Жодні домашні посиденьки в Росії не обходяться без багато накритого столу. Особливе місце на столі займає десерт. Найчастіше це торт. Чому б не приготувати «Пташине молоко»? Чи реально це зробити в домашніх умовах? Так, реально. Якщо ви будете дотримуватися наших покрокових рецептів. В кінці статті читачів чекають фото готових десертів, приготованих по вище описаним технікам.
Торт «Пташине молоко» за ДСТУ
Для тесту:
- масло – 100 г;
- цукор – 100 г;
- яйця – 2 шт .;
- борошно – 140 г;
- ваніль.
Для суфле:
- білки – 2 шт .;
- цукор – 450 г;
- лимонну кислоту – ½ ч. л .;
- агар – 4 г;
- масло – 200 г;
- згущене молоко – 100 г.
приготування:
Збийте масло і цукровий пісок. Вбийте яйця по одному, не припиняючи збивати міксером. Додайте просіяне борошно. Замісити тісто. Розділіть його на 2 частини.
Випікайте по 10 хвилин при температурі 230 градусів. Якщо ви випікали коржі, розмазавши тісто по пергаментному папері, надайте гарячого тесту необхідну форму.
Зайве зріжте. З коржами слід поводитися акуратно, так як вони дуже ламкі.
Агар замочіть в 0,15 л води. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Дочекайтеся розчинення. Всипте цукор, перемішайте. Дочекайтеся розчинення. Вогонь поки що не вимикайте.
Окремо збийте масло і згущене молоко. За бажанням додайте ванілін. Білки перетворите в піну. Додайте лимонну кислоту. Збивайте, поки маса не стане дуже щільною.
Вбийте в білки остиглий сироп. Готова маса повинна бути густою і щільною. На перший корж вилийте частина суфле. Прикрийте другим коржем і вилийте залишки суфле. Приберіть десерт в холодильник на 2-3 години.
Якщо хочете полити торт глазур’ю, розтопіть 75 г шоколаду і 50 г масла. За допомогою глазурі можна спробувати виконати на торті якийсь малюнок, як показано на фото. Найпоширеніший варіант – сіточка. Торт «Пташине молоко», приготований по госту з покроковим описом роботи неймовірно смачний і легкий. Починала господиня цілком зможе впоратися з цим рецептом в домашніх умовах.
Торт «Пташине молоко» з желейної прошарком
Десерти, приготовлені з желейної прошарком, мають незвичайний смак.
Візьміть:
- бісквіт;
- білки – 3 шт .;
- цукор – 150 г;
- желе – упаковка;
- желатин – 15 г;
- есенцію ванілі – 2 краплі;
- лікер – 2 ст. л .;
- воду – 50 г / 200 г / 35 г;
- шоколад – 100 г;
- для прикраси – вафельні трубочки, цукерки.
Приготування:
Готувати торт з уже готового бісквіта набагато простіше. Звичайно, його смак не зрівняється з домашнім. Однак коли немає часу на домашню підготовку, покупної бісквіт – те, що потрібно. Намагайтеся вибрати продукцію перевіреного виробника. Якщо бісквіт приготований за ДСТУ, його смак не такий поганий.
Господиням, у яких є час на самостійне випікання коржів, потрібно випекти їх по одному з розглянутих у статті рецептів.
Розділіть бісквіт на 2 частини. Перелийте в одну каструльку лікер, 35 г води. Всипте туди цукор. Поставте на вогонь і варіть до розчинення цукру. Зніміть з вогню і остудіть.
Полийте сиропом половинки бісквіта. Залийте желе 200 г води. Колір і смак желе виберіть, виходячи з індивідуальних переваг. Перемішайте желе і залиште у воді до застигання. Збийте білки до піни.
Розчиніть желатин в 50 г води. Залиште, щоб набряк. Додайте до білків цукор частинами. Зверніть увагу. Сахара знадобиться 150 г. Не забудьте додати ванільну есенцію або ваніль. Завдяки цьому інгредієнт торт придбає насичений приємний аромат.
Желатин влийте в білкову масу, постійно збиваючи. Якщо желатин не встиг розчинитися на той час, коли його потрібно змішувати з білками, поставте його на півхвилинки в мікрохвильовку. На дно форми викладіть ½ частину бісквіта.
Зверху вилийте частина білкової маси. Сформуйте борти, щоб усередині вдало розташувалася желейна прошарок. Приберіть торт в холодильник на 20 хвилин. Вийміть і вилийте желе. Знову приберіть в холодильник. Зверху викладіть решту білка і накрийте коржем. Придавити трохи корж. Приберіть десерт в холодильник на ніч.
Прикрасьте тортик шоколадом. Для цього розтопіть кондитерську плитку і змішайте її м’яким маслом. Шоколадом легко зробити на поверхні коржа напис, наприклад, «З Днем народження». Якщо немає необхідності робити будь-яку конкретну напис, просто полийте верху шоколадною масою.
Для застигання приберіть торт в холодильник на кілька годин. Ще краще, якщо він там простоїть всю ніч.
Зверніть увагу. Якщо немає часу готувати сироп, скористайтеся його магазинним аналогом.
Як приготувати торт з лимонним кремом?
Торт «Пташине молоко» можна готувати за різними рецептами. Один з них – з манкою і лимоном. Готовий десерт – не класичний. В традиційний десерт «Пташине молоко» зазначені інгредієнти не входять. Нижче ми розглянемо його покрокове приготування в домашніх умовах.
Складові:
- маргарин – 250 г + 300 г масла;
- цукор – 2 склянки + 1,5 склянки + 6 ст. л .;
- яйця – 6 шт .;
- борошно – 2 склянки;
- соду – 1,5 ч. л .;
- какао – 6 ч. л. + 4 ст. л .;
- молоко – 2 склянки;
- манку – 3 ст. л .;
- лимон – 1 шт .;
- сметану – 4 ст. л.
Кількість зазначених продуктів буде потрібно для тіста, просочення і глазурі.
Приготування:
- Розтопіть на водяній бані маргарин і з’єднаєте його з цукром. Вбийте по одному яйцю, не забуваючи перемішувати. Погасіть соду оцтом.
- Вилийте в тісто. Додайте ванілін. Висипати борошно в кілька прийомів. Не забувайте перемішувати масу. Розділіть тісто на 2 рівні частини.
- В одну частину додайте 6 ч. Л. какао і змішайте з тестом. Випікайте коржі по черзі. Попередньо форму присипте борошном. Шоколадний корж випікайте при температурі 250 близько 10 хвилин. Другий корж випікають на 220 градусах.
- Готовність визначте дерев’яної шпажкою. Нею протикають тісто. Якщо на шпазі немає слідів, заготівля торта пропеклась. Дочекайтеся охолодження заготовки. Розріжте коржі на 2 частини.
- Зваріть манку. Накип’ятити молоко і всипте крупу тонкою цівкою, постійно помішуючи нею. Натріть лимон і додайте його в остигнула манку. Збийте масло до розм’якшення.
- Додайте 1,5 склянки цукру і знову збийте. Додавайте в масу по столовій ложці манну кашу. Постійно збивайте. Перешаровувати коржі кремом, чергуючи їх за кольором. Вирівняйте крем по колу випічки.
- Викладіть в миску цукор, що залишився, сметану і какао. Якщо хочете, додайте шоколад. Розігрійте на вогні і доведіть до кипіння. Через 2 хвилини вимкніть. Останнім додайте шматочок вершкового масла.
Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном виходить ніжним на смак за рахунок маслянисто-манної просочення. В кінці статті є фото до цього покрокового рецептом. «Пташине молоко» легко приготувати в домашніх умовах, так як для нього не потрібно якихось особливих продуктів. Інгредієнти неймовірно прості. Їх ви знайдете у себе в холодильнику.
Як і будь-якого іншого десерту, торту слід дати час настоятися. Досить прибрати його в холодильник на 2-3 години перед приходом гостей.
Секрет приготування десерту в мультиварці
Чи не в кожному будинку є духову шафу. Його відсутність – не привід відмовляти собі і близьким у задоволенні побалуватися смачним тортиком. Якщо вдома є мультиварка, проблема відсутності духовки вирішується «на раз-два». Це пристрій – відмінна заміна духовому шафі. В мультиварці вийде приготувати навіть найскладнішу випічку.
Візьміть для бісквіта:
- яйця – 3 шт .;
- цукор – 6 ст. л .;
- борошно – 6 ст. л.
Візьміть для крему:
- вершкове масло – 200 г;
- яйця – 7 шт .;
- цукровий пісок – 200 г;
- молоко – 2/3 склянки;
- борошно – 2/3 ст. л .;
- воду – 100 мл;
- желатин – 30 г;
- ванілін.
Приготування:
- Збийте яйця і цукор. Краще робити це в міксері. Збивати інгредієнти від руки – довгий і стомлююче заняття. Якщо суміш збита добре, вона збільшиться в 3 рази. Вмішайте борошно ложкою.
- Не потрібно викладати всі її відразу в тісто. Додавайте до яєць і цукру частинами. Чашу мультиварки змастіть маслом. Випікайте бісквіт 45 хвилин у відповідному режимі.
- Поки в мультиварці випікається бісквіт для торта «Пташине молоко», приготуйте крем. Покроковий рецепт приготування крему має на увазі відділення жовтків від білків. У домашніх умовах це зробити дуже легко.
- Збийте білки до піків, як показано на фото. Залийте желатин водою. Швидкорозчинний желатин заливати заздалегідь не потрібно. Змішайте жовтки і ½ склянки цукру.
- Збийте. Додайте 2/3 склянки молока. Всипте 2/3 столової ложки борошна. Розмішайте інгредієнти міксером. Перевірте тісто бісквіта. Якщо на дерев’яній шпазі не залишаються частинки, значить, воно готове.
- Дістаньте бісквіт. У чашу вилийте крем з жовтків. Готуйте в режимі «Мультіповар» 15 хвилин. Температура роботи мультиварки – 100 градусів.
- Готуйте крем, поки він не почне міхур. Як тільки з’являться бульбашки, перелийте масу в іншу ємність. Поставте його в миску з холодною водою, щоб крем швидше охолов. Збийте міксером масло. Додайте до нього 1/3 заварного крему. Додайте ванілін або ванільний цукор.
- Змішайте і приберіть масу в холодильник. Збийте білки і додайте до них цукор, що залишився. Додайте желатин. Збийте. Змішайте білковий і жовтковий крему. Розріжте бісквіт на 2 частини. Змастіть кожну частину кремом.
- Залиште трохи для прикраси верхівки. Ретельно опрацювати боки кондитерського виробу.
Цей рецепт торта «Пташине молоко» в мультиварці зовсім простим назвати не можна. Найскладніше готувати крем. Якщо використовувати покрокові рецепти просочення, представлені вище, час приготування десерту скоротитися. На фото ви побачите, як виглядає готовий торт, зроблений в домашніх умовах з желатином.
Торт «Пташине молоко» з персиками
Цікавим і незвичайним виходить торт «Пташине молоко» з персиками. Заморозьте цей фрукт, щоб використовувати його в процесі приготування десертів взимку. Смак торта – неймовірно ніжний. В якості альтернативи – використовуйте консервовані персики. Рецепт приготування схожий на попередні. Однак від ГОСТу тут мало що залишилося.
Візьміть:
- яйця – для бісквіта 2 шт .;
- яйця – для крему 5 шт .;
- борошно – 100 г;
- соду гашене – ½ ч. л .;
- ванілін;
- молоко – ½ л для крему;
- цукор – для бісквіта ½ склянки;
- цукор – для заварного крему ½ склянки;
- цукор – для білкового крему ½ склянки;
- цукор – для мусу 3 ст. л .;
- масло вершкове – 70 г;
- персики – банку;
- желатин – 40 г;
- сироп – 2 ст. л.
Приготування:
- Збийте яєчка і цукровий пісок. Додайте борошно і ванілін. Введіть соду і оцет. Випікайте в духовці 20 хвилин при 180 градусах. У вас вийде така заготовка для торта «Пташине молоко», як на фото. У домашніх умовах можна випікати бісквіт і в мультиварці, як показано на відео.
- Згідно пошаговому рецептом, розділіть яйця для крему на жовтки і білки. Білки приберіть в холодильник. Змішайте в каструлі молоко, цукровий пісок, борошно і жовтки. Це основа заварного крему. Змішайте інгредієнти міксером.
- Поставте крем на водяну баню. Коли загусне, додайте вершкове масло. Просочіть бісквіт сиропом. Викладіть зверху персики.
- Залийте желатин водою. Нагрійте його на вогні до повного розчинення. Змішайте білки і цукор. Вилийте желатин в заварний крем, залишивши трохи для мусу. Введіть заварний крем в білковий крем.
- У чашу блендері покладіть залишився желатин, кілька персиків і сироп. Подрібніть. Доведіть цю масу до кипіння і остудіть. Охолоджений мус збийте в піну. Вилийте на бісквіт крем, а зверху суфле.
Прикрасьте торт «Пташине молоко» на свій смак. У домашніх умовах господині вважають за краще поливати його шоколадом з горіхами. Покроковий рецепт, як приготувати простий шоколадний крем, ми вже писали вище. Готовий торт шукайте на фото.