Фрукти і ягоди

Торт желейний з фруктами, кращі рецепти



Торт желейний з фруктами

Солодкі страви займають важливе місце на святковому столі. Желейний торт з фруктами і бісквітом представлений на фото. Десерт має приголомшливий смаком, ніжний і легкий торт, припаде до душі навіть маленьким дітям.

Для приготування ласощів можна використовувати фрукти на свій розсуд, у будь-якому випадку десерт вийде чудовим. Єдине, що потрібно врахувати, яблука в випічці будуть твердими, тому від них слід відмовитися. В іншому обмежень немає, все залежить від фантазії господині.

У літній період отримати яскравий торт можна завдяки малині, полуниці, ожині, вишні. Для зимового рецепта можна вибирати хурму. Найкраще робити ягідне асорті, це додасть випічці насичений смак і барвистий зовнішній вигляд. Фруктові нотки додають готового блюда приголомшливий смак, простежується легка кислинка і солодкість.

Торт желейний з фруктами

Желейний торт в мультиварці

За допомогою даного рецепта можна отримати чудове частування. Яскравий торт приверне увагу всіх гостей, стане справжньою окрасою свята. Успіх такого десерту гарантований.

Кожна господиня впорається з рецептом, зможе побалувати всіх членів сім’ї оригінальним частуванням. Торт желейний з фруктами і сметаною з бісквітом виходить дуже ніжним і легким. Відмінний варіант для святкового столу.

Однак, процес приготування довгий. Потрібно підготуватися до того, що доведеться трохи постаратися. Результат вразить всі очікування.

Торт желейний з фруктами

Складові:

  • яйця – 3 штуки;
  • цукор – 250 грам;
  • борошно – 200 грам.
  • желатин – 60 грам;
  • кип’ячена вода – 200 мл;
  • цукор – 250 грам;
  • сметана – 800 грам;
  • ванілін – 3 грама;
  • банан – 2 штуки;
  • нектарин – 2 штуки;
  • ківі – 2 штуки.

Покроковий рецепт готування:

Розпочати підготовку тесту. Яйця перетерти з цукровим піском, збивати приблизно 10 хвилин.

Торт желейний з фруктами

Ввести муку, перемішувати ложкою.

Торт желейний з фруктами

Взяти чашу від мультиварки, змастити маслом, залити масу. Готувати корж протягом години, встановивши режим «Випічка».

Торт желейний з фруктами

Після закінчення відведеного часу, витягти корж, остудити, розрізати на шматочки.

Торт желейний з фруктами

Розпочати підготовку желе. Налити в ємність холодну кип’ячену воду, ввести желатин. Склад повинен постояти протягом години.

Торт желейний з фруктами

З’єднати сметану з цукровим піском. Найкраще вибирати продукт з найбільшою жирністю. З нежирною сметаною торт не зможе утримувати форму.

Торт желейний з фруктами

Желатин підігріти, в гарячому вигляді залити в сметанно-цукрову суміш, перемішати. Підготувати фрукти, помити, розрізати на кубики.

Торт желейний з фруктами

Залишилося зібрати торт. Взяти форму великого розміру, на дно укласти фруктову нарізку. Викласти бісквітні шматочки, фруктові кубики. Залити сметанним желе. Робити все потрібно обережно, щоб візерунок знизу залишався чітким. Помістити блюдо в холодильник, для застигання буде потрібно приблизно 2 години. Викласти залишилися бісквітні шматочки і фрукти, залити желе.

Якщо кремовий склад почав застигати, можна його злегка підігріти в мікрохвильовці.

Коли всі інгредієнти будуть укладені, ложкою потрібно все прим’яти, вирівняти поверхню. Помістити торт в холодильник, час просочення становить 8 годин. Вранці форму з десертом занурити в гарячу воду, підставити плоску тарілку, перевернути випічку. Нарізка з фруктів виявиться зверху.

Новорічне насолоду

Новий рік – чарівне свято. Хочеться придумати щось особливе і приготувати приголомшливі страви. Желейний торт з фруктами і сметаною допоможе господині здійснити задумане. Такий десерт можна сміливо включати в новорічне меню, і бути впевненою, що ласощі доведеться всім до душі.



Легкий, ніжний, смачний торт стане прекрасним завершенням року, що минає. Найкраще приготувати його заздалегідь, щоб залишити трохи часу для іншої роботи.

Кожна господиня впорається з даними рецептом і зможе побалувати всю сім’ю оригінальним ласощами. На приготування випічки піде приблизно 2 години, для застигання потрібно 8 годин. Даний рецепт розрахований на 10 порцій.

Торт желейний з фруктами

Складові:

  • яйця – 3 штуки;
  • цукор – 100 грам;
  • сода – 5 грам;
  • борошно – 200 грам.

начинка:

  • апельсин – 3 штуки;
  • мандарин – 3 штуки;
  • ананаси – 150 грам;
  • банани – 1 штука.

Кремовий склад:

  • желатин – 50 грам;
  • ванілін – 3 грама;
  • сметана – 800 грам;
  • цукор – 200 грам.

Покроковий рецепт готування:

  1. У склянку з водою ввести желатин, залишити розбухати на годину.
  2. Після закінчення відведеного часу, желатин розігріти. Важливо стежити за цим процесом, не можна допустити, щоб маса закипіла.
  3. Желатин повинен стати розчиненим, остиглим.
  4. Зайнятися бісквітом. Перетерти яйця з цукровим піском, засипати борошно і соду, змушують масу.
  5. Підготувати деко, залити в нього тісто.
  6. Готувати корж 15 хвилин, при температурному режимі 180 градусів.
  7. Після закінчення відведеного часу, витягти корж з духовки, остудити його, розрізати на невеликі квадратики.
  8. Підготувати фрукти, промити їх, почистити. Розділити мандарини, з апельсинів зробити кружечки.
  9. З інших фруктів сформувати кубики.
  10. Приготувати желе. З’єднати сметану з цукровим піском, ввести ванілін, залити желатин, змішати.
  11. Виконувати всі слід в прискореному режимі, в іншому випадку кремовий склад почне застигати.
  12. Взяти форму, на низ укласти фруктове асорті, розкласти бісквітні шматочки.
  13. Знову покласти фруктову нарізку, полити кремовим складом.
  14. Зробити бісквітний шар, фруктовий, полити кремом.
  15. Випічку прикрити плівкою, помістити в холодильник. Для просочення слід відвести ніч.
  16. З ранку витягти десерт з холодильника, перевернути на тарілку. Можна пробувати частування на смак.

Торт желейний з фруктами приготувати нескладно, від такого десерту не відмовляться ні дорослі, ні діти. Немає нічого простішого, ніж побалувати всю сім’ю оригінальним ласощами.

Десерт може з легкістю зайняти почесне місце на святковому столі. Блюдо відрізняється не тільки смаковими якостями, але і привабливим зовнішнім виглядом. Яскраві фрукти доповнюють випічку, роблячи її смак насиченим.

Крім того, торт можна назвати і корисним. До складу входять фрукти і ягоди. Відмінне ласощі як для свята, так і для звичайного дня. Якщо господиня хоче здивувати всіх своїми кулінарними навиками, на даний десерт варто звернути особливу увагу.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.