Новорічний

Який торт спекти на Новий рік? Чим новорічний торт відрізняється від звичайного святкового торта? Фото кращих новорічних тортів.



на новий рік торти

Мабуть, жодне свято не може обійтися без торта і Новий рік особливо. Якщо ви зробите торт на Новий рік своїми руками, то це не зможе нікого залишити байдужим. У господині в голові може виникнути маса питань, стосовно приготування оригінального новорічного торта, тому дана стаття допоможе їм докладніше розібратися, з чого приготувати і як прикрасити торт на Новий рік.

Передісторія появи торта

Дізнатися, хто є першою людиною, приготувати торт, навряд чи вийде. Відомо, що поява таких кондитерських ласощів, як торти, тістечка і багатьох інших солодощів, пов’язане з початком виробництва цукру. Його виготовлення почалося в 14 – 15 ст у Венеції. Звідти він поставлявся в інші міста Італії, а потім і по всій Європі. Навіть слово «кондитер» говорить сама за себе, адже відбулося воно він італійського слова «кондіере», що в перекладі на російську означає – варити в цукрі. Слово «торт» перекладається як «круглий хліб» і так само має італійське походження.

Поширення тортів по всьому світу почалося у Франції. Саме французькі кондитери почали першими піч бісквіти, желе і безе. Слово «крем» так само має французьке коріння. Кондитером міг стати тільки та людина, яка вміла малювати. Майстри займалися не тільки ліпленням і малюванням, вони приділяли чимало часу вивченню історії та архітектури. Тому немає нічого дивного в тому, що сучасні французькі кулінари домоглися таких колосальних успіхів на кондитерському терені.

Далі в моду увійшли торти, виготовлені з шоколадного тесту, а так само віденські торти з листкового тіста. Піку популярності вони досягли до 19 століття. Просочувалися вони, як правило, збитими вершками або молочно-шоколадними сиропами. Торти, мають кілька ярусів, вперше почали проводитися в Англії. До Росії ж торти дісталися тільки до кінця 19 століття. На сьогоднішній день рецептів тортів безліч.

новорічні торти фото

Як приготувати торт на Новий рік своїми руками?

Щоб вдало приготувати новорічний торт в домашніх умовах, необхідно відповідально поставитися до вибору продуктів. Так само потрібно змішати компоненти в певній послідовності і правильно випікати виріб в спеціальних умовах. Взагалі, існує безліч дрібниць, без яких неможливо правильно спекти торт на Новий рік своїми руками. Навіть, здавалося б, незначне недогляд може привести до того, що бісквіт може не піднятися. Щоб у будь-якої господині вийшов новорічний торт своїми руками, вона повинна дотримуватися кількох простих правил.

Білкове тісто

Легке за текстурою білкове тісто є прекрасною основою для приготування танули в роті десертів – тортів, тістечок, печива. Основою отримання пишної маси є правильне збивання. Спочатку потрібно розділити білки з жовтками, потім потримати посуд для збивання і міксер в холоді, причому, посуд повинна бути ідеально чистою, щоб на ній не було слідів жиру. Для того, щоб білки для новорічного торта легше і швидше збивалися, потрібно капнути в них кілька крапель соку, вичавленого зі свіжого лимона або щіпку солі. Білки для торта на Новий рік потрібно спочатку збивати без додавання цукру, потім всипати його маленькими порціями, продовжуючи збивати білкову суміш міксером до моменту утворення стійких піків. У деяких випадках цукор додається в уже збиті білки, після чого він акуратно перемішується з білковою масою від низу до верху за допомогою ложки. Як ароматизаторів в тісто можна додавати какао, горіхи, ванілін, сік лимона.

Бісквітне тісто

Секрет пишного бісквіта складається в попередній обробці борошна шляхом її просіювання. В процесі цієї дії борошно насичується киснем і очищається від великих часток і сміття. Для досягнення максимального ефекту потрібно просіяти борошно мінімум 2 рази. Якщо ви вирішили приготувати бісквітний торт на Новий рік своїми руками, то щоб він вийшов повітряним і світлим необхідно додати до борошна трохи крохмалю. Потрібно враховувати, що бісквіт не любить високу гучність, тому під час готування не варто голосно плескати дверима і відкривати духовку до готовності тесту. При підгоряння бісквітного коржа зверху потрібно накрити його мокрим папером. Якщо він темніє внизу, рекомендується помістити вниз духовки ємність з водою. Коли бісквіт готовий, потрібно дати йому постояти в духовці ще 5 хвилин. Далі потрібно його потримати мінімум 8 годин, бажано в прохолодному місці. Бісквіт після цього буде значно легше різатися і краще підлягати просочуванню.

новорічний торт в домашніх умовах

Пісочне тісто

Якщо захотілося приготувати на Новий рік торти з пісочного тіста, тоді важливо знати про нього деяку інформацію. Як ароматизаторів для такого торта підійде ванілін, какао в порошку, подрібнені цукати, горіхи, цедра лимона, сік лимона або різні прянощі. Інгредієнти і інструменти потрібно перед цим залишити на деякий час в холодильнику. І масло, і руки кулінара повинні бути холодними. Руки потрібно промити під холодною водою і просушити рушниками. В іншому випадку, масло нагріється від тепла рук, і виникнуть складнощі при розкачування тіста.

Вироби повинні бути товщиною 6-8 мм. Якщо потрібно товщі, в тісто необхідно додати розпушувач. Розкатані пласти потрібно перемістити на деко шляхом намотування їх на качалку. Якщо тісто м’яке і таким чином помістити на деко його не вдається, то його просто намазують на нього.

Якщо новорічні торти робляться з такого тесту, то потрібно дати охолонути готовому пісочному Коржу і тільки потім вийняти з форми, так як консистенція дуже тендітна, гарячий корж легко можна зламати.

Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!

Читати докладніше …

Прісне листкове тісто

Торт на Новий рік своїми руками з листкового тіста потрібно випікати при 230 градусах. Для того, щоб виріб в процесі готування не здулося, його потрібно проколоти виделкою або ножем в декількох місцях. Можна зробити це і за допомогою вилки. Щоб готовий корж мав апетитний золотистий вид, можна змастити поверхню яйцем. Готовність перевірити можна, підчепивши край тесту ножем. Якщо він легко піднімається, то корж ще не готовий.

види новорічних тортів

Як прикрасити торт на Новий рік?

Приготувати тісто для торта – це півсправи. Ось як прикрасити новорічний торт? Адже хочеться, щоб це було не просто ласощі, а десерт з символікою свята. Будь-господині хочеться здивувати близьких і друзів своїми стравами і торт на Новий рік своїми руками – не виняток.

  1. мастика

    В останні роки велику популярність серед кондитерів придбала цукрова мастика. Мастика є еластичним продуктом, який можна приготувати самостійно або придбати вже готову масу потрібних кольорів. Вона отримала назву солодкого пластиліну завдяки своїм властивостям. З містичний маси роблять різні фігурки – символи свята. Це можуть бути візерунки, сніговики, сніжинки, ялинки, символи майбутнього року. У продажу є спеціальні форми, що полегшує процес оформлення. Відмінно виходять торти на Новий рік, якщо обернути готовий виріб повністю мастикою, після чого нанести елементи оформлення. Нижче розберемо кілька варіантів приготування мастики будинку.

  2. шоколад

    Ще один оригінальний спосіб прикраси новорічного торта – застосування шоколаду. Шоколад попередньо розтоплюється і заливається в кондитерський шприц. Таким чином, можна виконувати різного роду малюнки, які потрібно буде охолодити в холодильнику до повного застигання. Отриманий декор можна розміщувати в будь-якому місці торта. Розташовувати такі шоколадні фігурки можна як горизонтально, так і встромивши вертикально в торт.

  3. цукрові фігурки

    Прикрашати торт на новорічну тематику можна за допомогою візерунків, орнаментів, викладених з мармеладок, цукрових намистин, желе або готових кондитерських присипок. Відмінним варіантом прикрас є вже готові цукрові фігурки, які доступні в будь-якому кондитерському відділі. До Нового року достаток вибору може вразити. Використовуючи для прикраси новорічного десерту цукрові сніжинки, ялинки або намистинки, можна зробити з торта справжній витвір мистецтва.

  4. крем

    Традиційним варіантом оформлення торта є кремовий спосіб. Крем поміщається на торт за допомогою спеціального шприца або кондитерського мішка. Досить базових навичок для того, щоб створити гарний, незвичайний торт.

  5. фрукти

    Прикраси у вигляді фруктів не тільки додадуть торту гарний зовнішній вигляд, але і зробить його корисним ласощами. Крім того, фрукти можуть служити основою для декору святкового столу, з них можна вирізати різні фігурки.

як прикрасити торт на новий рік

Як прикрасити новорічний торт? Ось кілька порад по прикрасі новорічного ласощі:



  • Прикрашаючи торт на Новий рік своїми руками, намагайтеся не використовувати штучні барвники, які не є корисними для організму. Краще застосовувати в цих цілях сік ягід. Натуральні продукти зроблять торт ще смачніше.
  • Не потрібно брати за основу фото новорічних тортів. Краще створити свій власний, неповторний декор, він буде виглядати куди цікавіше.
  • Застосовувати для оформлення торта тільки якісні, свіжі продукти, бажано, натуральні.
  • Оформляючи торт, потрібно знати міру в кількості декору, щоб не зробити виріб неакуратним.

Ось кілька видів новорічних тортів з різними способами самостійного приготування мастики.

Торт «Зимова казка»

Складові:

  • мастика;
  • білок 1 курячого яйця;
  • 200 г пудри цукрової;

Для одного коржа знадобиться:

  • 2 курячих яйця;
  • 200 г борошна;
  • така ж кількість цукру;
  • стільки ж г сметани;
  • пакетик розпушувача для тіста;
  • 120 г згущеного молока;
  • 100 подрібнених волоських горіхів;

Для першого крему потрібно:

  • 500 мл жирних вершків для збивання;
  • 150 г ягід чорниці;
  • 80 мл соку ананаса;
  • ванілін за смаком;
  • склянка цукру.

новорічний торт фото

Склад другого крему:

  • 400 г вареного згущеного молока;
  • 300 г масла;

У прошарок між коржами поміщається ананас в кількості 150 м

Покрокове приготування новорічного торта

  1. Спекти 3 коржі прямокутної форми і 1 круглий невеликого розміру. Він знадобиться для сніжної гірки.
  2. Змішати борошно з розпушувачем, цукор, яйця і сметану між собою до отримання однорідної суміші. За консистенцією тісто буде нагадувати не густо сметану.
  3. Застелити деко пекарської папером і викласти на нього тісто. Всі коржі випікаємо на 180 градусах близько 3 хвилин. Для приготування круглого коржа знадобилося вдвічі менше продуктів, ніж на один великий корж. Додати до тесту подрібнені горіхи.
  4. Приготувати крем. Для цього потрібно збити вершки 33% жирності до утворення стійких піків. Розділити збиті вершки на 2 частини. Влити в одну частину ананасовий сік, потім знову збити. Змастити отриманому кремом перший корж. На крем викласти шматочки ананасів.
  5. На ананаси помістити другий корж. Пюріровать за допомогою блендера ягоди чорниці та цукор. Використовувати чорничне пюре для змазування другого коржа. Викласти третій корж зверху другого;
  6. Приготувати мастику: збити міксером варене згущене молоко і вершкове масло. Подрібнити круглий корж і змішати шматочки з третьою частиною крему.
  7.  Сформувати з отриманої маси гірку і розмістити її на верхньому коржі. Змастити кремом на основі вершкового масла всю поверхню торта.
  8.  Розкачати мастику білого кольору і накрити нею весь торт.
  9. Приготувати Айсінг, глазур з яєчного білка. Для цього потрібно збити білок до утворення піни, всипати цукрову пудру і продовжити збивати далі. Влити трохи соку лимона. Збити до щільної білкової маси.
  10. Нанести отриманий Айсінг на поверхню торта за допомогою спеціальної кисті, мазками, які зображують сніг.
  11. Самостійно зліпити з мастики фігурки, що символізують свято Нового року. Це можуть бути сніговики, сніжинки, ялинки, Дід Мороз, подарунки.

новорічні торти

Торт «Новорічний будиночок»

Компоненти для тесту:

  • 10 великих ложок борошна;
  • стільки ж цукру;
  • 10 курячих яєць;
  • 1 ложка какао;

крем:

  • 2 ложки борошна;
  • 4 ложки цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 3 курячих яйця;
  • ванілін за смаком.

сироп:

  • 150 г цукру;
  • стільки ж води.

Верхній кремовий шар готується з 400 г сметани і 200 г цукру. Додати ванілін за смаком.

Приготування новорічних тортиків за рецептом

  1. Спекти коржі. Спочатку просіяти борошно і всипати її до, збитим з цукром, яйцям. Покрити сковороду папером для випічки, вилити в неї третину маси і відправити в духовку. Випікати 30 хвилин при 150 градусах.
  2. Другу частину готового тіста перекласти на деко, помазаний вершковим маслом. Надати масі форму прямокутника. Випікати протягом 25 хвилин.
  3. Третю частину тіста смішать з какао-порошком і випікати в сковороді півгодини.
  4. Остудити готові коржі. Розрізати перший корж на 2 частини в формі млинця. Укладаємо їх по черзі на велику тарілку. Полити кожну частину цукровим сиропом. Коржі стануть вологими. Потім нанести крем на кожен з шматків.
  5. Для крему збити цукор, борошно, ваніль за допомогою міксера. Влити молоко в каструлю і закип’ятити його. У гарячу молочну суміш відправити кремову заготовку. Ретельно все розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню і опустити в каструлю вершкове масло. Заважати так довго, поки вміст каструльки не охолоне. Влити в крем збиті білки. Все перемішати і застосовувати для змазування коржів.
  6. Щоб створити торт-будиночка знадобляться пласти коржів товщиною 4 і 10 см. Все елементи будиночка вирізати з прямокутного коржа. Намалювати кремом вікна і двері на майбутніх стінах. Скласти все пласти так, щоб вийшов будиночок з дахом. Можна змінити колір будиночка, пофарбувавши його тонким шаром крему будь-якого відтінку. Крем буде зроблений зі сметани і цукру. Потрібно збити ці 2 компонента і нанести крем на поверхню верхнього коржа і боки тортика. Ось незвичайний торт – «Будиночок» і готовий! Потрібно лише прикрасити його на свій смак і подати гостям.

торт на новий рік своїми руками

Торт «Новорічний годинник»

Приготувати торт на Новий рік своїми руками під назвою «Годинник» досить просто.

Для тесту необхідні наступні продукти:

  • 200 мл сметани;
  • 300 пшеничного борошна;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 100 г згущеного молока;
  • 200 г цукру;
  • 2 курячих яйця;
  • 3 столових ложки какао-порошку;
  • 3 столових ложки соку лимона;
  • 100 грам родзинок;
  • стільки ж волоських горіхів.

Щоб приготувати крем необхідно:

  • 300 г згущеного молока;
  • 300 г вершкового масла.

Для коржа під цифри потрібно:

  • 100 г цукру;
  • стільки ж борошна;
  • ¾ ложечки соди;
  • 1 яйце.

Для прикраси торта знадобиться:

  • 50 г шоколаду;
  • 5 ложок сметани;
  • 2 ложки цукру.

приготування

  1. Промити родзинки.
  2. Приступити до готування бісквіта. Збити яйця і цукор.
  3. Змішати половину банки згущеного молока зі сметаною. Додати масу в яєчну суміш. Все перемішати.
  4. Просіяти борошно, додати до неї гашене оцтом соду. Всипати борошно в загальну масу, все перемішати до однорідності.
  5. Розділити тісто на 2 частини. В першу додати какао-порошок і волоські горіхи, попередньо подрібнені. Все ретельно перемішати. До другої частини додати родзинки.
  6. Змастити форму маслом і вилити в неї тісто. Кожен з коржів випікати при 180 градусах протягом півгодини. Готові коржі просочити водою з цукром.
  7. Приготувати крем: збити вершкове масло зі згущеним молоком. Поставити суміш в холодильник, поки печуться коржі.
  8. Остиглі коржі намазати кремом.
  9. Намазати кремом верх торта і боки. Почати оформлення. Бока можна обсипати подрібненими горіхами або бісквітної крихтою.
  10. Зробити ще один крем, якщо першого не вистачить. Можна змішати цукор зі сметаною.
  11. Обваляти приготовані підставки в кремі зі сметани і цукру і помістити їх на торт. Якщо крем залишився, можна намазати їм середину тортика.
  12. Щоб написати на торті цифри, потрібно розтопити шоколад. Зробити це можна на водяній бані.
  13. На щільному файлі намалювати цифри шоколадом. Помістити в холодильник для застигання. Досить 10 хвилин.
  14. Виміряти потрібну довжину стрілок намалювати їх на торті кінчиком ножа. Відокремити шоколадні цифри від файлу і перемістити їх на торт. Після перенесення всіх цифр знову ненадовго відправити торт в холодильник.

новорічний торт

Торт на Новий рік своїми руками «Сніговик»

Для приготування тіста знадобиться:

  • 150 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 100 г борошна;
  • 4 курячих яйця;
  • 125 г вершкового масла;
  • 60 г крохмалю;
  • 1/10 чайної ложки солі

Щоб приготувати крем потрібно:

  • 0,5 кг сиру;
  • 400 г збитих вершків;
  • 28 г желатину.

хід приготування

  1. Всі складові тіста збити за допомогою міксера і перелити отриману масу в форму, змащену маслом. Краще, якщо форма буде напівкруглої.
  2. Запікати торт в духовці протягом півгодини при 180 градусах.
  3. Змішати інгредієнти для крему і збити їх разом.
  4. Наповнити форми кремом і розмістити їх один на одного.
  5. Обмазати кремом весь торт і посипати його кокосовою стружкою.
  6. Прикрасити отриманого солодкого сніговика.

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, то торт на Новий Рік своїми руками – це саме те, що вам потрібно!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.