Всім відомо, що до певного часу у всіх були звичними крему, мабуть тільки масляний, заварний і сметанний. Однак, як відомо, рано чи пізно, всі страви приїдаються. Але з кремами не все так серйозно, адже в даний час є безліч варіантів дуже смачних кремів, наприклад крем з вершків. У даній статті ми розглянемо з вами «Як зробити крем з вершків для торта в домашніх умовах?». Ми запропонуємо вам декілька варіантів, отже, хоч якийсь рецепт доведеться вам до душі і ви зможете приготувати дивовижний, ніжний і смачний торт з кремом з вершків.
Слід зазначити, що подібний крем дуже добре підходить для будь-яких тортів, наприклад, для бісквітних, пісочних і т.д. Маса відмінно поєднується з різними добавками.
Які вершки підходять для крему? Як їх вибрати?
Відразу слід зазначити, що крем з вершків є атрибутикою високої кухні, проте приготувати його може будь-яка охоча господиня. Приготування крему з вершків для торта абсолютно не займає багато часу.
Щоб крем вийшов смачним, господиня повинна знати деякі секрети:
- Щоб крем вийшов густий, ніжний і насичений, вершки повинні бути жирністю не менше 30%. Можна взяти і менший відсоток, але тоді потрібно буде додавати желатин;
- під час приготування вершкового крему для торта, охолодженими повинні бути не тільки вершки, а й посуд, в якій вони будуть збивати;
- крем найкраще готувати не з цукровим піском, а з цукровою пудрою. Так як вершки досить швидко збиваються, а цукор дуже довго, то крем можна зіпсувати;
- крем звичайно треба готувати безпосередньо перед його застосуванням, щоб він не впав в обсягах, і не перетворився на зернисту масу.
Рецепти крему на вершках для торта
Як зробити крем з вершків для торта в домашніх умовах? Класичний рецепт крему
Складові:
• вершки – 400 мілілітрів;
• пудра цукрова – 50 грам;
• ванілін – 1 пакетик.
Охолоджені вершки потрібно вилити в посуд, а потім збити міксером. Збивати потрібно поступово, тобто, поступово набираючи швидкість. Маса буде поступово збивати. Як маса стане більш густа, можна всипати пудру і ванілін. Знову ретельно збити і можна приступати до складання торта.
Рецепт крему з вершками для торта на основі желатину
Складові:
- вершки – 05, літра;
- пудра цукрова – 70 грам;
- харчовий желатин – 1 ст. л .;
- вода – 50 мілілітрів.
Для початку залийте желатин водою, щоб набряк. Потім в охолодженої ємності потрібно збити вершки, коли маса буде тугий, потрібно поступово ввести желатин, пудру. Ретельно збити і приступати до складання торта.
Крем для торта із вершками і маскарпоне
Складові:
- вершки – 200 мілілітрів;
- сир маскарпоне – 250 грам;
- пудра цукрова – 100 грам;
- ванілін – 1 пакетик.
Вершки збиваємо до максимально тугих піків, потім додаємо пудру, ванілін. Як крем готовий, можна його поступово вмішати в нього сир. Вмішувати потрібно максимально обережно, щоб вершки НЕ опало.
Рецепт вершкового крему для торта з шоколадом
Складові:
- вершки – 2 склянки по 250 мілілітрів;
- 2/3 склянки пудри цукрової;
- какао – 30 грам;
- желатин – 1 чайна ложка.
Спочатку заливаємо желатин вершками. Ми залишаємо його приблизно на дві години, потім ставимо в мікрохвильовку, щоб желатин повністю розчинився. Кілька ложок вершків і змішати їх з какао. Всі вершки, які залишилися потрібно збити з пудрою до твердих піків. Потім змішуємо всі отримані суміші і знову збиваємо до однорідності. Цей крем з вершків відмінно підійде для прикраси торта.
Як зробити крем з вершків для торта з лимоном?
Складові:
- вершки – 2 склянки;
- цукровий пісок – 0,5 склянки;
- лимон – 1 шт .;
- куркума – одна щіпка;
- жовтки – 4 шт.
Спосіб приготування:
- варимо лимон разом зі шкіркою;
- розріджується, очищаємо від кісточок лимон, збиваємо в блендері разом з жовтками;
- до лимону висипаємо цукор, гріємо отриману масу на водяній бані, щоб крупинки цукру повністю розійшлися;
- збиваємо вершки разом з куркумою до густих піків;
- додаємо до вершків лимонну суміш, повторно збиваємо.
Як зробити крем з вершків для торта в домашніх умовах з додаванням шоколаду і м’яти?
Складові:
- слівкі- 200 грам;
- цукор – 500 грам;
- сир сирний – 100 грам;
- шоколад – 300 грам
Вершки для крему купуємо заздалегідь, щоб потім близько восьми годин вони постояли в холодильнику. Частина вершків залишаємо на подальші маніпуляції. Решта вершки збиваємо на середній швидкості, щоб маса доходила до густих піків поступово. Потім додаємо цукрову пудру і продовжуємо обережно збивати. До отриманої маси додаємо сир, збиваємо вручну або за допомогою міксера. Шоколад кладемо в тарілки і заливаємо вершками, які залишали. Однак вершки потрібно попередньо нагріти. Шоколад розтопиться під тиском гарячих вершків. Ретельно перемішуємо суміш і поступово вливаємо в вершки, які вже збиті. Вливати потрібно дуже обережно, інакше крем буде зіпсований. Перетерти в ступці можна листочок м’яти і шоколаду, а потім обережно вмішати в готовий крем.
Важливо знати!
За даними міністерства охорони здоров’я, дієти сьогодні основні методи боротьби із зайвою вагою. Однак, кількість повних людей продовжує зростати! У зв’язку з цим, з’явилися “Bee Slim” – краплі для спалювання до 80% жиру. Розповідає, лікар вищої категорії, Саута Л.А …Читати далі…
У даній статті ми розглянули питання: «Як зробити крем з вершків для торта в домашніх умовах?». Швидше за все, після того, як ви прочитали нашу статтю, ви зрозуміли, що нічого важкого в цьому абсолютно немає, отже, впоратися з приготуванням може і недосвідчена господиня. Пам’ятайте, що для приготування дійсно смачного крему для торта на основі вершків, потрібно дотримуватися основних умов, які ми виклали на початку статті. Насправді, є ще дуже багато варіантів крему з вершків, тому, перед тим як приступити до готування, ви можете вивчити безліч рецептів, і вибрати той, який підходить вам за фінансової складової, а також за смаковими якостями.
Ми впевнені в тому, що у вас обов’язково вийде дійсно смачний крем з вершків для торта. Зверніть увагу на те, що в інтернеті є безліч варіантів крему зі спиртними напоями, але не варто їх готувати, якщо вашим тортом будуть ласувати діти.