Новорічний

Як зробити торт у вигляді ялинки: 5 кращих способів



новорічний торт ялинка

Якщо ви ходите приємно здивувати і порадувати цікавою випічкою своїх рідних на Новий рік, то відмінним варіантом десерту буде торт у вигляді ялинки. Таке ласощі буде виглядати святково, ошатно і ефектно, це як раз те, що потрібно на святковому столі. Але не багато господинь знають, як зробити торт у вигляді ялинки. Представляємо вашій увазі 5 рецептів новорічного торта у формі ялинки.

1 варіант рецепта

Інгредієнти для новорічного торта-ялинки

Для приготування тіста для торта ялинки з бісквіту знадобиться:

  • курячі яйця – 6 шт;
  • цукор – 250 г;
  • борошно – 250 г;
  • 1 чайна ложка соди, гашеного оцтом.

В даному рецепті для торта робиться бісквітний корж. Але він не дуже підходить для торта у формі ялинки, так як його незручно різати і він при цьому кришиться. Бажано дочекатися повного охолодження бісквіта, щоб він не ламався при нарізці.

Тому, щоб торт у вигляді ялинки вийшов, краще приготувати коржі на окропі. Так само коржі будуть щільніше, якщо готувати їх за рецептом торта Вишнева хвиля. В цьому випадку інгредієнти для його приготування, які мають бути.

Просочення для новорічного торта ялинки

Існує 2 варіанти рецепта, щоб просочити торт у вигляді ялинки – дорослий і дитячий.

Для дорослої просочення потрібно:

  • чверть склянки цукру;
  • стільки ж води;
  • столова ложка білого вина. Підійде так само коньяк.

Для дитячої просочення торта у вигляді ялинки необхідний чай з лимоном.

Для крему знадобиться:

  • банка згущеного молока;
  • зелений харчовий барвник;
  • 200 г вершкового масла.

Необхідно врахувати, що з спреда або дешевого масла низької якості не вийде хороший, ніжний крем. Він просто візьметься грудками і не матиме ніжної консистенції і смаку. Тому, щоб зробити якісний, повітряний вершковий крем для торта «Новорічна ялинка», не варто економити на хорошому маслі.

Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …

Як прикрасити торт у вигляді ялинки

  • Будь-які маленькі цукерки, які подобаються вашим домочадцям. Це можуть бути дрібні мармеладки, морські камінці або желейні цукерки.
  • Посипання для кондитерських виробів.
  • Кокосова стружка зеленого кольору.

Цукрові намистинки краще не використовувати для прикраси торта-ялинки, так як вони дуже тверді і служать, як правило, простим елементом декору.

новорічний торт у вигляді ялинки

Як зробити торт-ялинку

  • Одержаний бісквітний корж остудити. Краще, щоб він був приготовлений за пару днів до свята, щоб 31 грудня його можна було просто промазати і оформити прикрасами.
  • З коржа вирізати ялинку.
  • Розрізати бісквіт на 2 однакових коржа. Щоб при знятті верхнього коржа він не зламався, можна накрити його великою кришкою, просунувши між коржами широкий ніж або лопатки, далі швидко перевернути верхній корж на кришку. Таким же чином він може бути повернутий на місце.
  • Для того, щоб приготувати просочення для новорічного торта у вигляді ялинки, потрібно висипати цукор в кип’ячену воду. Нагріти суміш на вогні до повного розчинення цукру. Зняти з плити, остудити до кімнатної температури і влити вино. Щоб просочити дитячий торт у вигляді ялинки потрібно приготувати чай з лимоном.
  • Для крему розм’якшує масло і кладемо його в миску. Збити масло за допомогою міксера протягом півгодини. Далі потрібно поступово додати до масла згущене молоко. Збивати суміш до тих пір, поки не утвориться пишна маса. Крем не повинен стікати з віночка, він повинен залишати чіткі сліди.
  • Застосувати просочення для нижнього і верхнього коржа. Нижній корж промазати кремом. Накрити верхнім коржем нижній.
  • У залишився крем додати зелений харчовий барвник. Краще застосовувати гелевий барвник, він зручніше у використанні і не вимагає підготовки. Якщо ж у вас барвник в формі порошку, то попередньо потрібно розвести його в ложці води. Далі його потрібно додати в крем і продовжити збивати до отримання світло-зеленого відтінку крему.
  • Торт з боків обмазати невеликою кількістю крему і обсипати зеленої кокосовою стружкою.
  • Що залишився крем помістити в кондитерський мішок або спеціальний шприц. Вибрати насадку «зірочка». Прикрасити ялинку пухнастими лапками. Для того, щоб при нанесенні малюнок не розтікався і добре тримав форму, потрібно попередньо трохи потримати крем в холодильнику.
  • Торт у вигляді ялинки знаходиться на завершальному етапі. Помістити торт на блюдо і зайнятися прикрасою новорічної красуні.
  • У вигляді гірлянд розкидати кольорові цукерки по торту. Далі притрушені різнобарвною кондитерської посипкою.

торт у вигляді ялинки

2 варіант рецепта новорічного торта-ялинки.

Як ще зробити торт у формі ялинки?

Інгредієнти для торта на основі вершкового масла

  • 200 г вершкового масла або маргарину;
  • 100 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 3.5 склянки борошна;
  • 1 ложка оцту, попередньо погашеного 1 ложкою оцту.

Для зв’язування компонентів тесту використовується варене згущене молоко, вона так само є так званої ірискою. Можна використовувати звичайну згущенку і зварити її самостійно в домашніх умовах. Щоб вийшов соковитий торт у вигляді ялинки, можна зробити крем з вершкового масла і згущеного молока. Іноді в такий крем додають збиті вершки або сметану. Для прикраси торта підійдуть такі компоненти, згідно з рецептом:

  • Різнобарвна кондитерська посипання, часто застосовується для прикрашання великодніх пасок. Така цукрова посипка буде грати роль ялинкових іграшок.
  • Прикраси, виконані з цукрової мастики, що мають форму метеликів, сердечок, кульок або квітів.

Для крему потрібно розм’якшити 300 г вершкового масла і додати до нього банку згущеного молока. Новорічний торт буде високим і повторює форму справжньою лісової красуні. Для того, щоб тортик ідеально тримав форму, необхідно щоб тісто для його приготування було щільним.

Покроковий рецепт торта-ялинки

Приготування тортика починається з замішування тіста і подальшого випікання коржів:

  1. Розбити в миску 2 курячих яйця. Збити яйця за допомогою віночка протягом 5 хвилин до утворення однорідної повітряної яєчної маси.
  2. Поступово ввести цукор згідно з рецептом. Краще це робити порційно, постійно помішуючи суміш віночком.
  3. Розтопити вершкове масло і охолодити його до кімнатної температури. Поступово влити олію в цукрово-яєчну суміш, перемішати компоненти. Якщо масла під рукою не виявилося, то підійде вершковий маргарин високої якості, без вмісту рослинних жирів;
  4. Погасити ложку харчової соди оцтом. Вилити суміш в миску і перемішати за допомогою віночка. Сода відмінно гаситься не тільки оцтом, а й лимонним соком. При бажанні можна замінити соду розпушувачем тесту.
  5. Просіяне борошно поступово ввести в суміш. Вимішувати тісто рекомендується руками. Воно стане щільним і пластичним, з ним легко буде працювати. Консистенція цього тесту схожа з пісочним тістом.
  6. Накрити миску з тістом харчовою плівкою і прибрати його в холодильник на півгодини.
  7. Дістати тісто з холодильника і подрібнити руками. Потім потрібно пропустити масу через м’ясорубку і вийшли джгутики укласти деко, змащене маслом і посипаний борошном. Тісто має лежати тонкими шарами, щоб добре пропектися.
  8. У розігріту до 200 градусів духовку помістити деко з тестом і випікати близько 20 хвилин до появи золотистої скоринки.
  9. Вийняти готове тісто і дати охолонути. Поламати джгутики руками у велику крихту.
  10. Викласти в крихту банку вареного згущеного молока і перемішати до однорідності. Це зробити досить складно, адже і та, і інша суміш мають щільну консистенцію.
  11. З отриманої маси сформувати торт у вигляді ялинки. Зробити це можна, застосувавши поліетиленовий кондитерський мішок. Помістити масу в мішок і надати тесту конусоподібну форму. Прибрати ялинку в холодильник на 4-5 годин, щоб маса застигла. Коли тісто застигне, і буде добре тримати форму, можна звільнити його з пакета і зайнятися прикрасою.

торт у вигляді ялинки фото



Щоб прикрасити торт, потрібно зробити зелений крем на основі вершкового масла і згущеного молока

Для цього потрібно:

  1. Порубати вершкове масло на шматки для розм’якшення. Збити його міксером до отримання повітряної білої маси.
  2.  Влити в масло згущене молоко тонкою цівкою, продовжуючи збивати крем на максимальній швидкості. Далі потрібно надати крему зелений колір.
  3. Додати в готовий крем зелений гелевий барвник.
  4. Помістити крем в кондитерський мішок і прибрати на годину в холодильник.

Тепер можна приступити до прикраси торта. Торт у формі ялинки без мастики буде виглядати природніше, тому використовувати її в цьому рецепті не варто. Фарбування тортика масляним кремом відбувається наступним чином:

  1. Взяти середній кондитерський мішок. Вибрати насадку «зірочка». Помістити в мішок весь зелений крем.
  2. Покрити кремом конус з тіста, рухаючись горизонтально. Для того, щоб зробити візерунки, схожі на ялинкові голки, потрібно вичавлювати крем натисканням на мішок, потім різко обриваючи рух.
  3. Покрити, таким чином, кремом весь торт.
  4. Посипати забарвлену ялинку цукровою кондитерської посипкою.

3 варіант рецепта торта-ялинки з фото

Є ще один варіант зробити торт у вигляді ялинки:

  • Спочатку потрібно спекти коржі прямокутної форми. Далі скласти їх один на одного і надати форму ялинки.
  • Змастити коржі щільним шаром крему, пофарбованим у зелений колір за допомогою відповідного харчового барвника.
  • Варіантом прикраси може бути цукрова пружна суміш. Таким чином, можна на виході отримати торт-ялинку з мастики.
  • Елементи з мастики можна замінити жувальними або мармеладними цукерками. На сьогоднішній день таких солодощів великий достаток, тому проблем з їх вибором виникнути не повинно.
  • Ефектним буде прикраса торта гірляндою, що складається з різнокольорових цукрових цукерок.
  • Якщо немає можливості придбати харчовий барвник зеленого кольору, то можна покрити готовий торт шоколадною глазур’ю. Зовнішній вигляд у такого торта буде не гірше стандартного зеленого.

4 варіант рецепта – ЗD Ялинка

Торт в 3Д формі неодмінно викличе фурор на будь-якому застілля. Для того, щоб створити цей дивовижний десерт, потрібно:

  • Спекти коржі, промазати їх кремом і сформувати високий конус. Просочення додати соковитості коржам.
  • З мастики зеленого кольору зробити тонкий пласт, покрити їм торт. Розрівняти мастику по поверхні, щоб вона вийшла рівномірною.
  • З мастики зеленого і білого кольорів зробити смужки, краї їх розтягнути, щоб вони стали схожі на бахрому. Прикрасити отриманими елементами конус.
  • Зробити ялинкові іграшки для торта з мастики і прикрасити ними готовий тортик.

5 рецепт – шоколадний торт у вигляді ялинки з фото

Для того, щоб приготувати торт на 10 порцій, що має форму новорічної красуні-ялинки, знадобляться наступні компоненти:

  • борошно – 300 г;
  • курячі яйця – 6 шт;
  • вершкове маслор – 180 г;
  • цукор – 320 г;
  • темний шоколад – 250 г;
  • какао-порошок – 3 столових ложки;
  • ромова есенція – 1 чайна ложка;
  • розпушувач – 15 г;
  • дрібка солі;
  • ромова просочення для коржів – 50 г;
  • драже ММ для прикраси;

Для приготування шоколадної глазурі знадобиться:

  • темний шоколад – 200 г;
  • вершки для збивання жирністю не менше 33% – 120 мл;

Для крему потрібно:

  • нутелла – 200 г;
  • 33% вершки – 150 мл.

торт у вигляді ялинки фото

Покроковий процес приготування:

  1. На водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло. Дати суміші охолонути.
  2. Розділити курячі яйця на білки і жовтки. Білки помістити в холодильник. Жовтки і цукор збити міксером до утворення пишної піни. Додати в білкову суміш ромову есенцію.
  3. Просіяти борошно, какао-порошок і розпушувач.
  4. Поступово додати до жовтків борошно з какао і шоколад. Тісто вийде досить густим.
  5. Збити білки з сіллю до утворення стійкої піни, вмішати їх обережними рухами в тісто. Якщо домогтися однорідності не вийшло, можна скористатися міксером, але збивати потрібно недовго.
  6. Помістити тісто в прямокутну форму, попередньо змащену вершковим маслом. Помістити форму в розігріту до 180 градусів, духовку. Випікати до готовності близько 50 хвилин.
  7. Вийняти готовий корж з форми і дати охолонути. Розділити корж на 2 рівних трикутника. Підгорілі краю можна обрізати і використовувати їх для обсипання.
  8. Кожен з трикутників розрізати уздовж.
  9. Зробити просочення, розвівши суху суміш водою.

Для крему:

  1. Збити вершки до однорідної густої маси.
  2. Збити в вершки Нутеллу.
  3. Нижні трикутні коржі укласти таким чином, щоб вийшов рівносторонній великий трикутник. Стик змастити кремом для склеювання коржів. Просочити коржі. Розподілити рівномірно крем по поверхні торта. Накрити нижні коржі верхніми коржами, і помістити торт на півгодини в холодильник.

Для глазурі:

  • Розламати шоколад на невеликі шматочки, залити його розігрітими вершками. Змішати все до однорідної маси, дати охолонути.
  • Торт дістати з холодильника і намазати боки залишками крему. Обсипати боки подрібненими крихтами коржів. Залити верх шоколадною глазур’ю і приступити до прикраси цукерками. Надіслати готовий торт в холодильник на пару годин.

Господиням на замітку

Перед тим, як збивати вершки, їх треба охолодити. Спочатку потрібно збивати на самій мінімальній швидкості міксера, поступово збільшуючи її до максимальної. У міру загустіння вершків потрібно бути уважнішими, щоб не допустити перебивання вершків в масло. Готовність коржів потрібно перевіряти за допомогою дерев’яної шпажки, якщо вона суха, то корж готовий. Час випікання може бути різним, воно залежить від духовки. Шоколадний торт у вигляді ялинки дуже смачний і незвичайний! Гіркий шоколад не перетворює торт в нудотно-солодкі ласощі. Коржі виходять пишними і пористими. Тортик виходить більшим, його вистачає на 10 порцій. Торт у вигляді ялинки – це відмінне доповнення новорічного торжества. Варіантів приготування дуже багато і ви можете вибрати саме той, який найбільше припаде вам до смаку.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.