Заварний

Торт із заварного тесту, найкращі рецепти



Торт із заварного тесту

Торт із заварного тесту вважається десертом досить складним в приготуванні, так як потрібно знати і дотримуватись деяких правил неухильно. Але якщо кулінар виконав всі дії вірно, то виходить чудовий десерт, який можна доповнити всілякими видами крему.

У знаменитих майстрів випічки є таке повір’я, якщо учень впорався з таким завданням, як випічка заварного тесту, він стає майстром кондитерського мистецтва.

Спробувати приготувати торт в домашніх умовах з заварного тіста за рецептом з покроковими фото не варто, це не трудомісткий процес, в середньому потрібно 30-40 хвилин без урахування часу на випікання.

«Подвійний» заварний торт

Торт із заварного тесту

Складові:

Для тесту:

  • яйце – 4 штуки;
  • вода – 200 грам;
  • соняшникова олія – ​​60 грам;
  • вершкове масло – 60 грам;
  • сіль – щіпка;
  • борошно – 130 грам.

Для заварного крему:

  • сметана – 300 грам;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • цукор – 120 грам;
  • ванілін – 1 грам;
  • вершкове масло – 210 грам.

приготування:

В першу чергу варто приступити ні до приготування тіста, а до виготовленню крему, так як він повинен добре охолонути. У сотейник всипати все інгредієнти які підготовлені для крему. Осторонь тільки потрібно залишити і не чіпати поки вершкове масло. Добре перемішати міксером і поставити на плиту, вогонь повинен бути середнім.

Торт із заварного тесту

Постійно перемішуючи очікувати поки крем загусне. Далі вимкнути конфорку та накрити крем харчовою плівкою. Вона повинна повністю стикатися з масою. Залишити остигати крем до температури приблизно 24-26 градусів, можна опустити чашку в прохолодну воду.

Торт із заварного тесту

Після того як основа крему готова і охолоджується, слід переходити до приготування тіста. Поставити воду на вогонь і злити туди соняшникова олія, далі покласти вершкове і посолити.

Торт із заварного тесту

Зменшити вогонь і в киплячу масу висипати всю муку попередньо просіяний її. Дерев’яною лопаткою все ретельно перемішати. Маса повинна вийти однорідною. Далі тісто потримати на вогні 2 хвилини, поки воно не стане відходити від стінок, а запах стане сирої борошна. Після дати охолонути тесту протягом 5 хвилин.

Торт із заварного тесту

У тісто розбити по одному яйцю і вмішувати кожне. Тісто можна розмішати руками або вдатися до допомоги міксера, але насадка повинна бути спеціальна, хвилеподібна. Готове тісто повинно вийти гладким за текстурою, блискучим і тягнеться.

Торт із заварного тесту

Наступний етап – це випікання коржів. Слід розділити тісто на дві рівні частини і вологими руками розподілити по листу, який застелена пергаментним папером і розміром приблизно 30 * 40 сантиметрів. Застелити поверхню папером для випічки. Шар повинен вийти тонким.

Торт із заварного тесту

Випекти коржі в духовці до 200 градусів. Часу на це знадобиться приблизно 15 хвилин. Далі отримані коржі залишаємо остуджувати і приступаємо до роботи з кремом.

Торт із заварного тесту

Масу, яка охолола збити і поступово маленькими порціями викладати масло. Воно повинно бути трохи розм’якшеним. Крем після виконаної роботи повинен бути білий і густий.

Торт із заварного тесту

Тепер коржі слід порізати на 3 частини однакових. Після кожен змастити заварним кремом і скласти один на один. Залишки крему пустити в хід і промазати боки і верхівку. Бажано торт охолодити, для цього варто його поставити в холодильник для повного просочення на всю ніч, але підійде і на кілька годин.

Такий торт з заварного тіста за рецептом з фото виходить дуже насиченого смаку, але не нудотно солодким.



Торт «Дамські пальчики»

торт

Складові:

  • вершкове масло – 170 грам;
  • сметана 20% – 420 грам;
  • варене згущене молоко – 520 грам;
  • горіхи – 150 грам;
  • шоколад – 50 грам;
  • вершки – 1 чайна ложка;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • молоко – 1,5 склянки;
  • яйце – 5 штук.

приготування:

У каструлю налити молоко, і покласти масло. Довести до повного розчинення масла і закипання суміш. Після всипати борошно і добре розмішати тісто.

торт

Готовність можна визначити наступним чином. Якщо тісто добре відлипає від стінок посуду, значить консистенція така яка потрібна. Далі вмішати в тісто яйця по 1 штуки.

торт

Перекласти тісто в кондитерський мішок і на деко, який застелена пергаментним папером видавити однакові ковбаски схожі на еклери. Розміром вони повинні бути розміром з мізинець.

торт

Поставити деко в духову шафу, його попередньо треба розігріти до 190 градусів і відкривати дверцята можна тільки після того як еклери зарум’яняться.

торт

У чашці збити варене згущене молоко і сметану і в цій суміші добре перемішати готові «пальчики», щоб вони рівномірно просочилися.

Торт із заварного тесту

Для приготування глазурі якої буде прикрашений торт слід шоколад розтопити на бані, в нього влити олію і вершки.
Гіркою на блюдо насипати «пальчики» і струменем полити зверху по всьому периметру гірку шоколадною глазур’ю.

Торт із заварного тесту

Торт із заварного тесту «Дамські пальчики» користується успіхом у багатьох господинь, він готується саме просто, так як на крем витрачається дуже мало часу і сил.

Торт із заварного тесту

Так само є варіант торта з заварного тесту, але зі сметанним кремом. Тісто готується точно так само як і в попередніх описаних вище рецептах, а для крему знадобитися 500 грам сметани 20% жирності і 1 склянка цукрової пудри. Ці два інгредієнта треба добре збити міксером. Слід крем спробувати, і якщо вважаєте за потрібне ще підсолодити.

Поради:

  1. Ретельно просівати борошно. Це один з головних порад, якщо будуть грудки то тісто може не вийти.
  2. Яйця повинні бути кімнатної температури. Тобто бажано їх дістати за 3 години до приготування і холодильника. Вмішувати в тісто їх слід по одному, ретельно перемішуючи масу.
  3. Масло не слід розтоплювати перед тим як додавати в суміш, залиште його на столі на деякий час і воно стане природно підталим.
  4. Тісто має бути консистенції такої, щоб при викладанні на деко не розтікається по листу.
  5. Не відкривати дверцята при випіканні! Зрозуміти що тісто готове і пропеклося можна і просто глянувши на нього. Якщо на поверхні немає бульбашок, і коржі подрумянились, значить можна виймати їх.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.