Якщо хочеться порадувати гостей смачними ласощами, не витрачаючи час на тривалий процес приготування, можна швидко зробити шоколадний торт без випічки. Виконуючи дії по фото-рецептом, кожній господині вдасться створити солодкість, яка не відрізнятиметься від вишуканого кондитерського шедевра. Варіанти тортів можуть бути найрізноманітнішими завдяки унікальному поєднанню інгредієнтів.
Шоколадний торт без випічки
Оригінальний і швидкий рецепт з простих і дешевих складових готується на 10 хвилин. Повітряний ніжний шоколадно-вершковий торт бажано залишити в холодильнику на ніч або дати йому настоятися мінімум 3 години.
Складові:
- печиво – 300 г;
- масло вершкове – 150 г;
- какао – 4 ст.л .;
- сир вершковий – 250 г;
- цукрова пудра – 100 г;
- чорний шоколад – 200 г;
- вершки жирні – 200 г.
приготування:
Масло кладемо в миску і топимо на повільному вогні. Печиво розминаємо руками або подрібнюємо за допомогою блендера.
З’єднуємо масло, крихту і какао. Ретельно вимішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
В окремій мисці збиваємо вершки, поки вони не збільшаться в обсязі. Щоб процес пішов швидше, їх потрібно трохи охолодити і додати чайну ложку цукрової пудри.
На дно форми кладемо харчову плівку і викладаємо готову масляну суміш. Утрамбовуємо руками або склянкою. Ставимо корж в холодильник. Сир збиваємо блендером, поступово додаючи пудру. При бажанні його можна замінити на сир. Шоколад топимо на водяній бані. Охолоджуємо 3-5 хвилин при кімнатній температурі і додаємо в сирну масу. Ще раз збиваємо.
Вводимо вершки в шоколадний крем і ретельно вимішуємо лопаткою з дна миски вгору, щоб маса не втратила обсяг.
Затверділий на холоді корж змащуємо шоколадним кремом. Ставимо в холодильник на 3 години або максимум на ніч, щоб він просочився і застиг.
Готовий торт прикрашаємо горіхами, цукерками, какао, тертим шоколадом або крихтою печива.
Венеціанський торт без випічки
Якщо захотілося солодкого, але немає бажання довго стояти біля духовки, можна скористатися рецептом шоколадного торта без випічки. Члени сім’ї, які не знають про те, що ласощі готувалося “ледачим” способом, найчастіше і не здогадуються про це, адже торт не відрізниш від звичайного домашнього варіанту. Правда, деякі інгредієнти придбати досить складно, тому часто лікер замінюється коньяком, а горіхи Пекан волоськими або лісовими.
Складові:
- вершки 33% жирності – 400 мл;
- гіркий чорний шоколад – 400 г;
- пудра цукрова – 4 ст.л .;
- лікер Baileys – 50 г;
- італійські горіхи сорт Пекан – 50 г;
- бісквіт або печиво (покупні) – 50 г;
- масло вершкове – 1 ч.л.
приготування:
- Горіхи і бісквіт опускаємо в чашу блендера і перемелює в середню крихту однорідного помелу.
- Змішуємо в ємності вершки, подрібнений руками шоколад і цукрову пудру. Ставимо нудитися до повного розчинення на парову баню або в мікрохвильовку при середній потужності. Не забуваємо ретельно перемішувати. Потім додаємо лікер і ще раз збиваємо протягом 1 хвилини.
- У форму кладемо пергаментний папір, змащуємо маслом. Можна замінити її на харчову плівку. Викладаємо і добре утрамбовують горіхово-бісквітну суміш. Ми залишаємо трохи посипання для оформлення верхівки торта.
- Заливаємо шоколадний крем і прикрашаємо венеціанське ласощі відкладеної крихтою.
- Ставимо готовий шоколадний торт в холодильник. Так як він був приготовлений без випічки, просочуватися бісквіт буде приблизно 3-5 годин. Але якщо доводиться поспішати, його можна подати вже через 30-60 хвилин.
- Готовий торт виймаємо з форми і подаємо до столу.
Горіховий шоколадний торт без випічки
У холодну пору року особливий торт подається до столу з гарячим шоколадним кремом, а влітку в охолодженому вигляді. Простий в приготуванні і неймовірно смачний десерт готується з доступних кожному продуктів в лічені хвилини.
Складові:
- печиво пісочне – 150 г;
- шоколад молочний / чорний – 100 г;
- вершки 33% жирності – 100 г;
- масло вершкове – 50 г;
- горіхи асорті – 200-250 г.
приготування:
- Печиво подрібнюємо качалкою або за допомогою техніки. Топимо вершкове масло на плиті або в мікрохвильовій печі і змішуємо з крихтою.
- Вистилаємо форму для випічки папером і викладаємо в неї суміш.
- Шоколад ламаємо на шматочки і ставимо на водяну баню, щоб розтанув. Не забуваємо перемішувати лопаткою, щоб він не пригоріла. Додаємо вершки і змішуємо до однорідної маси.
- Заливаємо корж шоколадним кремом і посипаємо горіхами. Потім можна поставити готовий торт в холодильник застигати або подати до столу гарячим. Посипання можна придумати самостійно, додавши до горіхів трохи родзинок, кураги або інші солодощі.
Шоколадний торт з ожиною без випічки
У теплу пору року не завжди зручно возитися з духовкою. Знаходиться в задушливій кухні дуже неприємно. Тому любителі солодких тортів придумали варіанти ласощі, яке не потрібно піч.
Складові:
- шоколадне печиво (можна Oreo) – 175 г;
- масло вершкове – 50 г;
- вершки жирні – 100 г;
- шоколад чорний гіркий – 100 г;
- ягода ожини – 150 г.
приготування:
Масло топимо і змішуємо з подрібненим в крихту печивом. Викладаємо в силіконову форму і добре утрамбовують. Ставимо в холодильник на 15-20 хвилин застигати.
Вершки виливаємо в невелику миску і доводимо до кипіння на повільному вогні.
Шоколад натираємо на крупній тертці і додаємо до гарячих вершків. Перемішуємо до повного розчинення крихти.
Заливаємо готовий корж глазур’ю, прикрашаємо ожиною і відправляємо в холодильник на 3-5 годин.
Шоколадний торт з кавової ноткою без випічки
Коли очікуються гості, але немає бажання займатися випічкою, можна приготувати дивовижний шоколадний торт. І духовка для цього не буде потрібно.
Складові:
- яйце куряче – 2 шт .;
- цукор тростинний – 200 г;
- молоко 2,5% – 500 мл;
- сир 9% жирності – 400 г;
- холодний заварений кави – 120 мл;
- печиво OREO – 8-10 шт .;
- чорнослив – 90 г;
- волоські горіхи – 150 г;
- масло вершкове – 20 г;
- гіркий чорний шоколад – ½ плитки;
- желатин – 20 г;
- какао-порошок – 3 ст.л. (З гіркою);
- крохмаль – 2 ст.л. (З гіркою);
- рослинне масло – 2 ч.л .;
- ванільний цукор – 2 ч.л.
приготування:
- Желатин заливаємо кава, перемішуємо і залишаємо розбухати на 40 хвилин або той час, який вказано на упаковці.
- Кладемо в блендер горіхи, чорнослив і масло. Перемелюємо в однорідну суміш. Або пропускаємо двічі через м’ясорубку.
- Ставимо на блюдо роз’ємну форму для торта і викладаємо м’яку масу, формуючи корж. Спочатку розподіляємо руками, а потім утрамбовуємо за допомогою склянки або столової ложки. Відправляємо в холодильник.
- В емальовану каструлю кладемо какао і крохмаль, додаємо ванільний цукор. Збиваємо віночком і поступово вводимо молоко, перемішуючи, поки консистенція не стане однорідною.
- Ставимо крем на середній вогонь, щоб маса швидше розігрілася. Коли піде пар і буде ясно, що рідина скоро закипить, переставляємо перемикач плити на повільний режим. Варимо кілька хвилин. За цей короткий проміжок часу крем дуже сильно загусне.
- Важливо старанно заважати крем лопаткою, щоб не утворилися грудочки і шоколадна маса не пригоріла до дна. Уникнути грудок можна, пройшовшись по суміші міксером.
- Накриваємо шоколадну масу харчовою плівкою, щоб вона прилипла. Коли заварний шоколадний крем трохи охолоне, відправляємо в холодильник. Це робиться для того, щоб крем не взявся кіркою.
- Сир розминаємо виделкою або збиваємо блендером і додаємо в остиглий крем. Ретельно перемішуємо.
- Застиглий желатин ставимо на повільний вогонь на 1-2 хвилини і розігріваємо. Важливо його не кип’ятити, а гріти. В іншому випадку він втратить желюючий властивості. У гарячому варіанті додаємо желатин до крему і збиваємо міксером до однорідності.
- Виливаємо шоколадну пасту на який встиг підмерзнути корж. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.
- Половину шоколадної плитки поділяємо на кубики і додаємо пару столових ложок молока і рослинне масло холодного віджиму. Перемішуємо і ставимо в мікрохвильовку на 15-30 секунд. Виймаємо і знову перемішуємо. Повторюємо процедуру, поки шоколад повністю не розчиниться.
Виймаємо торт з холодильника і прикрашаємо глазур’ю. Виставляємо печиво ребром у вигляді циферблата. Відправляємо торт в холодильник на 3-5 годин, щоб він повністю застиг.