Пироги

Пісочний пиріг з замороженими ягодами



При великому виборі продуктів в міських супермаркетах, легко порадувати близьких, приготувавши пиріг з замороженими ягодами. Як зробити пісочне тісто, щоб смак випічки сподобався домашнім гурманам? Спробуйте вибрати із запропонованих рецептів прийнятний варіант, і сміливо готуйте!

Простий пісочний пиріг з ягодами

Пісочний пиріг з замороженими ягодами

Продукти на рецепт

  • цукор 225 г;
  • яйце 2 шт .;
  • ванілін 1 п .;
  • заморожені ягоди 390 г;
  • масло вершкове 195 г;
  • борошно 350 г.

Рецепт приготування

  1. Рецепт пирога з замороженими ягодами схожий на таку ж випічку з повидлом або варенням. Щоб замісити тісто, розбивають в миску 1 яйце і додають жовток від другого яйця. Білок, що можна прибрати в склянці в холодильник для інших цілей.
  2. До яйцям насипають півсклянки цукру і ванілін. Збивають хвилину до однорідного стану.
  3. Вершкове масло натирають на крупній тертці. Воно не повинно бути замороженим. Для цього його дістають з холодильника заздалегідь. Додають масло в миску до яєць і цукру.
  4. Борошно просівають, і змішують з розпушувачем. Всипають борошно в миску з яйцями і маслом. Швидко замішують тісто. Забирають його в холодильник на півгодини.
  5. Форму для випікання змащують рослинним або вершковим маслом. Включають духовку на 200 градусів. Тісто, вийнявши з холодильника, розгортають за розміром форми. З тіста формують невисокі бортики, щоб при випічці не витікав ягідний сік.
  6. На пиріг викладають заморожені ягоди. Розморожувати попередньо їх не потрібно, щоб не стік сік. Їх розподіляють по поверхні пирога, і присипають цукром, кількість якого за бажанням можна зменшити.
  7. Випікають пісочний пиріг з ягодами 30 або 40 хвилин до готовності при температурі 180-200 градусів.

Рецепт пирога з вишнею з пісочного тіста на сметані

Пісочний пиріг з замороженими ягодами

Продукти на рецепт

  • борошно 810 г;
  • сметана 155 г;
  • цукор 225 г;
  • масло вершкове 195 г;
  • заморожена вишня 305 г;
  • розпушувач 15 г;
  • ванілін 10 г;
  • цукрова пудра 55 г

Рецепт приготування

  1. Починають готувати рецепт пирога з замороженими ягодами з замісу тіста. З’єднують розм’якшене (НЕ розтоплене!) Вершкове масло, сметану і цукор. Борошно просівають, додають в неї розпушувач і ванілін, добре перемішують. Всипають борошно, швидко замішавши тісто, прибирають його в холодильник на 35 хвилин в целофановому пакеті.
  2. Форму для випічки змащують олією. Діставши тісто з холодильника, 1/4 його частину відкладають в сторону, інше розкочують за розміром форми. Викладаючи в форму, формують бортики. Висипають в тестяную основу вишню. Зверху присипають ягоду цукровою пудрою. Частина тесту, яка залишилася, йде на приготування смужок для верху пирога або натирається поверх вишні на крупну тертку.
  3. Пісочний пиріг з ягодами ставлять в гарячу духовку, і випікають при температурі 200 градусів 30 або 40 хвилин.
  4. Замість вишні можна використовувати будь-яку іншу заморожену ягоду, додавати до ягід горіхи.

Швидкий пиріг з пісочного тіста з ягодами

Пісочний пиріг з замороженими ягодами



Продукти на рецепт

  • яйце 1 шт .;
  • сіль 3 г;
  • крохмаль картопляний 145 г;
  • масло вершкове 245 г;
  • цукор 225 г;
  • розпушувач 1 п .;
  • борошно 485 г.

Рецепт приготування

  1. Цей рецепт пісочного пирога з ягодами найшвидший, тому що в тесті є крохмаль, і його не потрібно класти в холодильник перед випічкою. Щоб замісити тісто, розм’якшене вершкове масло перетирають з цукром і яйцем. Борошно просівають і змішують з розпушувачем і крохмалем.
  2. З’єднують масляну і борошняну суміш, додають щіпку солі. Вимішують пластичне пісочне тісто для пирога з ягодами. З готового тіста відразу формують пиріг.
  3. Приблизно 1/4 частина тісто відокремлюють для того, щоб прикрасити верх. З решти тіста розкачують корж за розмірами форми. Форму для випічки змащують маслом, і викладають в неї тісто, формуючи бортики, щоб не витік ягідний сік.
  4. Ягоди викладають на корж (їх не потрібно попередньо розморожувати). Їх розподіляють рівномірно по поверхні тесту, злегка присипають цукром. З тесту розгортають довгі смужки або вирізують листочки, і розкладають поверх ягід.
  5. Пиріг ставлять в гарячу духовку. Випікають при температурі 200 градусів 20-30 хвилин. Коли верх пирога трохи зарум’яниться, його змащують вершковим маслом.

Приємного вам апетиту!