. Коли всі інгредієнти змішані, потрібно додати пару столових ложок рослинного масла в тісто (щоб млинці не прилипали до сковороди під час смаження) і залишити його «відпочити» на годину або хоча б пів години. Це важливо, тому що за цей час тісто стане більш однорідним, – в ньому не буде грудочок, і воно стане більш густим, так як клейковина борошна набубнявіє.
  6. Розігріваємо сковороду, за допомогою силіконової кисті або шматочка хліба змащуємо її олією. Трохи зменшуємо вогонь, щоб наші млинці на кефірі не підгоріли. Зручно наливати тісто невеликий ополоником або маленьким черпаком, – так все млинці будуть однакові.Рецепт заварних млинців на кефірі
  7. Коли краю млинчиків стануть ажурні і зарум’яняться, пора його перевертати. Якщо Ви не дуже часто готуєте млинці, можете використовувати дві сковороди – так буде простіше перевернути млинець, що не порвавши його, – і процес піде в два рази швидше! Поки млинці смажаться з одного боку, друга сковорідка розігрівається і змащується маслом. Потім Ви просто піддягаємо скраю млинці і перевертаєте сковороду так, щоб він впав на другу сковорідку.Рецепт заварних млинців на кефірі

Готові заварні млинці на кефірі потрібно викладати на тарілку, злегка змастивши вершковим маслом. Можна викладати млинці гіркою – один на інший (через масла вони не склеїти), або складати трикутниками. Подавати такі заварні млинці добре з медом, сметаною, згущеним молоком або джемом. Можна також приготувати начинку з солодкого сиру з родзинками або цукатами.



Цей чудовий рецепт млинців є універсальним, і може послужити не тільки основою для десерту. Якщо Ви не великий шанувальник солодких страв – можете трохи змінити запропонований рецепт, додавши в тісто менше цукру, і тоді до цих млинців прекрасно підійде будь-яка несолодка начинка!

Варто відзначити, що заварні млинці смачні і в охолодженому вигляді, але зазвичай вони з’їдаються моментально. Цей простий рецепт обов’язково припаде до смаку Вам і Вашим близьким. Уявіть, Ви прокидаєтеся рано вранці, а вас вабить насичений запах млинців з кухні, хтось із близьких захотів вас порадувати і вирішив приготувати відмінний смачний сніданок. Але так само і Ви можете кого-небудь з рідних побалувати ароматними заварними млинцями з дивовижною начинкою.

Млинці на кефірі це, той рецепт, який вас не зможе розчарувати! Він стане відмінним помічником в питанні повноцінного і здорового харчування!

Смачного!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.