Домашні цукерки

Рецепт приготування цукерок «Корівка» в домашніх умовах



Цукерки «Корівка» – легендарна солодкість, яку пробував хоч раз в житті кожен, і старі й малі. Багато полюбили ці цукерки за їх по-особливому ніжний молочний аромат і приємний смак, який ні з чим не сплутаєш. Якщо ви ставитеся до фанатів цих ласощів, то вам варто знати, що є можливість приготувати цукерки корівка в домашніх умовах.

рецепт цукерок корівка

Цукерки, приготовані в домашніх умовах корисніше магазинних, і ви точно будете впевнені в якості вхідних в них інгредієнтів. Крім того, цукерки «Корівка» своїми руками зробити досить просто.

Класичний рецепт цукерок «Корівка» в домашніх умовах

Звичайно, вже з’явилася велика безліч різних рецептів знаменитих цукерок «Корівка». Є варіанти з начинками на будь-який смак, але в першу чергу, хотілося б поговорити про класичному рецепті цукерок «Корівка» в домашніх умовах. Цей рецепт дозволить отримати на смак цукерки такі ж, як в магазині.

Складові:

  • 1 стакан молока великий жирності;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • половина чайної ложки лимонної кислоти.

Як бачите, склад дуже простий. Перед приготуванням також варто підготувати форми для цукерок. Як варіант, це можуть бути звичайні силіконові формочки для випікання або льоду. Вони більш практичні у використанні, і їх не доведеться додатково змащувати. Якщо ж у вас звичайна форма, то доведеться її трохи змастити вершковим маслом, щоб цукерки не прилипали. Також можна взяти звичайну велику форму для випікання. Просто потім потрібно буде ножем розрізати основну масу на цукерки.

приготування:

Беремо каструлю з товстим дном, наливаємо в неї молоко, доводимо його до кипіння і додаємо цукор і масло. Потім проварюємо всі ці інгредієнти разом, ретельно помішуючи. Коли маса погустела і злегка потемніла, додаємо лимонну кислоту, і добре все перемішуємо. Далі, помішуючи, варимо суміш поки вона не знайде темно-коричневий колір. Це займає приблизно півгодини.

приготування цукерок корівка

Готовність маси можна перевірити в такий спосіб: капаємо трохи сиропу в холодну воду, потім пальцями намагаємося скачати з нього кульку, якщо маса не пристає до рук, то основа для цукерок готова. Значить тепер можна розлити нашу заготовку по формах і поставити остигати в холодильник або морозилку хвилин на 5-10.

приготування цукерок корівка

Якщо проварити масу довше, то цукерки стануть повністю твердими, а нам потрібна рідка вершкова начинка всередині, як в дитинстві.

Домашні цукерки корівка

цукерки корівка

Складові:

  • 100 мл 20% вершків;
  • 3 ст.л. цільного згущеного молока;
  • 130 грамів цукру;
  • 40 грамів вершкового масла;
  • ванілін на кінчику ножа.
приготування:

У цьому рецепті ключовим моментом є натуральність продуктів. Масло і згущене молоко не повинні містити рослинні масла, інакше цукерки «Корівка» можуть не вийде.

Змішуємо в каструлі всі інгредієнти крім масла і доводимо до кипіння. Тільки після цього додаємо до суміші масло. Постійно помішуючи, уварюємо масу до загусання, потім розливаємо по формах. Трохи чекаємо поки цукерки охолонуть, і ставимо в холодильник. Чим довше ви варите суміш, тим твердіше будуть цукерки. Однак варто пам’ятати, що якщо маса не доварити, цукерки «Корівка» можуть взагалі не застигнути або будуть дуже злипатися.

Рецепт цукерок «Корівка» з горіхами

Іноді так хочеться чогось солоденького, але так не хочеться йти в магазин. У таких випадках можна поекспериментувати і приготувати цукерки «Корівка» в домашніх умовах, але ще і з оригінальними компонентами. Улюблені цукерки можна урізноманітнити подрібненими горішками, маком, родзинками, і іншими сухофруктами. Однак рецепт цукерок «Корівка» з горіхами найпопулярніший. У приготуванні немає нічого складного.

корівка з горіхами

Можна зробити класичні цукерки по одному з вищевказаних рецептів, але перед тим, як розливати масу за формами додати туди горішки. Це найпростіший спосіб. Але якщо ви любите спробувати щось нове і експерименти, то цей рецепт приготування цукерок «Корівка» в домашніх умовах для вас.

Складові:

  • півлітра молока;
  • 200 грамів сухого молока;
  • 400 мл фруктози;
  • 100 грам натурального вершкового масла.
приготування:

Змішуємо всі компоненти крім масла і ставимо варити на невеликий вогонь. Весь час помішуючи, проварюємо близько години. Коли помітили, що маса почала густіти і темніти, додаємо в неї масло і варимо далі. Варити треба до тих пір, поки колір маси не стане схожим на магазинну «Корівку».



Знімаємо суміш з вогню і додаємо в неї попередньо подрібнені горіхи, і викладаємо в формочки. Горіхи можна перемолоти в блендері або кавомолці, також можна порубати їх ножем. У другому випадку цукерки будуть більш хрусткими.

Порада:

цукерки корівка

Щоб цукерки вийшли ще смачніше, перед подрібненням обсмажте їх на сковороді без масла.

Можна поекспериментувати з горіхами, і використовувати будь вам більше подобаються: фундук, волоські, мигдаль, арахіс, кешью. Якщо додати кілька видів горіхів відразу, то вийде дійсно цікавий і корисний десерт, який припаде до смаку і дорослим і дітям, і можливо навіть людям, які ведуть здоровий спосіб життя.

Цукерки «Корівка» з медом

Багато любителів солодкого задаються питанням, як зробити цукерки «Корівка» в домашніх умовах. Адже так хочеться побалувати домочадців чимось смачним і не звичайним. Господині з досвідом в випічці знають, що мед навіть в невеликих кількостях здатний надати тесту або начинці особливо вишуканий смак і пряний тонкий аромат, який не сплутаєш ні з чим.

Можна знову ж використовувати класичний рецепт приготування цукерок «Корівка», тільки додати в нього ще й мед. Але є й інші варіанти. Нижче наведені умови рецепті все легко і просто і з мінімумом інгредієнтів.

Важливо знати!

За даними міністерства охорони здоров’я, дієти сьогодні основні методи боротьби із зайвою вагою. Однак, кількість повних людей продовжує зростати! У зв’язку з цим, з’явилися “Bee Slim” – краплі для спалювання до 80% жиру. Розповідає, лікар вищої категорії, Саута Л.А …Читати далі…

домашні цукерки корівка рецепт

Складові:

  • 1 склянка вершків;
  • 1 ст.л. натурального меду;
  • 2,5 склянки цукру.
приготування:

Змішуємо в каструльці цукор і вершки. Ставимо на маленький вогонь, варимо, постійно помішуючи. Доводимо до кипіння. Додаємо мед і знову проварюємо. Перевіряємо готовність, як в першому рецепті. Далі все за стандартом – розливаємо конфетну масу по формах, і в холодильник застигати.

Цей варіант цукерок «Корівка» в домашніх умовах має пряний приємний смак і незабутній аромат. Але варто пам’ятати, що використовувати слід тільки натуральний мед! Підробка не дасть вам потрібного аромату, який і є візитною карткою цього рецепта.

Всі перераховані вище рецепти дуже прості, і їх можуть взяти на замітку навіть новачки в кулінарній справі. Такими цукерками можна замінити велику кількість магазинних солодощів, але домашні цукерки ще і смачніше і корисніше. Адже ви використовуєте тільки натуральні компоненти, і не застосовуєте консерванти, ароматизатори, стабілізатори та іншу гидоту, якої напхані сучасні кондитерські вироби. Такі цукерки «Корівка», приготовлені вдома, можна давати і дітям, не турбуючись про їх здоров’я.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.