Домашні цукерки

Цукерки Баунті в домашніх умовах: рецепт з фото



Цукерки Баунті – райська насолода, яке тепер можна випробувати і в домашніх умовах. Для цього достатньо спробувати хоча б один з представлених рецептів і бути впевненими, що все обов’язково вийде.

Цукерки Баунті найпопулярніший рецепт

Цукерки Баунті найпопулярніший рецепт

Домашні батончики за смаком зовсім не поступаються покупним. І для їх приготування потрібно не так вже й багато інгредієнтів:

  • 300 г молочного шоколаду без начинки;
  • 200 г кокосової стружки (білої);
  • 200 мл вершків (20%);
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. білого цукру.

Основні етапи приготування:

Цукерки Баунті найпопулярніший рецепт

У глибоку каструлю виливаються всі вершки і ставляться на повільний вогонь. Коли вони трохи нагріються (але не закиплять) в ємність додається шматочок вершкового масла. Потрібно почекати, коли він повністю розтане і після цього всипати цукровий пісок. Важливо постійно помішувати вершки, щоб нічого не підгоріло.

влити вершки

До отриманої маси акуратно всипається кокосова стружка. У деяких випадках замість білої використовується різнобарвна, але це вже буде інший смак, що відрізняється від цукерки Баунті.

Додати кокосову стржку

Все ретельно перемішується, щоб вийшла маса, яка чимось нагадує варений рис.

перемішати

На обробну дошку або силіконову підстилку стелитися лист пекарської папери. На неї викладається кокосова начинка і з неї формується квадрат. Дошка поміщається в холод (наприклад, в морозилку) на 60 хвилин мінімум.

зліпити масу

По закінченню зазначеного часу застигла маса дістається з холодильника і з неї якомога швидше потрібно почати робити батончики. Для цього кокосове «тісто» спочатку розрізається прямокутники однакового розміру, а потім руками формуються закруглені кути.

зробити цукерки

Цукерки знову викладаються на папір і на одну годину відправляються в холодильник. Якщо цього не зробити або дістати солодощі завчасно, вони просто розпадуться.

розтопити шоколад

Молочний шоколад (2 або 3 плитки, в залежності від того, наскільки товстим буде верхній шар) топиться на водяній бані. Його потрібно постійно помішувати, щоб нічого не підгоріло. Якщо отримана маса вийде дуже густий, то рекомендується розбавити її 2 великими ложками рафінованої олії.

Вмочити цукерки в шоколад

Батончики дістаються з холоду по одному і поміщаються у велику миску з розтопленим шоколадом. Після їх потрібно перевернути за допомогою зубочистки. А з самої тарілки їх зручно діставати виделкою, так як крізь зубчики віддалиться весь зайвий шоколад.

Викласти цукерки підсохнути

Останній раз цукерки Баунті викладаються на Пекарській папір і відправляються в холодне місце. Найкраще, якщо вони пробудуть в холодильнику цілу ніч, але і через кілька годин їх уже можна буде їсти.

Важливий момент! Поза холодильника батончики починають танути вже через 20-30 хвилин, а при високій температурі ще швидше. І це потрібно враховувати, щоб уникнути неприємних ситуацій.

Рецепт цукерок Баунті простіше нікуди

Рецепт цукерок Баунті простіше нікуди

Цукерки Баунті в домашніх умовах можна готувати по-різному. Представлений варіант вважається одним з найлегших і доступних.

І ось які інгредієнти знадобляться:

  • 200 г шоколаду (гіркого);
  • 1 упаковка білої кокосової стружки;
  • ½ банки згущеного молока.

Основні етапи приготування:

складові

Всі необхідні складові заздалегідь дістаються з холодильника. Потрібно переконатися, що нічого не забуто, так як можливості відволіктися від готування не буде.

Стружка кокоса висипається в глибоку зручну ємність. До неї поступово (це дуже важливо) вливається згущене молоко. Масу потрібно ретельно перемішати і переконатися, що вона добре ліпиться. У деяких випадках згущеного молока потрібно більше, ніж вказано в рецепті.

Після ретельного замісу формуються довгасті батончики. Робити це можна, використовуючи дві великі ложки, але найкраще ліпити руками. Цукерки викладаються на плоску тарілку так, щоб вони не стикалися між собою і відправляються в морозильну камеру на 15 хвилин.

За цей час потрібно встигнути розтопити весь шоколад на водяній бані. Припустимо так само використовувати мікрохвильову піч, але смак шоколаду в такому випадку може змінитися.

Деко або велика обробна дошка накривається чистою пекарської папером. Батончики витягуються з морозилки і по черзі умочують в шоколад. Викладаються на папір і хоча б на 15 хвилин відправляються в холодильник або на холодний балкон.

От і все. Після цього цукерки Баунті можна подавати до чаю. Багато гостей навіть не здогадаються, що перед ними домашній рецепт, а не «жалюгідна підробка».



Баунті для дітей з любов’ю

Цукерки Баунті для дітей з любов'ю

Смачні кокосові цукерки, які точно не зашкодять любителям солодкого, якщо не з’їдати все за один присід. І ось що потрібно, щоб їх приготувати самостійно:

  • 150 г шоколаду (чорного або молочного);
  • 100 г стружки кокоса (свіжої або магазинної);
  • 100 г вершків будь-якої жирності;
  • 50 г цукрового піску;
  • 20 г масла (вершкового).

Основні етапи приготування:

  1. У невелику ємність вливаються вершки, а потім додається цукор і шматочок вершкового масла. Каструлька ставиться на найменшу комфорту.
  2. Все підігрівається і постійно помішує, поки цукор і масло повністю не розчиняться. Після цього каструля знімається з вогню, щоб уникнути закипання.
  3. Додається кокосова стружка. Не потрібно всипати її відразу всю – діяти потрібно поступово і добре перемішувати масу.
  4. Взяти пластиковий судок розміром приблизно 13х13 см і застелити його харчової плівки. Акуратно вилити туди майбутню начинку для цукерок і при необхідності вирівняти поверхню ложечкою. Ємність потрібно поставити в морозильну камеру хоча б на півгодини.
  5. По закінченню зазначеного часу витягнути начинку з форми, акуратно потягнувши за краї харчової плівки. Не варто поспішати, щоб нічого випадково не перекинути.
  6. Розділити гострим ножем начинку на невеликі прямокутники і обережно сформувати округлі краю. Але цього можна і не робити, якщо немає особливого бажання.
  7. Шоколад розтопити, спорудивши водяну баню на плиті. Не варто забувати помішувати тане масу, щоб нічого не підгоріло. Від цього смак шоколаду може сильно зіпсуватися. При необхідності можна додати пару ложок молока або рафінованої олії.
  8. Охолоджені батончики по черзі викладати на вилку і опускати в шоколад. Зверху для зручності цукерки поливаються ложкою.
  9. Майже готові цукерки Баунті викладаються за допомогою ножа назад на плівку (або пекарські папір) і відправляються в холодильник на 20-40 хвилин.

Час, проведений в холоді можна і продовжити. Смак батончиків від цього гірше не стане, а самі солодощі будуть танути в руках не так сильно і не настільки швидко.

Дієтичний варіант домашніх батончиків

Такий рецепт цукерок Баунті припаде до смаку тим, хто мріє схуднути, але не може відмовити собі в маленьку слабкість. І ось які інгредієнти для цього знадобляться:

  • 30 г стружки кокоса;
  • 10 г желатину;
  • 8 г какао;
  • окріп;
  • замінник цукру додається за бажанням.

Етапи приготування:

  1. Какао висипається в чашку і заливається невеликою кількістю окропу. Все ретельно перемішується і доводиться до консистенції густої сметани. При бажанні саме на цьому етапі додається замінник цукру. Після цього глазур повинна повністю охолонути.
  2. За цей час готується начинка. Кокосова стружка змішується з желатином і цукрозамінників. Все перемішується і заливається 100 мл окропу. Знову все перемішується, але вже до розчинення желатину. Відставляється на час в сторону, поки маса не охолоне.
  3. Форми для цукерок ретельно змащуємо шоколадом, щоб не було «білих плям».
  4. Після цього охолоджена кокосова маса рівномірно розподіляється по формам і поміщається в холодильник (а краще в морозильну камеру) мінімум на годину.
  5. По закінченню зазначеного часу залишається лише дістати домашні Баунті з формочок і подати до столу.

За один раз можна з’їсти 6 батончиків і не нашкодити своїй фігурі і здоров’ю. А це те, що потрібно, незадовго до плавального сезону. І тепер, все, що залишається – це приготувати смачні цукерки і порадувати своїх рідних здоровим і смачним частуванням.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.