Дуже часто господині для прикраси десертів використовують різні види фруктів і ягід. Саме завдяки барвистим фруктам, готове ласощі стає красивим і оригінальним. Крім цього, такий варіант оформлення дозволяє не витрачати зайві гроші і час, а також для прикраси не обов’язково використовувати спеціальні пристосування, досить підібрати гострий ніж. У цій статті ми розповімо, як прикрасити торт фруктами в домашніх умовах, по фото покроково, щоб отримати цікавий дизайн ласощі.
Для прикраси десерту можна використовувати практично будь-який фрукт, але варто враховувати, що просто покласти шматочок плоду на торт, мало, з цього не вийде зробити яскраве прикраса. Щоб десерт виглядав дуже привабливо, необхідно правильно підібрати ці фрукти, вони повинні підходити один до одного за розміром, формою і кольором. Важливо відзначити і смакові якості плодів, вони повинні добре поєднуватися між собою.
Кілька важливих правил
Перед тим як приступати до процесу оформлення десерту, варто дізнатися докладніше про деякі правила, яких доведеться строго дотримуватися, щоб не зіпсувати готовий десерт. Саме ці поради допоможуть створити гарне оформлення, при цьому зберігаючи первісну форму виробу.
Для початку починають підготовку коржів, їх просочують кремом, при цьому на прошарок витрачається більше кремовою маси, ніж на верхній шар. Це правило дуже важливо виконувати, в іншому випадку шматочки плодів будуть сповзати з десерту. Для декору застосовуються найрізноманітніші види фруктів, на додаток можна декорувати десерт свіжими ягодами, щоб торт виглядав більш барвисто. З фруктів можна вирізати незвичайну форму, це може бути серце або різьблений квіточку. Також шматочки викладають в хаотичній послідовності, дотримуючись поєднання відтінків.
Щоб плоди добре закріпилися на поверхні ласощі, їх найкраще залити рідким желе. Найпростіше купити готове желе, розвести його водою, а потім залити їм шматочки фруктів, які викладені на торті. Якщо необхідно використовувати додаткове прикраса, то господиня може взяти шматочки шоколаду, цукрову пудру, а також топлений шоколад. Дуже цікаво виглядає дизайн, в якому використовувалися плоди, які умочили в шоколад. Є безліч варіантів, як прикрасити дитячий торт фруктами в домашніх умовах, по фото покроково, про це ми і поговоримо.
Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …
Як правильно оформити тортик шматочками фруктів
Є кілька варіантів оформлення такого десерту, тут ми запропонуємо найцікавіші ідеї. Наприклад, можна взяти манго і вирізати з нього велика квітка, така прикраса поміщають на середину десерту. Зробити квітка може і початківець майстер, досить тільки вирізати тонкі пелюстки, і викладати їх по черзі на торт. Після цього вирізують пелюсточки дрібнішого розміру, і кладуть на пелюсточки більшого розміру. На завершення роблять серединку зі свіжої ягоди або краплі джему. Борти можуть бути прикрашені за допомогою половинок винограду або часточок мандарина.
Також є ще один варіант, як прикрасити торт з крему фруктами в домашніх умовах, на фото покроково представлено відразу кілька варіантів дизайну. В даному випадку ми пропонуємо на центральну частину помістити полуницю. На додаток же використовуються плоди різного відтінку. Такі шматочки викладають далі від центру до бортикам торта по колу.
Найпростіше в центрі зробити красиву троянду з манго або персика в консервованому вигляді. А далі по колу необхідно викладати виноград і мандарини, роблять це по черзі, таким чином, оформляючи фруктами весь торт. По краях десерту можна покласти дрібні ягідки суниці, не менш цікаво виглядає лохина, чорниця або чорна смородина. Привабливо виглядає прикраса у вигляді веселки, тут десерт ділять на кілька рівних частин, а потім починають викладати шматочки фруктів так, щоб вийшла своєрідна кольорова веселка. Бажано тут застосовувати різні кольори.
Дуже вигідно прикрашати сирний торт з допомогою свіжих ягід, для цього бортики оформляють полуницею, а центральна частина оформляється за допомогою ягід малини і шматочками ківі. Десерт виходить дуже яскравим і привабливим. Також можна декорувати середину ласощі будь-якими свіжими ягодами, а по краях віялом укладають шматочки консервованого манго або персика. Якщо господиня хоче дізнатися, як прикрасити торт фруктами в домашніх умовах, на фото покроково мандаринами прикрашений десерт в різних варіаціях. Можна використовувати цю ідею і з іншими фруктами.
Як прикрасити десерт замороженими фруктами
Зовсім не обов’язково використовувати тільки свіжі фрукти, в зимовий час підійдуть і заморожені плоди. Але відразу варто сказати, що далеко не всі фрукти тут можуть використовуватися для декорування ласощі. Дуже важливо використовувати такий плід, який не втратить свій гарний зовнішній вигляд після розморожування. В ідеалі варто застосовувати ананаси, різні види ягід і вишню. Але варто враховувати, що правильна розморожування тут грає важливу роль.
Щоб плід зберіг свій гарний зовнішній вигляд, варто з морозилки перекласти його в холодильник, а тільки через кілька годин вийняти для розморожування при кімнатній температурі. Повільний процес розморожування, дає можливість шматочках зберегти свою форму.
Після розморожування, щоб зробити шматочки більш привабливими, їх занурюють у шоколад, а потім прибирають в камеру холодильника на десять хвилин, щоб скоринка шоколаду добре застигла. Готовими шматочками оформляють десерт. Для такого дизайну краще застосовувати більш щільний за структурою крем, він може бути сирний або масляний. Щільна консистенція дасть можливість не пропускати сік з ягід, в сам торт.
Для більшої привабливості, верх ласощі покривають тонким шаром желе, щоб фрукти виглядали більш вишукано. Для цього можна придбати в магазині розчинна желе, його зручно використовувати, і не потрібно витрачати час на приготування домашньої заливки.