Торт Мишка є сметанний десерт, який відомий ще з радянських часів. Приготувати його досить важко. Однак, з часом вдасться створити справжній кулінарний шедевр.
Повітряний, м’який торт не залишиться непоміченим. Особливо він привертає увагу дітей. Малюки з радістю спробують шматочок. Рецепти десерту різноманітні, з безлічі варіантів можна вибрати найбільш вподобаний.
Класичний торт «Ведмедик»
Радянський рецепт, який складається зі звичайних продуктів. Відмінний варіант для святкового столу. Ніжне ласощі не залишить нікого байдужим. У кожної господині повинен бути в кулінарній книзі класичний рецепт торта Мишка. З його допомогою вдасться побалувати всю сім’ю частуванням, порадувати запрошених гостей.
Складові:
Для тесту:
- сметана – 500 мл;
- цукор – 350 г;
- борошно – 380 г;
- какао – 60 г;
- вершкове масло – 50 г;
- розпушувач – 1 пакетик.
Для крему:
- сметана – 750 мл;
- цукрова пудра – 150 г;
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Для прикрас:
- волоські горіхи – 200 г;
- чорний шоколад – 50 г.
приготування:
Взяти миску, з’єднати в ній борошно і розпушувач.
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці.
Змішати сметану з цукром, ввести розтоплене масло. Добре розмішати. З’єднати масу зі сметаною і борошняну суміш. Все перемішати.
Розділити тісто на 2 частини, в одну засипати какао. В результаті вийде світла і темна маса. За консистенцією вона повинна нагадувати густу сметану.
Щоб приготувати торт Ведмедик, необхідно спекти світлі і темні коржі. Розкачати їх на столі не вийде. Тому потрібно підготувати 3 розрізаних пакета. Розстелити їх на столі, в центр викласти світле тісто. Зібрати краю пакета, щоб вийшов вузол.
Підготувати 3 листа пергаментного паперу, розстелити їх на столі. На долоню викласти тісто, покласти його в центр паперу. Оскільки воно м’яке, працювати доведеться швидко. Тісто розкачати, вирівняти корж.
Прибрати плівку, папір з тестом перенести на деко.
Готувати випічку при температурі 200 градусів. Для приготування потрібно відвести не більше 10 хвилин. За цей час млинці повинні трохи підрум’янитися.
Після закінчення відведеного часу витягти коржі з духовки, викласти на стіл. За допомогою тарілки вирівняти краю. Обрізки прибрати, вони будуть використані для прикраси десерту.
Остиглий корж перевернути, зняти папір з випічки.
Решта млинці випікати таким же чином. Визначити готовність коржів з какао складніше, ніж світлих. Тому найкраще засікати час.
Обрізки тіста викласти на деко, підсушити в духовці, подрібнити. Вони будуть використовуватися для прикраси торта Мишка, приготованого за класичним рецептом.
Зайнятися приготуванням крему. Оскільки він буде сметанним, сметану найкраще брати жирну. У ємності з’єднати холодну сметану, цукрову пудру, ванільний цукор. Все добре перемішати.
Залишилося десерт зібрати. На блюдо викласти темний корж, змастити його кремом. Зверху посипати подрібненими горіхами. Таким чином укласти всі коржі, чергуючи білі і чорні. Верх випічки і боки добре змастити кремом. Прикрасити на свій розсуд.
Дати випічці настоятися. Для цього потрібно відвести 5 годин. Якщо час дозволяє, можна залишити десерт для просочення на 12 годин.
Прибрати ласощі в холодильник, дати йому охолонути. Після чого всіх можна збирати за одним столом.
Блюдо виходить ніжним, смачним. Воно стане чудовою прикрасою святкового столу. Ласощі припаде до смаку як дітям, так і дорослим.
Торт «Мишка» по-домашньому
Як зробити торт Ведмедик цікавить багатьох господинь. Рецепт сучасним господиням дістався від їхніх бабусь. У кожній родині з радістю готують випічку. Рецепт унікальний, зіпсувати страву практично неможливо. Навіть недосвідчена господиня впорається з завданням і зможе побалувати сім’ю приголомшливим десертом. Випічка виходить ніжною, м’якою. Навіть дитина з задоволенням спробує шматочок.
Складові:
- сметана – 350 г;
- борошно – 500 г;
- цукор – 200 г;
- вершкове масло – 20 г;
- какао – 50 г;
- ваніль – на свій розсуд;
- сіль – щіпка;
- розпушувач – 1 пакетик.
- Для крему:
- сметана – 1 л;
- цукор – 300 г;
- ваніль – на свій розсуд.
Для глазурі:
- цукор – 100 г;
- какао – 30 г;
- вершкове масло – 50 г;
- вершки – 50 г.
приготування:
- Щоб зробити торт Ведмедик, необхідно підготувати всі інгредієнти. Найкраще поставити їх на стіл, щоб продукти були під рукою.
- Засипати в миску цукор, сметану, вершкове масло. Все перемішати. Цукор повинен повністю розчинитися.
- Отриману масу розділити на 2 частини. В одну з них засипати какао.
- У кожну суміш ввести просіяне борошно, сіль, розпушувач.
- Борошно засипати поступово, спостерігаючи за тестом. Його найкраще замішувати руками. Повинна вийти еластична маса, яка не буде прилипати до рук. Якщо тісто вийде тугим, коржі будуть жорсткими.
- Відкласти тісто в сторону, воно повинно відпочити приблизно півгодини. Розрізати шматки на 3 частини, викласти на стіл папір для випічки, розкачати тісто в тонкий коло.
- Розігріти духовку до температури 180 градусів. Коржі печуться швидко, для кожного потрібно відвести не більше 15 хвилин.
- Тим часом зайнятися приготуванням крему. В окремій ємності з’єднати сметану, цукор, ваніль. Суміш ретельно перемішати. Повинен вийти густий крем.
- Випічку дістати з духовки, викласти на тарілку, остудити.
- Залишилося торт Ведмедик скласти. Нижнім шаром виступає коричневий корж. Його викласти на тарілку, промазати сметанним кремом. Зверху викласти білий млинець. Таким чином зібрати блюдо, промащуючи кожен шар кремом. Верх і боки випічки також добре промазати.
- Приготувати глазур. Взяти каструлю, з’єднати цукор, какао, вершки. Поставити ємність на маленький вогонь, розігріти до повного розчинення цукру.
- У суміш ввести вершкове масло, підігріти. Як тільки масло розтане, глазур готова.
- Зверху десерт покрити глазур’ю. Прибрати випічку в холодильник на добу.
- Залишилося дочекатися моменту, коли можна буде спробувати приголомшливе ласощі.
Торт Мишка з какао
Сметанний торт Ведмедик зможе приготувати навіть починаюча господиня. Десерт виходить дуже смачним і апетитним. Приклавши трохи зусиль, вийде приголомшливе блюдо.
Ласощі зможе зайняти почесне місце на святковому столі. Інгредієнти між собою прекрасно поєднуються. Блюдо набуває відмінний смак і приголомшливий аромат.
Складові:
Для бісквіта:
- сметана – 200 г;
- цукор – 200 г;
- борошно – 400 г;
- вершкове масло – 50 г;
- какао – 30 г;
- розпушувач – 1 пакетик.
Для крему:
- вершкове масло – 250 г;
- молоко – 80 г;
- цукрова пудра – 400 г;
- какао – 50 г.
приготування:
- Підготувати необхідні інгредієнти. Найкраще поставити їх на стіл.
- Викласти вершкове масло в миску, розтопити його, з’єднати з цукром. Добре збити. Суміш повинна придбати білий відтінок.
- Додати сметану, перемішати до однорідної маси.
- Розділити отриману суміш на 2 частини. У кожну масу засипати розпушувач.
- В одну миску ввести какао і борошно, в іншу – тільки борошно. Додавати борошно не поспішаючи, при цьому постійно помішувати. Має вийти м’яке тісто.
- Отриману масу розділити на 6 частин. Вийде 3 темних і 3 світлих шматка. Прибрати тісто в холодильник на півгодини.
- Щоб приготувати торт Ведмедик, через 30 хвилин тісто дістати з холодильника, розкачати млинці.
- Взяти деко, змастити маслом, викласти коржі. Проткнути млинці виделкою.
- Випікати коржі при температурі 180 градусів не більше 15 хвилин.
- Щоб вирівняти краю, зверху на млинці потрібно покласти тарілку, акуратно обрізати.
- Зайнятися приготуванням крему. Вершкове масло з’єднати з цукровою пудрою, не поспішаючи залити молоко. Суміш добре збити.
- Як тільки суміш буде пишною, ввести какао. Збити масу до однорідного стану.
- Залишилося зібрати торт. Коржі необхідно чергувати. Внизу розташувати темний млинець, змастити його кремом, зверху покласти світлий. Таким чином зібрати десерт.
- Прикрасити блюдо на свій розсуд. Можна взяти обрізки коржів, подрібнити до стану крихти, посипати десерт.
- Прибрати блюдо в холодильник, для просочення йому буде потрібно не менше 5 годин. Після закінчення відведеного часу дістати десерт з холодильника, можна влаштовувати домашнє чаювання.
Торт Мишка можна приготувати за різними рецептами. Ознайомившись з класичним варіантом, вдасться створювати справжні кулінарні шедеври. Додаючи в блюдо улюблені інгредієнти, можна змінювати смакові якості випічки. У будь-якому випадку ласощі вийде дуже смачним, ніжним, м’яким. Відмінний варіант для свята. Всі гості оцінять частування по достоїнству.