Риба і морепродукти

Смачну рибу в томатному соусі готуємо в мультиварці



Кожен дієтолог скаже, що вживання риби дуже корисно для організму. Адже до складу риби, особливо морської, входять незамінні амінокислоти, вітаміни і мікроелементи. Саме вони запобігають передчасному старінню, зношування клітин органів і систем, мають антиоксидантні властивості.

Риба в томаті в мультиварці

Але ж банальна відварна і смажена риба – це дуже просто і тривіально. А ми ж простих шляхів не шукаємо ?! Тому пропонуємо вашій увазі цікаві рецепти смачного і корисного страви.

Риба в томаті в мультиварці стане хорошим рішенням для сімейної вечері і святкового застілля. Гарнір вибирайте за власним смаком.

Риба «Крок за кроком»

Рецепти рекомендують, що для такої страви краще брати морську рибу сімейства тріскових. Вона ніжна і соковита, має малу кількість кісток. Однак текстура м’яса така, що під час приготування блюдо «не розвалиться».

Риба в томаті в мультиварці

складові

  • Хек сріблястий – 0.5 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – ​​30 гр.
  • Вода – 1/2 склянки
  • Сіль, спеції – за смаком.

Якщо немає помідор – не біда. Просто збільште кількість томатної пасти, рецепти це дозволяють. Але зі свіжими помідорами блюдо буде більш свіжим і насиченим за смаком.

Риба в томаті в мультиварці

приготування

  1. Лук очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву натираємо на крупній тертці.
  2. Встановлюємо в мультиварці режим «Жарка», наливаємо рослинне масло. Закидаємо овочі і обсмажуємо до прозорості лука.
  3. Риба в томаті в мультиварці

  4. Рибу нарізаємо порційними шматочками і відправляємо до овочів. Вони повинні злегка обсмажити з кожного боку до легкої золотистої скоринки.
  5. Помідор очищаємо від шкірки (застосовуємо «шокову терапію») і нарізаємо дрібними кубиками. Відправляємо в чашу і обсмажуємо під закритою кришкою 2-3 хвилини.
  6. Заливаємо воду, додаємо томатну пасту, заправляємо сіллю і спеціями. Виставляємо режим «Гасіння» на 30-40 хвилин – все залежить від потужності приладу. Закриваємо кришку і тушкуємо до готовності.

Риба в томаті в мультиварці

М’ясо риби після гасіння в такому томатному соусі стане соковитим, пружним, але в той же час м’яким і ніжним.

Готову страву подавати до столу можна як гарячим, так і холодним – воно втрачає в смаку. Гарнір виберіть той, який більше подобається вашим домочадцям. А ще подайте салат зі свіжих овочів або соління, в залежності від пори року.

Пікантна закуска «Рибний ексклюзив»

Великий французький кухар Де Рішельє говорив своїм учням: «Хочете створити кулінарний шедевр – з’єднувати непоєднуване, але з розумом і відчуттям міри». Ці рецепти як раз і підтверджують його слова.

Риба в томаті в мультиварці

складові

  • Філе морської риби (сом, тілапія, окунь) – 1 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Лук – 2 шт.
  • Кетчуп – 1 упаковка (250 гр.)
  • Ананаси у власному соку – 1 банка (250 гр.)
  • Яйця – 3-4 шт. (В залежності від розміру)
  • Вода мінеральна сильній газації – 1/2 склянки
  • Борошно – для клярі
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Масло рослинне рафіноване – для обсмажування.

Риба в томаті в мультиварці



приготування

  1. Рибу нарізаємо порційними шматочками, присипаємо сіллю і перцем за смаком і перемішуємо. Даємо трохи настоятися, щоб ввібрала в себе спеції.
  2. Очищаємо овочі. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці.
  3. В мультиварці включаємо режим «Жарка» і наливаємо рослинне масло. Закидаємо цибулю і смажимо до прозорості (3-5 хвилин) періодично перемішуючи.
  4. Додаємо моркву і продовжуємо обсмажувати до готовності, помішуючи. Ні в якому разі не допустите підгоряння овочів, інакше блюдо придбає гіркуватий присмак.
  5. Додаємо кетчуп і ананаси разом з соком. (Ананаси повинні бути обов’язково порізані шматочками). Доводимо до кипіння і вимикаємо мультиварку. При необхідності заправте спеціями і цукром.
  6. Готуємо кляр. Яйця розбиваємо в глибокій тарілці з сіллю і спеціями. Додаємо мінеральну воду і знову перемішуємо. Поступово вводимо борошно. Консистенція клярі повинна нагадувати густу сметану.
  7. Ставимо сковорідку на плиту і розпалюються, заливаємо олію.
  8. Занурюємо кожен шматочок риби в кляр і обсмажуємо до золотистого кольору з обох сторін. Смажити потрібно на повільному вогні, щоб рибка повністю приготувалася.
  9. У гарячий томатно-ананасовий соус занурюємо шматочки гарячої риби таким чином, щоб кожен шматочок повністю занурився в заправку.
  10. Закриваємо кришку в мультиварці і даємо настоятися близько години.
  11. Потім витягуємо чашу і даємо вмісту повністю охолонути. Потім поміщаємо рибу в холодильник на ніч. При необхідності її можна перекласти в іншу ємність.

Риба в томаті в мультиварці

Блюдо подається до столу холодним, до гарячого картопляного пюре або рису. Салат зі свіжих овочів буде дуже до речі.

Цікаві секрети

Кляр на мінеральній воді буде більш пишним, а риба в ньому соковитіше і ніжніше. Це відноситься до обсмажування будь-якої морської риби.

Рецепти риби в томатному соусі передбачають, що страва повинна трохи настоятися, щоб просочитися всіма смаками і ароматами овочів. Тоді воно буде смачнішим.

Рибу вибирайте тільки свіжоморожену або охолоджену. Якщо на тушці або шматках філе занадто товста льодова глазур, значить, продукт піддавався неодноразовому заморожуванню. Отже, смакові якості залишають бажати кращого.

Щоб риба «не розвалилася» ще до гасіння в соусі, вчасно його заливайте. Кислота, що міститься в томаті, не дасть шматочках втратити цілісність.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.