Є продукти, одна назва яких відразу асоціюється з дієтичним харчуванням. Сьогодні на порядку денному саме такий надихаючий герой. Тому ми приготуємо не один салат з консервованого тунця, а цілих вісім, не забуваючи і про класичний рецепті з Північної Америки.
Обіцянки «Просто, швидко і легко!» У випадку з даної рибою логічно доповнити епітетом «Корисно!». Тунець може стати важливим учасником правильного харчування, хоча деякі підводні камені є і в його вживанні.
Нам вигідно вибирати тільки рибу з низьким вмістом ртуті.
Серед тунцових риб такі є! Уважно читаємо етикетку консерви. Нам потрібен консервований світлий тунець (смугастий, австралійський, желтоперий).
Classic tuna salad
Якщо говорити про класичний рецепті з консервованого тунця для американців, то це щось на зразок нашої закусочної бутербродної пасти.
Мнемо тунець, додаємо багато майонезу, сіль, трошки стебла селери в дрібній нарізці, іноді злегка рубаної зелені і перемішуємо до однорідної маси.
Ось вам і вся класика. Масу намазують на шматочки овочів і грінки, загортають у тонкі млинці і укладають в розрізану булочку.
Сендвіч з тунцем – який голлівудський фільм про велику родину обійшовся без цього сніданку в школу? Описана пересічна намазки – між двох шматочків хліба.
Якось все це нудно … І бідненько, чи не так? І вже точно не назвеш дієтичним харчуванням. Багато майонезу і солі, мало клітковини, мінімум фарб, вітамінів і драйву від контрастних сполучень.
Пропонуємо вам інші – набагато цікавіші! – рецепти в надії подружити ваше меню з консервованим тунцем. Ми розраховуємо на ваш правильний вибір з магазинної полиці – тільки світлі сорти (!).
Всі фарби літа в дієтичному салаті
Нам потрібні (на 5-6 порцій):
- Тунець консервований (світлий) – 150-180 гр
- Великі листя салату – 2 шт.
- Солодкий перець (червоний) – 1 шт.
- Маслини великі без кісточок – 5-8 шт.
- Петрушка (або кінза) – 4-5 гілочок
- Кукурудза консервована – 2 ст. ложки з гіркою
- Для соусу: йогурт «Активіа” (не питної, загущений, в низькій коробочці), гранульований часник (або 2 зубчики свіжого часнику), сіль і приправи за смаком.
Як ми готуємо.
Дотримуємося принципу дієтичних салатів – відчутне подрібнення інгредієнтів. Фактично, саме так ми отримуємо об’ємне блюдо і допомагаємо травленню, адже жувати салатик стає легше.
Як ми подрібнюємо інгредієнти: салатні листя ріжемо ножем на вузькі і короткі смужки (попередньо видаливши товсту серединну частина), маслини – четвертинками, а перець – дрібними шматочками. З тунця зливаємо воду і розминаємо м’ясо виделкою. Зелень рубаємо гострим ножем – вроздріб за розміром (ми любимо, коли петрушка відчувається).
Соус нехитрий і містить мало жиру: в «Активіа» додаємо часник (або гранульований, або свіжий, пропустивши через прес), присаливаем суміш і посипаємо улюбленими приправами. Рідкісний випадок, коли до двору доведеться все – від червоної паприки до італійської суміші.
Об’єднуємо нарізки, додаємо кукурудзу, заливаємо соусом. Вуаля! І оці – радість, і фігурі – не перешкода і суцільна користь від легких компонентів!
Простий і ситний тунець по-російськи
Нам потрібні (на 4 порції):
- Тунець (світлий) консерви у власному соку – 1 банка (150-180 г)
- Маринований огірки – 2-3 шт. середнього розміру
- Лук білий (або синій) – 1 шт. (Невелика)
- Варені яйця (круто) – 3 шт.
- Майонез – 3 ст. ложки
Як приготувати.
Трьом на крупну тертку яйця, ріжемо дрібними кубиками огірочки і цибулю, розминаємо виделкою м’якоть тунця (з консерви зливаємо воду). Перемішуємо компоненти, солимо, перчимо – і можна їсти!
В даний салатик відмінно вписується консервована кукурудза – 2-3 столових ложки.
В ідеалі страви краще б постояти перед подачею на стіл – 10-15 хвилин. Це правильний завершальний етап для будь-якого салату з нашої вибірки.
Салат-хвилинка з вареним яйцем
Нам потрібні (на 4 порції):
- Авокадо – 1 шт. + Ніж замінити – в кінці рецепта
- Тунець консервований (світлий) – 150 грам
- Яйця, відварені круто – 3 шт.
- Майонез (або сметана) – 2 столові ложки.
- Куркума (або червона паприка) – 4-5 рясних пучок
- Сіль і інші спеції – за смаком
Приготування.
Чи можна це швидкісне заняття назвати «приготування»? Риторичне питання. Спорудили, заграти, сфабрикували, заміксувати – підходить до салатик-п’ятихвилинці куди краще.
Всі інгредієнти подрібнюємо виделкою, перемішуємо, солимо, перчимо і щедро присипаємо паприкою. Ви ще не дочитали, а ми вже зробили!
Подаємо з солоними крекерами або товстим шаром на шматочку підсушеного білого хліба. Мила родзинка будь-якого салату з консервованим тунцем в класичному рецепті з сильним подрібненням: легким рухом руки салат перетворюється … в закусочну намазки!
По секрету для тих, хто не шанує фруктову екзотику: без авокадо можна легко обійтися – без втрат для насиченого смаку і швидкості приготування. Візьміть будь-який твердий сир і наріжте його дрібними кубиками. Або білу консервовану квасолю, обов’язково додавши в заправку соєвий соус. Ситно, просто, універсально!
Весняний тунець з помідорами і квасолею
Цей рецепт підкуповує своєю знайомою простий. Спочатку ви готуєте мало не найвідоміший салатик з огірками та помідорами, а в кінці додаєте в нього м’ясо тунця і консервовану квасолю. Овочі подрібнюємо, як подобається, воду з консервів зливаємо, тунець тиснемо виделкою, а квасоля додаємо, як є. Заправляємо оливковою олією з лимонним соком, сіллю і спеціями. Ситно, швидко і красиво! Багато білка і не багато калорій.
Подивіться, як готує це блюдо чарівна дівчина, що зуміла значно схуднути на правильному харчуванні:
Грецький тунець з оливками
Що нам потрібно (на 4 порції):
- Тунець (світлий) – 150 грам (консерви у власному соку)
- Болгарський перець – 1 шт. (червоний)
- Маслини без кісточок – 5-8 шт.
- Каперси мариновані (середні або дрібні) – 1 ст. ложка
- Лук синій (Кримський) – ½ цибулини середнього розміру
- Петрушка (крупно посіченою) – 1 ст. ложка з гіркою
- Майонез – 2 ст. ложки
- Сік лимона – 1 ст. ложки
- Сіль, перець – за бажанням (швидше за все, не захочеться)
Готуємо просто!
З консерви зливаємо сік і розминаємо тунця виделкою.
Перець і синій цибулю ріжемо дрібними кубиками, маслини – на 4 частини.
Якщо ви до цих пір не пробували каперси, саме час дізнатися, чим вони корисні, і сміливо покласти їх в нове пікантне блюдо.
Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом і соком лимона, солимо, перчимо – все готово!
Врахуйте нюанс: каперси можуть мати помітно солоний смак. Посоліть в самому кінці вполовину від звичного і спробуйте.
Ефектна подача салату – в рассеченном навхрест помідорі на ложе з будь-яких салатних листя. Буде потрібно 4 великих томата, гілочка м’яти, зелень для підкладки і кілька рухів столовою ложкою.
Нова класика з огірками і яблуком
Пропонуємо вам зросійщених варіант classic tuna salad, з якого ми почали нашу розповідь. У американців був тунець, майонез і стебло селери … Не густо.
Оживимо картину і не пошкодуємо фантазії. На стандартну банку тунця у власному соку додаємо половинку зеленого яблука, 3 яйця круто, 3 середніх огірка, 3 стебла селери, 1/3 великій синій цибулини. Всі овочі подрібнюємо дрібним кубиком, змішуємо з тунцем, заправляємо майонезом (2 столові ложки), солимо і перчимо до смаку. Рецепт заграв новим смаком і став помітно легше в розрахунку на кожну порцію!
Тунець в олії з пекінською капустою
Самий ситний рецепт нашої вибірки: вперше ми пропонуємо використовувати консерви в маслі. Користі в них незрівнянно менше, і не кажіть, що ми вас не попереджали
Потрібні найпростіші інгредієнти – з будь-якого супермаркету: пекінська капуста, сухарики двох сортів, банку світлого тунця в маслі.
Подивіться, як з цим швидким салатом впоралася дівчина з відео нижче, і вибачайте за не самі дієтичні інгредієнти. Добре знаючи склад продуктів і основи здорового способу життя, ми робимо 80% нашого харчування виключно правильними. І все ж іноді – на решту 20% – ми даємо собі слабинку ні про що не замислюватися
У нашій добірці барвистих салатів з консервованого тунця класичний рецепт американців не зайняв і десятої частини. Чого гріха таїти, нуднувато у них з фантазією. Сподіваємося, один з інших запропонованих варіантів стане для вас фірмовим блюдом. Бажаємо завзятою готування і смачного!