Риба і морепродукти

Смачна і корисна рибка кета для апетитною трапези



Риба кета – це не тільки джерело смачної і дуже знаменитої ікри. Кета в мультиварці стане для вас справжнім відкриттям. Її м’ясо користується не меншим успіхом у цінителів здорової їжі. Вона рекомендована для дієтичного харчування з кількох причин. По-перше, як володар ніжного і соковитого м’яса, що характеризується прекрасними смаковими якостями. По-друге – це багате джерело омега-3-кислот, які мають яскраво вираженим антиоксидантним ефектом.

Кета в мультиварці

Так що дивимося рецепти, вибираємо найбільш підходящий і готуємо смачну і корисну їжу для всієї родини.

Кета під сиром

Саме виграшне поєднання для приготування цієї риби на пару – лимон і твердий сир. Рецепти дуже прості у виконанні, а страва виходить ніжним і соковитим. До того ж, зберігаються всі корисні складові, на відміну від інших способів приготування.

продукти

  • 300 гр. кети;
  • 100 гр. твердого жирного сиру;
  • спеції для риби, сіль за смаком;
  • половинка лимона;
  • кріп сухий або свіжий за смаком і бажанням.

Кета в мультиварці

Чим жирніше сир, тим соковитіше вийде блюдо. Якщо немає спецій для риби, використовуйте суміш перців, але врахуйте, що риба «любить» білий перець більше інших.

приготування

  1. Рибу промиваємо, видаляємо плавники і великі кістки (якщо такі є), обсушуємо щільним паперовим рушником. Нарізаємо порційними шматочками товщиною близько 2 см. – так ви збережете більше соку всередині і риба рівномірно приготується.
  2. Натираємо шматки рибки сіллю і спеціями, залишаємо в емальованому чи скляній ємності на деякий час, щоб вбралася сіль і м’якоть «подружилася» зі спеціями.
  3. Кета в мультиварці

  4. Лимон нарізаємо дуже тонкими слайсами, свіжий кріп дрібно шаткуємо.
  5. У чашу наливаємо близько літра теплої води, встановлюємо грати-пароварку і викладаємо рибу. Присипаємо її кропом, зверху укладаємо пластіннік лимона і все це щедро покриваємо шаром тертого сиру.
  6. В мультиварці встановлюємо режим «На пару» на 20-25 хв. Час вибирайте в залежності від потужності вашої помічниці. Закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.

Кета в мультиварці

Для такої рибки на пару як гарнір підійде картопляне пюре або рис. Ну звичайно ж салат зі свіжих овочів не буде зайвим.

Рибні стейки з овочами

Такі рецепти – знахідка для швидкого і смачного сімейної вечері. Гарнір готувати не обов’язково. Просто поставте ще на стіл тарілку зі свіжими овочами – і вечеря готова.

складові

  • 4 стейка кети;
  • середня морквина;
  • середня цибулина;
  • дві великі ложки лимонного соку;
  • сіль і спеції для риби за смаком;
  • твердий жирний сир 100 гр.
  • кріп свіжий або сушений для готового блюда.

Рецепти допускають використання ковбасного сиру замість твердого.

Кета в мультиварці

приготування

  1. Стейки промиваємо, обсушуємо від вологи і маринуємо. Потрібно скропити рибку лимонним соком, заправити сіллю і спеціями, ретельно перемішати, щоб кожен шматочок «подружився» з цією заправкою. Ми залишаємо на годину для Маринівка.
  2. Займаємося овочами. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, моркву натираємо на крупній тертці. Сир також натираємо на крупній тертці. Якщо використовуєте ковбасний сир, його перед натиранням краще помістити в морозилку на 20-30 хв., Тоді його легше натерти.
  3. У чашу наливаємо близько літра води, встановлюємо грати-пароварку і укладаємо туди промариновані стеки. Зверху викладаємо шар цибулі, потім шар моркви, зверху присипаємо сиром. Овочі додатково підсолити.
  4. Встановлюємо режим «На пару» на 20-30 хв. і готуємо під закритою кришкою до звукового сигналу.

Кета в мультиварці



Готову страву присипаємо подрібненим кропом і подаємо до столу гарячим.

Наваристий суп “А-ля вуха»

Як приготувати кету в мультиварці, щоб вийшло перші страви – дуже просто, варимо суп.

Кета в мультиварці

Якщо ви скажете рибалці, що приготували юшку в мультиварці, він просто посміхнеться поблажливо. Для любителів «тихого полювання» вуха тільки та, яка приготована на багатті, з кількох сортів риби, та ще й з секретним інгредієнтом – обгорілим березовим поліном, що опускається в казан в самому кінці приготування. Рецепти досить специфічні. А все інше – рибний суп. Ну і добре!

продукти

  • Голова і плавники кети;
  • 2-3 бульби картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • півсклянки рису;
  • сіль, лавровий лист, чорний мелений перець за смаком;
  • зелень кропу і петрушки.

Кета в мультиварці

Рецепти рекомендують не викидати здавалося не їстівні частини риби після її оброблення. Вони послужать прекрасною основою на рибний суп.

приготування

  1. Промиваємо частини риби і складаємо їх в мультиварку. Заливаємо 2-2.5 літра води, включаємо режим «Варка» / «Суп» на 35-40 хв., Закриваємо кришку і варимо рибний бульйон.
  2. Тим часом підготуємо до закладці інші інгредієнти. Овочі очищаємо і промиваємо. Нарізаємо моркву великою соломкою, картопля на восьмушки, цибулю залишаємо цілим.
  3. Як тільки бульйон зварився, проціджуємо його через дрібне сито і знову переливаємо в чашу. Виставляємо додатковий час на режимі «Гасіння» або «Суп» на 30 хв. Даємо закипіти і додаємо овочі з рисом.
  4. Як тільки вміст знову закипить, заправляємо сіллю, спеціями і лавровим листом. Варимо до звукового сигналу.
  5. Уже в готовий суп закидаємо подрібнену зелень, закриваємо кришку мультиварки і даємо настоятися ще 5-10 хв.

Подавати до столу такий ароматний супчик потрібно гарячим, з хлібом або грінками.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.