Існує величезна кількість варіантів приготування помадок і кожна людина зможе вибрати для себе саме те, що зможе повністю задовольнити його гастрономічні запити. І так приготувати помадка цукерки рецепт приготування!
Шоколадно-коньячна помадка цукерки рецепт
Складові:
- 200 г – шоколаду темного;
- 100 г – молока згущеного;
- 50 г – коньяку (лікеру «Бейліз»);
- 20 г – масла вершкового;
- 50 г – фундука (несолоним фісташки);
- 75 г – печива;
- 100 г – маршмеллоу;
- 50 г – білого шоколаду.
Спосіб приготування:
- Розміщуємо в каструльку коньяк, вершкове масло, молоко згущене, і шматочки шоколаду, далі розтоплюємо за допомогою парової лазні. Весь час помішувати дерев’яною ложкою, щоб всі інгредієнти перемішалися. Після чого прибираємо з вогню. Висипаємо туди шматочки печива, горішки, порізане маршмеллоу.
- Знову все обережно перемішуємо і переливаємо в силіконову формочку (8х20 см.). При використанні іншої форми, то її необхідно застеляти папером для випічки. У формочке не повинно бути порожніх місць, з цього випливає, що суміш повинна щільно і рівномірно лежати в ній.
- Потім формочку поміщаємо в холодильник, для застигання суміші. Розтопленим білим шоколадом прикрасити зверху смужками і знову ставимо в холодильник. Помадні цукерки готові, накриваємо стіл і чекаємо гостей.
Шоколадно-мандаринова помадка з кунжутом
Складові:
- 250 г – коричневого цукру;
- 2 шт – мандарин;
- 60 г – масла вершкового;
- 130 мл – молока;
- 100 г – темного шоколаду (75%);
- 1 ч. Л. – соусу соєвого «Kikkoman»;
- Соняшникова олія – змащувати папір.
Спосіб приготування:
- Обполіскуємо мандаринки, насухо витираємо і зробимо цедру з них. Додаємо сік з однієї мандаринки. Сік наливаємо в каструльку, додаємо цукор коричневий цукор і ложем цедру. Розміщуємо на невеликий вогник до тих пір, щоб цукор повністю розчинився. Далі висипаємо масло вершкове і соус соєвий «kikkoman».
- Треба добре все змішати, і після того як масло розтопиться вилити туди молоко, і чекаємо коли воно закипить, ще п’ять хвилинок заважаємо і вимикаємо. Висипаємо шматочки шоколаду і знову все перемішуємо. Даємо суміші охолонути. Потім збиваємо міксером п’ять хвилинок. Форму застилає папером і змащуємо, потім викладаємо 1/3 помадки. Кунжутом обсмаженою посипаємо зверху.
- Знову ложем 1/3 помадки і знову присипаємо кунжутом. Частину помадки розливаємо по формах і вирівнюємо верх.
- На ніч відправляємо в холодильник. Потім потрібно перевернути на дошку або на блюдо, прибираємо папір і присипаємо пудрою цукрової або какао. Ставте чайник і кличте гостей.
Помадка цукерки рецепт на йогурті з горіхами
Складові:
- 200 г – густого йогурту;
- 240 г – дрібного цукру Містраль;
- 10 г – цукру ванільного;
- 20 г – вершкового масла;
- 60 г – горішків.
Спосіб приготування:
- У каструлю поміщаємо цукор ванільний, йогурт і звичайний цукор. Маса повинна закипіти. Зменшуємо вогник і готуємо ще 30 хвилинок, весь час заважаючи. Для перевірки готовності необхідно невелику кількість суміші капнути в прохолодну воду, внаслідок чого повинен утворитися пружний і м’який кульку. Вносимо в масу горішки і масло вершкове. Гарненько перемішуємо.
- Далі переміщаємо помадку в формочку, змащену маслом. Тепер залишаємо на дві годинки, щоб маса застигла, в холодильник не ставити.
Цукерки готові, будь ласка їсти. За бажанням цукерки помадка можна по загортати в обгортки, які можна зробити з рукава для запікання.
Як приготувати цукерки помадка в домашніх умовах з сухого молока «Кхара пера»
Складові:
- 125 г – м’якого вершкового масла;
- 120 г – пудри цукрової;
- 220 г – сухого молока;
- 1 ч.л. – молока.
- За смаком – Ароматизатор;
- ½ стаканчика – Какао-порошку.
Спосіб приготування:
Молоко сухе потрібно просіяти. У каструльці з’єднуємо молоко сухе та пудру цукрову. Вносимо масло м’яке вершкове і ароматизатор. Тісто месім руками. Тісто вийде м’яке, однорідне і не буде приставати до рук. Коли тісто не виходить так як треба, потрібно додати трохи молока, і продовжувати місити. По двох мисочка розсипаємо стружку кокосову і какао-порошок. Формуємо з тіста кульки по 6-7 штучок і поміщаємо їх в мисочки. Накриваємо мисочки, і трохи їх струснувши, щоб всі кульки обваляти в присипці. Приготовлені цукерки перекладаємо в блюдо і ставимо в холодильник. Термін Харен в холодильнику цукерочок становить 4-5 днів.
Вершкова помадка цукерки рецепт з горіхами в мультиварці
Складові:
- 100 мл – вершків (33%);
- 150 г – цукру;
- 50 г – згущеного молока;
- 80 г – горішків (смажений арахіс);
- 1 ч. Л. – цукру ванільного.
Спосіб приготування:
Цукор ванільний, молоко згущене, вершки, звичайний цукор добре заважаємо. Суміш, яка вийшла переміщаємо в чашу мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» на 20 хвилинок. Готувати потрібно з закритою кришкою (120 С). При збільшенні інгредієнтів для отримання великої кількості цукерок, слід пам’ятати про те, що маса може втекти через клапан. Після 10 хвилинок відкриваємо кришку і заважаємо масу. І продовжуємо готувати до сигналу мультиварки. До кінця готування маса змінює своє забарвлення на коричневу. Горішки чистимо, дрібненько нарізаємо і висипаємо в масу, заважаємо. Після цього суміш перекладаємо в формочки. Краще готувати помадку три рази по 20 хвилинок, так як вона тоді вийде більш темною і смачною. Цукерки помадка в домашніх умовах готові, можна накривати солодкий стіл.
Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …
Цитрусова помадка цукерки рецепт
Складові:
- 1 шт – апельсина;
- ¼ шт – лимона;
- 100 г – цукру;
- 60-70 г – вершкового масла;
- 1 шт – куряче яйце.
Спосіб приготування:
- Знімаємо цедру з лимона і апельсина. Далі віджимаємо сік з фруктів. Режим шматочками цедру, ложем її в сік, і варимо 5-7 хвилинок на слабкому вогнику. Потім отриманий відвар проціджують в посуд з металу, потім вносимо туди цукор і масло вершкове. Готуємо до повного розчинення масла і цукру. Як суміш закипить, то потрібно її прибрати з вогню.
- Далі збиваємо яйце в піну густу, в неї вливаємо потроху 2 столові ложечки не киплячою гарячого сиропу. При цьому потрібно весь час збивати цю суміш. Яєчну суміш тоненькою цівкою вливаємо в киплячий гарячий сироп, весь час, збиваючи вінчиком. Готуємо на слабкому вогнику до загустіння, не перестаючи заважати.
- Отримана маса повинна бути схожа зі згущеним молоком. Щоб маса охолола її необхідно помістити в холодильник, де вона ще більше загусне. Щоб отримати ще більш густу суміш потрібно в момент збивання яйця додати борошно або крохмаль. Ласощі готові, можна сідати пити чай.
Ванільна помадка з горіхами і цукатами
Складові:
- 100 мл – вершків (33%);
- 150 г – пудри цукрової;
- 10 г – цукру ванільного;
- 50 г – вареного згущеного молока;
- 1 щіпка – солі;
- 40 г – мигдалю;
- 40 г – горішків кешью;
- 40 г – цукатів.
Спосіб приготування:
- Занурюємо в окріп мигдаль на 10-15 хвилинок, потім перекладаємо в холодну воду. Прибираємо з мигдалю шкірку.
- На сухій сковороді обсмажуємо кешью і мигдаль протягом 5-7 хвилинок, весь час необхідно заважати. Нам знадобиться, глибока каструлька з щільним дном, в яку потрібно налити вершки, молоко варене згущене, додамо туди ж пудру цукрову, сіль і цукор.
- Гарненько все змішуємо і поміщаємо на не великий вогник. Після того як маса закипить, необхідно готувати ще 25-35 хвилинок, при цьому не забуваємо заважати. Після 20-30 хвилинок маса стане молочно-кремового відтінку, а ближче до кінця готування буде ставати гущі і зовні стане погожа на іриску.
- Потім потрібно перевірити, чи готова наша помадка, для цього капаємо трохи отриманої маси в крижану воду і формуємо кульку, якщо він не липне до рук, значить, вона готова.
- Далі прибираємо каструлю з печі, висипаємо в неї горішки та цукати і знову добре перемішуємо.
- Потім поміщаємо наші цукерки помадки в силіконову формочку, розрівнюємо і знеславлює остигати, а потім прибираємо в холодильник на 20 хвилинок.
Шоколадна помадка цукерки рецепт
Складові:
- молоко – 4 ст. л .;
- цукор – 4 ст. л .;
- какао-порошок – 2 ст. л .;
- масло м’яке вершкове – 50 г.
Спосіб приготування:
Необхідно підігріти какао, молоко і цукор до утворення густої консистенції. Остуджують і збиваємо з маслом. Тепер можна продукт поливати помадкою.
Помадка молочна
Складові:
- цукор – 200 г;
- молоко – 100 мл;
- молоко сухе – 100 мл;
- звичайний білий шоколад – 50 г;
- фундук – 100 г;
- масло вершкове, щоб змащувати формочку – 15 м
Спосіб приготування:
У посудину алюмінієву поміщаємо цукор і молоко сухе. Все добре заважаємо.
Вливаємо звичайне молоко. Знову заважаємо, щоб не було грудочок. Готуємо на маленькому вогнику. Протягом 7-8 хвилинок заважаємо, щоб суміш не пристала до дна, і доводимо до закипання. До вже використаним інгредієнтів приєднуємо шоколад. Знову все перемішуємо, щоб все розчинилося. Прибираємо шкірку з горішків, обсмажуємо і додаємо в суміш. Все заважаємо, і перекладаємо суміш в формочку силіконову (пластмасовий піднос), змащену маслом вершковим. Розміщуємо в холодному місці і тільки, потім дістаємо з форми. Розрізаємо на шматочки і можна пити чай.
Помадка з кокосом і вершковим сиром
Складові:
- 2,5 ст. ложечки – м’якого масла вершкового;
- 2,5 ст. ложечки – натертого сиру вершкового (творог з вершків);
- 1 ст. ложечка – настою яблучного (2-3 крапельки есенції яблучної);
- 3 ст. ложечки – стружки кокосової;
- 7,5 ст. ложечки – молока сухого;
- 1/4 ч. Ложечки – натертого горіха мускатного.
Спосіб приготування:
Сир (творог) змішуємо з маслом вершковим, вливаємо настій (масло) яблучне і збиваємо міксером до утворення пишного крему. На сухій сковорідці трохи підсмажуємо стружку кокосову, і висипаємо її в крем і все інгредієнти добре заважаємо. Далі вносимо молоко сухе і замішуємо тісто руками. З тіста формуємо середнього розміру кульки, обсипаємо їх мускатним меленим горіхом, перекладаємо в формочки паперові і накриваємо святковий стіл. Термін зберігання помадки близько чотирьох діб в холодильнику в щільно закритій ємності.
Помадка з сухого молока з фініками
Складові:
- 5 ст. ложечок м’якого вершкового масла;
- 3 ст. ложечки – пюре фінікове;
- 1/2 ч. Ложечки – кардамону меленого;
- 1/4 ч. Ложечки – перцю меленого білого;
- 1,5 стаканчика – молока сухого знежиреного.
Спосіб приготування:
Перекручуємо фініки м’якенькі через м’ясорубку і з утвореної суміші формуємо пюре. Далі збиваємо в крем пюре фінікове з маслом вершковим. Потім в цю суміш висипаємо молоко сухе, кардамон мелений, перець мелений і замішуємо руками тісто. Потім з тіста формуємо кульки приблизно як горіх волоський, обертаємо їх в обгортки паперові і ставимо в холодильник в щільно закритій ємності. Помадку подають до столу після її охолодження, приблизно після 15-20 хвилинок.
Помадка з сухого молока «Барфі»
Складові:
- 1/2 стаканчика – цукру;
- 1 стаканчик – води;
- 3 ст. ложечки – масла вершкового топленого (розм’якшеного);
- 7,5 ст. ложечки – молока сухого нежирного;
- 2 ст. ложечки – дрібно нарізаних горішків (лісові, волоські) або сухофруктів,
- 2-3 ст. ложечки – мигдалю (фісташок) розділених на дві частини.
Спосіб приготування:
- У каструльку з товстими стінками наливаємо води і підсипає цукор, готуємо на середньому вогнику, заважаючи до розчинення цукру. Потім вогонь додаємо і готуємо прі не сильному кипінні близько 8 хвилинок, потім прибираємо каструльку з вогню і ставимо на 10 хвилинок остигати до 45С.
- Після цього висипаємо 1 столову ложечку топленого (вершкового) масла, не перестаючи заважати, висипаємо тоненькою цівкою молоко сухе. Далі готуємо на невеликому вогнику, протягом 4-5 хвилинок, не перестаючи заважати і соскребать суміш зі стінок і дна каструльки.
- Як тільки суміш стане густою, прибираємо каструльку з вогню. У масло, що залишилося, висипаємо дрібно нарізані горішки або різні сухофрукти і гарненько все заважаємо. Далі дерев’яною лопаткою викладаємо помадку на деко, обмазаний маслом. Формуємо помадку розміщуємо по всій поверхні дека з товщиною в 2 см і декоруємо його часточками горішків, притискаючи їх в суміш на рівній відстані. Потім даємо ласощів повністю охолонути, і нарізаємо шматочками середнього розміру. Зберігається цукерка помадка в щільно закритій ємності в холодильнику, а до столу подають охолодженою або трохи теплою.
Помадка з сухого молока з фісташками
Складові:
- 1/2 стаканчика – цукру;
- 1 стаканчик – води;
- 3 ст. ложечки – масла вершкового топленого (розм’якшеного);
- 1/4 ч. Ложечки – кардамону меленого;
- 3 ст. ложечки – дрібно нарізаних фісташок;
- 1,5 стаканчика – молока сухого;
- 1 ч. Ложка – води рожевої (рожеве масло 1-2 крапельки);
- 2 крапельки – барвника зеленого харчового;
- 3 ст. ложечки – почищених фісташок.
Спосіб приготування:
Зробимо сироп цукровий як в рецепті, написаному вище, і дамо йому охолонути. Вливаємо 1 столову ложечку масла, висипаємо кардамон і дрібно нарізані фісташки, потім весь час заважаємо, додаємо молоко сухе цівкою. Після чого готуємо на середньому вогнику, не забуваємо заважати, протягом 4-5 хвилинок. Після загустіння суміші, відскрібатися її зі стінок каструлі, прибираємо з вогню, вносимо залишки масла, рожеву воду, барвник харчовий і гарненько все заважаємо. Потім викладаємо суміш на деко, змащене маслом. Помадку розміщуємо по всій поверхні дека з товщиною 2-2,5 см, зверху прикрашаємо часточками фісташок, потім режим на квадратики середнього розміру. Тепер нарешті можна насолоджуватися чаюванням з вкусняшками.
Молочна помадка цукерки рецепт по-татарськи
Складові:
- цукор – 1 кг;
- молоко – 1,5 стаканчика.
Спосіб приготування:
Кип’ятимо молоко, потім робимо помадку, додаючи цукор, заважаючи, близько 20-30 хвилинок. Дізнатися готовність помадки можна за допомогою опускання якоїсь кількості суміші в холодну воду, якщо сформувався кулька твердий, то значить ласощі готові. Перекладаємо суміш на деко шаром в 2см завтовшки, даємо охолонути і розрізаємо на шматочки різної форми.
Помадка цукерки рецепт з горохової муки
Складові:
- 350-400 г – масла вершкового;
- 2 стаканчика – Путова горохової муки;
- 1 стаканчик – молока;
- 1 стаканчик – води;
- 1,25 стаканчика – цукру;
- 2 ст. ложечки – стружки кокосової;
- 1 ст. ложечка – дрібно нарізаних горішків кешью.
Спосіб приготування:
У каструльці з товстими стінками необхідно розтопити масло вершкове. Додаємо туди горохову просіяне борошно, заважаємо, готуємо на слабкому вогнику, протягом 15 хвилинок до тих пір поки борошно придбає світло-коричневий відтінок. В іншу каструльку наливаємо воду і молоко, вносимо цукор і робимо сироп до утворення тягучість. Далі висипаємо горішки і стружку кокосову, перемішуємо, акуратно виливаємо сироп в борошно. Готуємо на слабкому вогнику, заважаючи, поки суміш не загусне. Прибираємо каструльку з вогню, залишаємо остигати, перекладаємо на блюдо і формуємо форму квадрата в 2-2,5 товщиною. Після того як помадка стане твердою, розрізаємо її на шматочки, декоруємо часточками горішка кешью і можна пити чай.
Кизилові помадка цукерки рецепт
Складові:
- 10 ст. ложечок – цукру;
- 3/4 стаканчика – води;
- 1-2 ст. ложечки – варення кизилового;
- 1 ч. Ложка – сиропу вишневого;
- 10 крапельок – кислоти лимонної.
Спосіб приготування:
- Цукор поміщаємо в каструльку і заливаємо гарячою водою, заважаємо до розчинення цукру. Краї каструльку протираємо мокрою марлею від налиплого цукру, ставимо каструльку на великий вогник, чекаємо, коли закипить, прибираємо піну, накриваємо кришкою і готуємо до проби на кульку твердий.
- Кислоту лимонну, розведену в 1 чайній ложечці гарячої води, додаємо в суміш за 2-3 хвилини до кінця готування. Сироп швидко охолоджуємо, поставивши його в холодну воду. Після чого збиваємо його дерев’яною ложкою протягом 10-20 хвилинок, до утворення білої маси.
- Потім розминаємо помадку, нагріваємо до 45-55С, вносимо сироп вишневого і кизилового варення, заважаємо все гарненько, викладаємо на деко шаром в 1,5-2 см завтовшки, вирівнюємо поверхню і залишаємо остигати. Тепер можемо помадку нарізати на кубики середнього розміру і починати пити чай.
Помадка шоколадна
Складові:
- 10 столових ложечок – цукру;
- 3/4 стаканчика – води;
- 10-12 крапельок – кислоти лимонної,
- 50 г – шоколаду чорного (1 ч. Ложка какао).
Спосіб приготування:
Готуємо, охолоджуємо і збиваємо сироп цукровий за рецептом написаного вище. Далі в суміш вносимо потертий шоколад або какао, заважаємо все гарненько, нагріваємо до 45-55С. Далі помадку перекладаємо на деко в 2см завтовшки, поверхня робимо рівною. Потім залишаємо остигати, потім розрізаємо на шматочки середнього розміру різної форми. Можна тепер насолоджуватися солодощами з чашкою чаю.
Помадка кавова або чайна
Складові:
- 10 ст. ложечок – цукру;
- 3/4 стаканчика – води;
- 10-12 крапельок – кислоти лимонної,
- 1 ст. ложечка – лікеру кавового (2 ст. ложечки – кава міцного, або 1 ч. ложка – чаю міцного).
Спосіб приготування:
Готуємо сироп по рецепту «Помадка кизилові». Далі в суміш вливаємо лікер кавовий, кава (чай), заважаємо все і нагріваємо до 45-55С. Помадку шаром перекладаємо на деко в 2см завтовшки, даємо їй охолонути, потім розрізаємо на шматочки середнього розміру і подаємо на стіл, наливаємо чай і можна кликати гостей.