Солодка випічка

Заварні пряники



Рецепт заварних пряників – дуже старий. Його готували ще наші бабусі і прабабусі. І за багато років свого існування рецепт пережив істотні зміни. Ми розглянемо найпопулярніший рецепт заварних пряників.

Складові

  • 3/4 склянки меду;
  • 1/4 склянки води;
  • 3 склянки борошна;
  • чайна ложечка прянощів;
  • 1 яйце;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 100 грам сметани;
  • столова ложка коньяку;
  • півсклянки цукру;
  • півсклянки води;
  • 1 білок;
  • 100 грам джему (на ваш смак);
  • 1 жовток.

Приготування

  1. потрібно приготувати медове тісто заварним способом;
  2. в каструлю покласти масло, мед, налити воду і нагріти до 70 ° C;
  3. просіяти борошно;
  4. після того як все закипить, прибрати каструлю з вогню;
  5. додати прянощі, борошно в каструлю і ретельно, швидко її перемішуємо, щоб не було грудочок;Заварні пряники
  6. каструлю можна потім поставити на вогонь і поварити тісто пару хвилин, постійно помішувати;
  7. потім каструлю з тестом прибрати з вогню і остудити тісто;
  8. додати яйця, сметану;
  9. добре вимісити тісто;Заварні пряники
  10. повинно вийти еластичне тісто;
  11. трохи посипати стіл борошном;
  12. поділити тісто на однакові невеликі кульки;Заварні пряники
  13. кожен кульку треба розкачати;
  14. за допомогою склянки видавлюємо круглі форми пряників;
  15. в центр кружечків ложем трохи густого джему;
  16. потім збираємо всі краї кружечка розкачане тісто і защипуємо краю зверху;
  17. змащуємо деко олією, викладаємо пряники швом зліпки вниз;Заварні пряники
  18. розігріваємо духовку до температури 220-240 ° С;
  19. змащуємо все пряники яєчним жовтком і ставимо в духовку;
  20. випікати пряники близько 15 хвилин;
  21. поки пряники печуться можна зробити глазур;
  22. збиваємо добре білки в густу піну;
  23. цукор кип’ятимо з водою;
  24. потім гарячий сироп тонким струменем вливаємо в білки, постійно збиваючи білки;Заварні пряники
  25. додати ванілін до збитим білкам;
  26. нагріваємо глазур до 60 ° С і глазіруем все пряники в одній великій мисці, перемішуючи їх прям руками;
  27. можна покривати глазур’ю пряники за допомогою пензлика;Заварні пряники
  28. ставимо глазуровані пряники у вимкненому, але ще не остигнула духовку, і сушимо.

Вибирають температуру випікання в межах 220-240 ° С, в залежності від товщини пряників.



Заварні пряникиРецепт заварних пряників, приготований в домашніх умовах, не складний, але потрібно враховувати деякі нюанси. Тісто має вийти не липким, а пластичним і слухняним.

Не варто замішувати дуже круте тісто, так як пряники не зможуть достатньо піднятися і можуть вийти жорсткими. Якщо ж зробити надто м’яке тісто, то пряники вийдуть безформними.

Рецепт повинен зацікавити тих господинь, які люблять готувати про запас. Адже пряники можуть довго зберігатися.

Рецепт заварних пряників в ідеалі використовувати при наявності домашніх, натуральних продуктів. Пряники, приготовані в домашніх умовах, особливо смачні і апетитні. Адже пряники з домашньої сметани, варення і яєць не можна порівняти з магазинної випічкою. І смак не той, і аромат не той.

Заварні пряники можна готувати з різними варенням, кислим або солодким, в залежності від уподобань. А якщо немає часу пряники можна просто посипати цукровою пудрою.

Пряники з шоколадно-сливової начинкою оцінять і діти, і дорослі.

Складові:

  • 100 грам меду;
  • 30 грам вершкового масла;
  • 250 грам борошна;
  • 150 грам цукру;
  • по половині чайної ложечки соди і прянощів;
  • 1/3 стакан води;
  • 1 яйце;
  • 8 столових ложок пудри цукрової;
  • шоколадно-сливова паста.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.