Правильне харчування

Як засолити горбушу в домашніх умовах – дуже смачний маринад



Добрий день, шановні читачі! Сьогодні знову на порядку денному червона риба: горбуша солона в домашніх умовах, дуже смачна і гранично легка в приготуванні.

Цікава процедура засолювання настільки проста і доступна, що впорається навіть початківець кулінар.

Ви витратите не більше 30 хвилин на підготовку маринаду і оброблення рибин. Після залишиться почекати всього лише 12 годин – до готовності ароматної рибної закуски.

А чи можна так замаринувати нашу улюблену бюджетну оселедець? Можна. І виходить – чудово!

Після рецепта ми розповімо про тонкощі засолювання і правильному виборі інгредієнтів. Але навіть без секретів від шеф-кухарів разом з нами вам вдасться смачно засолити горбушу з першої спроби. Приступимо!

Засолюють рибу в маринаді

Інгредієнти прості:

  • Горбуша (свіжа або свіжоморожена) – 1-2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. середнього розміру
  • Оливкова олія – ​​1 стакан

Для маринаду:

  • Вода звичайна пітьевая- 4 склянки
  • Сіль грубого помелу – 1 стакан
  • Цукор – ½ склянки
  • Коріандр (насіння) – 1 ст. ложка
  • Чорний перець (горошок) – 1 ст. ложка
  • Лавровий лист – 5-7 шт.

Воду доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Додаємо в воду всі інгредієнти для засолювального маринаду. Розмішуємо ложкою, щоб сіль і цукор повністю розчинилися і ставимо в сторону – нехай остигає до кімнатної температури.

Як засолити горбушу шматочками рецепт з фото

Якщо використовуємо свіжу горбушу, чистимо рибу від луски, потрошимо, видаляємо голови і хвости і гарненько промиваємо під проточною водою.

Якщо вирішили засолити морожену рибу, робота простіше: зазвичай її продають вже очищену і вільну від потрухів. Просто дістаємо горбушу з морозилки напередодні ввечері і розморожуємо на нижній полиці холодильника.

Ріжемо рибу на невеликі шматочки – 2,5-3 см завтовшки.

Солити горбушу будемо у великій скляній мисці. Металевий посуд прібережем для іншого приводу: при засолюванні в ній у риби буде присмак заліза.

Розміщуємо шматочки в ємність і заливаємо остиглим маринадом. Накриваємо тарілкою трохи меншого діаметру, ніж миска. Так ми зафіксуємо всі шматочки в воді під вагою тарілки. Ставимо маринуватися в холодильник.

Час засолювання – 12-14 годин.

Коли горбуша просолилася, дістаємо шматочки з маринаду і перекладаємо в скляну банку – упереміш з цибулею, який порізали півкільцями.

Заливаємо смачну рибку маслом. Закривши банку кришкою, ми зможемо зберігати малосольного горбушу в холодильнику до 4-5 діб.

Чи не правда просто? А як смачно – засолити горбушу в домашніх умовах на нашу рецептом з маринадом. Подивіться на фото красивою рибки: масло зберігає її ніжною і соковитою!

У нас під рукою на кілька днів вперед з’явилися готові і всіма улюблені шматочки малосольной горбуші. Така рибка підійде і до картоплі, і до рису і на бутерброд. З неї ж можна зробити закусочну пасту з вершками або з плавленим сиром (доведеться дістати кісточки з кожного шматочка і відправити в блендер або порубати рибну м’якоть дрібними кубиками).



Секрети і нюанси

Горбуша – це червона риба середнього розміру (1,2-1,5 кг на тушку). Вона як не можна краще насичує організм незамінними жирними кислотами з низьким ризиком отримати в меню надлишок ртуті. Омега-3 жирні кислоти гальмують системне вікове запалення і дарують нам активне довголіття.

Цього разу ми використовуємо вологу засолювання. Вона особливо добре працює з горбушей і кетой – види червоної риби, які вважаються сухуватими.

Бонус цього рецепта – універсальність засолювання риби в маринаді. Вона зробить пікантною і дуже смачною навіть просту оселедець, тим більше форель і сьомгу.

  • У маринад можна додати соєвий соус, часник і інші прянощі, а замість оливкової олії використовувати масло виноградних кісточок. Все це надає різноманітність результату – ароматним рибним шматочках, що тане в роті!
  • Подаємо малосольного горбушу зі свіжими овочами, маслинами або стравами з картоплі (пюре, відварна, запечена). Зрідка не зашкодить і келих білого вина.

І, звичайно ж, слід вибрати якісну рибу, щоб відмінно засолити з першого заходу.

Ознаки свіжої горбуші:

  • М’якоть щільна при натиску;
  • Очі прозорі;
  • Шкурка гладка з блиском;
  • Зябра пофарбовані яскраво;
  • Колір м’якоті рожевий – від світлого до насиченого.

Цікаве відео, де знаменитий кухар солить червону рибу трьома різними способами:

Сподіваємося, ваша дуже смачна солона горбуша не один раз порадує співтрапезників. Умови для успіху є на будь-якій кухні, а наш рецепт з фото не залишив ніяких питань про процес. Ви можете попрактикуватися з пікантним маринадом на оселедці, і тоді у вас з’явитися сміливість застосувати його до будь-якої червоній рибі.

Смачного!

як засолити горбушу в домашніх умовах рецепт з фото



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.