Хліб

Рецепти смачного і ніжного кукурудзяного хліба



Кукурудзяний хліб в мультиварці виходить сонячним, пишним і дуже смачним. Такий чудовий колір йому дарує кукурудзяна мука. Але вона досить важка як в випічці, так і для травлення. Саме тому всі наявні рецепти передбачають додавання пшеничного борошна для додання пишності і м’якості домашньому ароматного хлібця.

Кукурудзяний хліб в мультиварці

Кукурудзяний хліб «Сонечко з мультиварки»

Хліб виходить смачним, апетитно пахне і пишним. Він сподобається навіть самим вибагливим гурманам, особливо гарячим.

складові

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 700 гр.
  • Борошно кукурудзяне ультрамелкімі помелу -2 склянки
  • Дріжджі живі – 30 гр.
  • Вода – 0.5 літра
  • Цукор (можна коричневий) – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне рафіноване – 3-4 ст. л.
  • Вершкове або рослинне масло – для змазування чаші.

Кукурудзяний хліб в мультиварці

приготування

  1. Воду нагріваємо до температури 38-40º. У ній розводимо дріжджі з сіллю і цукром. Даємо трохи постояти, щоб з’явилися пухирці – виходить своєрідна опара.
  2. Поступово починаємо додавати борошно обох видів і вимішувати. Доводимо тісто до однорідної консистенції, щоб не було грудочок. Формуємо з нього колобок і поміщаємо в мультиварку.
  3. Включаємо режим «Підігрів» на 15-20 хвилин. Кришку не закриваємо. Потім залишаємо приблизно на годину, щоб тісто підійшло.
  4. Як тільки тісто підніметься (збільшиться в розмірах приблизно в 2 рази), виймаємо його з чаші і знову перемішуємо.
  5. Чашу змащуємо рослинним або вершковим маслом.
  6. Формуємо куля і на режимі підігріву залишаємо на такий же час. Ми залишаємо на 30 хвилин для настоювання.
  7. За цей час тісто має значно піднятися. У режимі «Випічка» встановлюємо на 1 годину і випікаємо хліб до готовності.
  8. Перевертаємо рум’яною скоринкою вгору і на 5-10 хвилин знову випікаємо, щоб підрум’яниться з іншого боку.

Кукурудзяний хліб в мультиварці

Кукурудзяний хліб в мультиварці готовий. Подавайте гарячим до свіжого молока з варенням або джемом. Також добре підійде до кави або чаю.

Хліб за класичним рецептом

Рецепти такого хліба з кукурудзяної муки передбачають додавання яєць і приготування класичної опари.

складові

  • Кукурудзяне борошно – 150 гр.
  • Пшеничне борошно – 220 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт. + 1 – для змазування
  • Дріжджі сухі – 1 ч. Л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Рослинна олія – ​​3-4 ст. л.

Рослинним маслом також потрібно змастити чашу, щоб готовий кукурудзяний хліб в мультиварці після випічки добре «вийшов» і не підгорав.



Кукурудзяний хліб в мультиварці

приготування

  1. Молоко і воду кип’ятимо окремо і охолоджуємо до температури 38º. З’єднуємо разом.
  2. Додаємо в ємність з рідиною цукор, сіль і дріжджі. Злегка перемішуємо, щоб кристали розчинилися.
  3. Додаємо кілька ложок пшеничного борошна і знову перемішуємо, щоб не було грудочок. Ми залишаємо в теплому місці до тих пір, поки на поверхні не з’явиться пінна шапочка. На це піде хвилин 15-20. Опара готова.
  4. Тим часом просіюємо пшеничне борошно і з’єднуємо її з кукурудзяної. Яйця збиваємо в окремій ємності до отримання пишної піни.
  5. В опару додаємо яйця і злегка перемішуємо. Потім поступово вводимо борошно і рослинне масло.
  6. Чашу в мультиварці змащуємо рослинним маслом і укладаємо в неї кульку тесту. Ставимо режим «Підігрів» на 15 хвилин. Потім залишаємо тісто для того, щоб воно піднялося і збільшилася в обсязі в два рази.
  7. Обминали на дощечці. Чашу повторно змащуємо маслом і знову поміщаємо туди тісто. На підігріві тримаємо 10 хвилин. Для розшарування даємо 30-40 хвилин.
  8. Тісто, що підійшло змащуємо збитим яйцем і робимо присипку з кукурудзяної муки.
  9. На режимі «Випічка» готуємо 30-40 хвилин. Це усереднене значення і залежить від потужності вашого приладу.

Кукурудзяний хліб в мультиварці

Після звукового сигналу хліб не потрібно діставати відразу. Рецепти передбачають повне охолодження. Свіжа випічка подається до столу з варенням або вершковим маслом.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.