При великому виборі продуктів в міських супермаркетах, легко порадувати близьких, приготувавши пиріг з замороженими ягодами. Як зробити пісочне тісто, щоб смак випічки сподобався домашнім гурманам? Спробуйте вибрати із запропонованих рецептів прийнятний варіант, і сміливо готуйте!
Простий пісочний пиріг з ягодами
Продукти на рецепт
- цукор 225 г;
- яйце 2 шт .;
- ванілін 1 п .;
- заморожені ягоди 390 г;
- масло вершкове 195 г;
- борошно 350 г.
Рецепт приготування
- Рецепт пирога з замороженими ягодами схожий на таку ж випічку з повидлом або варенням. Щоб замісити тісто, розбивають в миску 1 яйце і додають жовток від другого яйця. Білок, що можна прибрати в склянці в холодильник для інших цілей.
- До яйцям насипають півсклянки цукру і ванілін. Збивають хвилину до однорідного стану.
- Вершкове масло натирають на крупній тертці. Воно не повинно бути замороженим. Для цього його дістають з холодильника заздалегідь. Додають масло в миску до яєць і цукру.
- Борошно просівають, і змішують з розпушувачем. Всипають борошно в миску з яйцями і маслом. Швидко замішують тісто. Забирають його в холодильник на півгодини.
- Форму для випікання змащують рослинним або вершковим маслом. Включають духовку на 200 градусів. Тісто, вийнявши з холодильника, розгортають за розміром форми. З тіста формують невисокі бортики, щоб при випічці не витікав ягідний сік.
- На пиріг викладають заморожені ягоди. Розморожувати попередньо їх не потрібно, щоб не стік сік. Їх розподіляють по поверхні пирога, і присипають цукром, кількість якого за бажанням можна зменшити.
- Випікають пісочний пиріг з ягодами 30 або 40 хвилин до готовності при температурі 180-200 градусів.
Рецепт пирога з вишнею з пісочного тіста на сметані
Продукти на рецепт
- борошно 810 г;
- сметана 155 г;
- цукор 225 г;
- масло вершкове 195 г;
- заморожена вишня 305 г;
- розпушувач 15 г;
- ванілін 10 г;
- цукрова пудра 55 г
Рецепт приготування
- Починають готувати рецепт пирога з замороженими ягодами з замісу тіста. З’єднують розм’якшене (НЕ розтоплене!) Вершкове масло, сметану і цукор. Борошно просівають, додають в неї розпушувач і ванілін, добре перемішують. Всипають борошно, швидко замішавши тісто, прибирають його в холодильник на 35 хвилин в целофановому пакеті.
- Форму для випічки змащують олією. Діставши тісто з холодильника, 1/4 його частину відкладають в сторону, інше розкочують за розміром форми. Викладаючи в форму, формують бортики. Висипають в тестяную основу вишню. Зверху присипають ягоду цукровою пудрою. Частина тесту, яка залишилася, йде на приготування смужок для верху пирога або натирається поверх вишні на крупну тертку.
- Пісочний пиріг з ягодами ставлять в гарячу духовку, і випікають при температурі 200 градусів 30 або 40 хвилин.
- Замість вишні можна використовувати будь-яку іншу заморожену ягоду, додавати до ягід горіхи.
Швидкий пиріг з пісочного тіста з ягодами
Продукти на рецепт
- яйце 1 шт .;
- сіль 3 г;
- крохмаль картопляний 145 г;
- масло вершкове 245 г;
- цукор 225 г;
- розпушувач 1 п .;
- борошно 485 г.
Рецепт приготування
- Цей рецепт пісочного пирога з ягодами найшвидший, тому що в тесті є крохмаль, і його не потрібно класти в холодильник перед випічкою. Щоб замісити тісто, розм’якшене вершкове масло перетирають з цукром і яйцем. Борошно просівають і змішують з розпушувачем і крохмалем.
- З’єднують масляну і борошняну суміш, додають щіпку солі. Вимішують пластичне пісочне тісто для пирога з ягодами. З готового тіста відразу формують пиріг.
- Приблизно 1/4 частина тісто відокремлюють для того, щоб прикрасити верх. З решти тіста розкачують корж за розмірами форми. Форму для випічки змащують маслом, і викладають в неї тісто, формуючи бортики, щоб не витік ягідний сік.
- Ягоди викладають на корж (їх не потрібно попередньо розморожувати). Їх розподіляють рівномірно по поверхні тесту, злегка присипають цукром. З тесту розгортають довгі смужки або вирізують листочки, і розкладають поверх ягід.
- Пиріг ставлять в гарячу духовку. Випікають при температурі 200 градусів 20-30 хвилин. Коли верх пирога трохи зарум’яниться, його змащують вершковим маслом.
Приємного вам апетиту!