Різне

Суп борщ: ситно і корисно



червоний суп

Суп борщ східноєвропейські народи по-старому називають борщем, однак для інших народів світу блюдо, в якому головним інгредієнтом виступає буряк, називається «борщ» або «червоний суп». Як приготувати це низькокалорійне і дуже смачне перші так, щоб були задоволені всі, ви дізнаєтеся з нашої вибірки популярних рецептів з фото і детальним описом етапів приготування.

Традиційний борщ

Для початку ми розповімо вам класичний рецепт борщу, який найчастіше називають борщем. У ньому міститься 295 ккал. Кількість продуктів на 4 персони:

  • 500 г м’якоті яловичини;
  • 1 морква;
  • 3 бурячок;
  • 200 г листя молодого буряка;
  • 1 велика червона цибулина;
  • 2 солодких паприки;
  • 4 помідори;
  • 80 г сметани;
  • лаврове листя, перець духмяний горошком;
  • зелена цибулька, петрушка, базилік, гірчиця, сіль.

борщ

Опис процесу готування покроково:

  1. Відварюємо яловичину в трьох літрах води. На завершення варіння кладемо в воду ріпчасту цибулю, спеції і присаливаем, як вам подобається. Готовий бульйон проціджуємо. М’ясо отставляем охолоджуватися.
  2. Коренеплоди і листя кришимо на невеликі кубики і всипаємо в киплячий м’ясний відвар. Маса повинна стати досить густий. Доводимо її до закипання і вимикаємо вогонь. На нетривалий час каструлю накриваємо чимось дуже теплим.
  3. У той час, що наша страва настоюється, ріжемо яловичину на невеликі шматочки. Зелень промиємо і подрібнити. Паприку ріжемо на тоненькі смужки, а помідори на великі часточки.
  4. В тарілочку кладемо порізану яловичину і гірчицю (якщо любите погостріше – то побільше). Наливаємо настоявся юшку, зверху посипаємо зеленню, перцем і помідорами. Прикрашаємо сметаною. Класичний гарячий борщ подають з пшеничним хлібом або висівкового хлібцями.

Червоний суп з яблуками

Яблучна кислота прекрасно поєднується з солодкістю буряків. Гарячий борщ з м’ясом і яблучками дуже смачний, і ще цікавіше він в холодному вигляді. Його енергетична цінність 220 ккал. На 4 тарілки візьміть:

  • 500 г бурячок;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 зубчик часнику;
  • 50 г масла оливок;
  • 1крупное кислувате яблуко;
  • 1 маленький лайм;
  • 200 г курячої грудинки;
  • сіль, спеції.

з яблуками

Опис процесу:

  1. З курячої грудки варимо ароматний бульйон. Його нам знадобиться близько 800 мл.
  2. З часнику прибираємо шкірку, шаткуємо і розтираємо його в соковиту масу. Цибулю чистимо і шаткуємо. У каструльці з товстим дном і кришкою розігріваємо олію і обсмажуємо їх.
  3. З яблука знімаємо шкірку і видаляємо серцевину, подрібнюємо і видавлюємо на нього половинку лайма. Очищаємо коренеплід і подрібнюємо його на крупній тертці. Інгредієнти всипаємо в каструлю, присаливаем і заправляємо спеціями.
  4. Ароматну юшку проціджують і виливаємо до овочів, підігріваємо до закипання і варимо на слабкому вогні до їх розм’якшення. Потім дістаємо їх, перетираємо в пюре за допомогою блендера і висипаємо назад.
  5. М’ясо рвемо на шматочки і всипаємо в пюреобразную суміш. Підігріваємо, подкисляемой соком, що залишився лайма. Подавати краще з вершками.

Холодний борщ по-польськи

Як приготувати борщ з м’ясом ви вже знаєте. Для різноманітності спробуйте борщ з раковими шийками. Його енергетична цінність 390 ккал. На 6 порцій вам буде потрібно:

  • 1 л студеної кип’яченої води;
  • 6 невеликих варених свеколок;
  • 30 великих раків;
  • 3 відварені яйця;
  • 6 огірочків;
  • 500 мл кефіру;
  • по пучку сухого і свіжого кропу, пір’я зеленого цибульки;
  • запашний перець горошком;
  • морська сіль.

польською

  1. У киплячу воду (близько 3 л) всипаємо кілька (3-4) ложок солі, запашний перець і сухий кріп. Опускаємо раків в киплячий маринад і варимо півгодини.
  2. Очищаємо коренеплоди і натираємо на тертці в глибоку каструльку. Наливаємо туди ж воду і кефір. При бажанні – присаливаем. Нарізаємо на дрібні шматочки огірки, свіжий кріп і додаємо туди ж. Отриману суміш прибираємо на кілька годин в холодильник.
  3. При подачі в кожну тарілку додамо половину яйця і п’ять штучок почищених ракових шийок. Цей борщ на кефірі займе гідне місце у вашій колекції страв для спекотної жари.

Студений «рубіновий суп»

Це холодний рецепт супу дуже нагадує окрошку. Калорійність його близько 350 ккал.

На 4 порції потрібно:



  • 3 Бурячка;
  • 5 картоплин;
  • 2 не дуже великих огірка;
  • 3 яйця;
  • 1 варена грудка курки;
  • 100 мл майонезу;
  • 30 г сухої гірчиці;
  • пучок укропчика, петрушки і цибулі;
  • сіль, кислота лимонна на смак;
  • 1,5 л студеної кип’яченої води.

холодний

  1. За часом приготування борщу таким способом займає близько години. Овочі та яйця відварюємо. Поділяємо яйця на жовтки і білки. Білки, варені компоненти і огірок кришимо на дрібні кубики. У цьому рецепті філе можна замінити ковбасою без сала.
  2. Жовтки розтираємо з сухою гірчицею і майонезом. Зелень режим, присаливаем і злегка приминає. Інгредієнти змішуємо і заливаємо водою. Присолюємо і додаємо лимонної кислоти, як вам подобається. Ми залишаємо настоюватися на пару годин в холодному місці.

Борщ вітамінний

Відомо, що запікання – корисна термічна обробка, яка зберігає в овочах їх корисні властивості. Це можна використовувати в приготуванні вітамінізованого супу, калорійність якого всього 215 ккал. Для 6 порцій знадобляться:

  • 1,5 л будь-якого бульйону;
  • 500 г буряка;
  • 1 морква;
  • 100 г ріпчастої цибулі;
  • 400 г картоплі;
  • 1 кисленьке яблуко;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 ст. ложки оливкової олії;
  • сік половинки лимона;
  • сушений чебрець;
  • сіль, сметана за смаком.

на кефірі

  1. Буряк чистимо і кришимо кубиками, Картопля, яблуко, морква і цибуля позбавляємо від шкірки і ріжемо на тонкі смужки. Часничок подрібнюємо. Продукти кладемо в вогнетривку форму, поливаємо оливковою олією і прибираємо в духовку на чверть години при 190 градусах. Посипаємо часником і тримаємо там ще чуть-чуть.
  2. Запечені овочі відправляємо в каструльку, наливаємо рідину і доводимо до закипання. Приправляємо чебрецем, лимонним соком.
  3. Отриману масу перетираємо з допомогою блендера в пюре. Пюреобразную суміш нагріваємо до закипання і варимо хвилин 5 на слабкому вогні. При подачі документів не забудьте капнути ложечку сметани.

Рубіновий суп-морозиво

Не секрет, що овочі дуже корисні для нашого організму. Але змусити дітей їх їсти часом буває дуже складно. Зараз ви дізнаєтеся, як зварити борщ, щоб дітки їли його з задоволенням. Калорійність 1 порції 170 ккал. Продукти, які вам будуть потрібні:

  • 1 пучок молодої бурякової гички;
  • 2 коренеплоду буряка;
  • 250 мл вершків;
  • 2 зубчики молодого часнику;
  • ½ лимона;
  • свіжий кропу і петрушка;
  • сіль.

діткам

приготування:

  1. Бадилля старанно обмиваємо під проточною водою і ріжемо на невеликі частини. Коренеплоди моєму, чистимо і подрібнюємо на крупній тертці.
  2. Кип’ятимо 5 склянок води, кладемо подрібнену бадилля і коренеплоди, вичавлюємо половинку лимона і варимо до їх готовності. На завершення обов’язково присаливаем.
  3. Отриманий відвар проціджують і змішуємо з вершками. Часник ріжемо, розтираємо з соляними кристалами і додаємо в отриману суміш. Даємо їй трохи настоятися.
  4. Тепер можемо оформити дитячий борщ. В тарілочку наливаємо рубіновий відвар. З зварених овочів формуємо кульку, схожий на морозиво, викладаємо його в середину тарілки і прикрашаємо листочками петрушки і гілочкою кропу.

«Рубінові супи» – дуже ситні і несуть в наш організм великий запас вітамінів. А холодний борщ чудово втамує не тільки голод, а й спрагу.

Відео: Холодний борщ



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.