Правильне харчування

Салат з авокадо – ТОП 10+ чудово простих рецептів



Приголомшливо цінний екзотичний фрукт і кращі поєднання з ним. На порядку денному салат з авокадо – дуже смачні рецепти з фото, кожен з яких гарантує корисне задоволення!

Крім заморського плоду, для наведених салатів вам знадобляться добре відомі і доступні продукти: помідори, огірки, яйця, консервований тунець, курка, солона сьомга, а також квасоля, кукурудза, червона капуста і різноманітна зелень.

ТОП-5 найкорисніших дарів природи не дарма включає авокадо – читайте все про користь фрукта і важливі поради, як вибрати стиглий авокадо і швидко почистити його для салату.

Соуси теж зрозумілі і універсальні: майонез, йогурт, рослинне масло (ми любимо оливкова), соки лимона і апельсина. Купивши авокадо, ви зможете приготувати будь-який салат сьогодні ж!

5 салатів з креветок з авокадо, дуже смачні рецепти з фото, ви знайдете тут.

А тепер – швидше готувати: ще 10 вдалих варіантів з фото ілюстраціями.

Подивіться також останні коментарі. Хіти від наших читачів чекають вас!

З квасолею і помідорами – 2 варіанти

Цікавий вегетаріанський рецепт, де салат з авокадо і помідорами і часником стає ситним і красивим завдяки квасолі і кукурудзи. Приготуйте побільше: цей варіант особливо подобається зголоднілим чоловікам!

Нам потрібні:

  • Авокадо – 1 шт. вагою близько 200 г
  • Консервована квасоля (у нас біла) – 400-450 г
  • Кукурудза (консервована) – 5-6 ст. ложок
  • Часник – 2 зубчики (порубати або продавити через прес)
  • Помідори – 200 г (половинки чері або четвертинки звичайних)
  • Синій цибулю – ½ середньої цибулини
  • Петрушка (дрібно рубана) – 2 ст. ложки
  • Сіль – ½ ч. Ложки

Лимонний соус:

  • Лимонний сік – 3-4 ст. ложки
  • Оливкова олія – ​​1 ст. ложка
  • Червоний перець (порошок паприки) – 1 щіпка

Промиваємо консервовану квасолю і кукурудзу і відкидаємо на друшляк.

Подрібнюємо овочі. Авокадо ріжемо невеликими шматочками довільної форми. Помідори черрі – навпіл. Якщо використовуємо звичайні томати, в залежності від розміру – на 4-8 частин, видаливши місце прикріплення черешка.

Часник смачніше дрібно порубати ножем. Якщо використовуємо прес, краще додати в соус.

Лук теж ріжемо дрібно. Коли він досить солодкий – так і відправляємо в салат. А якщо гірчить, або замінюємо синій цибуля білим, то обшпарюємо нарізку окропом, щоб вийшла гіркота, і даємо охолонути перед додаванням до інших овочів.

Збовтуємо соус з олії, лимонного соку і червоного перцю. У великій мисці об’єднуємо всі порізані овочі, квасоля, кукурудзу і зелень петрушки, солимо, заливаємо соусом і перемішуємо.

Різнобарвний насичений салат готовий: навіть на фото він на рідкість апетитний!

Врахуйте принадність рецепта: він легко знайомиться з новими ідеями!

  • Кінза або черемша – разом або замість петрушці;
  • Трошки меленого кмину – на додачу до паприці;
  • Жменя сирих соняшникового насіння (заздалегідь замочити на 1 годину);
  • Мариновані гриби (до 3-х ст. Ложок в дрібній нарізці);
  • Червона квасоля – замість білої.

Варіюйте кількість помідорів, цибулі, зелені і спеції, щоб отримувати нові ароматні варіанти.

З червоною капустою: соковито і барвисто

Цей салат з авокадо ми покажемо в рецепті з фото крок за кроком: дуже смачний результат і просте приготування підкуповує з першої спроби!

Нам потрібні:

  • Червонокачанна капуста – 1 невелика головка (500 г)
  • Авокадо стигле – 1 шт. середнього розміру (200 г)

Цитрусовий соус:

  • Лимонний сік – 2-3 ст. ложки
  • Апельсиновий сік – 100 мл
  • Оливкова олія – ​​3 ст. ложки
  • Петрушки (зелень) – ½ великого пучка
  • Кріп – 3-4 ст. ложки (дрібно рубаний)
  • Сіль – ½ ч. Ложки або по смаку
  • Чорний перець, інші спеції – за смаком

Тонко шаткуємо капусту. Нарізаємо середніми шматочками м’якоть почищеного фрукта. З’єднуємо компоненти в об’ємній мисці і заливаємо соусом з рубаною зеленню.

Для соусу потрібно змішати всі зазначені інгредієнти виделкою і посолити. Щоб компоненти ідеально подружилися, можна дати салату постояти перед подачею до столу – до 20 хвилин.

Цей салат залишиться таким же смачним, якщо ми використовуємо білокачанну капусту або збільшимо різноманітність зелені (рукола, черемша, шпинат).

З сирої брокколі під гірчичним соусом

Відкиньте сумніви: сира брокколі чудово смачна! Хрумтить, радує око і легко насичує. Наш салат – це нуль тяжкості в шлунку, смілива заявка для будь-якого свята і корисна «вітамінна бомба» для здоров’я і краси.

Нам потрібні:

  • Брокколі сира – 400 г
  • Авокадо – 1 стиглий плід

Лимонно-гірчичний соус:

  • За 2 ст. ложки оливкової олії,
  • соку лимона,
  • гірчиці із зернами

Чистимо авокадо і розбираємо брокколі на суцвіття. Будемо використовувати тільки м’яку частину капусти – кучеряві верхівки і бічні стебла перед ними. Качан залишимо на запіканки і супчик.

Соус: масло + сік + гірчиця – і збовтати виделкою.

Ріжемо авокадо шматочками «на один укус», а брокколі – трохи менше. Об’єднуємо у великій мисці, поливаємо соусом і перемішуємо. Сіль, перець, зелень – за смаком.

Апетитні ідеї! Можна додати будь-яку зелень, горіхи або насіння – 2-3 жмені. Ми любимо мигдаль, крупно порубані волоські горіхи або цілі насіння (замочити хоча б за 20 хвилин до приготування).

Брокколі завжди можна замінити цвітною капустою – теж сирої. Порізавши її дрібніші, ми отримаємо присмак кедрових горішків. І, звичайно, в цей салат чудово впишуться помідори.

Авокадо і тунець з помідорами і зеленню

Чудова властивість авокадо – його сполучуваність з пікантними рибними продуктами. Тунець, солона сьомга, креветки, мідії і будь-який морський коктейль з полиці заморозок в супермаркеті.

Мабуть, тільки з помідорами і зеленню екзотичний фрукт дружить так само трепетно ​​- в будь-якому рецепті. А якщо об’єднати всіх друзів в одному салаті, то ми отримаємо справжній хіт застілля!

Нам потрібні:

  • Тунець (або філе солоної сьомги) і авокадо – по 200 г;
  • Помідори (черрі або звичайні) – 100 г;
  • Дрібно рубана зелень (кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля) – за смаком.
  • Можна додати трохи синього лука або волоських горіхів.

Секрет успішного салату – нарізка. Тунець і авокадо ріжемо приблизно однаковими дрібними шматочками. Томати – в 2 рази більше. А зелень, горіхи і цибулю рубаємо якомога дрібніше.

Заправляємо майонезом. Або полегшимо майонезний смак нейтральним вузькому йогуртом (наприклад, Актив з низьких прямокутних баночок і легкий майонез – по 2 ст. Ложки кожного (1: 1).

Для човників з шкурки фрукта разрежем його навпіл, вдаримо ножем по кісточці, прокрутимо і видалимо, а м’якоть акуратно винесемо ложкою. Вуаля! Антураж ресторану над морем – на вашій кухні.

Авокадо з тунцем: простий салат + намазки

Салат з тунцем і авокадо очевидний, рецепт не вимагає фото по кроках. Але простота його приємно оманлива. На святковому столі цієї суміші теж знайдеться місце: фаршировані яйця, тарталетки або бутерброди.

Нам потрібні:

  • Тунець (консерви у власному соку) – 200 г
  • Стигле авокадо – 200-250 г
  • Червоний мелений перець (паприка) – 2-3 щіпки
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Сіль, чорний перець, інші спеції – за смаком

Чистимо авокадо і розминаємо м’якоть вилкою, зберігаючи трошки нерівномірні шматочки. З консерви з тунцем зливаємо рідину і розминаємо виделкою до гомогенного пюре.



Об’єднуємо інгредієнти, додаємо майонез і перемішуємо. Пробуємо, за смаком досолюємо і перчимо. Зверху рясно посипаємо паприкою.

Робимо по-новому! У салат можна додати 1 варене яйце, дрібно порізаний стебло селери (2-3 столові ложки) або насіння соняшнику (2 щедрих жмені).

Авокадо і яйце: ще один текстурний універсал

Заманливо простий салат, який легко перетворюється в закусочну пасту.

Нам потрібні:

  • Курячі яйця – 5 шт. (Великі)
  • Авокадо – 1 шт. середнього розміру (200 + 250 г)
  • Зелена цибуля – ½ ст. ложки (дрібно рубаємо)
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Молочно-соєвий соус:

  • Несолодкий йогурт (наприклад, Актив) або сметана – 1 ст. ложка
  • Майонез – 1 ст. ложка
  • Соєвий соус – 2 ч. Ложки

Авокадо чистимо і ріжемо великим кубиком. Яйця чистимо, жовтки відділяємо від білків.

Перекручуємо в блендері жовтки і авокадо – до гомогенного пюре.

Яєчні білки ріжемо невеликими шматочками і разом з нарізкою зеленої цибулі додаємо в пюре з авокадо. Заправляємо соусом (змішуємо три інгредієнта), пробуємо, якщо треба, солимо, перчимо і перемішуємо.

Салатну масу можна викласти на грінку, дієтичний хлібець або загорнути в тонкий омлет, лаваш, прісного коржика. Смак страви універсально приємний, а зовнішній вигляд по-юному свіжий.

Запам’ятайте цей вигідний варіант для корисних бутербродів. Зовсім мало клопоту для швидкого сніданку, насиченого цілющими жирами і легкозасвоюваним білком.

А якщо вас бентежить цибульний запах, можна замінити фітонцидний інгредієнт стеблом селери або зеленню петрушки.

Салат з авокадо з помідорами і огірками

У кулінарній традиції багатьох країн помідори самозабутньо дружать з огірками. Гріх не включити в салати з авокадо ще одну класичну ідею. Дуже смачний рецепт з фото підкаже, як підібрати і порізати овочі з ідеальним балансом.

Нам потрібні:

  • Помідори і огірки – по 200-250 г
  • Лук синій – 100 г. Або білий ріпчаста (нарізати, обшпарити, дати охолонути і злити воду)
  • Авокадо стигле – 200-250 г (1-2 шт.)
  • Петрушка або кінза (зелень) – 1-2 ст. ложки (дрібно рубаємо)

Лимонний соус:

  • Оливкова олія і сік лимона пропорції 1: 1 – по 2-3 ст. ложки
  • Сіль – ½-1 ч. Ложка на смак
  • Чорний перець – 1 щіпка

Той випадок, коли дуже смачний салат найкраще описує рецепт з фото, адже приготувати цей колоритний мікс легко і просто!

Приблизно однаково ріжемо овочі та авокадо і об’єднуємо в зручній мисці. Збовтуємо інгредієнти соусу, солимо його і вливаємо в нарізку. Дві вилки і хвилина на акуратне перемішування – оптимістичний весняний рецепт готовий приймати захоплення!

Салат з авокадо

Салат з авокадо з курячою грудкою і огірками

Рецепт обіграє курочку в поєднанні з маринованими огірками і медовим соусом, а корисний жирний фрукт додасть страві ніжності і святкового чарівності.

Прості учасники:

  • Куряча грудка – 2 середніх філе (всього до 500 г)
  • Стиглий авокадо – 1 середній плід (200-250 г)
  • Огірки мариновані – 2-3 шт. (середній розмір)
  • Зелень петрушки чи кінзи 1-2 ст. ложки
  • Сіль – за смаком (з урахуванням огірочків)

Медово-гірчичний соус:

  • Майонез – 1,5-2 ст. ложки
  • Гірчиця з зернами (дижонская) – 1 ч. Ложка
  • Оцет яблучний – 1 ч. Ложка
  • Мед – 1 ч. Ложка

Відварюємо курячу грудинку в присолені воді і залишаємо остигати в бульйоні. Так м’ясо залишиться м’яким.

Очищаємо авокадо і ріжемо середніми шматочками. Вибираючи розмір, орієнтуємося на те, чи буде нам зручно жувати м’ясо в такій же нарізці. Важлива умова салату: шматочки фрукта і курочки повинні бути приблизно однаковими за розміром.

Остигнуло куряче філе ріжемо і з’єднуємо з авокадо, додаємо посічену петрушку. Мариновані огірки ріжемо дрібніше основні інгредієнтів, злегка віджимаємо, щоб салат не потік, і відправляємо до курячого м’яса.

Компоненти соусу трохи збиваємо виделкою і заливаємо салат. Перемішуємо, пробуємо, досолюємо і перчимо.

Варіації на тему! Симпатичний мікс завжди до смаку чоловікам і складе конкуренцію традиційним закусок до спиртного.

Він відмінно дружить з соняшниковим насінням, великої горіховою крихтою і будь-якою зеленню (рубаємо дрібно). А при бажанні повідомити блюду обсяг сміливо додавайте пекінську капусту (ріжемо на смужки товщиною в 1 палець).

Авокадо з курячою грудкою, мандаринами і виноградом

Виклик традиціям, або цікавий досвід? Зробіть всього 1 раз … І вас не доведеться умовляти повторити експеримент. Такі салатики з курки з фруктовим оточенням – одні з улюблених в нашій родині.

Чудовий смак забезпечать:

  • Куряча грудка – 500-600 г
  • Виноград чорний (сорт без кісточок) – 150 г
  • Мандарини (солодкий сорт) – 2-3 шт. (Близько 100 г)
  • Салат городній, листя – 4-5 шт. (Великі)
  • Горіхи волоські – 2-3 ст. ложки (дрібно рубані)

Цитрусовий соус з вином:

  • Сметана (20% жирності) – 2 ст. ложки
  • Майонез – 1 ст. ложка
  • Сік апельсина – 2 ст. ложки
  • Червоне вино – 1 ст. ложка
  • Сіль – ½ ч. Ложки

Куряче філе відварюємо і залишаємо остигати у воді на 1 годину, щоб воно було максимально м’яким. Авокадо чистимо і ріжемо невеликими тонкими шматочками.

Мандарини очищаємо від шкірки і ріжемо часточки на 2-3 частини, щоб вийшли невеликі кубики. Якщо сорт щільно-шкірясті всередині, має сенс очистити кожну часточку від прозорої оболонки, яка оточує соковиту м’якоть. Виноградини ріжемо навпіл. Якщо сорт з кісточками, уважно їх видаляємо.

Об’єднуємо курку, авокадо і фрукти в зручній мисці. Готуємо соус: всі інгредієнти збовтуємо вилочкою, але не додаємо в салат.

Подаємо страву порційно, укладаючи гірку суміші на салатний лист – на кожну тарілку. Соус ллємо зверху близько до подачі на стіл і присипаємо горіховою крихтою.

Ще 5 + салатів і смачних ідей, де авокадо і курочка, порадують і здивують. Тільки корисні і доступні рецепти – від найпростіших до вишуканих!

Не бійтеся освоювати екзотику! Ми колись теж цуралися незрозумілою заморської «груші», але захоплення дієтологів і веганів надихнули на експерименти. Про що ми жодного разу не пошкодували!

Кожен з описаних салатів з авокадо дуже смачний, а рецепт з фото допоможе зорієнтуватися в нарізці і подачі. Приємного апетиту і міцного здоров’я!

Мініатюра до статті Салат з авокадо - ТОП 10+ чудово простих рецептівМініатюра до статті Салат з авокадо - ТОП 10+ чудово простих рецептів



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.