Пироги

Пиріг з листкового тіста з картоплею і м’ясом



Листковий пиріг з м’ясом і картоплею

Якщо ви любите випічку з листкового тіста, то можна приготувати смачний пиріг з картоплею і м’ясом. Такий пиріг виходить дуже апетитним, а готувати його можна з абсолютно будь-яким м’ясом в тому числі з куркою. Якщо зі свинини і баранини – начинка вийде більш жирна, а якщо з куркою, то більше дієтичної. Тож почнемо!

Набір продуктів

тісто

  • 1 стакан кип’яченої води;
  • 3 склянки борошна;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 пачка вершкового масла або маргарину;
  • 3 столових ложки соняшникової олії.

начинка

  • 500 або 600 грам курячого філе (або готовий фарш);
  • 3 великих картоплини;
  • 2 цибулини;
  • 1 яйце;
  • сіль;
  • трохи чорного меленого перцю;
  • зелень за смаком.

Покрокова інструкція

  1. Для того щоб приготувати листкове тісто необхідно взяти велику миску, висипати в неї три склянки просіяного борошна, а в середину влити олію.
  2. Постійно помішуючи вилити холодну підсолену і підцукровані воду. Потрібно все добре перемішати.
  3. Вимісити тісто до однорідної маси і розкачати його в тонкий пласт. Змастити його половиною пачки масла, згорнути тісто навпіл, а потім ще один раз навпіл. Покласти в целофановий пакет і відправити на 1 або 2 години в холодильник, потім знову його дістати, розкачати і намазати залишилася частиною масла. Згорнути в конверт і відправити в холодильник ще на одну годину.
  4. Поки тісто буде знаходитися в холодильнику можна приступити до підготовки інгредієнтів для начинки. Для початку займемося м’ясом (куркою) – порізати на дрібні шматочки куряче філе, потім цибулю, а також попередньо почищені картоплини кубиками, збити і посолити яйце, порізати зелень.
  5. Готове листкове тісто розділити на 2 частини так щоб одна була трохи більша за іншу. Більшу частину розгортаємо прямокутником. Кладемо його на деко попередньо, покритий пергаментом.Пиріг з листкового тіста з картоплею і м'ясом
  6. Викладаємо м’ясом або фаршем перший шар, який необхідно поперчити і посолити. Зверху викладаємо цибулю, після картопля, на нього трохи зелені. Далі, полити начинку половиною яйця, іншу половину залишити для змазування пирога зверху.Пиріг з листкового тіста з картоплею і м'ясом
  7. Частина, що залишилася тесту необхідна нам для того, щоб зробити верхівку для пирога. Розкачуємо тісто і акуратно накриваємо пиріг зверху, защипуємо краю, змащуємо яйцем.
  8. Відправляємо пиріг при температурі 180 градусів на 40-45 хвилин в духовку.

Рецепт листкового пирога з картоплею

Набір продуктів

тісто

  • 3 склянки борошна;
  • кип’яченої вода (1 склянка);
  • сіль (чайна ложка);
  • цукру (чайна ложка);
  • соняшникова олія (3 столових ложки);
  • вершкове масло або маргарин (1 пачка);

начинка

  • картопля (600 грам);
  • цибуля (750 грам);
  • сіль (3 чайні ложки);
  • чорний мелений перець (1 чайна ложка);
  • інші приправи (за смаком);



Покрокова інструкція

  1. Починаємо готувати. Шаткуємо на тертці тонкою соломкою картопля, отримані нарізані часточки складаємо в глибоку миску.
  2. Шаткуємо тонкими кільцями цибулю. Відправляємо до нашої картоплі.
  3. Далі, начинку солимо і заправляємо спеціями. На час отставляем в сторону, вона нам ще стане в нагоді, але трохи пізніше.
  4. Беремо кілограм листкового тіста (приготувати тісто можна, як в першому рецепті), ділимо на 2 частини. Бажано щоб одна частина була набагато менше інший, інакше верхня скоринка буде дуже товстою. Ту частину, яка більше розгортаємо в прямокутний пласт приблизно 3-4 міліметри.
  5. Викладаємо нашу раніше приготовлену начинку, а поверх неї кладемо вершкове масло або ж 100 грам вершкового маргарину.
  6. Розкачуємо решту тіста в такий же прямокутник, укладаємо його поверх начинки і закріплюємо краю. Із залишків тіста можна зробити відмінні прикраси для нашого пирога.
  7. Підготовлений до випічки пиріг зверху змащуємо жовтком. Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин і приблизно на 200 градусів. Після закінчення часу змінюємо температуру на 180 градусів і знову відправляємо на 20-25 хвилин в духовку. Чекаємо поки листковий пиріг з картоплею зарум’яниться. Готовий пиріг подаємо до столу.

Існує безліч видів смачних пиріжків та пирогів з листкового тіста. Вони не відрізняються особливою складністю, а приготувати їх можна з різними начинками. З несолодкими: сиром, овочами м’ясом або ж з солодкими такими як: яблука, варення і вишня. Однак в даних рецептах ми розглянули тільки несолодкі варіанти деяких смачних пирогів з картоплею з листкового тіста: з куркою або фаршем.

Такі пироги досить прості у виготовленні, але тим не менш допоможуть будь-якої господині гідно зустріти гостей і порадувати своїх домочадців. Будь то пиріг з м’ясом або без нього, він виходить дуже смачним, ніжним, соковитим.

Приємного вам апетиту!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.