Напевно, зовсім все люблять цукерки з волоським горіхом. Приготувати їх можна самостійно в домашніх умовах і вони вийдуть не менш смачними, ніж покупні і при цьому повністю натуральними.
Приготування грильяжних цукерок з волоськими горіхами в домашніх умовах
Цукровий сироп в сукупності з волоськими горіхами в домашніх умовах може перетворитися в дивовижні грильяжні цукерки без особливих трудовитрат. Крім того, що грильяж легко і швидко готується, так він ще й абсолютно безпечний для здоров’я, адже в ньому відсутні такі шкідники як консерванти і барвники. Для основи ми використовуємо горіхи (волоські), які вважаються корисними через високий вміст мікроелементів, біологічно активних речовин і лікувальних вітамінів в ядрах цих бобових.
Страви, в яких містяться волоські горіхи, приносять користь всім, особливо дітям малого віку і людям з ослабленим організмом. Ці горіхи додають родзинку до кожної страви, в якому їх використовують, відмінно доповнюють м’ясні страви, салати, соуси і різні десерти. При всіх плюсах волоських горіхів варто пам’ятати, що вони містити велику кількість калорій, тому не підходять тим, хто мріє про струнку фігуру.
Необхідні складові для грильяжних цукерок з волоськими горіхами:
- ядра волоських горіхів – стакан;
- цукровий пісок – 150 грам;
- 50 мл води;
- 1ст.л. соку лимона;
Поетапний рецепт приготування:
- етап 1. Спочатку варто очистити горіхи від шкаралупи (волоські можна замінити фундуком або арахісом).
- етап 2. Підготуйте воду, цукор. Вони знадобляться для приготування сиропу, який вариться на повільному вогні шість-сім хвилин. Якщо крапля сиропу, потрапляючи на блюдо не розтікається, то він вважається готовим.
- етап 3. У ємність з сиропом висипати ядра волоських горіхів, додавши туди ж лимонний сік і ретельно перемішати, проварюючи на вогні хвилини 2-4. Дочекайтеся, поки маса з горіхів трохи застигне. Тепер підготуйте фольгу, змастивши її вершковим маслом і зверху викладайте суміш і охолодженої рукою разравняйте її по поверхні і залиште, щоб вона застигла.
- етап 4. Коли грильяж охолоне, його можна розділити на маленькі квадратики або використовуючи формочки надати цукеркам певного візерунка. Цукерки стануть прекрасним доповненням до чаювання і припадуть до душі всім вашим гостям.
Фадж з шоколаду з фундуком
Складові:
- 200 грам шоколаду (будь-якого кольору);
- чайна ложка кориці;
- 100 грам фундука (або інших горіхів);
- 50 грам крекерів.
Фадж шоколадний – ніжна пряна помадка з шоколаду з фундуком, який всім обов’язково сподобається. Для приготування використовувалися солоні крекери, які відсутні в оригінальному рецепті.
Отже, сам рецепт:
- Підготуйте сковороду, розкладіть на ній горіхи і смажте, поки не потріскається шкірка, щоб посилити виразність смакових якостей. Після смаження Рехи по можливості потрібно очистити від лушпиння.
- На водяній бані топимо обраний шоколад і вливаємо до нього згущене молоко і мелену корицю (якщо хочете).
- Підготуйте форму. Кращим варіантом стане квадратна або прямокутна форма. Її потрібно покрити харчовою плівкою, а на дно укласти крекери (за бажанням). Тепер можна виливати шоколадну суміш у форму і рівномірно розподілити її, зверху знову крекерной шар і несильно вдавлюємо його. У тому випадку, якщо ви не використовуєте в рецепті крекери, то зверху фадж з шоколаду потрібно посипати морською сіллю великих розмірів.
Цукерки з горіхами (фундуком) і кокосом
Складові:
- згущене молоко – 100 мл;
- стружка кокоса – 200гр;
- фундук;
- порошок какао (бажано Несквик)
Поетапний рецепт:
Для зручності комфортніше використовувати формочку з силікону, хоча можна сформувати їх і руками.
Приготуйте стружку кокоса (свіжа стружка буде набагато соковитіше купленої), горіхи (підсушений фундук) і молоко. Поспішаючи заливайте згущене молоко в стружку кокоса і замішують, поки маса не стане густою і з неї можна скачати цукерки. В серединку цукерок помістіть фундук і сформуйте цукерки в кулю і поставте їх в холодильник. Після їх можна посипати кокосовою стружкою або порошком какао.
Орехово-чернослівние цукерки
складові:
- волоські горіхи – 100гр;
- чорнослив – 200гр;
- фундук – 100гр;
- мигдаль – 100гр;
- 2 ст.л. меду;
приготування
Горіхи підсушіть, смажити не варто. Чорнослив обдайте окропом і тримайте в ньому близько години. Горіхи докладний. Підсушіть чорнослив і перетворите його блендером в кашоподібну суміш. Засахарівшійся мед розтопіть в мікрохвильовій печі. Тепер помістіть всі складові в одну ємність і перемішайте, а потім можна катати цукерки. Після їх можна вмочити в кокосову стружку або какао (кому як подобається) і остудити в холодильнику.
Мигдальні цукерки в шоколаді
склад:
- 200г мигдаля;
- • 100г шоколаду;
- порошок какао – 4-5 столових ложок;
- столова ложка пудри цукру.
приготування:
Мигдаль підсушіть в печі, а шоколад розтопіть на водяній бані. Піднос застеліть пергаментом або фольгою і розсипте на нього товстим шаром какао. Горішки умочіть в топленому шоколаді, після цього умочіть в порошку какао і відправте в холодильник на півгодини. Використовуючи сито позбудьтеся від надмірної кількості какао. Такі цукерки необхідно тримати в папері в холодному місці.
Горіхові цукерки «Снікерс»
Тривалість готування: чверть години
склад:
- сухе молоко – 300г;
- порошок какао – 2 ст.л .;
- тепле вершкове масло – 30г;
- вершки -50 мл;
- горіхи -400г;
- склянка цукру.
рецепт:
Суміш цукру, вершків і какао довести до кипіння на повільному вогні, а після додайте розм’якшене масло, арахіс (попередньо обсмажити і очистити) і перемішайте після додавання сухого молока. Спочатку перемішайте ложкою, а коли суміш ущільнився, то можна вимішувати вручну. Піднос покрийте харчовою плівкою, а зверху сухими вершками. З своєрідного тесту сформуйте кульки. Розташуйте їх на підносі і накривши харчовою плівкою помістіть в холодильник на кілька годин.
Цукерки з горіхами з Каталонії
- білий шоколад – 100г;
- вершкове масло – 20грам;
- фундук – 100г;
- цукор – 50г;
- молочний шоколад – 70грамм.
Рецепт приготування:
Горіхи необхідно подрібнити (можна в блендері або кавомолці). Цукор розтопити і додати в нього горіхи, перемішати, а потім розкласти на папері, щоб охолодити. Після того як суміш охолоне її потрібно перемолоти до стану крихти. Наступним етапом потрібно розтопити на водяній бані білий шоколад і по одній ложечці всипати в праліне суміш з масла з шоколадом, поки маса не загусне. Вручну скачайте цукерки, поклавши в середину кожної цілий горішок, а потім відправте в холод. Розтопіть молочний шоколад на водяній бані, умочіть кожну цукерку в ньому і поставте в холодильник на 15-20 хвилин.
Трюфелі з фундуком
Складові:
- темний шоколад – 150грамм;
- вершки високої жирності (близько 35%) – 150 мл;
- вершкове масло – 25грамм;
- алкоголь (бренді, Кольяков або ром) – 2 столових ложки;
- натуральний йогурт – 1 столова ложка;
- фундук (або будь-які інші цілі горіхи за смаком);
- какао для декору.
Рецепт приготування:
Важливо знати!
За даними міністерства охорони здоров’я, дієти сьогодні основні методи боротьби із зайвою вагою. Однак, кількість повних людей продовжує зростати! У зв’язку з цим, з’явилися “Bee Slim” – краплі для спалювання до 80% жиру. Розповідає, лікар вищої категорії, Саута Л.А …Читати далі…
Охолоджений шоколад натріть на тертці. В цей час змішайте вершки, коньяк (або інший алкоголь) і масло в невеликій ємності помішуйте на середньому вогні і доведіть до кипіння.
Невеликий цівкою залийте вершкову суміш в шоколад, а потім збийте блендером, влийте йогурт і повторно збийте. Після того як суміш охолоне, її слід накрити плівкою і помістити на ніч в холодильну камеру.
Вранці можна формувати цукерки. Візьміть шоколадну суміш, зробіть з неї кулю, в центр поставить горіх і обкатайте в какао-порошку. Перед подачею цукерки варто охолодити.
Смачного!